ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

1. Local Hero Travel

Wie zijn wij? 
Wij, dat zijn: Eppo, Sander, Stef, Wilkin, Adriënne, Corine en Lotte. Wij werken al jarenlang in de avontuurlijke reisbranche, onder andere bij Djoser, Baobab, NBBS, Riksja Travel, VNC en Askja Reizen. Samen hebben we de meeste landen op de wereldbol inmiddels wel bezocht en daarbij enorm veel beleefd. In 2014 begonnen we Local Hero Travel: een professioneel platform waar je je rondreis boekt, direct bij een ervaren reisexpert in het land waar je heen wilt. Inmiddels is het aantal bestemmingen flink uitgebreid en hebben onze 'local Hero’s' een grote schare ‘fans’ gekregen.

Wat is Local Hero Travel?
Local Hero Travel is een online reisplatform dat reizigers rechtstreeks verbindt met lokale reisexperts, onze local Hero’s. Zij zijn eigenaar van, of werken voor, lokale reisorganisaties met een hart, die uiteraard in het bezit zijn van alle ter plaatse benodigde vergunningen. Vaak kennen we hen al jaren en zijn het onze vrienden geworden. Soms zijn het expats, vaker locals. En altijd maken ze deel uit van de lokale gemeenschap. Er is géén tussenpersoon, je hebt een direct en persoonlijk contact. Wij zorgen voor een goede en efficiënte communicatie tussen jou en je local Hero. Je betaalt je reis in Nederland en je boeking valt onder de Nederlandse garanties van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.

Waarom Local Hero Travel?
Wij geloven dat reizen meer is dan hotels boeken, highlights afvinken en kant-en-klaar avontuur. Een bijzondere ontmoeting, een onverwacht gesprek, een nieuw inzicht uit een andere cultuur: dat is de echte waarde van reizen. Met die ontmoeting als uitgangspunt, begonnen wij onze reissite: direct lokaal contact met je local Hero (reisexpert), individueel en op maat. Ter plaatse reis je kleinschalig en verantwoord. Je draagt bij aan de lokale gemeenschap en maakt écht contact. Wij vinden dit de leukste manier van reizen. Ons motto is dan ook: “een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering”. 

Wat is een local Hero eigenlijk?
Zo noemen we de reisexperts in de landen die we bezochten. Het zijn enthousiaste, integere reisexperts die werken bij, of eigenaar zijn van, reisorganisaties met een hart. Vaak kennen we hen al jaren en zijn het onze vrienden geworden. Soms zijn het expats, vaker locals. En altijd maken ze deel uit van de lokale gemeenschap. We willen dit netwerk van local Hero’s met je delen. En zij delen hun leukste ervaringen weer met jou: onverwachte dingen, de mooiste plekjes en bijzondere ontmoetingen. Want al zijn ze zelf bescheiden, ze zijn onze lokale helden.

Hoe selecteren jullie die local Hero?
Op dit platform delen we onze vrienden met jou: local Hero's die ervaren zijn in het samenstellen van kleinschalige rondreizen op maat. Mensen waarmee je heel low key en informeel kunt mailen, skypen of bellen. Het zijn ook onze vrienden, dus we staan constant in verbinding en bezoeken hen regelmatig.

Is reizen met Local Hero Travel verantwoord?
Verantwoord toerisme is reizen en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur. Je kunt er van op aan dat we alles doen om de reis die je met je local Hero samenstelt zo verantwoord mogelijk te maken. Ook in Nederland, in ANVR verband, zetten we ons daarvoor in. Verder zijn we bezig al onze local Hero’s te certificeren via Travelife, een internationaal programma voor reisorganisaties die zich inzetten voor duurzaam ondernemen. Onze local Hero’s gebruiken bij voorkeur kleinschalig vervoer, hotels en lodges. Zo blijft een groot deel van je reissom in het land zelf, bij de lokale communities. Ook als reiziger kun je bijdragen aan verantwoord toerisme.

------------------------------------------------------------------------------------------

2. JE REIS

Hoe boek ik een reis bij mijn local Hero?

 • Je kiest je land en laat je inspireren door de voorbeeld rondreizen en de Top 5 must do's en Top 5 alternatieve suggesties.

