Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
Door Namibië reizen kan op veel manieren. Je kunt in 18 dagen een complete rondreis Namibië maken maar ook 2 weken comfortabel en kleinschalig Namibië afgewisseld met Botswana is mogelijk.

Hoe reis je door Namibië & Botswana? Na een vlucht met overstap kom je in de middag in Windhoek. Daarna rijd je in zo’n 5 uur naar Sesriem in het Namib Naukluft park en toegangspoort tot de magische zandduinen van Sossosvlei. Via Solitaire over woestijntracks naar de flamingo’s van Walvisbaai en het kustplaatsje Swakopmund. Bij Cape Cross bewonder je de enorme kolonie zeehonden, in Damara land de bushman rotstekeningen van Twyfelfontein. Daarna is het niet ver meer naar de restcamps van Etosha, Namutoni en Okaukuejo. Via Okonjima terug naar Windhoek.

Vanaf Windhoek over de Trans Kalahari highway naar de Okavango Delta, één van de mooiste natuurgebieden van Botswana. Tijdens deze rit rijd je door het stadje Ghanzi een wijds, semi droog veelteelt gebied midden in de Kalahari. Op de rit verder naar Okavango Delta rijd je langs de duinrijen en slaperige woenstijdstadjes, De Okavango Delta is één van de hoogtepunten tijdens je reis Namibië & Botswana, tussen al het groen schittert het wateroppervlak van Guma, een ongerepte Afrikaanse lagune waar je een goede kans hebt op het spotten van nijlpaarden en krokodillen. 

Je kunt de route van deze rondreis Namibië & Botswana ook combineren met de Kalahari en de Fish River Canyon, of naast de uitgestrekte Okavango Delta nog meer van Botwana in je reis opnemen. Vraag je local Hero, je Namibië & Botswana reisspecialist ter plaatse. Reis je voor het eerst naar Namibië? Kijk dan ook bij de Namibië Top 5: voor de leukste dingen die je in Namibië kunt doen.  

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Namibië & Botswana reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een individuele rondreis Namibië & Botswana . Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen maar het prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Neem direct contact op met je lokale reisspecialist en laat je voor je rondreis Namibië & Botswana door haar verder inspireren. Kijk eerst eens bij de Namibië Top 5, de leukste dingen die je kunt doen.

Met jarenlang ervaring met kleinschalige of luxe reizen Namibië & Botswana en up-to-date lokale kennis wordt je Namibië & Botswana self drive top! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee, boek een Namibië township tour, slaap in een homestay, drink wat in een lokale shebeen (kroeg), ga eens wat eten in een typisch Namibisch restaurant, kortom meet the locals in Namibië.

Want: Meet the locals, share the world.

Beste reistijd Namibië & Botswana 

Over het algemeen geldt dat de beste reistijd voor je Namibië & Botswana rondreis van mei t/m november loopt. Maar april, december en januari zijn ook zeker goede maanden om een reis naar Namibië & Botswana te plannen. Wil je tijdens je rondreis Namibië meer drukte mijden en ben je niet bang voor wat regen? Overweeg dan om het land tijdens het regenseizoen in februari en maart te bezoeken, dan is het namelijk laagseizoen in Namibië & Botswana. Ook kun je iets minder drukte verwachten in de maanden juni t/m juli en november t/m december.

Wil je tijdens je individuele rondreis Namibië & Botswana écht het land ‘the local way’ ervaren? Zorg dan dat je er bent tijdens een van de nationale feestdagen. Meer informatie over de beste reistijd Namibië lees je in onze Namibië blog.

Prakitische informatie Namibië & Botswana 

Visum: voor je reis naar Namibië en Botswana hoef je van te voren geen visum aan te vragen. Je krijgt bij aankomst in het land een visum wat geldig is voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Deze krijg je alleen op vertoon van een retourticket of ander bewijs van vertrek uit het land. Bij vertrek moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn. 

