Tips & tricks voor een duurzame reis

Julia 12 januari 2022
Duurzaam, Reistips

Steeds vaker wordt je als reizigers bewust over de ecologische voetafdruk die je achterlaat. Je kijkt misschien vaker naar mogelijkheden om het vliegtuig in te ruilen voor het openbaar vervoer, of je ruilt de taxi in voor een fiets. Wist je dat je ook in het gebruik van je dagelijkse (reis)producten duurzamer kan zijn?

In de kleine dingen kan jij als reiziger een groot verschil maken. Wij zijn op zoek gegaan naar handige, duurzame reisgadgets die niet mogen ontbreken in jouw reiskoffer. Ook hebben we een handige tip die voor iedereen van toepassing kan zijn. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees onze tips & tricks in deze blog.

lees meer

Tanzania: meest gestelde vragen

Julia 10 januari 2022
Tanzania Reiservaring, Reistips, Gezin

Misschien is het wel de eerste keer dat je op safari gaat in Afrika, misschien ook niet. Wel is het fijn om te weten wat je nodig hebt tijdens je safari rondreis.

In Tanzania vindt je een uniek aanbod aan allerlei verschillende soorten wildlife, tropische eilanden maar ook cultuur zoals: de Maasai stam. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden tijdens je Tanzania rondreis? Wij vertellen het je in deze blog.

lees meer

Thailand combineren met Laos

Julia 22 december 2021
Thailand Meet the locals, Reiservaring, Reistips

Thailand, het land van de glimlach. Waarschijnlijk heb je dat wel eens vaker gelezen maar het is ook echt zo. De locals zijn ontzettend gastvrij en laten je met plezier hun land zien. Ga je binnenkort op reis naar Thailand maar wil je het graag combineren met een buurland? Dan kan dat zeker! Zuidoost-Azië is een bijzondere regio om te ontdekken, zeker als je het combineert met meerdere bestemmingen.

In meerdere blogs laten we je zien hoe én met welke landen je Thailand het beste kan combineren. Om te beginnen: Laos. In deze blog heeft je Thailand reisspecialist, local Hero Henk, alles voor je op een rijtje gezet.

lees meer

De leukste bestemmingen van Midden- en Zuid-Amerika

Lotte 10 december 2021
Reiservaring, Reistips

Kleurrijke oude koloniale steden, verlaten eilandjes met tropische palmstranden en ziplinen door de jungle. Sandboarden vanaf een vulkaan, snorkelen tussen mantaroggen of duiken naar de diepe riffen. Zomaar een paar highlights van bestemmingen in Zuid- en Midden Amerika.

Vind je het lastig kiezen welke bestemming in Latijns Amerika je past? Wij helpen je op weg met dit blog over de 14 mooiste bestemmingen in Midden- en Zuid-Amerika.

lees meer

Wat maakt Sri Lanka bijzonder?

Julia 10 december 2021
Sri Lanka Reiservaring, Reistips, Beste reistijd

Wat het eiland zo bijzonder maakt is de cultuur, de bijzondere tempelcomplexen, wildlife, ongerepte natuur, tropische stranden, streetfood én nog veel meer.

Waarom op vakantie naar Sri Lanka? Wij en onze Sri Lanka reisspecialist, local Hero Viraj, hebben alles voor je opgeschreven. Lees in deze blog wat Sri Lanka nog meer bijzonder maakt.

lees meer

Van Ecuador naar Galapagos: hoe werkt dat?

Julia 7 december 2021
Ecuador Meet the locals, Reistips, Beste reistijd

De Galapagos eilanden: bekend om de diverse wildlife. Een bestemming die bij vele reizigers op het lijstje staat. Je herkent het wel: er heel graag heen willen maar niet goed weten waar te beginnen. Kan je het zelf regelen? Of boek je het als rondreis? En hoeveel kost een reis naar de Galapagos? Wij vertellen het je in deze blog.

lees meer