Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
Een rondreis door de Baltische Staten (Estland, Letland en Litouwen) kan op veel manieren. Je kunt voor de highlights in de Baltische Staten gaan, of juist voor een actieve rondreis Baltische Staten. Ook als je met je gezin op vakantie wilt zijn de Baltische Staten een zeer geschikte bestemming.

SEO Baltische Staten

 

Een rondreis door de Baltische Staten (Estland, Letland en Litouwen) kan op veel manieren. Je kunt voor de highlights in de Baltische Staten gaan, of juist voor een actieve rondreis Baltische Staten. Ook als je met je gezin op vakantie wilt zijn de Baltische Staten een zeer geschikte bestemming.

 

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Estland, Letland en Litouwen reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Baltische Staten rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever zelf wilt uitstippelen, maar het prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben. Of wanneer je een unieke rondreis door de Baltische Staten wilt maken, maar zelf geen tijd hebt om alles uit te zoeken.

 

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je door haar inspireren voor je Baltische Staten rondreis.

 

Met jarenlange ervaring met comfortabel, kleinschalig Baltische Staten reizen en up-to-date lokale kennis wordt je Baltische Staten rondreis top! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Drink wat in een lokale bar of ga wat eten in een typisch buurtrestaurant. Kortom; meet the locals in de Baltische Staten.

 

Want: meet the locals, share the world. Zo wordt je Baltische Staten rondreis nóg leuker.

 

Wat is de beste reistijd Baltische Staten?

Wanneer kan je het beste op reis naar Estland, Letland en Litouwen? Wanneer je plannen hebt om op reis te gaan, ben je uiteraard benieuwd naar de beste reistijd Baltische Staten. Niet te druk, goed weer en de leukste lokale evenementen. De beste reistijd Baltische Staten is van mei tot en met september. Het is dan aangenaam en droog. Het hoogseizoen is in juni, juli en augustus. Wil je drukte vermijden, reis dan net voor of net na deze zomermaanden.

 

De temperatuur in de Baltische Staten is in de zomermaanden tussen de 15 en 25 graden. De kans op regen of neerslag is klein. In de wintermaanden is het koud, en ligt er vaak sneeuw en ijs. Bekijk ons blog voor meer informatie over de beste reistijd voor de Baltische Staten.

 

Baltische Staten beste reisroute?

De meeste reizigers vliegen tijdens hun rondreis Baltische Staten op Talinn, en terug op Vilnius. Andersom kan ook. Talinn is de hoofdstad van Estland. Hier vind je een historisch centrum, met ruïnes en kloosters. De route gaat verder langs pittoreske dorpjes langs het water. Je bezoekt Lahemaa National Park, met bossen, meren en de grootste waterval van het land (Jagala Juga). Je kan het landgoed Sagadi Manor bezoeken, en verblijven in het dorpje Mustvee. Meer richting de grens ligt Tartu.

 

Je steekt de grens over naar Letland: Gauja National Park, waar je kan hiken of kajakken. De hoofdstad van Letland is Riga met het oude kasteel, de kathedraal en St Peters kerk. Vanuit hier bereik je ook Jurmala, waar 30 km aan strand bij de Baltische zee te vinden is. Hierna kan je naar de voormalige hoofdstad van Letland; Lipaja. Deze stad is geschikt voor activiteiten: zwemmen, watersporten, fietsen, wandelen of zeilen.

 

Het laatste land is Litouwen, waar je kan beginnen bij Smiltyne, een schiereiland en tevens UNESCO national park. Hierna volgt Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Middeleeuws en modern tegelijk, vol horeca, boetieks en een levendige muziek- en kunstscene.

 

Deze rondreis omdraaien kan natuurlijk ook.

 

Waar liggen de Baltische Staten? Estland, Letland en Litouwen liggen in Oost-Europa, tussen de Oostzee en Rusland in. Ben je er voor het eerst? Bekijk onze top 5 rondreis Baltische Staten. Zo zie je alle highlights van Estland, Letland en Litouwen.  