Vaccinaties: een vaccinatie is niet verplicht, wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Ben je voor aankomst in een land geweest waar gele koorts heerst dan is een vaccinatie hiertegen wel verplicht, toon dit aan met een stempel in je vaccinatie boekje. 

Tijdsverschil: in onze zomer is het in Namibië 1 uur vroeger. In onze wintertijd is het juist 1 uur later in Namibië. In onze zomer is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Botswana. In onze winter is het in Botswana 1 uur later. 

Geld & pinnen: de geldeenheid in Namibië is Namibian Dollar (NAD). Je kunt in Windhoek pinnen met een visa creditcard. Zorg voor voldoende cash. 

Getting around: tijdens je rondreis Namibië & Botswana maak je gebruik van een huurauto. Deze regelt je local Hero voor je. 

Namibië & Botswana met kinderen

Namibië & Botswana zijn heel geschikt voor een reis met kinderen. Laat je kinderen de highlights van Namibië & Botswana zien: avontuurlijk, veilig, verantwoord en mét een 24/7 bereikbaar lokaal aanspreekpunt. Je kunt je Namibië & Botswana familiereis zo afwisselend maken als je zelf wilt. Niet te gehaast, zodat zowel jij als je kinderen van genieten. Je slaapt tijdens je Namibië & Botswana rondreis in sfeervolle lodges en avontuurlijke campsites. En tijdens je self drive natuurlijk op het dak van je 4WD. Onze lokale reisspecialist in Namibië & Botswana heeft veel ervaring met het plannen van een Namibië & Botswana reis met kinderen.

Je Namibie & Botswana gezinsreis is 100% op maat. Je local hero helpt je graag bij het plannen van jouw ideale rondreis. Laat je adviseren over bijzondere plekjes in Namibië & Botswana en maak kennis met de lokale bevolking. Meteen aan de slag met het plannen van je Namibie & Botswana reis met kinderen? Bekijk onze voorbeeldreis Namibië familie avontuur

Lees verder

Budget

Namibië rondreis betaalbaar

15 dagen €1780,-
 • Highlights Namibië in 2 weken
 • Sportieve 4WD met daktent
 • Campsites met zwembad
 • Lokale ondersteuning en info
bekijk deze voorbeeldreis

Meest geboekt

Namibië rondreis de leukste

22 dagen €1910,-
 • Heel Namibië in stoere 4x4 daktent
 • Toffe campsites met zwembad
 • Met Kalahari en Fish River Canyon
 • Meer safari dagen in Etosha N.P.
bekijk deze voorbeeldreis

Met je gezin

Familiereis Namibië met kinderen

19 dagen €1650,-
 • Namibië én Botswana
 • Je eigen 4WD met daktenten
 • Alle campsites tevoren geboekt
 • Kan ook in groep of met lodges
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

Exclusief

Special stay in Namibië

3 dagen €58,-
 • Maak je eigen campfire stories
 • Special geselecteerde campsites
 • Naar verborgen safari lodges
 • Zwemmen tussen de giraffen
bekijk deze voorbeeldreis

For insiders

Namibië best local experiences

21 dagen €2215,-
 • Wildlife culture rondreis Namibië
 • Per 4x4 pickup met daktenten
 • Comfi camping & lodge stay
 • Lokaal dorpsbezoek bij Himba
bekijk deze voorbeeldreis

Boetiek

Boetiek rondreis Namibië

14 dagen €5050,-
 • Complete & comfortable selfdrive
 • Boetiek hotels & luxe bushlodges
 • Met Sossusvlei & wild safari's
 • Dineren onder de sterren
bekijk deze voorbeeldreis

Perfect met eigen inbreng geregelde reis

9 september 2023, Ingrid uit Putte

Van A tot Z een fantastische reis. De combinatie campsite/lodge was perfect. Het is prachtig om ’s avonds op je eigen braai vlees te bakken, de sterrenhemel te bekijken, alle geluiden uit de natuur om je heen te horen en dan ’s ochtends in je daktentje wakker te worden. Contact met Local Hero Travel is uitstekend en ook het contact met de Local Hero uit het land waar je naar toe gaat is perfect.