 • Je kunt een voorbeeld rondreis als basis kiezen voor je eigen reis of een rondreis op maat aanvragen, als je al weet wat je wilt doen. In beide gevallen geef je in het aanvraagformulier door wat je verdere wensen zijn, zodat je local Hero dit kan meenemen.

 • Je krijgt een vrijblijvend reisvoorstel, dat je vervolgens verder samen met je local Hero naar wens maakt.

 • Je boekt via de link die je krijgt van je local Hero, veilig en op Nederlandse voorwaarden.

 • Je local Hero legt alles lokaal vast. Mocht een hotel, vlucht of excursie niet beschikbaar zijn, dan overleggen jullie samen over de mogelijkheden. Doorgaans zijn je reserveringen binnen enkele werkdagen rond.

 • Je boeking is definitief als je een factuur ontvangt van je local Hero. Via de Nederlandse rekening van local Hero Travel maak je binnen 10 dagen de aanbetaling over, en binnen 8 weken voor vertrek het eindbedrag.

Wat is een reis op maat?
Een reis op maat is een reis die is aangepast aan jouw behoeften. Je reist individueel, zodat je veel vrijheid krijgt om de inhoud van de reis en de activiteiten al daar te bepalen. De reisexpert is erin gespecialiseerd om je te adviseren over je reis en deze op de beste manier aan jouw behoeften aan te passen.

Kan ik ook alleen reizen?
Natuurlijk kan dit! Houd er rekening mee dat er een eenpersoonstoeslag van toepassing kan zijn. Vaak weet je lokale reisexpert of het mogelijk is een deel van of sommige activiteiten in je reis te doen samen met andere (internationale) reizigers waarbij je bijvoorbeeld op indeling boekt.

Hoe kan ik zo’n voorbeeldreis aanpassen?
Vink bij de reis alvast een aantal opties aan. Zo geef je je local Hero alvast een idee wat voor soort reis je wilt. Natuurlijk kun je daarbij alles aanpassen: een dag meer of minder, een wat andere route, een bijzondere excursie, een boetiek hotel. Of voeg juist iets in wat je zelf al eerder geboekt of gezien hebt, bijvoorbeeld bij Booking.com of Airbnb. Natuurlijk kun je ook wat ruimte laten om ter plaatse kijken waar je die dag zin in hebt. Je local Hero is er voor om je te helpen en samen met jou je maatwerk reis te maken.

De Top 5's, wat is dat?
Op elke bestemming staat een Top 5: de must-do’s waarvan we denken dat je er tenminste een paar gedaan zou moeten hebben. De favoriete trips van onze local Hero. Laat je inspireren maar wees niet verbaasd: net als je eigen voorkeuren veranderen ze regelmatig.
In de alternatieve Top 5 tippen onze local Hero's de hidden gem's van hun bestemming: de bijzondere en unieke plekken, weg van de massa. Zo zie je het land net een beetje anders. 

Waar slaap ik eigenlijk?
We begrijpen dat je graag zekerheid hebt over de plekken waar je slaapt. Afhankelijk je budget en van het land waar je heen reist slaap je in verschillende accommodaties: van een nacht in een bivak of tent, een homestay bij een lokale familie, een centraal gelegen middenklasse hotel of lodge (dat zijn de meeste van onze hotels) tot een comfi boetiek hotel (nog steeds kleinschalig). Als je reis is bevestigd, geeft je local Hero je het definitieve hoteladressen door.

 • Meest geboekt: standaard gebruikt je local Hero hier 3-sterren hotels. De kleinere, charmante hotels, uiteraard met eigen badkamer. Het zijn hotels, hostals of familie lodges. Dit zijn ook dé plekken om de locals te ontmoeten.
 • Upgrade: meestal stelt je local Hero daarnaast upgrade mogelijkheden voor: hotels die wij de meerprijs waard vinden vanwege hun authenticiteit, comfort of bijzondere ligging. Natuurlijk kun je ook zelf suggesties doen. Een comfort boetiek hotel aan het strand is vaak een fijne afsluiting van je vakantie. 

 • Budget: op sommige plaatsen zijn weinig goede hotels beschikbaar of zijn die relatief prijzig. We kiezen dan vaak voor een budget hotel. Ook homestays zijn bijzonder, maar qua comfort relatief eenvoudig. Als je geen eigen douche, toilet hebt, vermeldt je local Hero dat er altijd bij.

