ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Wie zijn wij?

Wij zijn een Nederlandse reisorganisatie, maar we zijn er ook voor reislustige Vlamingen. We zien dat Belgische reizigers ons steeds vaker weten te vinden en horen dat vooral het directe contact met de local Hero op prijs wordt gesteld.

Bekijk in welke landen je met een van onze local Hero’s kunt kennismaken. Dit zijn de vragen die we vaak krijgen van onze Belgische reizigers:

Is Local Hero Travel betrouwbaar?
Local Hero Travel is aangesloten bij de ANVR (Alg. Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen). Zij staan garant voor klantvriendelijke voorwaarden, zekerheid en kwaliteit. Zie ook 'over ons', de reviews of de review sites als Trustpilot.nlreisgraag.nl of rondreis.nl.

Reis ik met Nederlanders?
Je reist individueel, met je partner als koppel, gezin, vriendenclub of familie. We organiseren individuele rondreizen, die je helemaal naar eigen smaak kunt samenstellen. Onze local Hero’s werken als reis- expert met reizigers uit alle hoeken van de wereld.

Spreken jullie local Hero’s Vlaams?
Op elke bestemming tref je een local Hero, die je helpt je ideale reis samen te stellen. Zij spreken Engels, soms bijvoorbeeld als het expats zijn, ook Nederlands of Vlaams. Meestal gaat alles in het Engels, zodat collega’s gemakkelijk kunnen helpen. Kijk verder op de pagina onze local Hero’s.

Is mijn reisgeld veilig?
Ook het reisgeld van wie uit België via ons boekt, is volledig beschermd. Alle Europese wetten m.b.t. reisovereenkomsten zijn van toepassing. Wij zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Zij staan garant voor vooruitbetaalde reissommen. Elke reiziger, dus ook degene die vanuit België boekt, betaalt daar de in Nederland verplichte toeslag voor van € 5,- per reiziger.

Onze reizen vallen daarnaast onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Bij calamiteiten, door molest of natuurramp veroorzaakt, biedt dit fonds hulp. Je betaalt daarvoor eenmalig € 2,50 per boeking. 

En als er problemen zijn?
Je lokale aanspreekpunt is je local Hero. Zij zijn eigenaar van, of werken bij, een ervaren lokale reisorganisatie, met alle nodige vergunningen en licenties. Zij zijn in staat, indien nodig, bijstand te verlenen en hebben een 24/7 noodnummer. En bij calamiteiten biedt het Calamiteitenfonds hulp.

Heb ik een reisverzekering nodig?
Net als voor onze Nederlandse reizigers is een goede reisverzekering belangrijk. Die stellen we daarom verplicht. Zo ben je op reis verzekerd van directe medische hulpverlening van de alarmcentrale. 

Via het Belgische ziekenfonds heb je waarschijnlijk al een dekking voor de basis medische kosten. Reis je naar een land met een oranje reisadvies, dan is het verstandig je verzekeraar na te vragen wat gedekt is. Niet alle verzekeraars bieden namelijk dekking bij reizen naar landen met een oranje reisadvies. Je kunt je bijverzekeren voor niet gedekte kosten.

Wat als mijn reis niet door kan gaan?
Natuurlijk, het is altijd mogelijk dat je reis door onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan en je de reis moet annuleren. Om hoge kosten te vermijden is een annulatie verzekering aan te raden. 

Local Hero Travel bemiddelt niet bij verzekeringen, je kunt deze verzekeringen (zowel kortlopend als doorlopend ) goed en voordelig in België afsluiten.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?
Voor bijna alle bestemming buiten Europa is een Internationaal Paspoort vereist. (GEEN identiteitskaart). Vraag dit tijdig aan bij je gemeente of stad. 

Soms heb je voor het land waar je heen reist (en/of waar je vliegtuig een stop maakt) een visum nodig. De informatie op onze site is vooral gericht op reizigers met een Nederlandse nationaliteit. Heb je de Belgische nationaliteit, kijk dan op diplomatie.be

Vaccinaties zijn soms verplicht, soms aan te raden. Je kunt deze verkrijgen bij een erkend centrum voor reisgeneeskunde. Kijk op Vacciweb

Hoe betaal ik mijn reis?
Je betaalt ons bij het boeken een vooruitbetaling (zie ook veelgestelde vragen) en 2 maanden voor vertrek de eind betaling. Dit gaat via een overschrijving. Gebruik de BIC/Swiftcode INGBNL2A. Europese betalingen zijn kosteloos. 

We accepteren helaas geen creditcard of Bankcontact / Mister Cash. Betaal je vanaf een rekening waaraan een creditcard is verbonden, dan ben je veelal automatisch verzekerd (tot bepaalde maxima). Informeer eventueel bij je bankinstelling.

Moet ik naar Schiphol komen?
Wellicht is een vlucht vanaf Brussels Airport Zaventem of vanaf Düsseldorf gemakkelijker. Wij boeken géén internationale vluchten, je kunt dat zelf gemakkelijk doen via sites als Skyscanner.nl  of Vliegwinkel.nl.

Kom je met de wagen naar de luchthaven, dan kun je tevoren een parking reserveren. Voor Schiphol bijvoorbeeld bij Park and Fly, voor Zaventem bij Quick Parking, bij Düsseldorf bij Parken und Fliegen.

Contacteer ons
Meer info vind je bij veelgestelde vragen en algemene voorwaarden

Je kunt ook altijd even bellen of mailen met onze Office manager Lotte. 

Local Hero Travel en alle local Hero’s wensen je een hele fijne reis!