Gids Ian

23 juli 2023, Theodora

Geweldige lodge toer met gids Ian. We hebben zoveel geleerd over dieren, vogels, historie, geologie en zelfs politiek. Alles was perfect georganiseerd. Wat een mooi land met vriendelijke mensen.

Lees ons Namibië reisblog of luister de podcast
Een rondreis Namibië, zelf doen?
Kira 17 mei 2024

De warme lucht komt je als een onzichtbare muur tegemoet zodra je uit het vliegtuig stapt. Wat vermoeid van de lange vlucht loop je met je bagage naar de aankomsthal waar je chauffeur al klaar staat: je bent in Namibië!

De taxichauffeur neemt je mee in zijn taxi met airco en brengt je naar een wat luxer hotel; de perfecte plek om je rondreis Namibië te beginnen met een verfrissende douche.

lees meer

Je Namibië reis zelf regelen of via een lokale reisexpert?

Onze local Hero, je Namibië & Botswana reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Namibië & Botswana rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen, maar het prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Met jarenlange ervaring met comfortabel, kleinschalige Namibië & Botswana reizen en up-to-date lokale kennis van je local Hero, wordt je Namibië & Botswana self drive top. Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee en boek een Namibië township tour, slaap in een homestay, drink wat in een lokale shebeen (kroeg) of ga eens wat eten in een typisch Namibisch restaurant. Kortom geef je reis een local touch en meet the locals in Namibië.

Neem direct zelf contact op met je lokale reisspecialist en laat je voor je Namibië & Botswana rondreis door hem of haar verder inspireren. Kijk eerst eens bij de Namibië Top 5, de leukste dingen die je kunt doen of voor tips over Namibië van de gebaande paden.

Beste reistijd Namibië en Botswana?

Over het algemeen geldt dat de beste reistijd voor je reis Namibië & Botswana van mei t/m november loopt. Maar april, december en januari zijn ook zeker goede maanden om een rondreis naar Namibië & Botswana te plannen. Wil je tijdens je rondreis Namibië & Botswana meer drukte mijden en ben je niet bang voor wat regen? Overweeg dan om het land tijdens het regenseizoen in februari en maart te bezoeken, dan is het namelijk laagseizoen in Namibië & Botswana. Ook kun je iets minder drukte verwachten in de maanden juni t/m juli en november t/m december.

Wil je tijdens je rondreis Namibië & Botswana écht het land ‘the local way’ ervaren? Zorg dan dat je er bent tijdens een van de nationale feestdagen. Meer informatie over de beste reistijd Namibië lees je in onze Namibië blog.

Heb je een visum nodig voor Namibië en Botswana?

Voor je reis naar Namibië en Botswana hoef je van tevoren geen visum aan te vragen. Je krijgt bij aankomst in het land een visum wat geldig is voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Deze krijg je alleen op vertoon van een retourticket of ander bewijs van vertrek uit het land. Bij vertrek moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn. 

Heb je vaccinaties nodig voor Namibië en Botswana?

Er is geen vaccinatie die verplicht is voor entry, wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Ben je voor aankomst in een land geweest waar gele koorts heerst dan is een vaccinatie hiertegen wel verplicht, toon dit aan met een stempel in je vaccinatie boekje. Je local GGD kan je precies over de vaccinaties informeren.

Is er tijdsverschil met Namibië en Botswana?

In onze zomer is het in Namibië 1 uur vroeger en in onze wintertijd is het juist 1 uur later in Namibië. In onze zomer is er geen tijdsverschil tussen Nederland en Botswana, in onze winter is het in Botswana 1 uur later. 

Hoe verplaats je je in Namibië en Botswana?

Je maakt een individuele rondreis Namibië en Botswana in een 4x4 huurauto (soms met daktent als je op campsites wilt verblijven). De huurauto, inclusief bijbehorende verzekeringen, worden geregeld door je local Hero. 

Hoe betaal je in Namibië en Botswana?