 • Best local experience reis: een voorbeeldreis voor ondernemende reizigers waarbij nauw contact met de locals voorop staat. Verblijf waar mogelijk in homestays, farms of andere plaatsen met je de lokale cultuur van dichtbij meemaakt. Soms moet je wel wat inleveren op comfort.
 • Boetiekreis: een voorbeeldreis voor wie het belangrijk vindt op een (vermoeiende) rondreis door een ver land echt comfort te hebben. We vermijden luxe-om-de-luxe maar kiezen comfortabele hotels (4-5*) in de sfeer van het land. We doen hotelsuggesties, maar aanpassen is altijd mogelijk. Je reissom ligt uiteraard wel wat hoger dan standaard.
 • Bloggersreis: een voorbeeldreis die bij de reisblogger favoriet is en doorgaans door hem of haar zelf is gemaakt. Een persoonlijke impressie, zodat je al snel weet wat jouw favoriete reisroute / reisprogramma kan zijn. Indien bekend noemen we namen van hotels en overnachtingsplaatsen.


------------------------------------------------------------------------------------------

3. JE REISAANVRAAG

Welke taal spreekt mijn local Hero?
In de meeste gevallen communiceer je met je local Hero in het Engels. Sta er echter niet van te kijken als je in het Nederlands antwoord krijgt, op sommige bestemmingen is een expat of Nederlands contactpersoon aanwezig.

Hoe lang duurt het voordat mijn local Hero contact opneemt?
Je krijgt doorgaans binnen 2 werkdagen bericht, vaak zelfs binnen 24 uur. Net als jij heeft ook een local Hero wel eens verplichtingen. Hij of zij zorgt dan voor vervanging, die op de hoogte is van jouw reis en reisplannen.

Hoe lang duurt mijn reisaanvraag?
Een offerte voor een voorbeeldreis met weinig aanpassingen of een eenvoudig reisplan van jezelf kan met een paar e-mails worden afgerond. Is je reis langer en/of helemaal op maat, dan kan het uiteraard wel wat langer duren.

Hoe lang van tevoren moet ik een reis aanvragen?
Dat hangt van het seizoen en het land af. Wil je er zeker van zijn dat er nog plaats is en dat je reisexpert je een zo bijzonder mogelijk voorstel kan doen, dan is het aan te raden vroeg te boeken. Dat betekent doorgaans tenminste 3, maar bij voorkeur 4-6, maanden van tevoren. Op tijd zijn heeft voordelen, maar in sommige gevallen kan je local Hero op het laatste moment ook gewoon nog iets voor je regelen.

Wat als mijn voorkeur niet beschikbaar is?
Na boeking wordt je reis door je local Hero gereserveerd. Mocht een hotel of activiteit niet beschikbaar zijn, dan zal je local Hero een alternatief voorstel doen. Het kan dan zijn dat hier meerkosten aan verbonden zijn. Hierover informeert je local Hero je direct. Ook als het alternatief minder duur is, laten we je het uiteraard weten.

Kan ik meerdere landen combineren?
Ja, dat kan. Veel reizigers willen ook naar een buurland. Je reisaanvraag loopt dan via de local Hero van het land waar je het eerst en langst verblijft. Kijk eens op onze combi-reizen pagina voor voorbeelden van landen combinaties.

Wat als ik na boeking of ter plaatse nog wil wijzigen?
Controleer eerst of je boeking correct is en of alle namen goed zijn gespeld (vooral voor binnenlandse vluchten en vervoer: je eerste volledige paspoort naam en achternaam!). Klopt er iets niet, laat het meteen weten. Wanneer je na boeking je de reis wilt aanpassen of annuleren, dan is dit tot 24 uur daarna nog gratis mogelijk. In overleg met je local Hero ter plaatse wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn. Je local Hero zal na de 24 uur wijzigingskosten in rekening moeten gaan brengen. Naast deze wijzigingskosten kunnen er ook annuleringskosten bijkomen, bijvoorbeeld als je reisdonderdelen laat vallen. Zie verder bij de reisvoorwaarden.

Wat als er onverwacht wat gebeurt?
Je local Hero geeft je een noodnummer dat 24/7 bereikbaar is. Mocht het nodig zijn, dan kun je hem of haar (of een collega) altijd bereiken. Zij kunnen, als de situatie dat vereist, snel de juiste maatregelen treffen. Dat is reizen met een veilig gevoel.


