Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
Door Chili reizen kan op veel manieren. Je kunt een complete 3 weekse Chili rondreis maken, combi met Argentinië, of twee weken alleen comfortabel en kleinschalig Chili is mogelijk.

En dat is geen gekke keuze want het land doet niet onder voor zijn buurman: Chileens Patagonië en de woestijn van Atacama zijn al spectaculair genoeg. Maar wat Argentinië niet heeft: het meren gebied bij Porto Varas en de lange Chileense stranden van Arica. Naast binnenlands vliegen stap je ook de auto in, bijvoorbeeld op een selfdrive van Puerto Natales naar het Torres de Paine National Park. Of vlieg naar Puerto Montt, waar je een 4WD ophaalt. Na Puerto Varas begint daar je Chili selfdrive: via het Hornopiren National Park naar het Pumalin Nat. Park.

Vraag je local Hero, je reis specialist ter plaatse. Ben je hier voor het eerst, kijk dan bij de Chili Top 5: de leukste dingen die je er kunt meemaken: zowel de lieflijke wijnvallei van Maipo Valley als de woeste ‘Salar de Atacama’.

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Chili reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Chili rondreis  Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver liever helemaal zelf wilt uitstippelen maar het toch wel prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Chili rondreis door hem of haar verder inspireren. Kijk eerst eens bij de Chili Top 5, de leukste dingen die je in Chili kunt doen.

Met jarenlang ervaring met kleinschalig Chili reizen en up-to-date lokale kennis wordt jouw Chili rondreis iets bijzonders! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee, boek een Chili homestay, drink wat in een lokale kroeg, ga  wat eten in een typisch Chileens restaurant, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world.

Beste reistijd Chili 

Tijdens het plannen van je rondreis door Chili is handig om rekening te houden met het weer. Door de uitgestrekte ligging van Chili kent het land wel 8 verschillende klimaatzones. In het noorden loop je dus in korte broek door de woestijn waar je in het zuiden van Chili een dikke jas nodig hebt.

De beste reistijd voor Chili is tijdens de Chileense zomer, dit is van oktober tot april, in oktober ben je nog voor het hoogseizoen. De temperaturen in Chili liggen in het noorden rond de 17 tot 23 graden en in het midden tussen de 10 en 24 graden. In het zuiden de temperaturen aanzienlijk lager namelijk tussen de 4 en 15 graden, de hoogteverschillen spelen hierin een grote rol. 

Praktische informatie Chili 

Visum: voor je reis naar Chili hoef je van te voren geen visum aan te vragen. Bij aankomst in Chili krijg je een stempel in je paspoort en een toeristen kaart, hiermee mag je maximaal 90 dagen in Chili verblijven. Bij vertrek moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn. 

Vaccinaties: voor je reis naar Chili zijn vaccinaties niet verplicht, wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Als je voor aankomst in Chili in een land bent geweest waar gele koorts heerst is een vaccinatiestempel verplicht. 

Tijdsverschil: Chili ligt op het zuiderlijk halfrond hierdoor zijn de seizoenen precies omgekeerd. Tijdens onze zomer, de Chileense winter is het daar 5 uur vroeger. In onze winter, de Chileense zomer is het tijdsverschil 4 uur. 

Geld & pinnen: de geldeenheid in Chili is de Peso (CLP). Pinnen kan in Chili in de steden en op luchthavens. Het maximale bedrag dat je kunt pinnen per dag is 300.000 peso. 

Getting around: door de uitgestrekte ligging van Chili is het verstandig om gebruik te maken van binnenlandse vluchten tijdens je rondreis. Deze zijn niet inbegrepen bij de rondreizen en deze kosten komen er dan nog bij. 

Lees verder

For insiders

Chili rondreis for insiders

22 dagen €5990,-
 • Argentinië én Chili compleet
 • Van gletsjers naar de woestijn
 • Genieten op koloniale plaza’s
 • Bijboeken: 5 lokale vluchten
bekijk deze voorbeeldreis

Meest geboekt

Chili rondreis de leukste

21 dagen €5750,-
 • Heel Chili van zuid naar noord
 • Selfdrive door het merengebied
 • Trekkings & warm strandverblijf
 • Bijboeken: 4 lokale vluchten
bekijk deze voorbeeldreis

Rough it

Chili rondreis 4WD avontuur

16 dagen €4390,-
 • Selfdrive door ongerept Zuid Chili
 • Rijden over de Carretera Austral
 • Hotels en route tevoren geregeld
 • Spectaculaire Nationale Parken
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

Dit is echt rough!

4 maart 2023, de 4WD-boys, Den Haag

Complimenten voor local Hero Cynthia , alles liep op rolletjes. Dat was ook wel nodig want we waren er maar 2 weken. Onze jubileum once-in-a-life time clubreis: de Carretera Austral: met jeeps langs de gletsjers rijden en kajakken op het ijskoude meer. We zijn er nog steeds niet over uitgepraat, hoewel het al weer een half jaar geleden is. 

Bedankt voor de tips, Cynthia!

24 november 2022, Anke en André, Groningen

Grappig dat Cynthia net terug was uit de Atacama woestijn. We wilden dit stukje vanwege de vluchten eigenlijk overslaan, maar ze overtuigde ons dat je dit echt niet wilt missen. Klopt: wow wat een uitzicht en sfeer in de Maanvallei. En heerlijk badderen in de bronnen bij Tatio. Cynthia had ook een goede tip over de wijnbodega’s van Maipo Valley.

