Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
Door Ecuador reizen kan op veel manieren. Je kunt een complete 3-weekse Ecuador rondreis maken, incl. Galapagos, maar ook 2 weken comfortabel en kleinschalig Ecuador is mogelijk.

Hoogvlaktes, stomende Amazone jungle en toch ook nog strand. Na de hoofdstad Quito en Otovalo reis je naar de jungle bij Tena. Verder kun je fietsen of paardrijden bij de Cotopaxi en in Papallacta heb je een eigen hotspring naast de deur. Dit is kleinschalig Ecuador op zijn best. Vraag je local Hero, je Ecuador reisspecialist ter plaatse.

Ben je er voor het eerst, kijk dan bij de Ecuador Top 5: de leukste dingen die je er meemaakt. Zo kun je in Banos soaken in de hotsprings, ziplinen en mountainbiken. Je pakt er de ‘Devils Nose’ trein naar Cuenca en topt af op het brede surf zandstrand van Ayampe. Nog niet moe? Ga mee op een walvisexcursie of bezoek Isla de La Plata, ook wel ‘klein Galapagos’ genoemd.

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Ecuador reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Ecuador rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen maar het wel prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Ecuador rondreis door hem of haar verder inspireren. Kijk eerst eens bij de Ecuador Top 5, de leukste dingen die je kunt doen.

Met jarenlang ervaring met kleinschalig Ecuador reizen en up-to-date lokale kennis wordt jouw Ecuador rondreis helemaal top! Local Hero Travel ondersteunt lokale communities. Doe mee, boek een Ecuador homestay, drink wat in een lokale kroeg, ga wat eten in een typisch Ecuadoriaans restaurant, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world.

Beste reistijd Ecuador

Wanneer je plannen hebt voor een vakantie naar Ecuador, dan ben je uiteraard benieuwd naar de beste reistijd voor Ecuador. Niet te druk qua reizigers, goed weer en de leukste lokale evenementen. Vanwege de centrale ligging kan je het hele jaar naar Ecuador reizen. De beste reistijd voor Ecuador ’s binnenland is juni t/m september, het is de warmste, droogste periode en er valt nauwelijks regen. De kust heeft een nat seizoen: van december t/m maart maar in de zomer is het erg droog. Ook op grote hoogte kan het klimaat snel veranderen: koud en mistig. Je moet tijdens je rondreis Ecuador dus rekening houden met de regenseizoenen, welke lokaal afwisselend zijn. Meer informatie over de beste reistijd Ecuador? Kijk ook eens op ons blog.

Welke documenten nodig voor Ecuador?

Voor de reizen naar Ecuador is geen visum nodig. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort dat recht geeft op een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet bij het verlaten van Ecuador nog tenminste 6 maanden geldig zijn. Houdt verder een (kopie van) je paspoort bij je, in Ecuador geldt een identificatieplicht. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Vaccinaties & gezondheid

Een vaccinatie voor je reis naar Ecuador is niet verplicht, tenzij je naar de grens met Colombia reist, dan is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Kraanwater kun je in Ecuador niet drinken, maar overal kun je goedkoop flessen water kopen. 

Ecuador ligt behoorlijk hoog en dat geldt nog meer als je van plan bent een aantal vulkanen te beklimmen. Boven de 2500 meter is acclimatiseren een must, en Quito ligt al op 2850 meter! Zo is een extra dagje Quito aan het begin van je rondreis Ecuador nuttig, je went aan de hoogte, het voedsel en rust nog wat uit na je lange vlucht.

Tijdverschil met Ecuador

In onze winter is het in Ecuador 6 uur vroeger, tijdens de zomer is het tijdsverschil 7 uur met Nederland. 

Welk geld gebruiken ze in Ecuador?

De geldeenheid die wordt gebruikt in Ecuador is de Amerikaanse Dollar. In de grote steden kun je pinnen, zet wel je bankpas voor vertrek aan op 'wereld'. In de grote winkels, hotels en restaurants kun je vaak ook betalen met creditcard. 

Wat meenemen voor je rondreis door Ecuador?

De stopcontacten in Ecuador werken op 110 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn de stopcontacten Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Hoe kun je het beste rondreizen in Ecuador?

Tijdens je rondreis door Ecuador maak je vooral gebruik van de lijnbus en auto met chauffeur. In Ecuador zijn er veel 2 baans wegen, deze zijn smal en zitten soms aardig wat gaten in. Dit in combinatie met de hoogte verschillen zorgt ervoor dat je vaak niet sneller dan 40 km per uur gaat, dus je bent ook over korte afstanden vrij lang onderweg. Het is ook wel de charme van het land. Fietshuur bijvoorbeeld in Baños, Cuenca maar ook in andere plaatsen kost ca. 5-10 US$ per dag. Het is een goede manier om op eigen houtje dorp of stadje te verkennen.

Is Ecuador veilig?

Ja, Ecuador is een veilig land om naar toe te reizen en is niet gevaarlijk voor toeristen. Ook is het veilig voor vrouwen (die alleen reizen) om door Ecuador rond te reizen. De veiligheid van jou als reiziger staat voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze Ecuador reisspecialist ter plaatse, je local Hero, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Ecuador.