------------------------------------------------------------------------------------------

4. DE REISSOM

Waarom verschilt de prijs van mijn reis met die op de site?
De prijzen op de website zijn vanaf prijzen, gebaseerd op 2 personen of bij familiereizen op 2 volwassenen en 2 kinderen tot 11 jaar oud. We gaan er daarbij vanuit dat er niets in het voorstel aangepast wordt en dat je buiten het hoogseizoen boekt. Reis je wel in hoogseizoen en pas je hier en daar wat aan, dan ben je al snel 25% meer kwijt. Vooral binnenlandse vluchten, maar ook de accommodaties kunnen gevoelig zijn voor prijsschommelingen. Je local Hero stuurt je de meest actuele prijs voor jouw reisplan.

Hoe werkt het met de prijs van het voorstel?
De prijs die je local Hero geeft is een totaalprijs van alle onderdelen van jouw reis. Mocht je twijfelen over bijvoorbeeld het toevoegen van een excursie, dan is het uiteraard mogelijk de prijs hiervoor op te vragen. Let op: splitsen van alle kosten en onderdelen van je reis is, vanwege de kosten die je local Hero zelf ook maakt, niet mogelijk. Het als laatst aangeboden reisvoorstel is 14 dagen geldig. Daarna behoudt je local Hero zich het recht voor de reissom van de offerte aan te passen, bijvoorbeeld vanwege veranderde lokale omstandigheden of onverwachte valutaschommelingen.

Waarom is je local Hero voordeliger dan andere reisaanbieders? 
Wie rechtstreeks bij een lokale reisexpert boekt, haalt een schakel uit het boekingsproces. Hierdoor ben je gemiddeld 15% voordeliger uit. Je local Hero voorkomt verborgen kosten en is duidelijk over je reissom.

Wat verdienen jullie als Local Hero Travel eigenlijk?
Local Hero Travel rekent als reserveringskosten € 30,- per persoon, met een maximum van € 90,- per boeking. Daarnaast ontvangen we van je local Hero een commissie per boeking. Deze wordt gebruikt ter dekking van de kosten van de site, de selectie van de local Hero’s, de marketing, de kosten van de administratieve organisatie en de betaling en garanties van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds.


------------------------------------------------------------------------------------------

5. BETALEN

Wanneer en aan wie betaal ik? 
Je betaalt niet ter plaatse, maar via internet bankieren op een bankrekening van Local Hero Travel in Nederland: dit biedt jou betaalgemak en voorkomt extra kosten. Let op: het bedrag wordt door 1 persoon -degene die contact heeft met de local Hero- betaald, namens de andere reizigers. Deze persoon is ook verantwoordelijk voor de boeking. Reis je met meerdere mensen die apart willen betalen, dan regel je dat de contactpersoon alles samen betaalt aan de local Hero.

De aanbetaling van het landgedeelte van de boeking is 20% van de totale reissom. Deze betaling moet je binnen 10 dagen na ontvangst van de factuur van je local Hero overmaken op rekeningnummer NL83INGB0651687594 van ING Bank ten name van local Hero Travel B.V. in Arnhem onder vermelding van local Hero en je boekingsnummer. Het restant moet je uiterlijk 8 weken voor vertrek overmaken. Als je korter dan 8 weken voor vertrek boekt, vervalt de aanbetaling en moet je de gehele reissom per omgaande overmaken.

Als je binnenlandse vluchten hebt opgenomen in het reisschema dan moet je deze ook direct in zijn geheel betalen bij de aanbetaling. Let op: wij bieden geen mogelijkheid voor betaling met creditcard, Paypal of andere betaalmanieren anders dan internetbankieren.

Krijg ik een bevestiging van mijn betaling?
Je betaling wordt door je bank geregistreerd en wij sturen je daarnaast ook nog een betalingsbevestiging. Let wel op dat je zelf de betaaldata in de gaten houdt. Als je je betaling bent vergeten, ontvang je een herinnering van ons.


------------------------------------------------------------------------------------------

6. ANNULEREN

Wat zijn jullie annuleringsvoorwaarden? 
Nadat je een reis hebt geboekt kan het gebeuren dat je je reis moet annuleren of onderbreken. Local Hero Travel brengt je dan annuleringskosten in rekening. Zie hieronder of onze algemene voorwaarden.

