Podcast Thailand, Thais koken met Noi Pia-Ud

14 juli 2021
Thailand Reistips, podcast

Luister naar de podcast over de Thaise keuken. Van streetfood walhalla Bangkok tot sateetjes op het strand.

Thailand is al jaren één van de populairste bestemmingen van Azië. En niet voor niks, want je vindt er alles wat je op een rondreis door Azië zoekt: boeddhistische tempels, groene rijstvelden, tropische stranden, vriendelijke locals én de lekkerste streetfood. Reis je door Thailand dan kan je niet om de Thaise keuken heen. Er is voor ieder wat wils, voor jong en oud. Van Pad Thai tot Massaman curry en sticky rice met verse mango. Wil jij ook kennis maken met de Thaise keuken?

lees meer

Praktische reistips Thailand

Naomi 17 juni 2021
Thailand Reistips

Een rondreis Thailand staat bij vele op de bucketlist. Ook niet gek, want in Thailand kun je het ultieme vakantie gevoel beleven. Van de fietsen door de kleine achteraf straatjes in Bangkok tot relaxen onder de kokospalmen van Koh Samui.

In dit blog geven wij je wat praktische tips voor je rondreis Thailand. Zo ga je goed voorbereid op reis.

lees meer

Thailand: veilig op reis in coronatijd

Adriënne 26 april 2021
Thailand Reistips

Met je snorkel het water inspringen om de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken. Je handdoek uitslaan op een hagelwit palmstrand, terwijl lokale vissers op hun longtailboten de zee op varen. Je smaakpapillen verwennen bij de streetfoodkraampjes van Bangkok en wildlife spotten tijdens een trekking door de dichtbegroeide jungle. Dit is Thailand op z’n best.

In dit blog delen wij hoe reizen door Thailand er in coronatijd uit ziet. Welke voorzorgsmaatregelen zijn er getroffen en hoe kun je toch 'corona proof' genieten van je rondreis door dit fijne vakantieland.

lees meer

Kleinschalig overnachten in Thailand

Adriënne 28 augustus 2020
Thailand Meet the locals, Bijzonder overnachten

Thailand is al jaren één van de populairste bestemmingen van Azië. En niet voor niks, want je vindt er alles wat je op een rondreis door Azië zoekt: oude boeddhistische tempels, overheerlijke streetfood, mooie tropische stranden, een bijzondere onderwaterwereld én fijne accommodaties.

Geen Holiday Inn’s, maar kleinschalige hotels en guesthouses: weg van de massa, dichtbij de locals en met je gewenste comfortniveau. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt. Kleinschalig overnachten in Thailand, het kan en je doet het zo:

lees meer

Eerste verre reis met kinderen? Thailand!

Wilkin 11 juni 2020
Thailand Reiservaring, Reistips, Gezin

We kennen het allemaal wel. Vroeger kon je zo weg met je partner. Weinig gedoe en overwegingen vooraf. Nu met kinderen is het toch echt wel even een ander verhaal: kunnen we ze wel ver op reis meenemen? Buiten Europa? Welke landen zijn eigenlijk het meest geschikt voor zo’n verre reis?

lees meer

Het leukste land ter wereld

Stef 5 maart 2020
Thailand Reistips

Als enthousiaste reizigers hebben we inmiddels wel 100 landen bereisd. Maar we weten het zeker: Thailand is en blijft het leukste land ter wereld! Want waar wordt, met een gemeende glimlach,  je ‘vakantiemenu’ al jarenlang zó opgediend: een groot bord barstensvol cultuur, tropische natuur en wit zandstrand. Lekker eten en uiterst betaalbaar voor iedereen. Voor velen is Thailand hun eerste intercontinentale backpack bestemming. Maar ook daarna blijft Thailand een geweldig vakantieland.

lees meer