De verschillen tussen de Gili eilanden

Stef 2 augustus 2017
Indonesië Reistips

Je reis naar Java en Bali staat in de steigers en je wilt aftoppen met een tropisch eilandje, zoals de Gili’s, een eilandengroep voor de kust van Lombok. Maar welk eiland trekt welk publiek, welk eiland is de leukst en waarom dan? Fransisca, de local Hero van Java&Bali legt het uit:

lees meer

Kiezen van eilanden in Indonesië

Veerle 7 juni 2017
Indonesië Reistips

Wist je dat Indonesië maar liefst 14.572 eilanden heeft? Heel veel onbewoond en eigenlijk kennen we maar een paar eilanden als vakantiebestemming, namelijk: Sumatra, Java, Bali, Lombok, Flores en Sulawesi. Wanneer je naar Indonesië op reis gaat is het lastig kiezen: welke eilanden kies je en waarom? Laat ik ze voor je op een rijtje zetten om dit makkelijker te maken:

lees meer

Bali Hidden Gems

Fransisca 8 februari 2017
Indonesië Reistips

What is the first thing that popped in your mind when you hear the word “Bali”? Most people will say beach. Indeed Bali has beautiful beaches that stretch along the island. There are not only the white sandy beaches, but also the black ones. But do you know that Bali is more then only beach?

lees meer

Ontspan in Gili Trawangan

Veerle 27 januari 2017
Indonesië Reistips

Een perfecte tussenstop of einde van je reis: Gili Trawangan. Onze vloggers; Hugo en Noemie hebben een leuke video gemaakt over hun dag op dit eiland. Geniet!

lees meer

Beste duikspots in Indonesië

Fransisca 4 januari 2017
Indonesië Reistips

Waar kun je het beste duiken in Indonesië? Wij vroegen het aan Fransisca, onze local Hero én zelf ook een fanatiek duiker! Ze vertelt je waar de beste duikspots zijn rond Bali en in Indonesië. Ook voor de niet duikers heeft ze tips. Haar advies: blijf niet alleen bovenwater wanneer je op haar eiland bent, maar duik vooral ook de zee in! 

lees meer

Eat the local way; rice, rice and rice

Fransisca 12 december 2016
Indonesië Reistips

Altijd al willen weten wat de Indonesiër eet voor ontbijt, lunch and avondeten? Rijst, ja klopt. Maar niet 3x het zelfde. Onze Local Hero Fransisca vertelt je hier meer over. Ook legt ze uit wat hun motto "4 healthy, 5 perfect" betekend. 

lees meer