Goedkope budget safari Tanzania?

Marion 21 juli 2021
Tanzania* Reistips

Tijdens je rondreis door Tanzania mag een safari niet ontbreken. We willen immers allemaal de Big 5 in het echt spotten. Maar wat kost een safari naar Tanzania nu eigenlijk? Waarom liggen de safari prijzen zo hoog en kan dat niet goedkoper? Tanzania is toch geen Zwitserland?

Zo maar wat vragen van reizigers die Marion, de lokale reisspecialist van Local Hero Travel, vaak krijgt. Hieronder beantwoord ze uitgebreid de meest gestelde vragen en deelt ze haar ervaringen en tips:

lees meer

Podcast Tanzania: safari, Masai, onontdekt gebergte en bounty-stranden

7 juli 2021
Tanzania* Reistips, podcast

Luister naar de podcast over Tanzania. Over reizen per trein, leeuwen die tegen de safari truck plassen, waarom een gids een must is tijdens je safari én de beste spots op Zanzibar. 

Tanzania is een grote wildernis. Eindeloos rijden over vlaktes en door ruige natuur. Geen hekken om de parken, giraffen en olifanten langs de weg. Een ultiem safari land. Maar ook bijzondere lokale ontmoetingen en overnachten bij de Masai. Tot slot afsluiten op een fijn strand onder de palmbomen en je hebt een reis die je niet snel meer vergeet. Wil jij ook een avontuurlijke reis door Tanzania maken?

lees meer

Rondreis Tanzania in corona tijden

Naomi 14 mei 2021
Tanzania* Reistips

Er zijn genoeg redenen te bedenken om voor een rondreis door het afwisselende Tanzania. Zo kun je er de welbekende big 5 spotten, bewonder je er de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, en rust je na al dat avontuur uit op een wit palmstrand aan de Zuidoostkust van Zanzibar. Maar kan dit ook allemaal in corona tijd?

In dit blog vertellen wij je meer over de maatregelen voor reizigers in Tanzania. Zo weet je wat je te wachten staan, wel zo fijn en kun je met een gerust gevoel op rondreis door dit indrukwekkende land.

lees meer

Local Hero Marion bezoekt de Maasai lodge

Lisanne 10 november 2020
Tanzania* Meet the locals, Bijzonder overnachten

Onze local Hero’s houden ook van reizen. Ze trekken er dan ook regelmatig op uit in eigen land om de mooiste plekjes te ontdekken. Zo bezocht local Hero Marion in Tanzania de Masaai lodge met uitzicht op de Kilimanjaro. Maak kennis met de Maasai en kijk met haar mee.

lees meer

5x bijzonder overnachten in Tanzania

Marion 20 oktober 2020
Tanzania* Bijzonder overnachten

De eerste zonnestralen komen je tent al binnen. Je knippert twee keer met je ogen, is het wel echt? Ja! Je slaapt midden op de steppe in Tanzania. Om je heen hoor je het getjirp van de vogels bij de eerste ochtendgloren. Wat ga je vandaag nog meer spotten? Olifanten, zebra’s? Het kan allemaal in tijdens een rondreis Tanzania.

Maar kun je je Tanzania rondreis ook upgraden? Dus wel dicht bij de lokale cultuur, slapen onder de sterren, maar ook bijkomen in een verfrissend zwembad en een comfortabel en kleinschalig hotel? Niet alleen overnachten in basic tenten of in grote resorts? Dat kan zeker. Kortom, sfeervol, lokaal en bijzonder overnachten in Tanzania, je leest het in dit blog.

lees meer

Beste reistijd Tanzania

Lisanne 13 oktober 2020
Tanzania* Beste reistijd

De Afrikaanse big 5 spotten op safari, tot de top van Kilimanjaro klimmen en ontspannen met een cocktail op het strand van Zanzibar. Klinkt niet verkeerd, toch? Het kan allemaal tijdens een Tanzania rondreis. Al deze activiteiten wil je natuurlijk beleven onder goede weersomstandigheden. Wat is de beste reistijd naar Tanzania? Wij zochten het voor je uit.

lees meer