ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Waarom naar Peru?

Tessa 25 januari 2024
Peru Reistips, Reiservaring, Bijzondere plekken, Meet the locals, Rondreis Peru

Peru: een échte parel in Zuid-Amerika. Ontdek de lokale sferen tijdens je rondreis. Gegarandeerd een afwisselende ervaring. Met hoge bergen, rijke cultuur en bijzondere highlights. En waarom je naar Peru moet reizen, dat vertellen we je in dit blog.

lees meer

De leukste bezienswaardigheden van Peru

Tessa 7 november 2023
Peru Reistips, Bijzondere plekken, Maatwerk reis, Rondreis Peru, Kleinschalig overnachten

Op rondreis naar Peru; kleurrijke kledij, vriendelijke locals en adembenemende natuur. Het is lastig kiezen wat te doen, want welke highlights mag je écht niet mag missen. Wij helpen je op weg met dit blog; De leukste bezienswaardigheden in Peru die absoluut het bezoeken waard zijn tijdens je rondreis. Van cultuur tot natuur en everything in between. Laat je verassen door het veelzijdige Peru tijdens je rondreis.

lees meer

Kuélap, hét alternatief voor Machu Picchu

Indie 18 mei 2022
Peru Reistips

Natuurlijk, het kan. Maanden tevoren de beschikbaarheid van de Inca Trail checken. Je zorgen maken over welke schoenen je nodig hebt. In de rij staan voor een Machu Picchu ticket en een selfie maken met een lama. Machu Picchu is met recht een wereldwonder, maar wel met een miljoen bezoekers per jaar. 

Het kan ook anders: naar Kuélap, het onontdekte ‘Machu Picchu van het Noorden’. In dit ‘Peru voor gevorderden’ kom je (nog) nauwelijks reizigers tegen. Tussen de schaapherders uit de omliggende dorpjes ben je zélf de bezienswaardigheid. We vroegen Indie, onze local Hero in Peru, naar de details:

lees meer

Beste reistijd Peru

Thom 18 maart 2022
Peru Beste reistijd, Maatwerk reis, Rondreis Peru

Op reis naar Peru, dan heb je altijd goed weer, toch? Of hoe zit dat ook alweer in Zuid-Amerika. Wanneer regent het en welke maand heeft de meeste zonuren? Onze lokale reisspecialist, local Hero Indie, voorkomt verwarring en legt je uit wat de beste reistijd voor Peru is. 

lees meer

Ontdek de Amazone in Peru

Adriënne 16 februari 2022
Peru Reiservaring, Reistips

Ja, je bent er: midden in de jungle van de Peruaanse Amazone! Een kleurrijke vlinder fladdert voorbij. Boven je hoofd klinkt het knarsende geluid van een toekan die met zijn snavel vruchten uit de boom plukt. Een tapir op zoek naar een stroom mieren snuffelt tussen het groen. Je komt ogen te kort. Gelukkig heb je je gids die je wegwijs maakt.

Samen met hem stap je in een korjaal en vaar je de rivier af. Vanaf het water heb je goed zicht op de dichtbegroeide waterkant. De woudreuzen reiken tot in de hemel en zijn honderden jaren oud. Op hun takken rusten felgekleurde ara’s. In het water drijven reuzenlelies en onder je zwemmen vleesetende piranha’s, krokodillen en dolfijnen. 

lees meer

Alles wat je moet weten voor een reis naar Peru

Lotte 7 januari 2022
Peru Reistips, Beste reistijd, Rondreis Peru

In dit blog delen we praktische Peru tips en de nodige reisinformatie voordat je echt aan je reis door Peru begint. Het helpt je bij het kiezen van de reisperiode, geeft informatie wat je van het lokale vervoer kunt verwachten, hoe het zit met hoogteziekte in Peru en het ‘hoe en wat’ rondom de Inca Trail.

lees meer