Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
Over Madagaskar reizen kan op veel manieren. Je kunt in 3 weken een complete Madagaskar rondreis maken maar ook 2 weken comfortabel en kleinschalig Madagaskar is mogelijk.

De meeste reizigers vliegen met Air France naar Antananarivo. De dag erop naar Andasibe, uitgangspunt voor het Perinet National Park, home van de Indri halfaap. Wie de westkust niet wil overslaan, vliegt naar Morondava en bezoekt het afgelegen Tsingy Nat. Park en de beroemde ‘Baobab Alley’. Uiteraard bezoek je Antrirabe en Ranomfana het belangrijkste natuurpark van het land met wel 12 soorten lemuren.

De meeste reizigers trekken zuidwaarts via het Andringitra geberte en Fianarantsoa naar Ambalavao met zijn Zebu markt. Daarna naar Ranohira met het nabij gelegen fotogenieke Isalo National park. Maar Madagaskar is niet alleen rondreizen: geniet van de stranden van Ifaty, niet ver van Tulear of ga naar het eiland Sainte Marie met zijn walvissen. Het ultieme relaxen en eilandhoppen kan op en rond het paradijselijke Nosy Bé met haar zustereilandjes Nosy Komba en Nosy Sakatia. Ben je er voor het eerst, kijk dan bij de Madagaskar Top 5: de leukste dingen die je er kunt doen.  

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Madagaskar reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Madagaskar rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever zelf wilt uitstippelen maar het prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Madagaskar rondreis door hem of haar verder inspireren. Kijk eens bij de Madagaskar Top 5, de leukste dingen die je er kunt doen.

Met jarenlang ervaring met comfortabel, kleinschalig Madagaskar reizen en up-to-date lokale kennis wordt je Madagaskar rondreis top! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee, boek een Madagaskar home stay, drink wat in een lokale bar, ga eens wat eten in een typisch Malagasisch buurtrestaurant, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world.

De beste reistijd Madagaskar

Madagaskar kent veel verschillende landschappen, elk met een eigen micro klimaat. Lastig om je reis goed te plannen, want wat is dan de beste reistijd Madagaskar? De beste reistijd voor een rondreis Madagaskar is van april t/m november. In deze periode zijn de tempraturen aangenaam en zijn er veel dieren te spotten. Oktober is daardoor meteen ook wel de drukste maand en ook de kerstperiode groeit in populariteit.

De route van Tana naar Tulear kan het hele jaar gedaan worden. Aan de kust van Madagaskar (Ifaty, Sainte Marie, Nosy Be etc.) is het altijd tropisch warm. In het hoogland is het in juli en augustus overdag wel 20 C maar koelt het 's avonds sterk af. Een warme trui is dan dus een must! Oktober t/m december zijn het warmst. Qua beste reistijd biedt Madagaskar dus voldoende mogelijkheden. Voor meer informatie over de beste reistijd Madagaskar en alle reisopties; onze local hero helpt je graag bij het plannen van jouw ideale rondreis.

Praktische informatie Madagaskar 

Visum: voor je reis naar Madagaskar moet je van te voren een visum aanvragen. Doe dit uiterlijk 72 uur van te voren om Madagaskar binnen te komen. Het visum is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Ook moet je paspoort bij vertrek uit Madagaskar nog minimaal 6 maanden geldig zijn. 

Vaccinaties: voor je reis naar Madagaskar is een vaccinatie niet verplicht.. Wel wordt het aangeraden je te laten vaccineren tegen DTP en hepatitis A. Een deel van je vaccinatiekosten worden mogelijk vergoed door je ziektekostenverzekering, handig om even te checken. 

Tijdsverschil: tijdens onze zomer is het in Madagaskar 1 uur later, in de winter is dit tijdsverschil 2 uur. 

Geld & pinnen: de geldeeneheid van Madagaskar is de Malagasische Ariary (MGA). In Madagaskar kun je met je bankpas niet pinnen, met creditcard is dit op sommige plekken wel mogelijk, maar best prijzig. 

Geting around: tijdens je reis in Madagaskar maak je gebruik van een huurauto. Wel met engelssprekende chauffeur want de wegen in Madagaskar zijn niet overal even begaanbaar door de slechte infrastructuur in het land. 