Lees ons Chili reisblog of luister de podcast
10 tips voor een kleinschalige rondreis door Chili
Julia 14 oktober 2021

Waar denk jij aan bij Chili? Proef je al bijna de Chileense wijnen in je mond? Of denk je juist aan off-the-beaten track reizen en het bewonderen van de ongerepte natuur? Een hoop ideeën die je kan hebben bij het langwerpige land. Chili is wel 4.275 kilometer lang, dat is 4x groter dan Nederland.

Dat is Chili maar in een notendop. Er is zoveel meer te zien! Je Chili reisspecialist, je local Hero, heeft het voor je op papier gezet. Lees hier de plekken die je absoluut niet mag missen tijdens een bijzondere rondreis door Chili.

lees meer

Hoe verplaats je je in Chili?

Een avontuurlijke manier om je te verplaatsen tijdens je rondreis Chili is met een 4x4 huurauto. Door de uitgestrekte ligging van Chili maak je daarbij ook gebruik van binnenlandse vluchten. In Patagonië verplaats je je vaak per vooraf geregelde transfer of met de lokale bus.

Hoe reis je door Chili?

Door Chili reizen kan op veel manieren. Je kunt een complete 3-weekse Chili rondreis maken, een combi maken met buurland Argentinië, of twee weken alleen comfortabel en kleinschalig Chili is mogelijk. Dat is geen gekke keuze, want het land doet niet onder voor zijn buurman: Chileens Patagonië en de woestijn van Atacama zijn al spectaculair genoeg. En wat Argentinië niet heeft: het meren gebied bij Porto Varas en de lange Chileense stranden van Arica.

Naast binnenlands vliegen stap je ook de auto in, bijvoorbeeld op een selfdrive van Puerto Natales naar het Torres de Paine National Park. Of vlieg naar Puerto Montt, waar je een 4x4 huurauto ophaalt voor een rondje langs de meren. Door naar Hornopiren National Park en het Pumalin Nat. Park. Om de auto even te verwisselen voor wat trekkingen te voet.

Ga je voor het eerst, kijk dan bij de Chili Top 5: de leukste dingen die je er kunt meemaken: zowel de lieflijke wijnvallei van Maipo Valley als de woeste ‘Salar de Atacama’. Wil je van de gebaande paden? Vraag je local Hero, je reis specialist ter plaatse, naar de mogelijkheden. 

Je Chili rondreis zelf regelen of via een lokale reisexpert?

Onze local Hero, je Chili reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Chili rondreis  Dat is ideaal voor als je het als doe-het-zelver liever zelf wilt uitstippelen, maar het toch wel prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Met onze jarenlange ervaring met kleinschalig Chili reizen en de up-to-date lokale kennis van je local Hero, wordt jouw Chili rondreis iets bijzonders. Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee: boek een Chili homestay, drink wat in een lokale kroeg, ga wat eten in een typisch Chileens restaurant, kortom meet the locals Chili.

Neem zelf direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Chili rondreis door hem of haar verder inspireren. Kijk eerst eens bij de Chili Top 5, de leukste dingen die je in Chili kunt doen of Chili van de gebaande paden tips.

Wat is de beste reistijd Chili?

Tijdens het plannen van je rondreis door Chili is het handig om rekening te houden met het weer. Door de uitgestrekte ligging van Chili kent het land wel 8 verschillende klimaatzones. In het noorden loop je dus in korte broek door de woestijn waar je in het zuiden van Chili een dikke jas nodig hebt.

De beste reistijd voor Chili is tijdens de Chileense zomer. Dit is van oktober tot april, waarbij je in oktober en april net voor/na het hoogseizoen reist. De temperaturen in Chili liggen in het noorden rond de 17 tot 23 graden en in het midden tussen de 10 en 24 graden. In het zuiden de temperaturen aanzienlijk lager namelijk tussen de 4 en 15 graden, onder andere de hoogteverschillen spelen hierin een grote rol. 

Heb je een visum nodig voor Chili?

Voor je reis naar Chili hoef je van tevoren geen visum aan te vragen. Bij aankomst in Chili krijg je een stempel in je paspoort en een toeristen kaart, hiermee mag je maximaal 90 dagen in Chili verblijven. Bij vertrek moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn. 

Welke vaccinaties heb je nodig voor Chili?

Voor je reis naar Chili zijn vaccinaties niet verplicht, wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Als je voor aankomst in Chili in een land bent geweest waar gele koorts heerst, is een vaccinatiestempel tegen gele koorts wel verplicht. 

Wat is het tijdsverschil met Chili?

Chili ligt op het zuidelijk halfrond hierdoor zijn de seizoenen precies omgekeerd. Tijdens onze zomer, de Chileense winter, is het daar 5 uur vroeger. In onze winter, de Chileense zomer, is het tijdsverschil 4 uur. 

Hoe betaal je in Chili?

Je betaald in Chili is de Chileense Peso (CLP). Pinnen kan in Chili in de steden en op luchthavens. Het maximale bedrag dat je kunt pinnen per dag is 300.000 peso. Zorg voor onderweg, met name in Patagonië, dat je genoeg cash bij je hebt.

Je Chili reis, een local touch:

* Lokaal eten: vis eten in Puerto Varas 
* Meedoen: vier We Tripantu in Zuid-Chili 
* Homestay: een nachtje thuis bij de Chileen

lees meer