ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Actuele reisadviezen op onze bestemmingen

Je bent enthousiast geworden en wilt op reis. Goed nieuws: als ANVR reisorganisatie voeren we weer veilig reizen uit en bijna al onze reisbestemmingen hebben weer een positief reisadvies.

We houden de situatie op onze bestemmingen goed in de gaten en vertellen je graag naar welke van onze reisbestemmingen je nu op vakantie kunt.

Natuurlijk kun je ook alvast een reis plannen naar een land dat er (nog) niet bij staat. Want je boekt altijd met financiële zekerheid. Verandert er iets op je bestemming? Dan ben je nooit je geld kwijt, onze reisvoorwaarden zijn zo flexibel mogelijk.

Naar welke landen kan ik nu op vakantie?

Bestemmingen waar je nu op reis kunt:
(Laatste update: 20 juni 2022)

Relaxed reizen, zonder al te veel gedoe

Er zijn meer landen bereisbaar, zoals Chili en Madagaskar, maar we hebben bovenstaande landen geselecteerd omdat er geen quarantaineplicht is bij aankomst, mits je kunt aantonen dat je volledig gevaccineerd bent en/of een negatieve corona test kunt laten zien. Je local Hero informeert je uiteraard over de geldende maatregelen.

Ver op reis, wat kan ik verwachten?

Reizen naar een code oranje of code geel gebied is voor jou als reiziger niet heel anders. Het lijkt alsof er een hoop regels zijn, maar dat valt eigenlijk wel mee. Natuurlijk zijn er lokale maatregelen, zoals bijvoorbeeld het dragen van een mondkapje, maar dat is vaak alleen op bepaalde plekken en niet in de buitenlucht.

Belangrijk om te weten is dat je op reis altijd verzekerd bent voor ziektekosten via je reisverzekering en, standaard, via je gewone basis-zorgverzekering. Vraag je verzekeraar naar de details en lees ons blog met tips: Ver op reis, goed verzekerd.

Reizen zonder corona vaccinatie? 

Ook als je niet (volledig) gevaccineerd bent, kun je weer op reis. In sommige landen word je dan wel gevraagd om een negatieve PCR uitslag te overhandigen bij aankomst op het vliegveld. Maar dat is zeker niet overal het geval.

Naar deze bestemmingen kun je (makkelijk) reizen als je niet gevaccineerd bent:

Voor AlbaniëCosta RicaCuba, IJsland, MexicoSpitsbergen en Zuid-Afrika heb je geen corona vaccinatiebewijs nodig en er gelden ook geen aanvullende corona gerelateerde inreisvoorwaarden.

Ook BelizeBotswana, Georgië, Guatemala, LaosMadagaskarNamibiëNepalNicaragua, PanamaPeruPyreneeën & strandTanzania en Vietnam kun je in zonder corona vaccinatiebewijs. In deze landen gelden wel aanvullende inreisvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld het tonen van een negatieve PCR uitslag bij aankomst.

Wij adviseren je om het actuele reisadvies en de eventueel geldende inreismaatregelen goed in de gaten te houden via Nederlandwereldwijd.nl.   

24/7 ondersteuning ter plaatse

De local Hero van jouw vakantiebestemming woont ter plaatse en kent alle lokale maatregelen. Mocht er dus iets zijn om rekening mee te houden, dan informeert hij of zij je vooraf. Zo reis je altijd goed geïnformeerd en zonder zorgen.

Eenmaal op reis is het fijn om te weten dat je 24/7 bij je local Hero terecht kunt. Zelfs voor last-minute aanpassingen onderweg.

Vragen?

Heb jij vragen over een reis naar een van onze bestemmingen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel gerust ons kantoor in Arnhem of stuur een mailtje naar hello@localherotravel.nl.

Check https://www.nederlandwereldwijd.nl/ voor de meest actuele reisadviezen op jouw reisbestemming;

Reis je met Local Hero Travel, dan..

  • ..reis je individueel en weg van de massa
  • ..slaap je in kleinschalige hotels en guesthouses
  • ..krijg je 24/7 assistentie van je ervaren local Hero ter plaatse
  • ..boek je met flexibele reisvoorwaarden
  • ..boek je met financiële garanties via ANVR, SGR en calamiteitenfonds
  • ..heb je snel persoonlijk contact met je local Hero en het team in Nederland