 

Praktische informatie en reisdocumenten voor de Baltische Staten

Voor je Baltische Staten rondreis hoef je geen visum aan te vragen. Je reist met je identiteitskaart of je paspoort naar Estland, Letland en Litouwen. Het is een EU-land, , waardoor in- en uitreizen makkelijk gaat met je Nederlandse paspoort of identiteitskaart.

 

Vaccinaties & gezondheid

Het is niet verplicht om jezelf te laten vaccineren voor je reis naar de Baltische Staten. Wel worden de vaccinaties tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) aangeraden.

Het kraanwater in de Baltische Staten is veilig om te drinken, maar de meesten vinden het niet lekker. De meeste reizigers en inwoners kopen daarom flessenwater, wat overal verkrijgbaar is.

 

Reisstekker Baltische Staten

Er is geen aparte stekker nodig voor je rondreis Baltische Staten. De stopcontacten in Estland, Letland en Litouwen zijn geschikt voor gewone Europese stekkers. Wel handig om te weten; de straten op het platteland zijn vaak slecht verlicht. Wifi is er in de grote plaatsen wel, op het platteland moet je het vaak zonder wifi doen.

 

Zijn de Baltische Staten veilig als vakantieland?

Ja, Estland, Letland en Litouwen zijn veilig als vakantieland. Relatief gezien komt er weinig criminaliteit voor in de Baltische Staten. Let wel altijd op je spullen, vooral in de steden.   

 

Tijdsverschil Baltische Staten

In de Baltische Staten is het één uur later, zowel in de winter als in de zomer.

 

Hoe te betalen in de Baltische Staten

In Estland, Letland en Litouwen betaal je met de Euro. In de grote plaatsen kun je geld pinnen. Zorg dat je contant geld bij je hebt voor noodgevallen.

 

Rondreizen door de Baltische Staten

Getting around: voor een rondreis door de Baltische Staten zal je met een huurauto reizen. De hoofdwegen zijn prima onderhouden.

 

Naar Baltische Staten met de trein

Estland, Letland en Litouwen zijn niet aangesloten op het Europese treinnetwerk. Hierdoor kost het reizen twee dagen, inclusief een overnachting. Er wordt gewerkt aan Rail Baltica, een hogesnelheidsspoorlijn die Europa met de Baltische Staten gaat verbinden.

 

Actieve rondreis Baltische Staten

Sportief en wel in voor een actieve en avontuurlijke rondreis door Estland, Letland en Litouwen? De Baltische Staten zijn zeer geschikt, met de vele bergen en meren. Zo kan je hiken, kajakken, raften, of een tocht door de bossen maken. De Baltische Staten zitten ook vol met Nationale Parken.

 

Familiereis Baltische Staten

Ook voor je familiereis zijn Estland, Letland en Litouwen zeer geschikt. Er zijn veel activiteiten geschikt voor kinderen, en gezinnen zoeken vaak samen het strand op. Bekijk onze familiereis Baltische Staten.

Lees verder

Kort & krachtig

Baltische Staten in het kort

11 dagen €1435,-
 • Slimme drie landen selfdrive
 • Fijne hotels met ontbijt
 • Actief kajakken en trekking
 • Ideale Baltic kennismaking
bekijk deze voorbeeldreis

For insiders

Baltische Staten local experiences

14 dagen €1695,-
 • Letland & Litouwen combi
 • Complete autorondreis
 • Mooiste nationale parken
 • Diverse natuurwandelingen
bekijk deze voorbeeldreis

Met je gezin

Familiereis Baltische Staten

14 dagen €1220,-
 • Zie Estland, Letland en Litouwen
 • Geheel verzorgde Baltic selfdrive
 • Veel sportieve activiteiten
 • Relaxen aan meer en strand
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

Off the beaten track

15 september 2023, familie van Dijk

Nooit gedacht dat je in Europa nog zulke onbekende plekken hebt. We hebben uren lang gewandeld door de nationale parken en kwamen bijna niemand tegen. Echt off the beaten track dus. De kajaktocht was super. Aanrader is het strand en de kleurige huisjes van Nida.