Je betaalt in Namibië met de Namibian Dollar (NAD). Je kunt in Windhoek pinnen met een (visa) creditcard. Betalen met je bankpas lukt meestal alleen in de grote steden als Windhoek en Swakopmund. Zorg voor tijdens je reis voor voldoende cash. 

De munteenheid van Botswana is de Pula, maar ook de Zuid-Afrikaanse Rand, Euro en Amerikaanse Dollar zijn gangbaar. Bij de kleine wisselkantoortjes krijg je meestal een iets betere koers dan bij de banken, maar je betaalt bij hen vaak wel een commissie van ten minste twee procent.

Hoe reis je door Namibië & Botswana?

Door Namibië reizen kan op veel manieren. Je kunt in 18 dagen een complete rondreis Namibië maken, maar ook 2 weken comfortabel en kleinschalig Namibië afgewisseld met Botswana is mogelijk.

Hoe reis je door Namibië & Botswana? Na een vlucht met overstap kom je in de middag in Windhoek. Daarna rijd je in zo’n 5 uur naar Sesriem in het Namib Naukluft park en toegangspoort tot de magische zandduinen van Sossosvlei. Via Solitaire over woestijntracks naar de flamingo’s van Walvisbaai en het kustplaatsje Swakopmund. Bij Cape Cross bewonder je de enorme kolonie zeehonden, in Damaraland de bushman rotstekeningen van Twyfelfontein. Daarna is het niet ver meer naar de restcamps van Etosha, Namutoni en Okaukuejo. Via Okonjima terug naar Windhoek.

Vanaf Windhoek over de Trans Kalahari highway naar de Okavango Delta, één van de mooiste natuurgebieden van Botswana. Tijdens deze rit rijd je door het stadje Ghanzi een wijds, semi droog veeteelt gebied midden in de Kalahari. Op de rit verder naar Okavango Delta rijd je langs de duinrijen en slaperige woestijnstadjes. De Okavango Delta is één van de hoogtepunten tijdens je reis door Namibië & Botswana, tussen al het groen schittert het wateroppervlak van Guma, een ongerepte Afrikaanse lagune waar je een goede kans hebt op het spotten van nijlpaarden en krokodillen. 

Je kunt de route van deze rondreis Namibië & Botswana ook combineren met de Kalahari en de Fish River Canyon, of naast de uitgestrekte Okavango Delta nog meer van Botswana in je reis opnemen. Vraag je local Hero, je Namibië & Botswana reisspecialist ter plaatse. Reis je voor het eerst naar Namibië? Kijk dan ook bij de Namibië Top 5: voor de leukste dingen die je in Namibië kunt doen.  

Namibië en Botswana met kinderen?

Namibië & Botswana zijn heel geschikt voor een familiereis. Laat je kinderen de highlights van Namibië & Botswana zien: avontuurlijk, veilig, verantwoord en mét een 24/7 bereikbaar lokaal aanspreekpunt. Je kunt je familiereis Namibië & Botswana zo afwisselend maken als je zelf wilt. Niet te gehaast, zodat zowel jij als je kinderen van genieten. Je slaapt tijdens je Namibië & Botswana rondreis in sfeervolle, soms luxe, lodges en avontuurlijke campsites (4x4 met daktent).

Onze lokale reisspecialist in Namibië & Botswana heeft veel ervaring met het plannen van een Namibië & Botswana reis met kinderen, samen maak je je Namibië & Botswana gezinsreis 100% op maat. Je local hero helpt je graag bij het plannen van jouw ideale individuele rondreis. Laat je adviseren over bijzondere plekjes in Namibië & Botswana en maak kennis met de lokale bevolking. Meteen aan de slag met het plannen van je Namibie & Botswana reis met kinderen? Bekijk onze voorbeeldreis Namibië familie avontuur

Je Namibië reis, een local touch:

* Lokaal eten: Joe’s beerhouse. No other 
* Meedoen: Duits bierfest in Swakopmund 
* Community stay: een nachtje bij de Namibiaan

lees meer