Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
Door Nepal reizen kan op veel manieren. Je kunt in 3 weken een complete Nepal rondreis maken maar ook 2 weken kleinschalige trekkings maken.

Na aankomst verken je Kathmandu en omgeving zoals de stoepa van Swayambunath en het boeddhistische Bodnath. In Pashupatinath aan de Bagmati, een heilige rivier, nemen Hindoes een bad en zie je saddhu’s. Ook bezoek je de tempels van Patan.

Vanuit Pokhara aan het Phewa meer kun je het Annapurna circuit lopen: een teahouse trekking over de flanken van deze majestueuze berg. Van Nayapul loop je via Tirkhedhunga, Ghorepani, Poon Hill (mooi uitzicht) naar Tadapani. Ook een vlieg- of helikopter excursie rond de top van Everest, een trek naar Everest Base Camp of een trekking in Manaslu in centraal Nepal zijn mogelijkheden.

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Nepal reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Nepal rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever zelf wilt uitstippelen maar het prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Nepal rondreis door hem verder inspireren. Kijk eens bij de Nepal Top 5, de leukste dingen die je er kunt doen.

Met jarenlang ervaring met comfortabel, kleinschalig Nepal reizen en up-to-date lokale kennis wordt je Nepal rondreis top! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Specialiteit zijn de community Nepal homestays. O.a. in Patan, Nagarkot, Panauti, Illam, Patlekhet, Nuwarkot, Barauli, Tharu en Bardia. Doe mee, boek zo’n homestay, drink wat in een lokale bar, ga eens wat eten in een typisch Nepalees buurtrestaurant, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world.

Beste reistijd Nepal

Wanneer je een rondreis naar Nepal gaat plannen ben je vast benieuwd naar de beste reistijd Nepal. In nepal zijn er 5 seizoenen, de 4 normale seizoenen en een moessonseizoen. Het moessonseizoen in Nepal is van juni tot september, er valt dan vooral in het zuiden van Nepal veel regen. 

Temperaturen in Nepal kunnen erg wisselend zijn door de grote hoogte verschillen in het land. De beste reistijd Nepal is van maart tot mei, in Nepal is het dan lente en zijn de temperaturen aangenaam en is het er droog. Ook september tot november is een goede reisperiode voor een rondreis door Nepal, houdt dan wel wat meer rekening met wat winterse kou. 

Praktische informatie Nepal

Visum: voor je rondreis Nepal moet je van te voren een visum aanvragen, dit kan gemakkelijk online of via de ambassade in Amsterdam. Ook kun je je visum op de luchthaven in Nepal regelen, deze moet je dan wel 2 weken voor vertrek hebben aangevraagd.

Vaccinaties: voor je reis naar Nepal zijn vaccinaties niet verplicht. Wel worden vaccinaties tegen DTP & hepatitis A aangeraden. Ziektekostenverzekeringen vergoeden soms een deel van de kosten van je vaccinatie, altijd handig om dat even te checken.  

Tijdsverschil: tijdens onze zomer is het in Nepal 3.45 uur later. In de winter is dit tijdsverschil 4.45. 

Geld & pinnen: De geldeenheid in Nepal is de Nepalese Rupia (NPR). In grote steden kun je vaak pinnen, zorg wel voor extra cash als reserve. 

Getting around: tijdens je rondreis door Nepal maak je gebruik van transfers die door je local Hero zijn geregeld. Soms maak je ook gebruik van het openbaar vervoer, zoals de lijnbus. 

Lees verder

Budget

Nepal rondreis community stay

18 dagen €1430,-
 • Annapurna community trek
 • Eenvoudige hotels & teahouses
 • Slapen bij de Nepalezen thuis
 • Nepal echt van binnenuit
bekijk deze voorbeeldreis

Meest geboekt

Nepal rondreis de leukste

23 dagen €2045,-
 • Volledige Nepal rondreis
 • Hotels, homestay & teahouses
 • Beste combi natuur/cultuur
 • Niet te zware wandeltochten
bekijk deze voorbeeldreis

Rough it

Nepal rondreis trekking avontuur

20 dagen €1610,-
 • Trekking rond de Annapurna
 • Professionele lokale gidsen
 • Homestays en teahouses
 • Combi met comfort hotels
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

Bloggersreis

Brian en Sandra's favoriete reis

22 dagen €1880,-
 • Bloggers dewereldreizigers.nl
 • Passie voor avontuurlijke hikes
 • Trekking naar Everest Base Camp
 • Eenvoudige hotels en teahouses
bekijk deze voorbeeldreis

Homestay

Nepal rondreis best local experiences

3 dagen €70,-
 • Bijzondere lokale ontmoetingen
 • Slapen bij de Nepalezen thuis
 • Theeplukken in de groene heuvels
 • Kookworkshop Dal Baht maken
bekijk deze voorbeeldreis

Boetiek

Nepal boetiek rondreis

15 dagen €1985,-
 • Comfortabele privé rondreis
 • Privé transfers, zwembad
 • Cultuur, trekking en safari
 • Relaxte afsluiter Kathmandu
bekijk deze voorbeeldreis

In goede handen

12 mei 2023, Jan en Maartje de Vries

We hadden regelmatig contact met onze ‘Local Hero’ die alles tot in de details had geregeld. De afwisseling op de route, steden, jungle en trekking was voor ons precies goed. De bergen zijn onvergetelijk en de Nepalezen hebben een bijzonder plekje in ons hart veroverd.

