ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
Door Suriname reizen kan op veel manieren. Je kunt in twee weken een complete Suriname rondreis maken maar ook een weekje comfortabel en kleinschalig Suriname is mogelijk.

Je start in Paramaribo met zijn markten, koloniale huizen en Fort Zeelandia. Via Leonsberg fiets je naar Fort Nieuw Amsterdam, Mariënburg en voormalige plantages als Frederiksdorp of Meerzorg. Populair is Bigi Pan, 68.000 ha. mangroves en moerassen, bereikbaar per boot over de Nickerie rivier. Vraag je local Hero, je reis specialist ter plaatse.

Je hebt Suriname niet gezien als je niet in het binnenland bent geweest. Combineer Isadou, Ston Island en Brownsberg, zodat je het meest uit je verblijf haalt. Zeeschildpadden zie je in het legseizoen bij Galibi. Wie wil stopt onderweg in Saint Laurent, in Frans Guyana, voor een kop café au lait met stokbrood. Ben je voor het eerst in Suriname, kijk dan bij de Suriname Top 5: de leukste dingen die je er kunt doen.

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Suriname reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Suriname rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever zelf wilt uitstippelen maar het prettig vindt om daarbij hulp te hebben.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Suriname rondreis door hem of haar verder inspireren. Kijk eerst eens bij de Suriname Top 5, de leukste dingen die je kunt doen.

Met jarenlang ervaring met kleinschalig Suriname reizen en up-to-date lokale kennis wordt je Suriname rondreis helemaal top! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee, boek een Suriname homestay, drink een Parbo biertje in een lokale kroeg, ga lekker eten in een typisch Surinaams eethuisje, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world.

Beste reistijd Suriname 

Wanneer kan je het beste naar Suriname reizen? Bij het plannen van je rondreis door Suriname ben je vast benieuwd naar de beste reistijd Suriname. Het gehele jaar liggen de temperaturen in Suriname rond de 25 en 35 graden. Suriname heeft een tropisch regenwoud klimaat, het is er dan ook het hele jaar vochtig. 

De beste reistijd voor een rondreis door Suriname is van februari tot mei en van half augustus tot half september. In deze relatief droge periode zal er ook wel wat regen vallen, maar een bezoek aan Suriname is pas echt als je een Sibi Busi (stortbui) hebt meegemaakt. 

Visum & reisdocumenten Suriname 

Een visum voor je rondreis Suriname is niet nodig. Wel zal je, om het land binnen te mogen komen, een “entry fee” moeten aanvragen en betalen. Deze “entry fee” kun je online aanvragen en betalen op werkdagen tot uiterlijk 24 uur voor vertrek via VFS Global. De kosten hiervoor zijn €33,- (€25,- entry fee en €8,- administratie fee) per persoon. Met deze entry fee kun je tot maximaal 90 dagen na aankomst in Suriname rondreizen. Bij aankomst in Suriname wordt op de luchthaven een kort verblijf van 30 dagen afgestempeld in je paspoort. Indien je langer verblijft, dien je dit af te laten stempelen bij de Vreemdelingenpolitie.

Vaccinaties & gezondheid

Voor je reis naar Suriname zijn vaccinaties niet verplicht, wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Laat je ook adviseren over Malaria. Er zijn verschillende delen binnen Suriname waar de mug aanwezig is. Verder is kraanwater buiten de grote steden niet overal drinkbaar, er zijn vaak wel goedkoop flessen drinkwater te verkrijgen.

Is er tijdsverschil met Suriname?

Tijdsverschil: in onze winter is het in Suriname 4 uur vroeger. In de zomer is het tijdsverschil met Suriname 5 uur. 

Hoe betaal je in Suriname?

Geld & pinnen: de geldeenheid in Suriname is de Surinaamse gulden (SRG). In Suriname kun je op veel plekken pinnen, alleen niet in het binnenland, zorg vooraf dan voor voldoende cash. 

Hoe kan je het beste rondreizen op Suriname?

Getting around: tijdens je reis in Suriname maak je veelal gebruik van transfers, vooral voor trips buiten Paramaribo is dit handig. Paramaribo is het draaipunt van Suriname, tijdens je rondreis kan het zijn dat je hier meerdere malen terug komt. 

Hoort Suriname bij de Nederlandse Antillen?

