Sri Lankaans eten en het goede doel steunen?

Esmee 17 oktober 2019
Sri Lanka Reiservaring, Sri Lanka, Eten

Hoe combineer je de liefde voor Sri Lanka, de overheerlijke Sir Lankaanse keuken en het geld inzamelen voor een goeddoel? Reizigers Gré en Ronald doen dit en willen het graag delen!

Na in 2004 de tsunami te hebben overleeft hebben ze besloten elk jaar af te reizen naar Sri Lanka en kleinschalige hulp te verrichten. In het begin bestond dit uit het doneren van catamarans en visnetten, inmiddels hopen ze met hun stichting geld op te kunnen halen voor basale hulp aan de bevolking.

Een van de manieren waarop ze dit doen is met de verkoop van hun Sri Lankaanse kookboekje. Hierdoor wordt het overheerlijke eten mooi gecombineerd met het goede doel. Lees hier snel meer over in dit blog!

lees meer

Op reis naar Marokko…, alles wat je moet weten over deze reisbestemming.

Esmee 17 oktober 2019
Marokko Reistips, Beste reistijd

Ga jij binnenkort een rondreis Marokko maken? Of zit je te denken aan een reis naar deze Noord-Afrikaanse bestemming? Dan heb je vast wat vragen. Vragen als wat is de beste reistijd voor Marokko, wat moet ik écht zien tijdens een Marokko rondreis, hoe kom ik er, hoe reis ik ter plaatse en welke kleding neem ik mee tijdens mijn Marokko rondreis?  

In dit blog geven we je antwoord op deze vragen en delen we praktische tips voor je Marokko rondreis.

lees meer

Beste reistijd Sri Lanka

Esmee 8 oktober 2019
Sri Lanka Reistips, Beste reistijd, Sri Lanka

Op naar Sri Lanka, oftewel ‘het schitterende eiland’ zoals haar naam betekent. Lekker wegdromen op witte tropische stranden, kuddes wilde olifanten spotten, eeuwenoude tempels bezoeken of surflessen nemen. Dit klinkt toch als een droomreis? Dan is het wel handig om te weten wat de beste reistijd voor je Sri Lanka is, om te voorkomen dat die droomreis letterlijk in het water valt.

lees meer

Alles wat je moet weten voor een reis naar Peru

Lotte 7 oktober 2019
Peru Reistips, Beste reistijd

In dit blog delen we praktische Peru tips en de nodige reisinformatie voordat je echt aan je reis door Peru begint. Het helpt je bij het kiezen van de reisperiode, geeft informatie wat je van het lokale vervoer kunt verwachten, hoe het zit met hoogteziekte in Peru en het ‘hoe en wat’ rondom de Inca Trail.

lees meer

Beste reistijd Argentinië

Esmee 4 oktober 2019
Argentinië Reistips, Beste reistijd

Gaaf! Een rondreis Argentinië. Rondstruinen in de bruisende steden Mendoza en Buenos Aires, één worden met de natuur op Vuurland of op het randje van de wereld staan in de meeste zuidelijke stad Ushuaia. Dichter bij Antarctica kan je niet komen. Dit en nog veel meer, kun je beleven tijdens je rondreis Argentinië. Er is zoveel diversiteit in dit grote land, echt een bucketlist reis.

lees meer

Paklijst: ‘Ik ga op reis en neem mee’

Adriënne 30 september 2019
Reistips

Van reizen worden wij heel gelukkig, maar het inpakken is toch altijd weer een hele klus. Gelukkig zijn de meeste dingen ook aan de andere kant van de wereld te koop. Om er toch voor te zorgen dat je de meest belangrijke en handige dingen in je koffer of backpack stopt, hebben wij paklijsten gemaakt. Met deze inpaklijsten kun je snel en onbezorgd op reis.

lees meer