Wie zijn wij?

Adriënne 24 april 2020
achter de schermen

Een kijkje achter onze schermen: Ben jij ook benieuwd wie wij zijn, wat ons drijft én wat wij voor jou als reiziger kunnen betekenen? Wij nemen je graag mee in de wereld van Local Hero Travel.

lees meer

Kerstvakantie bestemmingen

Maureen 13 maart 2020
Reistips, kerstvakantie

Al een bestemming in gedachten voor de kerstvakantie? Zoek niet verder en lees eerst deze blog. We tippen je vier ‘ver-bestemmingen’ die ideaal zijn tijdens de kerst. Lekker eten, zonnen en cultuur snuiven in Azië? Of misschien op zoek naar de big 5 in Afrika? Of wordt het Island hoppen in Zuid-Amerika?

lees meer

Meest gestelde vragen over Georgië

Maureen 10 maart 2020
Georgië Reistips, Beste reistijd

Hoge bergen en lagere prijzen, dan hebben we het over Georgië. Georgië, waar ligt dat eigenlijk? In Europa of in Azië? Nou allebei dus, Georgië ligt op de grens van Oost Europa en West Azië. Met als buurlanden Rusland, Azerbeidzjan, Armenië en Turkije. Een reis naar Georgië gaat bijna nooit alleen naar Georgië, maar ook naar Armenië. Twee in één deal dus. De meeste reizigers vliegen tijdens hun rondreis Georgië & Armenië heen op Tbilisi en terug vanaf Jerevan of andersom. De volgorde maakt eigenlijk niet veel uit, zolang je allebei maar gezien hebt.

Lees voordat je je Georgië & Armenië reis gaat plannen even deze blog door en leer alles over de beste reistijd, hoe je erdoorheen reist, de to do’s en alle andere handige dingen om te weten. Zodat jij straks klaar bent om de perfecte reis samen te stellen.

lees meer

Het leukste land ter wereld

Stef 5 maart 2020
Thailand Reistips

Als enthousiaste reizigers hebben we inmiddels wel 100 landen bereisd. Maar we weten het zeker: Thailand is en blijft het leukste land ter wereld! Want waar wordt, met een gemeende glimlach,  je ‘vakantiemenu’ al jarenlang zó opgediend: een groot bord barstensvol cultuur, tropische natuur en wit zandstrand. Lekker eten en uiterst betaalbaar voor iedereen. Voor velen is Thailand hun eerste intercontinentale backpack bestemming. Maar ook daarna blijft Thailand een geweldig vakantieland.

lees meer

Alles wat je wilt weten over je reis naar Zuid-Afrika

Maureen 2 maart 2020
Zuid-Afrika Reistips, Beste reistijd

Liewe reisiger, Was julle al in Suid Afrika? Dit is so ‘n mooi en spesiale land met so baie dinge om te sien en te doen! Ook als je nog nooit in Zuid Afrika geweest bent kan je wel raden wat hier staat. Eén van de fijne dingen aan Zuid-Afrika is het Afrikaans, de taal die op het Nederlands lijkt. Maar natuurlijk kent Zuid-Afrika veel meer leuks.

Plannen om naar Zuid-Afrika te gaan? Zeker doen! Lees te voren deze blog met de meest gestelde vragen over Zuid-Afrika en je bent baie goedvoorbereid.

lees meer

Local en duurzaam slapen in Myanmar

Maureen 28 februari 2020
Myanmar Plaatsen

Al eens gehoord van Lalay Lodge? Nee? Dat is ook niet zo gek, want deze duurzame lodge is pas net gebouwd door onze lokale partner in Myanmar. Ongeveer 45 minuten met de boot vanaf Ngapali Beach en je bent bij het vissersdorpje waarin deze lodge zich bevindt. Maung Shwe Lay, zo heet dit onontdekte dorpje. Massa toerisme is hier nergens te bekennen en dus de perfecte plek om local life te ervaren. Alle werknemers van de logde wonen in het dorpje.

lees meer