Kan ik gratis annuleren?
We kunnen ons voorstellen dat je je na boeking opeens toch bedenkt. Daarom hebben we met al onze local Hero’s afgesproken dat je tot 24 uur na boeking van je definitieve offerte nog gratis kunt annuleren. Dit geldt alléén voor boekingen die je maakt tot 8 weken voor vertrek.

En als ik later annuleer?
Annuleer je ná die 24 uur, dan moet je local Hero helaas kosten in rekening brengen: 20% van de reissom of minimaal € 200,- tussen de dag van boeking en 56 dagen voor vertrek; 50% tussen 55 en 29 dagen voor vertrek; 75% tussen 28 dagen en 15 dagen voor vertrek. Daarna en bij no show: 100% annuleringskosten.

Let op: voor binnenlandse vluchten of andere specifieke reisonderdelen kunnen afwijkende voorwaarden, tot wel 100% kosten gelden. Als dat het geval is, laat je local Hero je vóór boeking uitdrukkelijk weten welke afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn. Annulering gebeurt altijd per mail aan je local Hero. Vraag om een bevestiging. Heb je een annuleringsverzekering en een geldige reden, dan dekt je verzekeringsmaatschappij de kosten. Let op dat het verzekerde bedrag bij doorlopende annuleringsverzekeringen soms aan de lage kant is. Je kunt dat doorgaans tegen extra premie verhogen.


------------------------------------------------------------------------------------------


7. GARANTIES

Loop ik een financieel risico?
Local Hero Travel is aangesloten bij het ANVR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het Calamiteitenfonds, zodat jij financiële zekerheid hebt. Je regelt je reis ter plaats en je lokale vertegenwoordiger is verantwoordelijk voor de juiste uitvoering. Wij garanderen dat dit naar tevredenheid gebeurt.

Is Local Hero Travel lid van het SGR?
Ja, je Local Hero is via Local Hero Travel aangesloten bij het SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling valt je via ons direct ter plaatse geboekte reis onder de garantie van SGR. Die houdt in dat je het vooruitbetaalde reisgeld terug krijgt, als wij of de local Hero door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet nakomen. Kijk hier voor de garantieregeling van de SGR. Je kunt ons lidmaatschap controleren via www.sgr.nl, via het vakje ‘zoeken op deelnemer’. Ons deelnemersnummer is 3852.

Is Local Hero Travel aangesloten bij het ANVR?
Local Hero Travel is aangesloten bij het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen en bij de Vereniging van ANVR Reisorganisatoren onder nummer 05753. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. De ANVR Reisvoorwaarden en ANVR Boekingsvoorwaarden zijn van toepassing. Via deze links zijn de meest actuele reis- en boekingsvoorwaarden te downloaden. In de reisvoorwaarden zijn de rechten en plichten van reiziger en reisbureau vastgelegd. Artikel 9, lid 5 van deze voorwaarden geeft aan dat reisbureaus annuleringsvoorwaarden kunnen hanteren die specifiek op de organisatie zijn toegesneden. Op het boekingsformulier vink je aan dat je akkoord gaat met onze reisvoorwaarden.

Is Local Hero Travel lid van het Calamiteitenfonds?
Ja, Local Hero Travel is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de via ons direct ter plaatse geboekte reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat je als consument, die deelneemt aan een via ons georganiseerde reis, (een deel van) je reissom terugkrijgt indien de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kan worden uitgevoerd en de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt als gevolg van een calamiteit je reis moet worden aangepast of als je onverhoopt vervroegd moeten worden gerepatrieerd. Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Kan ik referenties opvragen van mensen die eerder met jullie op reis zijn geweest?
Helaas kunnen we je vanwege privacy-redenen geen gegevens van eerdere reizigers geven. Wij zorgen er voor dat de reviews op de site per bestemming zo juist en up-to-date mogelijk zijn. Op reiswebsites als trustpilot.comrondreis.nl en reisgraag.nl staan ook beoordelingen over onze organisatie waar je kunt kijken. Zo ook op ons Google Profiel.