Wachten meer dan waard

8 april 2023, José & Marije

We hadden deze reis meer dan 2 jaar geleden geboekt maar we moesten de reis steeds uitstellen vanwege de pandemie. Het tussentijds contact met Local Hero Travel was prima. Eind oktober hebben we de reis opnieuw ingepland voor medio maart 2022. Wij hoefden niets bij te betalen.

Het rechtstreekse contact met de local Hero is heel fijn. We hebben haar ook ontmoet. De reis was echt fantastisch en alles was prima geregeld. Goede afwisseling tussen homestays en hotels, Engelstalige gidsen die ook meer vertelden over het leven in Nepal, overal waar nodig stond vervoer voor ons klaar. De trekking was voor ons het hoogtepunt van de reis.

Nepal is prachtig; verscheidenheid in klimaat en natuur, de vriendelijke kleurrijke mensen, de tempels, de verkeerschaos en nog zoveel meer.

Lees ons Nepal reisblog of luister de podcast
Boetiek rondreis Nepal, een comfortabel avontuur
Corine 13 maart 2024

Denk je aan Nepal, dan denk je aan de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya. Een rondreis Nepal is niet compleet zonder een trekking langs dorpjes en bergpieken. Maar je gaat tijdens de boetiek rondreis nog veel meer zien van dit veelzijdige land. Je zult op momenten misschien even afzien, maar wat is er dan fijner om weer tot rust te komen in de comfortabele kamer van je boetiek hotel?

lees meer

Je Nepal rondreis zelf regelen of via een lokale reisexpert?

Onze local Hero, je Nepal reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Nepal rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever zelf wilt uitstippelen, maar het prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Met jarenlange ervaring met comfortabel en kleinschalig Nepal reizen en up-to-date lokale kennis wordt je Nepal rondreis top. Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Specialiteit zijn de community Nepal homestays: onder andere in Patan, Nagarkot, Panauti, Illam, Patlekhet, Nuwarkot, Barauli, Tharu en Bardia. Doe mee en boek zo’n homestay, drink wat in een lokale bar, ga eens wat eten in een typisch Nepalees buurtrestaurant, kortom meet the locals in Nepal.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Nepal rondreis door hem verder inspireren. Kijk eens bij de Nepal Top 5, de leukste dingen die je er kunt doen of op diezelfde pagina naar onze alternatieve Top-5, voor Nepal van de gebaande paden.

Wat is de beste reistijd Nepal?

Wanneer je een rondreis naar Nepal gaat plannen, ben je vast benieuwd naar de beste reistijd Nepal. In Nepal zijn er 5 seizoenen, de 4 normale seizoenen en een moessonseizoen. Het moessonseizoen in Nepal is van juni tot september, er valt dan vooral in het zuiden van Nepal veel regen. 

Temperaturen in Nepal kunnen erg wisselend zijn door de grote hoogte verschillen in het land. De beste reistijd Nepal is van maart tot mei, in Nepal is het dan lente en zijn de temperaturen aangenaam en is het er droog. Ook september tot november is een goede reisperiode voor een rondreis door Nepal, houdt dan wel wat meer rekening met wat winterse kou. 

Heb je een visum nodig voor Nepal?

Voor je rondreis Nepal moet je van tevoren een visum aanvragen, dit kan gemakkelijk online of via de ambassade in Amsterdam. Ook kun je je visum op de luchthaven in Nepal regelen, deze moet je dan wel 2 weken voor vertrek hebben aangevraagd.

Heb je vaccinaties nodig voor je Nepal rondreis?

Voor je Nepal reis zijn vaccinaties niet verplicht. Wel worden vaccinaties tegen DTP & hepatitis A aangeraden. Laat je verder informeren door je plaatselijke GGD. Ook is het goed je zorgverzekering te contacten: ziektekostenverzekeringen vergoeden soms een deel van de kosten van je vaccinatie(s).  

Wat is het tijdsverschil met Nepal?

Tijdens onze zomer is het in Nepal 3.45 uur later. In de winter is dit tijdsverschil 4.45 uur. 

Hoe betaal je in Nepal?

De geldeenheid in Nepal is de Nepalese Rupia (NPR). In grote steden kun je vaak pinnen, zorg wel voor extra cash als reserve. Zeker als je een trekking gaat maken.

Hoe reis je door Nepal?

Door Nepal reizen kan op veel manieren. Je kunt in 3 weken een complete Nepal rondreis maken, maar ook in 2 weken kleinschalige trekkings maken. Na aankomst verken je Kathmandu en omgeving, zoals de stoepa van Swayambunath en het boeddhistische Bodnath. In Pashupatinath aan de Bagmati, een heilige rivier, nemen Hindoes een bad en zie je saddhu’s. Ook bezoek je de tempels van Patan.

Vanuit Pokhara aan het Phewa meer kun je het Annapurna circuit lopen: een teahouse trekking over de flanken van deze majestueuze berg. Van Nayapul loop je via Tirkhedhunga, Ghorepani, Poon Hill (mooi uitzicht) naar Tadapani. Ook een vlieg- of helikopter excursie rond de top van Everest, een trek naar Everest Base Camp of een trekking in Manaslu in centraal Nepal zijn mogelijkheden.

Tijdens je rondreis door Nepal maak je gebruik van transfers die door je local Hero zijn geregeld. Soms maak je ook gebruik van het openbaar vervoer, zoals de lijnbus. 

Je Nepal reis, een local touch:

* Lokaal eten: Thakali keuken in Pokhara 
* Meedoen: donder en regenfeest
* Homestay: een nachtje bij de Nepalees thuis

lees meer