Het antwoord is: nee. Vroeger was dat wel het geval. Toen vormden de landen: Curaçao, Aruba, Bonaire, Saba, Sint Maarten, Sint Eustatius & Suriname, samen de Nederlandse Antillen. Sinds 1975 is Suriname een onafhankelijke Republiek waar nog wel de Nederlandse taal wordt gesproken.

Welke stopcontacten zijn er in Suriname?

Er zijn vier verschillende stopcontacten die ze gebruiken in Suriname. Dit zijn types: A, B, C en F. Neem voor de zekerheid een reisstekker mee. Dan weet je zeker dat je altijd gebruik kan maken van de stroom en lekker je telefoon kan opladen.

Lees verder

Meest geboekt

Suriname rondreis de leukste

16 dagen €2025,-
 • Compleet en avontuurlijk Suriname
 • Hotels met zwembad & bushlodges
 • Fietsen, korjaal varen en jungletrek
 • Optionele verlenging in de Amazone
bekijk deze voorbeeldreis

Boetiek

Boetiek rondreis Suriname

20 dagen €2470,-
 • Comfortabele privé rondreis
 • Boetiek hotels met zwembad
 • Glamping langs Suriname Rivier
 • 3-daagse Amazone experience
bekijk deze voorbeeldreis

Met je gezin

Familiereis Suriname kinderen

18 dagen €1530,-
 • Zó doe je Suriname met kinderen
 • Comfort hotels én goed verzorgd
 • Schildpadden & platteland fietsen
 • Laat je kids het oerwoud zien
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

For insiders

Suriname best local experiences rondreis

18 dagen €1580,-
 • Suriname off the beaten track
 • Lokale guesthouses en lodges
 • Meerdaagse nature hike & kajakken
 • Inclusief vervoer & veel maaltijden
bekijk deze voorbeeldreis

Rough it

Suriname rondreis Rainforest special

7 dagen €1040,-
 • Avonturiers & natuurliefhebbers
 • Per korjaal door het regenwoud
 • Hike door 't tropische binnenland
 • Lokale ontmoetingen & verblijven
bekijk deze voorbeeldreis

Schildpadden groot én klein

10 mei 2023, Ellen, Vlaardingen

Schildpadden spotten op Braamspunt: we waren er nog maar net en kwamen al een enorme lederschildpad van 750 kg tegen. Ook kwamen we kleine schildpadjes tegen die op weg waren naar de zee. Zo schattig om te zien! En op de weg terug zagen we nog een aantal dolfijnen uit het water springen.

Ontspannen met je gezin

31 augustus 2022, Familie van Vliet, Maastricht

Best wel getwijfeld of dit wat voor een gezinsvakantie was maar we zijn blij dat we het aandurfden. Nooit hadden we gedacht dat Suriname zo afwisselend kon zijn. Veel natuur natuurlijk maar ook spannende activiteiten voor de kinderen. Dank Safira voor de goede zorgen.

Lees ons Suriname reisblog of luister de podcast
Een kleinschalige Suriname rondreis
Adriënne 20 februari 2024

Suriname is steeds meer in trek en dat vinden wij niet gek. Want in Suriname hike je door dichte regenwouden, vaar je in een houten korjaal langs wegschietende kaaimannen en douche je onder een frisse waterval. Op de fiets trap je over voormalige plantages en door het gezellige Paramaribo waar je aan de Waterkant afkoelt met een Parbo biertje.

Overnachten doe je in een community stay bij de Marron, in een lokaal gerund guesthouse of juist in een knus én comfortabel boetiekhotel met een zwembad inclusief uitzicht. Kortom, op een kleinschalige manier kennis maken met Suriname, dat doe je zo:

lees meer

Wat is de beste reistijd Suriname?

Wanneer kan je het beste naar Suriname reizen? Bij het plannen van je rondreis door Suriname ben je vast benieuwd naar de beste reistijd Suriname. Het gehele jaar liggen de temperaturen in Suriname rond de 25 en 35 graden. Suriname heeft een tropisch regenwoud klimaat, het is er dan ook het hele jaar vochtig. 

De beste reistijd voor een rondreis door Suriname is van februari tot mei en van half augustus tot half september. In deze relatief droge periode zal er ook wel wat regen vallen, maar een bezoek aan Suriname is pas echt af als je een Sibi Busi (stortbui) hebt meegemaakt. 

Je Suriname reis zelf regelen of via een lokale reisexpert?