------------------------------------------------------------------------------------------

8. MIJN BESTEMMING

Hoe boek ik de internationale vlucht naar mijn bestemming?
Je Local Hero regelt geen internationale vluchten. Je kunt die zelf boeken bij de luchtvaartmaatschappij of bij een van de vliegsites zoals cheaptickets.nl, vliegwinkel.nl, vliegtickts.nl enz. Je Local Hero zorgt voor een goede aansluiting van je ticket op de door jou geplande reis. Geef dus wel de juiste tijden en data door en controleer dit nog eens voordat de boeking definitief wordt. Op de pagina vliegtickets vind je meer informatie.

Hoe zit het met mijn binnenlandse vluchten?
Als je een binnenlandse vlucht nodig hebt, regelt je local Hero dit voor je. De annuleringsvoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij zijn van toepassing. Natuurlijk kun je de benodigde binnenlandse vluchten ook zelf boeken. We raden dit echter niet aan. In verband met de vele vluchtwijzigingen ter plaatse is een fout in je reisschema zo gemaakt. Let erop dat je in dit geval zelf verantwoordelijk bent voor het tijdig doorgeven van de juiste gegevens aan je local Hero. Bij wijzigingen die daardoor extra service vereisen, kan je local Hero ter plaatse extra kosten in rekening brengen. Herbevestigen van vluchten, ook lokale, blijft waar nodig, altijd de verantwoordelijkheid van de reiziger. Doe dit bij in drukke periodes, lokale feestdagen enz. zeker. Je local Hero kan je adviseren.

Wat betekent kiezen voor avontuurlijk reizen in verre landen?
In verre landen hebben mensen andere gebruiken en gewoonten en een andere mentaliteit. Daardoor gaan de dingen soms anders dan je verwacht. Wet en ANVR-reisvoorwaarden spreken in dat verband van ‘verwachtingen die de reiziger op grond van de overeenkomst redelijkerwijs mocht hebben’. De keuze voor een avontuurlijke reis betekent de keuze voor een zeker risico. De lokale omstandigheden op de bestemmingen en het avontuurlijk karakter van de reizen kunnen onze local Hero dwingen de reis aan te passen. Als deze zijn toevlucht moeten nemen tot alternatieven kun je er van op aan dat we proberen de kwaliteit van je reis zoveel mogelijk te handhaven. Local Hero Travel selecteert zijn local Hero’s ter plaatse zorgvuldig en onderhoudt een intensieve, bijna dagelijkse communicatie met hen. We bezoeken de betreffende landen regelmatig en evalueren de geboden en geboekte reizen, ook op basis van de informatie van jou als reiziger.

Is het veilig om mijn bestemming te bezoeken?
De veiligheid van jou als reiziger staat voor ons altijd op de eerste plaats. Onze local Hero’s volgen de veiligheidssituatie op hun bestemming waar nodig. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming, kijk op de website van de rijksoverheid.

Hoe zit het met mijn gezondheid?
Voor verschillende landen gelden verschillende adviezen en voorschriften op het gebied van gezondheid. Je bent er zelf verantwoordelijk voor om medische informatie in te winnen bij een vaccinatiepoli, tropeninstituut, GGD of huisarts. Baseer je dus niet alleen op de informatie op deze website. Verder moet je er voor zorgen dat je voor je reis waar nodig tijdig de benodigde vaccinaties en profylaxe hebt gekregen. Sinds de COVID-19 pandemie gelden in veel landen specifieke regels (vaccinatie, testen enz) voor zowel aankomende als vertrekkende reizigers. Het is je eigen verantwoordelijkheid je hierover voor je reis op de hoogte te stellen en tijdig te beschikken over test en/of vaccinatiebewijzen en/of vereiste gezondheidsformulieren.

Wat doen jullie aan het voorkomen van kinderprostitutie?
Wij steunen actief het ANVR en ECPAT NL in de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden. We vragen je met ons alert te zijn op misbruik van kinderen.


------------------------------------------------------------------------------------------

9. HET PAPIERWERK

Van wie ontvang ik reisbescheiden?
Je reisbescheiden, informatie en vouchers worden afhankelijk van het land in kwestie per mail gestuurd of ter plaatse door de lokale agent overhandigd. Tickets voor vervoermiddelen worden in de meeste gevallen pas lokaal overhandigd.