Baltische Staten, niet verder vertellen

27 juli 2023, Alice en Mark

Na corona kriebelde het. We wilden een anders-dan-anders autovakantie. Als het kon niet te ver, met veel natuur, rust en ruimte. Daarbij wilden we wel lekker kunnen eten en slenteren door een gezellige oude stad. De Baltics hadden het allemaal. Geweldige tips ook van onze Local Hero.

Lees ons Baltics reisblog of luister de podcast
Beste reistijd Baltische Staten
Eline 19 september 2022

Ver weg reizen voor je avontuurlijke en afwisselende vakantie? Nee, dat hoeft zeker niet. Maak een rondreis Estland, Letland en Litouwen. Voor veel reizigers zijn de Baltische Staten nog onbekend terrein, dus laat je zeker eens verrassen. De voormalige Oostbloklanden kennen veel uitgestrekte bossen, afwisselend met meren, duinen en kusten. Drie landen vol ruimte en rust. Meer in voor cultuur en gezelligheid? De Baltische Staten hebben historische steden met bruisende bars en restaurants.

Om met een rondreis Estland, Letland en Litouwen te ontdekken, is het handig om te weten wanneer je het beste reist naar de Baltische Staten. Benieuwd wanneer de beste reistijd is voor een rondreis door de Baltische Staten? Lees er alles over in dit blog.

lees meer

Hoe verplaats je je tijdens je rondreis door de Baltische Staten?

Je maakt je rondreis door de Baltische Staten in een huurauto reizen. De hoofdwegen zijn prima onderhouden en het maakt je rondreis avontuurlijk en flexibel, stop onderweg waar je zelf wilt.

Je Baltische Staten reis zelf regelen of via een lokale reisexpert?

Onze local Hero, je Estland, Letland en Litouwen reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Baltische Staten rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever zelf wilt uitstippelen, maar het prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben. Of wanneer je een unieke rondreis door de Baltische Staten wilt maken, maar zelf geen tijd hebt om alles uit te zoeken.

Neem direct zelf contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je door haar inspireren voor je Baltische Staten rondreis. Met jarenlange ervaring met comfortabel, kleinschalig Baltische Staten reizen en de up-to-date lokale kennis van je local Hero, wordt je Baltische Staten rondreis echt bijzonder. Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee en drink wat in een lokale bar of ga wat eten in een typisch buurtrestaurant. Kortom: meet the locals in de Baltische Staten.

Wat is de beste reistijd voor de Baltische Staten?

Wanneer kan je het beste op reis naar Estland, Letland en Litouwen? Wanneer je plannen hebt om op reis te gaan, ben je uiteraard benieuwd naar de beste reistijd Baltische Staten. Niet te druk, goed weer en de leukste lokale evenementen. De beste reistijd Baltische Staten is van mei tot en met september. Het is dan aangenaam en droog. Het hoogseizoen is in juni, juli en augustus. Wil je drukte vermijden, reis dan net voor of net na deze zomermaanden.

De temperatuur in de Baltische Staten is in de zomermaanden tussen de 15 en 25 graden. De kans op regen of neerslag is klein. In de wintermaanden is het koud, en ligt er vaak sneeuw en ijs. Bekijk ons blog voor meer informatie over de beste reistijd voor de Baltische Staten.

Wat is de leukste reisroute Baltische Staten?

De meeste reizigers vliegen tijdens hun rondreis Baltische Staten op Talinn en terug via Vilnius. Andersom kan ook. Talinn is de hoofdstad van Estland. Hier vind je een historisch centrum, met ruïnes en kloosters. De route gaat verder langs pittoreske dorpjes langs het water. Je bezoekt Lahemaa National Park, met bossen, meren en de grootste waterval van het land (Jagala Juga). Je kan het landgoed Sagadi Manor bezoeken, en verblijven in het dorpje Mustvee. Meer richting de grens ligt Tartu.

