Vietnam met kinderen

Adriënne 28 juli 2020
Vietnam Reistips, Gezin

Azië met je kinderen, dat klinkt alleen al fijn! Het is misschien niet het eerste Aziatische land waar je aan denkt voor een familiereis, maar Vietnam is zeer geschikt voor een rondreis met je kinderen. Waar moet je aan denken bij een familiereis Vietnam? Wij helpen je in deze blog graag op weg. 

lees meer

Alles wat je moet weten voor je rondreis Vietnam

Adriënne 6 december 2019
Vietnam Reistips, Beste reistijd

Overal waar je kijkt in Vietnam is het groener dan groen door de rijstvelden, akkers en bebossing. Aan de kust vind je paradijselijke zandstranden en idyllische palmeilandjes met een levendige onderwater wereld. En ook in het Vietnamese binnenland kun je veel beschermde diersoorten tegenkomen. Onder andere de Indische olifant. Maar ook de tijger, het luipaard en de zwarte beer komen er voor. Kleine kans dat je die tegenkomt tijdens je Vietnam reis. Op de vele akkers die het land rijk is, wordt thee, koffie of rubber geproduceerd. De boeren die hier de akkers bewerken zorgen met hun wereldbekende ‘non la’ hoed voor magische plaatjes.

Kun jij ook niet wachten tot je Vietnam rondreis? Voordat je vertrekt, wil je natuurlijk zoveel mogelijk te weten komen over het land: Hoe is het weer in Vietnam? Hoe verplaats je je ter plaatse? Is Vietnam ook mogelijk met het gezin? In deze blog beantwoorden wij de meest gestelde vragen over Vietnam, zodat jij straks onbezorgd op reis kunt.

lees meer

Beste reistijd Vietnam

Linh 3 mei 2019
Vietnam Beste reistijd

In het noorden grenzend met China, terwijl het zuiden tegenover het tropische Maleisisch Borneo ligt. Vietnam is een uniek land qua vorm, en daarmee ook met klimaat. De beste reistijd om naar Vietnam te gaan verschilt per regio. Daarnaast kent het land door haar subtropische klimaat ook regenseizoenen. Local Hero Linh vertelt je wanneer je het beste je reis naar Vietnam kunt plannen. Want geef toe, binnen moeten zitten vanwege de regen, terwijl je op een tropisch eiland zit, is niet wat je in gedachten had. 

lees meer

Vietnam tips volgens Marlieke van Kleine Globetrotter

Lotte 8 maart 2019
Vietnam Interview

Reizen met kleine kinderen onmogelijk? Blogger Marlieke van Kleine Globetrotter vindt van niet. Gewoon gaan! Maar echt, of je nou 14 uur in de auto zit naar Italië of 12 uur in een vliegtuig. Hoe ze haar kinderen voorbereid, wat onmisbaar is op reis en hoe een wandeling met Mama Sun, een local in Vietnam, een van de tofste dingen van haar Vietnam reis werd, lees je hier:

lees meer

Vietnam per trein of vliegen?

Veerle 14 december 2018
Vietnam Reiservaring, Reistips

Een vraag waar veel individuele Vietnam reizigers tegenaan lopen. Want is dit je eerste Vietnam reis dan wil je meestal zoveel mogelijk zien. Van Sapa en Halong Bay in het noorden tot de Mekong Delta en het strandeiland Phu Quoc in het verre zuiden. Wat is nu de leukste manier om die dikke 2000 kilometer van noord naar zuid af te leggen? Onze reisspecialist Linh, die zelf in Vietnam woont, ging op onderzoek uit en vroeg de Nederlandse reizigers Jan en Marieke naar hun ervaringen.

lees meer

Top 5 beste stranden Vietnam

Veerle 25 oktober 2018
Vietnam Reistips

Vietnam, je wilde er altijd al heen en nú gaat het gebeuren. Het hele land doorkruisen, van noord naar zuid of andersom. Een dikke 1600 km koloniale steden, indrukwekkende tempels, dichte jungle en machtige rivieren. Maar ook jezelf trakteren op een tropisch strand, zwemmen, snorkelen, even helemaal niets, dat wil je óók. Waar in je rondreis moet je dat plannen? Wanneer kun je er het beste heen? Local Hero Linh legt uit waar je moet wezen en waarom.

lees meer