Allemaal onderweg...

We willen het allemaal: de verste uithoeken van onze planeet ontdekken, ons onder dompelen in een andere cultuur, leren van de locals en ons verbazen over de schoonheid van moeder natuur. Toch zijn we ons ook steeds bewuster hoe kwetsbaar onze aarde is.

Ver reizen wordt steeds meer een bewuste keuze. We willen betekenisvol op reis, verantwoord en met een ‘minimale voetafdruk’, stilstaan bij het belang om natuur, cultuur en mensenrechten te beschermen. 

Duurzaam? Natuurlijk!

Dat vliegen vervuilend is weet je. Maar je kiest er nu eenmaal voor op reis te gaan. Je plant je trip en verwacht van de mensen die je daarbij helpen, dat ze dat, net als jij, verantwoord doen. 

Verantwoord op reis, zou dat dan niet gewoon moeten zijn? Niet omdat het moet, maar omdat het vanzelf spreekt. Dat alles goed geregeld is, en dan niet alleen het vervoer of je hotel. Met respect voor natuur en cultuur, met zorg voor de mensen ter plaatse.

Je local Hero

Je local Hero is zelf deel van de lokale gemeenschap. Je kunt er van op aan dat hij of zij je reis niet alleen goed regelt maar dat óók zo verantwoord mogelijk doet. Met respect voor mens en dier, kleinschalig, zo min mogelijk vervuilend. Met kansen voor de locals: op werk, inkomen en op een kennismaking met jou als reiziger. 

Net als onze local Hero’s geloven we dat onze reizigers positief betrokken kunnen worden bij de lokale community. Dat we kunnen afspreken er samen met jou voor te zorgen dat dat verantwoord gebeurt. Aan die afspraak kun je ons, én onze local Hero’s, houden.  

Wat kun je zelf doen

Naast dat wij je reis verantwoordelijk voor je regelen, kun je tijdens je reis ook zelf je steentje bijdragen. Kleine handelingen, met een grote impact op de natuur, cultuur en locals ter plaatse.

Reis kleinschalig, eet bij lokale restaurants en koop je snacks in kleine shops. Zo steun je rechtstreeks de lokale bevolking. Verminder plastic afval, reis met een hervulbare waterfles. Kies je voor een verre reis, ga voor slow travel: relaxed, extra leuk en minder CO2 uitstoot. Meer tips lees je in ons blog.

Meer lezen

Benieuwd hoe wij precies CO2 compenseren en duurzaam verantwoord reizen stimuleren?

We schreven er verschillende blogs over: Je reis CO2 compenseren, echt nodig?, 6 Praktische tips voor duurzaam reizen en Het nieuwe verre reizen

Veel reisplezier,
je local Hero community