Podcast Peru, 50 bijzondere feiten over Machu Picchu

8 juli 2021
Peru Reistips, podcast

Luister naar de podcast over Machu Picchu in Peru. De beroemde Incastad en voor veel reizigers dé highlight tijdens een rondreis door Peru.

Je bent zeker niet de enige reiziger als je naar Machu Picchu gaat, maar het is fascinerend om na een dagenlange trek (of gewoon per trein en bus vanuit Aguas Calientes) plots tussen de eeuwenoude tempelruïnes te staan. Om je heen de frisgroene bergpieken, optrekkende mistflarden en rustig grazende lama's. Wil jij ook kennis maken met dit beroemde wereldwonder?

lees meer

Kuélap, hét alternatief voor Machu Picchu

Orlando 4 september 2020
Peru Reistips

Natuurlijk, het kan. Maanden tevoren de beschikbaarheid van de Inca Trail checken. Je zorgen maken over welke schoenen je nodig hebt. In de rij staan voor een Machu Picchu ticket en een selfie maken met een lama. Machu Picchu is met recht een wereldwonder, maar wel met een miljoen bezoekers per jaar. 

Het kan ook anders: naar Kuélap, het onontdekte ‘Machu Picchu van het Noorden’. In dit ‘Peru voor gevorderden’ kom je (nog) nauwelijks reizigers tegen. Tussen de schaapherders uit de omliggende dorpjes ben je zélf de bezienswaardigheid. We vroegen Orlando, onze local Hero in Peru, naar de details:

lees meer

Alles wat je moet weten voor een reis naar Peru

Lotte 7 januari 2020
Peru Reistips, Beste reistijd

In dit blog delen we praktische Peru tips en de nodige reisinformatie voordat je echt aan je reis door Peru begint. Het helpt je bij het kiezen van de reisperiode, geeft informatie wat je van het lokale vervoer kunt verwachten, hoe het zit met hoogteziekte in Peru en het ‘hoe en wat’ rondom de Inca Trail.

lees meer

Beste reistijd Peru

Thom 19 februari 2019
Peru Beste reistijd

Op reis naar Peru, dan heb je altijd goed weer, toch? Of hoe zit dat ook alweer in Zuid-Amerika. Wanneer regent het en welke maand heeft de meeste zonuren? Local Hero Orlando voorkomt verwarring en legt je uit wat de beste reistijd voor Peru is. 

lees meer

Peru tips volgens Felice van Rugzak vol Reizen

Veerle 28 september 2017
Peru Interview

Dat we reistips van locals vragen en delen, dat is logisch. Maar reizigers zelf hebben ook veel tips, sommigen schrijven hierover hun eigen blog. Zo ook Felice ze schrijft over haar reizen op haar blog "Rugzak vol Reizen". Wij vragen haar reistips voor Peru, maar maken ook graag kennis met haar zelf en haar blog. Zie hier ons interview: 

lees meer

Eddy vertelt: 'Orlando is zijn Hero!'

Hanneke 1 maart 2017
Peru Reiservaring

We vroegen onze reiziger Eddy hoe hij zijn reis naar Peru heeft ervaren. Hij vertelt over Machu Picchu en de jungle. Maar de reis verliep niet helemaal vlekkenloos. Wil je weten hoe Local Hero Orlando hem uit de brand hielp? Lees het verder in de blog.

lees meer