Ecuador reizen met gezin

Een verre reis met je kinderen? Je verwacht het misschien niet, maar oor een familiereis is Ecuador een ideale bestemming. Ecuador biedt volop mogelijkheden en je kunt je rondreis met kinderen zo afwisselend maken als je zelf wilt. Kalm aan, zodat zowel jij als je gezin er van genieten. Je slaapt in Ecuador comfortabel en in kleinschalige hotels, vaak met zwembad. Onze lokale Ecuador reisspecialist heeft veel ervaring met het plannen van een rondreis met kinderen en helpt je graag bij het plannen van jouw ideale gezinsvakantie naar Ecuador. Laat je adviseren over bijzondere plekjes in Ecuador en maak kennis met de lokale bevolking.

Lees verder

Budget

Ecuador rondreis betaalbaar

18 dagen €1685,-
 • Hiking door de Andesvalleien
 • Koloniale steden, kleine dorpen
 • Ecolodge in het Amazonewoud
 • Lokaal strand i.p.v. Galapagos
bekijk deze voorbeeldreis

Meest geboekt

Ecuador rondreis de leukste

19 dagen €2945,-
 • Mét Galapagos island hopping
 • Indianenmarkt & homestay
 • Door de Andes met locals
 • Koloniale patio’s en pleintjes
bekijk deze voorbeeldreis

Met je gezin

Familiereis Ecuador met kinderen

16 dagen €2805,-
 • Island hoppen op de Galapagos
 • Fietsen tussen lama’s en vicuñas
 • Amazone woud & indianenmarkt
 • Incl. Baños adventure pakket
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

Bloggersreis

Brian en Sandra's favoriete reis

23 dagen €2905,-
 • Bloggers dewereldreizigers.nl
 • Actief Ecuador met Galapagos
 • Meerdaagse Quilotoa loop trek
 • Hobbit house stay Cotopaxi
bekijk deze voorbeeldreis

Homestay

Ecuador best local experiences

19 dagen €2990,-
 • Bijzondere lokale ontmoetingen
 • Community stay in de hooglanden
 • Andeshike, kratermeren & vulkanen
 • Amazone lodge & koloniale steden
bekijk deze voorbeeldreis

Boetiek

Boetiek rondreis Ecuador

18 dagen €4280,-
 • Comfortabele privé rondreis
 • Van Amazone naar Andes spa
 • Hacienda bij de Cotopaxi
 • Andesdorpen & koloniale steden
bekijk deze voorbeeldreis

Veel foto’s

22 september 2023, Mariëlle Jongen

Wij wilden laten weten dat wij bijzonder happy zijn dat we onze Ecuador reis via jullie geboekt hebben! Helen haar inzet was bijzonder. Het was geweldig!!! Heb wel 900 foto’s gemaakt. Wellicht kan je er iets mee op jullie pagina.

Biologie les voor het hele gezin.

30 augustus 2023, familie Smits, Heerenveen

We waren eerder al eens in Thailand geweest met het gezin en wilde nu wat anders. Wat is Ecuador afwisselend! In de twee weken dat we er waren hebben we door het Amazone regenwoud gelopen (ja ook in de regen, wat een geruis hoor je dan), Andes dorpjes bezocht (en die schattige lama’s geaaid) en zijn we op de Galapagos geweest. Een soort super biologie les voor onze kinderen. Dank Helen voor de goede zorgen.

Lees ons Ecuador reisblog of luister de podcast
De leukste highlights voor je rondreis Ecuador
Adriënne 9 augustus 2023

Een koloniale hoofdstad gelegen op hoogte, een actieve vulkaan ver boven de wolkengrens, het dichtbegroeide Amazone woud waar inheemse stammen leven en een eilandengroep vol unieke flora en fauna.

Zo maar een greep uit de hoogtepunten van Ecuador. Dat wordt nog lastig kiezen. Daarom helpen wij je een eindje op weg met onze favoriete highlights voor een rondreis door Ecuador.

lees meer

Hoe betaal je in Ecuador?

De geldeenheid die wordt gebruikt in Ecuador is de Amerikaanse Dollar. In de grote steden kun je pinnen, zet wel je bankpas voor vertrek aan op 'wereld'. In de grote winkels, hotels en restaurants kun je vaak ook betalen met creditcard. 

Wat is het tijdsverschil met Ecuador?

In onze winter is het in Ecuador 6 uur vroeger, tijdens de zomer is het tijdsverschil 7 uur met Nederland. 

Hoe reis je door Ecuador?

Door Ecuador reizen kan op veel manieren. Je kunt een complete 3-weekse Ecuador rondreis maken, incl. Galapagos, maar ook in 2 weken comfortabel en kleinschalig Ecuador doen. Hoogvlaktes, stomende Amazone jungle en toch ook nog strand. Na de hoofdstad Quito en Otovalo reis je naar de jungle bij Tena. Verder kun je fietsen of paardrijden bij de Cotopaxi en in Papallacta heb je een eigen hotspring naast de deur. Dit is kleinschalig Ecuador op zijn best. Vraag je local Hero, je Ecuador reisspecialist ter plaatse.