Heb ik een reisverzekering nodig?
Ja. Voor een veilige en gezonde reis is een goede ziektekosten- en ongevallenverzekering een vereiste. Let op: ter bescherming van onze reizigers stellen wij deze dan ook verplicht. Je local Hero kan je ter plaatse naar een verzekeringsbewijs vragen. Neem dat dan ook mee op reis en laat een kopie achter bij de achterblijvers. Je kunt een reisverzekering overal afsluiten. Let op: een doorlopende verzekering is veelal het goedkoopst.

Heb ik een annuleringsverzekering nodig?
Dat raden wij wel aan maar het is natuurlijk niet verplicht. Bedenk wel dat als je later dan 24 uur na boeking afzegt, ook je local Hero ter plaatse kosten zal maken. Deze moeten uiteraard wel vergoed worden. Sommige onderdelen van je reis, zoals bijvoorbeeld binnenlandse vluchten kennen hoge annuleringskosten.

Waar regel ik die verzekeringen?
Afsluiten van de polis en betalen gaat rechtstreeks bij je verzekeraar. Local Hero Travel bemiddelt hier niet bij, aangezien tegenwoordig overal dit soort verzekeringen wordt aangeboden. Tip: informeer bij je verzekering of je gedekt bent voor "samengestelde reis", omdat je de vlucht en het landarrangement apart van elkaar boekt. Niet alle annuleringsverzekeringen hebben dit standaard meeverzekerd en dit is extra af te sluiten. 

Hoe lang moet mijn papspoort geldig zijn? 
Op het moment van boeken is het mogelijk om oude paspoort gegevens door te geven. Mits je voor de reis begint je de nieuwe paspoort gegevens aan je local Hero doorgeeft. Een paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn na terugkomst van de reis. Sommige landen hebben afwijkende voorwaarden. Je bent er altijd zelf verantwoordelijk voor om bij vertrek én tijdens de reis in bezit te zijn van een geldig paspoort.

Heb ik een visum nodig en hoe regel ik dit?
Op onze site geven we je algemene informatie over paspoorten, visa en gezondheid. Je bent er altijd zelf verantwoordelijk voor om bij vertrek én tijdens de reis in bezit te zijn van een eventueel benodigd visum en de voorwaarden hiervoor te controleren. Daarbij moet je tijdig voor vertrek nogmaals zelf controleren of de eerder verkregen informatie correct is. Je local Hero kan alleen die permits regelen die nodig zijn om bepaalde delen van een land of nationale parken te bezoeken. Een handige website om online je visum aanvraag te doen is e-visums.nl 


------------------------------------------------------------------------------------------

10. TEVREDEN?

Hoe laat ik dat blijken?
Je local Hero, en wij natuurlijk, zijn blij als je laat weten dat je tevreden bent. Daarnaast is het in veel landen gebruikelijk aan chauffeurs, gidsen en andere serviceverleners fooi te geven. Natuurlijk is het niet verplicht maar als je tevreden bent, is het een blijk van waardering, als dank voor de geleverde service. Enkele dollars per dag maken voor ons doorgaans niet veel verschil, maar ter plaatse moet vaak een hele familie rondkomen van het salaris van gids of chauffeur.

En als ik toch niet helemaal tevreden ben?
Je local Hero is verantwoordelijk voor de reizen die hij of zij jou levert. Dit betekent dat alle vragen over de reis ook aan hem of haar gesteld moeten worden. Ook als er tijdens de reis vragen of klachten zijn, is je local Hero het aanspreekpunt. Aarzel niet om tijdens je reis contact op te nemen. Local Hero garandeert dat klachten volgens de voorwaarden zoals die gesteld worden door ANVR/SGR tijdig en efficiënt worden afgehandeld.

Kan ik mijn ervaringen delen?
Na je reis sturen we je een mail om je te vragen wat je van de reis en je lokale reisexpert vond. Wij vragen je hierbij zo eerlijk mogelijk zijn: de goede, maar ook eventuele minder goede dingen willen we graag van je horen. Natuurlijk kun je ook op de vele verschillende social media platforms, zoals Trustpilot.com, GoogleRondreis.nl, Reisgraag.nl, Facebook, Twitter en Instagram je ervaringen delen.Wij van Local Hero Travel wensen je namens al onze local Hero’s wereldwijd een hele fijne, bijzondere reis!

Heb je een vraag die er niet tussen zit?
 
Mail naar: hello@localherotravel.nl

We doen ons best jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.