Madagaskar met kinderen

Een verre reis met je kinderen naar een land dat nog nauwelijks bezocht wordt? Het kan, via onze Madagaskar familiereis! Het land biedt namelijk volop mogelijkheden voor een afwisselende familiereis. Het mooie is dat je de reis zelf naar eigen wensen kunt samenstellen: Niet te gehaast, zodat zowel jij als je gezin er van geniet. Onze lokale reisspecialist heeft ervaring met het plannen van een reis met kinderen en helpt je dan ook graag bij het organiseren van jouw ideale gezinsvakantie naar Madagaskar. Laat je adviseren en bezoek straks alle bijzondere plekjes van Madagaskar en maak kennis met de lokale bevolking. 

Lees verder

Budget

Madagaskar rondreis betaalbaar

15 dagen €1615,-
 • Complete reis, maar wel flexibel
 • Reizen per auto met chauffeur
 • Hotels in de sfeer van het land
 • Bijboeken: 1 lokale vlucht
bekijk deze voorbeeldreis

Meest geboekt

Madagaskar rondreis de leukste

21 dagen €2480,-
 • Met Baobab Alley en Tsingy NP.
 • Reizen per auto met chauffeur
 • Comfort hotels, deels zwembad
 • Bijboeken: 2 lokale vluchten
bekijk deze voorbeeldreis

Met je gezin

Familiereis Madagaskar

17 dagen €1075,-
 • Baobab Alley én Sainte Marie
 • Reizen per privébusje / 4WD
 • Goede hotels met zwembad
 • Bijboeken: 2 lokale vluchten
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

Boetiek

Boetiek rondreis Madagaskar

24 dagen €2297,-
 • Zuid/Oost Madagaskar relaxt
 • Reizen met privé vervoer
 • Comfort hotels met zwembad
 • Bijboeken: 1 lokale vlucht
bekijk deze voorbeeldreis

Exclusief

Madagaskar rondreis exclusief

16 dagen €2515,-
 • Madagaskar Magical North
 • Ideaal als luxe (kerst) reis
 • Top privé natuurreservaten
 • Tropische eilanden & resorts
bekijk deze voorbeeldreis

For insiders

Madagaskar best local experiences

23 dagen €2485,-
 • Deels off-the-beaten track
 • Vlieg/boottrip naar Masoala
 • Baobab Allee en Tsingy N.P.
 • Bijboeken: 3 lokale vluchten
bekijk deze voorbeeldreis

Mooie maar vermoeiende reis

19 oktober 2023, Hans

De reis was bijzonder, met name door het afwisselende landschap en de unieke dieren. Ook de bevolking was erg vriendelijk. Schrijnend was wel de armoede die overal aanwezig is. De wegen waren soms niet meer dan karresporen, maar onze chauffeur Vanu, reed voortreffelijk. Madagaskar is een unieke ervaring, maar geen land voor doetjes.

Vlekkeloos

8 april 2023, Nel en Frits Vloemans

De reis is vlekkeloos verlopen. Madagascar is een fantastisch land om op vakantie te gaan. Een ieder die wij kennen en onze wijze van vakantie ambiëren raden wij aan dit eiland te bezoeken.

Lees ons Madagaskar reisblog of luister de podcast
Rondreis Madagaskar: ontelbaar veel dieren spotten
Adriënne 13 mei 2024

Wie wil er nou niet oog in oog staan met een ringstaartmaki-aapje? Madagaskar is voor dierenliefhebbers een echt paradijs! Zo’n 165 miljoen jaar geleden heeft Madagaskar zich afgescheiden van het Afrikaanse vasteland, waardoor het eiland zich in volledige isolatie heeft kunnen ontwikkelen. Hierdoor kent Madagaskar een unieke flora en fauna. Ben jij klaar om je onder te dompelen in deze paradijselijke wereld? Onze reisspecialist, local hero Mirindra helpt jou bij het plannen van je rondreis naar Madagaskar.

lees meer

Hoe reis je door Madagaskar?

Door Madagaskar reizen kan op veel manieren. Je kunt in 3 weken een complete Madagaskar rondreis maken, maar ook in 2 weken comfortabel en kleinschalig Madagaskar zien.

De meeste reizigers vliegen met Air France naar Antananarivo. De dag erop naar Andasibe, uitgangspunt voor het Perinet National Park, home van de Indri halfaap. Wie de westkust niet wilt overslaan, vliegt naar Morondava en bezoekt het afgelegen Tsingy National Park en de beroemde ‘Baobab Alley’. Uiteraard bezoek je Antrirabe en Ranomfana, het belangrijkste natuurpark van het land met wel 12 soorten lemuren.

