ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Wat doet Local Hero Travel

We hebben best geworsteld met dit thema. Want is het eigenlijk niet hypocriet, jezelf een duurzaam jasje aanmeten als je weet dat het product wat je verkoopt uiteindelijk juist níet bijdraagt tot vermindering van CO2 uitstoot?

Dus nee, we draaien er niet omheen. Een verre vliegreis is vervuilend. En flink ook. Tegelijkertijd betekent reizen: ontsnappen uit de dagelijkse routine, je blik verruimen en nieuwe vrienden maken.

Zou de wereld beter zijn als we niet meer vliegen? Wij denken: pak als het kan de trein. Reis je ver en 'moet' je vliegen, doe dat bewust en niet te vaak. Dus niet omdat het strand daar mooier is dan hier, maar omdat je een land écht wilt leren kennen, van binnenuit.

Zijn jullie duurzaam?

Voor wat betreft je reis zelf (dus afgezien van het vliegen): we proberen dit zo verantwoord mogelijk te regelen. Onze partners ter plaatse gaan, of werken al volgens het Travelife systeem: een wereldwijd, door de ANVR ondersteund, certificeringsprogramma.

De lokale reisspecialist, de local Hero is daarbij deel van de lokale gemeenschap. Zo kan je er van op aan dat hij of zij de reis niet alleen goed regelt, maar dat óók zo verantwoord mogelijk doet. Met respect voor mens en dier, kleinschalig, en ja, ook zo min mogelijk vervuilend. Met kansen voor de locals: op werk, inkomen en op een eerlijke kennismaking met de reiziger.

Wat is jullie conclusie?

Duurzaam ver reizen gaat niet, maar zo verantwoord mogelijk, dat zou gewoon moeten zijn. Je plant je trip en verwacht van de mensen die je daarbij helpen, dat ze dat, net als jij, verantwoord doen. Niet omdat het moet, maar omdat het vanzelf spreekt. Dat alles goed geregeld is, en dan niet alleen het vervoer of je hotel.

Wij bij Local Hero Travel geloven dat onze reizigers positief betrokken kunnen worden bij de lokale community. Samen kunnen we er voor zorgen dat dat verantwoord gebeurt. Aan die afspraak kun je ons, én onze local Hero’s, houden. En dan hoef je je wat ons betreft niet te schamen als je eens in de zoveel tijd een verre reis boekt.