Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
Door Cambodja reizen kan op veel manieren. Je kunt in twee weken een complete Cambodja rondreis maken maar ook een week comfortabel en kleinschalig Cambodja is mogelijk.

Cambodja ligt in Zuid Oost Azië en wordt omgeven door Myanmar (Birma), Laos, Cambodja en Maleisië. Ben je er voor het eerst, kijk dan bij de Cambodja Top 5: de leukste dingen die je er meemaakt.

Tijdens een nacht in een vissersdorp op palen in het Tonle Sap meer maak je kennis met het leven buiten de stad. In de Cardamom Mountains verblijf je in een eco-resort en maakt wandelingen en boottrips door de ongerepte tropische jungle. Vraag je local Hero, je reis specialist ter plaatse. Per bus bereik je tenslotte Sihanoukville en het op het één na grootste eiland van Cambodja: Ko Rong. Hier geen verharde wegen, nauwelijks dorpjes maar wel veel palmenstranden.

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Cambodja reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Cambodja rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen maar het toch prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Cambodja rondreis door hem of haar verder inspireren. Kijk eens bij de Cambodja Top 5, de leukste dingen die je kunt doen. Je reis combineren met Laos, Vietnam of Thailand is natuurlijk geen probleem.

Met jaren ervaring met comfortabel, kleinschalig Cambodja reizen en up-to-date lokale kennis wordt jouw Cambodja rondreis top! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee, boek een Cambodja home stay, drink wat in een lokale kroeg, ga eens wat eten in een typisch Cambodjaans buurtrestaurant, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world.

Beste reistijd Cambodja 

Tijdens het plannen van je rondreis is het handig om rekeing te houden met het weer. De beste reistijd in Cambodja is in de droge periode. Dit is van november tot april. Januari en Februari zijn de droogste maanden in Cambodja. 

Door het tropische moessonklimaat is het in Cambodja het hele jaar rond de 30 graden, vanaf januari kan het er zelfs iets warmer worden namelijk rond de 35 graden.

Van mei tot oktober is het regentijd in Cambodja. Moessonregens, vooral in juli en augustus, kunnen in de kustgebieden zorgen voor overstromingen. Hierdoor kunnen sommige plaatsen onbereikbaar zijn. 

Praktische informatie Cambodja 

Visum: voor je reis naar Cambodja heb je een visum nodig, deze regel je gemakkelijk bij aankomst. Zorg er dan wel voor dat je 2 pasfoto's mee hebt en 30 US dollar. Je kun je visum ook zelf online regelen voor vertrek. Je visum is geldig voor een verblijf van 30 dagen, let er wel op dat je paspoort bij vertrek uit Cambodja nog minimaal 6 maanden geldig is. 

Vaccinaties: voor je reis naar Cambodja hoef je je niet te laten vaccineren, wel worden vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en buiktyfus aangeraden. Eventuele vaccinatiekosten worden mogelijk deels vergoed door je ziektekostenverzekering. 

Tijdsverschil: tijdens onze winter is het in Cambodja 6 uur later. In de zomer is dit tijdsverschil 5 uur met Nederland. 

Geld & pinnen: de geldeenheid in Cambodja is Riel (KHR). Pinnen kan vooral in Phnom Penh en Siem Reap. 

Getting around: het openbaar vervoer in Cambodja is goed geregeld. Je local Hero regelt grote transfers per vliegtuig, trein, bus of auto met chauffeur voor je. 

Lees verder

Budget

Cambodja rondreis betaalbaar

16 dagen €1325,-
 • Lokaal vervoer en knusse hotels
 • Tonle Sap, homestay op het meer
 • Trekking in Cardamom Mountains
 • De palmenstranden van Koh Rong
bekijk deze voorbeeldreis

Combi-reis

Indochina rondreis de leukste

20 dagen €1875,-
 • Laos, Vietnam en Cambodja in één
 • Kleinschalige hotels & homestays
 • Flexibele route met veel vrijheid
 • Angkor Wat, Mekong & Bay tu Long
bekijk deze voorbeeldreis

Met je gezin

Familiereis Cambodja kinderen

6 dagen €540,-
 • Phnom Penh en Angkor Wat
 • Verzorgde dagexcursies met gids
 • Comforthotels met zwembad
 • Airco privé vervoer per minibus
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

Homestay was top!

13 april 2023, Jan en Loes, Heerlen

Vroeger ooit rondgereisd door Zuidoost Azië, maar in Vietnam en Cambodja waren we nog niet geweest. We hebben de drukte overal omzeild, de homestay op het Tonle Sap meer was top, wat een lieve mensen daar. En als we nu noedels eten denken we steeds terug aan Eric's favoriete restaurantje met die minitafeltjes in Phnom Penh, echt smullen daar.