Je steekt de grens over naar Letland: Gauja National Park, waar je kan hiken of kajakken. De hoofdstad van Letland is Riga met het oude kasteel, de kathedraal en St Peters kerk. Vanuit hier bereik je ook Jurmala, waar 30 km aan strand bij de Baltische zee te vinden is. Hierna kan je naar de voormalige hoofdstad van Letland; Lipaja. Deze stad is geschikt voor activiteiten: zwemmen, watersporten, fietsen, wandelen of zeilen.

Het laatste land is Litouwen, waar je kan beginnen bij Smiltyne, een schiereiland en tevens UNESCO national park. Hierna volgt Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Middeleeuws en modern tegelijk, vol horeca, boetieks en een levendige muziek- en kunstscene. Deze rondreis omdraaien kan natuurlijk ook. Bekijk onze voorbeeld rondreizen Baltics voor meer inspiratie.

 

Waar liggen de Baltische Staten?

Estland, Letland en Litouwen liggen in Oost-Europa, tussen de Oostzee en Rusland in. Ben je er voor het eerst? Bekijk onze top 5 rondreis Baltische Staten. Zo zie je alle highlights van Estland, Letland en Litouwen. 

Welke reisdocumenten heb je nodig voor de Baltische Staten?

Voor je Baltische Staten rondreis hoef je geen visum aan te vragen. Je reist met je identiteitskaart of je paspoort naar Estland, Letland en Litouwen. Het is een EU-land, waardoor in- en uitreizen makkelijk gaat met je Nederlandse paspoort of identiteitskaart.

Welke vaccinaties heb je nodig voor je rondreis Baltische Staten?

Het is niet verplicht om jezelf te laten vaccineren voor je rondreis door de Baltische Staten. Wel worden de vaccinaties tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio) en hepatitis A (besmettelijke geelzucht) aangeraden.

Het kraanwater in de Baltische Staten is veilig om te drinken, maar de meesten vinden het niet lekker. De meeste reizigers en inwoners kopen daarom flessenwater, wat overal verkrijgbaar is.

Wat is het tijdsverschil met de Baltische Staten?

In de Baltische Staten is het één uur later, zowel in de winter als in de zomer.

Hoe betaal je in de Baltische Staten?

In Estland, Letland en Litouwen betaal je met de Euro. In de grote plaatsen kun je geld pinnen. Zorg dat je contant geld bij je hebt voor noodgevallen.

Met de trein naar de Baltische Staten?

Estland, Letland en Litouwen zijn niet aangesloten op het Europese treinnetwerk. Hierdoor kost het reizen twee dagen, inclusief een overnachting. Er wordt gewerkt aan Rail Baltica, een hogesnelheidsspoorlijn die Europa met de Baltische Staten gaat verbinden.

Hoe reis je door de Baltische Staten?

Een rondreis door de Baltische Staten (Estland, Letland en Litouwen) kan op veel manieren. Je kunt voor de highlights in de Baltische Staten gaan, of juist voor een actieve rondreis Baltische Staten. Ook als je met je gezin op vakantie wilt zijn de Baltische Staten een zeer geschikte bestemming. 

Sportief en wel in voor een actieve en avontuurlijke rondreis door Estland, Letland en Litouwen? De Baltische Staten zijn zeer geschikt, met de vele bergen en meren. Zo kan je hiken, kajakken, raften, of een tocht door de bossen maken. De Baltische Staten zitten ook vol met Nationale Parken.

Baltische Staten met kinderen?

Ook voor je familiereis zijn Estland, Letland en Litouwen zeer geschikt. Er zijn veel activiteiten geschikt voor kinderen, zoals zeilen, kajakken, wandelen en fietsen. Wat jongere kinderen, er zijn ook fijne stranden om aan te luieren. Bekijk onze familiereis Baltische Staten.

Je Baltics reis, een local touch:

* Lokaal eten: gerookte vis in Nida
* Meedoen: vier de zomer met de Letten
* Homestay: overnachten bij de locals

lees meer