De meeste reizigers trekken zuidwaarts via het Andringitra geberte en Fianarantsoa naar Ambalavao met zijn Zebu markt. Daarna naar Ranohira met het nabij gelegen fotogenieke Isalo National park. Maar Madagaskar is niet alleen rondreizen: geniet van de stranden van Ifaty, niet ver van Tulear of ga naar het eiland Sainte Marie met zijn walvissen. Het ultieme relaxen en eilandhoppen kan op en rond het paradijselijke Nosy Bé met haar zustereilandjes Nosy Komba en Nosy Sakatia. Ben je er voor het eerst, kijk dan bij de Madagaskar Top 5: de leukste dingen die je er kunt doen. Of wil je Madagaskar van de gebaande paden, bekijk dan onze alternatieve Madagaskar Top 5

Je Madagaskar reis zelf regelen of via een lokale reisexpert?

Onze local Hero, je Madagaskar reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Madagaskar rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever zelf wilt uitstippelen, maar het prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Met jarenlange ervaring met comfortabel, kleinschalig Madagaskar reizen en up-to-date lokale kennis wordt je Madagaskar rondreis top. Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee en boek een Madagaskar homestay, drink wat in een lokale bar, ga eens wat eten in een typisch Malagasisch buurtrestaurant, kortom meet the locals.

Wat is de beste reistijd Madagaskar?

Madagaskar kent veel verschillende landschappen, elk met een eigen micro klimaat. Lastig om je reis goed te plannen, want wat is dan de beste reistijd Madagaskar? De beste reistijd voor een rondreis Madagaskar is van april t/m november. In deze periode zijn de tempraturen aangenaam en zijn er veel dieren te spotten. Oktober is daardoor meteen ook wel de drukste maand en ook de kerstperiode groeit in populariteit.

De route van Tana naar Tulear kan het hele jaar gedaan worden. Aan de kust van Madagaskar (Ifaty, Sainte Marie, Nosy Be etc.) is het altijd tropisch warm. In het hoogland is het in juli en augustus overdag wel 20 C, maar koelt het 's avonds sterk af. Een warme trui is dan dus een must. Oktober t/m december zijn het warmst. Qua beste reistijd biedt Madagaskar dus voldoende mogelijkheden. Voor meer informatie over de beste reistijd Madagaskar en alle reisopties; onze local hero helpt je graag bij het plannen van jouw ideale rondreis.

Heb je een visum nodig voor Madagaskar?

Voor je reis naar Madagaskar moet je van tevoren een visum aanvragen. Doe dit uiterlijk 72 uur van tevoren om Madagaskar binnen te komen. Het visum is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Ook dient je paspoort bij vertrek uit Madagaskar nog minimaal 6 maanden geldig zijn. 

Welke vaccinaties heb je nodig voor Madagaskar?

Voor je reis naar Madagaskar zijn geen vaccinatie verplicht. Wel wordt het aangeraden je te laten vaccineren tegen DTP en hepatitis A. Raadpleeg je GGD voor de laatste up-to-date informatie over de vaccinaties voor je reis. Ook is het slim om je zorgverzekeringen te checken, want een deel van je vaccinatiekosten wordt mogelijk vergoed door je ziektekostenverzekering. 

Wat is het tijdsverschil met Madagaskar?

Tijdens onze zomer is het in Madagaskar 1 uur later, in de winter is dit tijdsverschil 2 uur. 

Hoe betaal je in Madagaskar?

Je betaalt in Madagaskar met de Malagasische Ariary (MGA). In Madagaskar kun je met je bankpas niet pinnen, met creditcard is dit op sommige plekken wel mogelijk, maar best prijzig. 

Madagaskar met kinderen?

Een verre reis met je kinderen naar een land dat nog nauwelijks bezocht wordt? Het kan, via onze Madagaskar familiereis. Het land biedt namelijk volop mogelijkheden voor een afwisselende familiereis. Het mooie is dat je de reis zelf naar eigen wensen kunt samenstellen: niet te gehaast, zodat zowel jij als je gezin er van geniet.

Onze lokale reisspecialist heeft ervaring met het plannen van een rondreis met kinderen en helpt je dan ook graag bij het organiseren van jouw ideale gezinsvakantie naar Madagaskar. Laat je adviseren en bezoek straks alle bijzondere plekjes van Madagaskar en maak kennis met de lokale bevolking. 

Je Madagaskar reis, een local touch:

* Lokaal eten: hip eten Malagasy style 
* Meedoen: de enorme Zebu veemarkt 
* Community stay: thuis bij de Malagassiër 

lees meer