Onze local Hero, je Suriname reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Suriname rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever zelf wilt uitstippelen, maar het prettig vindt om daarbij hulp te hebben.

Met jarenlange ervaring met kleinschalig Suriname reizen en up-to-date lokale kennis wordt je Suriname rondreis helemaal top. Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee en boek een Suriname homestay, drink een Parbo biertje in een lokale kroeg, ga lekker eten in een typisch Surinaams eethuisje, kortom meet the locals.

Heb je een visum nodig voor Suriname?

Een visum voor je rondreis Suriname is niet nodig. Wel zal je, om het land binnen te mogen komen, een “entry fee” moeten aanvragen en betalen. Deze “entry fee” kun je online aanvragen en betalen op werkdagen tot uiterlijk 24 uur voor vertrek via VFS Global. De kosten hiervoor zijn €33,- (€25,- entry fee en €8,- administratie fee) per persoon.

Met deze entry fee kun je tot maximaal 90 dagen na aankomst in Suriname rondreizen. Bij aankomst in Suriname wordt op de luchthaven een kort verblijf van 30 dagen afgestempeld in je paspoort. Indien je langer verblijft, dien je dit af te laten stempelen bij de Vreemdelingenpolitie.

Welke vaccinaties heb je nodig voor je rondreis Suriname?

Voor je reis naar Suriname zijn vaccinaties niet verplicht, wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Laat je ook adviseren over Malaria. Er zijn verschillende delen binnen Suriname waar de mug aanwezig is. Het beste kun je de GGD bij jou in de buurt raadplegen voor up-to-date advies over vaccinaties en bescherming tegen Malaria. Het kraanwater is, buiten de grote steden, niet overal drinkbaar.

Wat is het tijdsverschil met Suriname?

In onze winter is het in Suriname 4 uur vroeger. In de zomer is het tijdsverschil met Suriname 5 uur.

Hoe betaal je in Suriname?

De geldeenheid in Suriname is de Surinaamse gulden (SRG). In Suriname kun je op veel plekken pinnen, alleen niet in het binnenland. Zorg ervoor dat je vooraf voldoende cash op zakt hebt wanneer je naar het binnenland reist.

Hoe reis je door Suriname?

Door Suriname reizen kan op veel manieren. Je kunt in twee weken een complete Suriname rondreis maken, maar ook in een weekje comfortabel en kleinschalig door Suriname reizen.

Je start in Paramaribo met zijn markten, koloniale huizen en Fort Zeelandia. Via Leonsberg fiets je naar Fort Nieuw Amsterdam, Mariënburg en voormalige plantages als Frederiksdorp of Meerzorg. Populair is Bigi Pan, 68.000 ha. mangroves en moerassen, bereikbaar per boot over de Nickerie rivier. Vraag je local Hero, je reis specialist ter plaatse naar alle opties.

Je hebt Suriname niet gezien als je niet in het binnenland bent geweest. Combineer Isadou, Ston Island en Brownsberg, zodat je het meest uit je verblijf haalt. Zeeschildpadden zie je in het legseizoen bij Galibi. Wie wil stopt onderweg in Saint Laurent, in Frans Guyana, voor een kop café au lait met stokbrood. Ben je voor het eerst in Suriname, kijk dan bij de Suriname Top 5: de leukste dingen die je er kunt doen. Of onze alternatieve Suriname Top 5 voor bijzondere off the beaten track tips, zo zie je naast de highlights ook Suriname van de gebaande paden.

Suriname met kinderen?

Een verre reis met je kinderen? Voor een familiereis is Suriname een ideale bestemming. Suriname biedt volop mogelijkheden en je kunt je rondreis zo afwisselend maken als je zelf wilt. Kalm aan, zodat zowel jij als je gezin er van geniet. Je slaapt in Suriname comfortabel en in kleinschalige hotels, vaak met zwembad en er zijn veel leuke excursies te doen voor jong en oud.

Onze lokale reisspecialist heeft veel ervaring met het plannen van een Suriname rondreis met kinderen en helpt je graag bij het plannen van jouw ideale gezinsvakantie naar Suriname. Laat je adviseren over bijzondere plekjes in Suriname en maak kennis met de lokale bevolking: zie ook onze familiereis-pagina.

Je Suriname reis, een local touch:

* Lokaal eten: eten én zingen, Paramaribo 
* Meedoen: Keti Koti, afschaffing van de slavernij 
* Community stay: thuis bij de Surinamer

lees meer