Ben je er voor het eerst, kijk dan bij de Ecuador Top 5: de leukste dingen die je er meemaakt. Zo kun je in Banos soaken in de hotsprings, ziplinen en mountainbiken. Je pakt er de ‘Devils Nose’ trein naar Cuenca en topt af op het brede surf zandstrand van Ayampe. Nog niet moe? Ga mee op een walvisexcursie of bezoek Isla de La Plata, ook wel ‘klein Galapagos’ genoemd. Echt iets anders, kies dan voor onze Ecuador van de gebaande Top-5.

Zelf je Ecuador rondreis regelen of met een lokale reisexpert?

Onze local Hero, je Ecuador reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Ecuador rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen, maar het wel prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Met jarenlange ervaring in kleinschalige Ecuador reizen en de up-to-date lokale kennis van je local Hero, wordt jouw Ecuador rondreis echt bijzonder. Local Hero Travel ondersteunt lokale communities. Doe mee en boek een Ecuador homestay, drink wat in een lokale kroeg, ga wat eten in een typisch Ecuadoriaans restaurant, kortom meet the locals in Ecuador.

Neem direct zelf contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Ecuador rondreis door hem of haar verder inspireren. Kijk eerst eens bij de Ecuador Top 5, de leukste dingen die je kunt doen.


Wat is de beste reistijd Ecuador?

Wanneer je plannen hebt voor een vakantie naar Ecuador, dan ben je uiteraard benieuwd naar de beste reistijd voor Ecuador. Niet te druk qua reizigers, goed weer en de leukste lokale evenementen. Vanwege de centrale ligging kan je het hele jaar naar Ecuador reizen. De beste reistijd voor het binnenland van Ecuador is juni t/m september, het is de warmste, droogste periode en er valt nauwelijks regen. De kust heeft een nat seizoen: van december t/m maart, maar in de zomer is het erg droog. Op grote hoogte kan het klimaat snel veranderen naar mistig en/of koud. Het hangt er dus ook een beetje van af wat je wilt doen. Meer informatie over de beste reistijd Ecuador? Kijk ook eens op ons blog.

Heb je een visum nodig voor Ecuador?

Voor de reizen naar Ecuador is geen visum nodig. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort dat recht geeft op een verblijf van maximaal 90 dagen. Je paspoort moet bij het verlaten van Ecuador nog wel tenminste 6 maanden geldig zijn. Houdt verder een (kopie van) je paspoort bij je, in Ecuador geldt een identificatieplicht.

Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Welke vaccinaties heb je nodig voor Ecuador?

Een vaccinatie voor je reis naar Ecuador is niet verplicht, tenzij je naar de grens met Colombia reist, dan is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Kraanwater kun je in Ecuador niet drinken, maar overal kun je goedkoop flessen water kopen. 

Ecuador ligt behoorlijk hoog en dat geldt nog meer als je van plan bent een aantal vulkanen te beklimmen. Boven de 2500 meter is acclimatiseren een must, en Quito ligt al op 2850 meter. Zo is een extra dagje Quito aan het begin van je rondreis Ecuador nuttig, je went aan de hoogte, het voedsel en rust nog wat uit na je lange vlucht.

Hoe verplaats je je in Ecuador?

Tijdens je rondreis door Ecuador maak je vooral gebruik van de lijnbus en auto met chauffeur. In Ecuador zijn er veel tweebaanswegen, deze zijn smal en er zitten soms aardig wat gaten in. Dit, in combinatie met de hoogte verschillen, zorgt ervoor dat je vaak niet sneller dan 40 km per uur gaat. Dus je bent ook over korte afstanden vrij lang onderweg. Het is ook wel de charme van het land. Wil je tussendoor de benen strekken, op veel plekken is er fietshuur zoals in Baños, Cuenca. De kosten hiervoor zijn ca. 5-10 US$ per dag. Het is een goede manier om op eigen houtje dorp of stadje te verkennen.

Ecuador met kinderen?

Een verre reis met je kinderen? Je verwacht het misschien niet, maar oor een familiereis is Ecuador een ideale bestemming. Ecuador biedt volop mogelijkheden en je kunt je rondreis met kinderen zo afwisselend maken als je zelf wilt. Een avontuurlijke reis met outdoor activiteiten voor tieners of juist wat meer kalm aan, zodat zowel jij als je gezin er van genieten. Je slaapt in Ecuador comfortabel en in kleinschalige hotels, vaak met zwembad. Onze lokale Ecuador reisspecialist heeft veel ervaring met het plannen van een rondreis met kinderen en helpt je graag bij het plannen van jouw ideale gezinsvakantie naar Ecuador. Benieuwd, check onze familiereis Ecuador.

Je Ecuador reis, een local touch:

* Lokaal eten: super mals vlees in Cuenca
* Meedoen: escape room in een park van Quito 
* Homestay: een nachtje bij de Ecuadoraan

lees meer