Jungle vakantie

8 februari 2023, Elisabeth Beentjes, Utrecht

Eric had onze reis door Cambodja goed gepland. Vooral de trekking door de Cardamom mountains was super. Je voelt je echt een soort Indiana Jones. Onze gids Tien was heel lief als we het even niet meer zagen zitten. Tol Sleng willen we niet meer heen, echt bizar daar. In Angkor zijn we drie dagen gebleven, niet alleen voor de ruïnes maar de bar straat was na al die jungle ook weer echt vakantie!

Lees ons Cambodja reisblog of luister de podcast
Siem Reap, meer dan alleen Angkor Wat
Mark 3 april 2024

Betoverend Angkor Wat bezoeken is voor veel reizigers dé reden om naar Cambodja te gaan.

Maar Siem Reap, de stad van Angkor, heeft naast de fantastische tempels nog meer interessante bezienswaardigheden, die een mooie afwisseling zijn van je tempelbezoeken.

lees meer

Hoe reis je door Cambodja?

Cambodja ligt in Zuidoost Azië en wordt omgeven door Myanmar (Birma), Laos, Thailand en Vietnam. Je kunt in twee weken een complete Cambodja rondreis maken, maar ook in éénweek comfortabel en kleinschalig Cambodja is mogelijk. Vaak combineren reizigers het dan met één van de buurlanden.

Ga je voor het eerst, bekijk eens onze Cambodja Top 5: de leukste dingen die je er kunt meemaken. Tijdens een nacht in een vissersdorp op palen in het Tonle Sap meer maak je kennis met het leven buiten de stad. In de Cardamom Mountains verblijf je in een eco-resort en maak je wandelingen en boottrips door de ongerepte tropische jungle. Per bus bereik je Sihanoukville, waar je op de ferry stapt naar het één na grootste eiland van Cambodja: Ko Rong. Hier geen verharde wegen, nauwelijks dorpjes maar wel veel palmenstranden. Benieuwd naar de mogelijkheden, vraag je local Hero.

Je Cambodja reis zelf regelen of via een lokale reisexpert?

Onze local Hero, je Cambodja reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Cambodja rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen, maar het toch prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Met jarenlange ervaring met comfortabel, kleinschalig Cambodja reizen en de up-to-date lokale kennis van je local Hero wordt jouw Cambodja rondreis echt bijzonder. Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee en boek een Cambodja homestay, drink wat in een lokale kroeg, ga eens wat eten in een typisch Cambodjaans buurtrestaurant. Meet the local van Cambodja.

Wat is de beste reistijd Cambodja?

Tijdens het plannen van je rondreis is het handig om rekening te houden met het weer. De beste reistijd in Cambodja is in de droge periode, deze loopt van november tot april. Waarbij januari en februari de droogste maanden zijn. Door het tropische moessonklimaat is het in Cambodja het hele jaar rond de 30 graden, vanaf januari kan het er zelfs iets warmer worden namelijk rond de 35 graden. Van mei tot oktober is het regentijd in Cambodja. Moessonregens, vooral in juli en augustus, kunnen ervoor zorgen dat sommige kustgebieden minder goed bereikbaar zijn. 

Heb je een visum nodig voor je rondreis Cambodja?

Voor je reis naar Cambodja heb je een visum nodig, deze regel je gemakkelijk bij aankomst. Zorg er dan wel voor dat je 2 pasfoto's mee hebt en 30 US dollar. Je kun je visum ook zelf online regelen voor vertrek. Je visum is geldig voor een verblijf van 30 dagen, let er wel op dat je paspoort bij vertrek uit Cambodja nog minimaal 6 maanden geldig is. 

Heb je vaccinaties nodig voor je reis naar Cambodja?

Voor je reis naar Cambodja hoef je je niet te laten vaccineren, wel worden vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en buiktyfus aangeraden. Bij je plaatselijke GGD kun je meer informatie opvragen over de vaccinaties. Eventuele vaccinatiekosten worden mogelijk deels vergoed door je ziektekostenverzekering. Check dit even met je zorgverzekeraar. 

Wat is het tijdsverschil met Cambodja?

Tijdens onze winter is het in Cambodja 6 uur later. In de zomer is dit tijdsverschil 5 uur met Nederland.

Hoe betaal je in Cambodja?

De geldeenheid in Cambodja is Riel (KHR). Pinnen kan vooral in Phnom Penh en Siem Reap. Probeer genoeg cash mee te nemen voor de reis van je trip door Cambodja. 

Hoe verplaats je je tijdens je rondreis Cambodja?

Voor je rondreis Cambodja regelt je local Hero vooraf alle transfers per vliegtuig, trein, bus of per minibusje met chauffeur voor je. Het openbaar vervoer in Cambodja is goed geregeld, handig voor in de steden of kleine ritjes. 

Je Cambodja reis, een local touch:

* Lokaal eten: top dineren in Phnom Penh
* Meedoen: straatparades op Constitution Day 
* Homestay: thuis bij de Cambodjaan 

lees meer