Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
Door Argentinië reizen kan op veel manieren. Je kunt een complete 3 weekse Argentinië rondreis maken, combi met Chili, maar ook twee weken kleinschalig Argentinië is mogelijk.

De highlights van Argentinië, het zijn er nog al wat. En je moet er flink voor vliegen, het land is immers 70 keer zo groot als Nederland. Maar dan heb je een fantastische ervaring: romantisch Buenos Aires, de walvissen van Valdés, de gletsjers van Patagonië en de machtige watervallen bij Iguazú.

In Buenos Aires ga je op stap met een local, zodat je de minder bezochte plekjes ontdekt. Op het schiereiland Valdés maak je een walvistoer. Maar sportief bezig ben je ook: bij Bariloche peddel je over de blauwe meren en in Patagonië trek je over het ijs van de Perito Moreno gletsjer. Vraag het allemaal aan je local Hero, je reisspecialist ter plaatse. Kijk ook bij onze Argentinië Top 5 voor de leukste dingen die je mee kunt maken. Want waar anders vind je zulke spectaculaire gletsjers en trek je als een ware ontdekkingsreiziger langs de besneeuwde pieken en watervallen?

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Argentinië reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Argentinië rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk helemaal zelf wilt uitstippelen, maar het toch prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben. Neem rechtstreeks contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je inspireren voor je rondreis Argentinië. 

Met veel ervaring in kleinschalig reizen en up-to-date lokale kennis wordt jouw rondreis Argentinië echt helemaal top! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee en boek een Argentinië homestay, drink wat in een lokale kroeg, ga eten in een typisch Argentijns buurtrestaurant, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world.

Beste reistijd Argentinië

Wanneer je een rondreis gaat plannen, wil je natuurlijk het liefste in de beste reistijd een land bezoeken. Maar wat is nu de beste reistijd Argentinië? Door de grootte van het land, Argentinië is het op één na grootste land van Zuid-Amerika, kent het land behoorlijke klimaat verschillen. De beste reistijd Argentinië hangt daardoor ook een beetje af van welk gebied je wilt gaan bezoeken. 

Belangrijk om te weten, de jaargetijden in Argentinië zijn precies tegengesteld aan die van ons: onze winter is de Argentijnse zomer. Daarnaast heersen er binnen het land nog diverse klimaten. In het noorden is er een aangenaam subtropisch klimaat, waarbij je wel rekening moet houden met de hoogte van de bergen qua temperatuur. Hoe verder je naar het zuiden afdaalt, hoe groter de verschillen worden. In het zuiden ligt bijvoorbeeld op de bergen eeuwige sneeuw. De herfst en winter van Argentinië lopen van mei tot en met oktober. Het midden en het noorden van het land zijn dan nog goed te bereizen. Het zuiden is dan wel echt koud.

De beste reistijd Argentinië ligt tussen half oktober en eind april, waarbij de prijzen in oktober en april het meest gunstig zijn, zo net voor of na het echte hoogseizoen. November is vanwege het gunstige weer een van de populairste maanden voor een rondreis Argentinië. Evenals januari en februari, wanneer de Argentijnen zelf vakantie hebben. In het noorden van het land is het in deze maanden behoorlijk warm en ook het zuiden is in deze periode goed te bezoeken. 

Praktische informatie Argentinië

Visum: voor je reis naar Argentinië hoef je geen visum aan te vragen. Bij aankomst in Argentinië krijg je een stempel in je paspoort, wel alleen als je een retourticket hebt of een ticket naar een ander land. Met deze stempel mag je 90 dagen in het land verblijven. 

Vaccinaties: voor je reis naar Argentinië zijn vaccinaties niet verplicht, wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Als je tijdens je rondreis van plan bent om naar Iguazú en de noorderlijke jungle te reizen wordt een vaccinatie tegen gele koorts ook aanbevolen. De vaccinatie voor gele koorts in verplicht als je op weg naar Argentinië een tussenstop hebt gemaakt in een land waar gele koorts voorkomt.  

Tijdverschil: in onze zomer is het in Argentinië 5 uur vroeger, in de winter is dit tijdsverschil 4 uur. 

Geld & pinnen: de geldeenheid in Argentinië is de Peso (ARS), pinnen is mogelijk in de steden en op de luchthavens. Zorg wel dat je wat contant geld hebt voor in kleine winkels, markten en noodgevallen. 

Getting around: in Argentinië zul je voor grote afstanden gebruik maken van binnenlandse vluchten. 

Argentinië met kinderen

Een rondreis Argentinië met je kinderen? Ook dat is mogelijk!
Eerlijk is eerlijk, je moet er wel even voor vliegen, maar Argentinië leent zich verder prima voor je familiereis. Het land biedt volop mogelijkheden, zowel actief als ontspannend, om je rondreis Argentinië zo afwisselend en rustig mogelijk te maken als je zelf wilt. Je slaapt in Argentinië comfortabel en in kleinschalige hotels, waarbij je de kans hebt om je rondreis Argentinië een lokaal tintje te geven. Onze lokale reisspecialist heeft ervaring met het plannen van een rondreis met kinderen en helpt je graag bij het plannen van jouw ideale gezinsvakantie naar Argentinië. Kijk alvast eens naar onze voorbeeldreis familiereis Argentinië.

Lees verder

For insiders

Argentinië rondreis for insiders

22 dagen €4990,-
 • Van Buenos Aires naar Iguazú
 • Met sportieve lokale tours
 • Nachtbus trajecten inbegrepen
 • Bijboeken: twee lokale vluchten
bekijk deze voorbeeldreis

Meest geboekt

Argentinië rondreis de leukste

20 dagen €4890,-
 • Complete Argentinië rondreis
 • Slimme hotelkeuze, ook upgrades
 • Salta & het koloniale noorden
 • Bijboeken: vier lokale vluchten
bekijk deze voorbeeldreis

Met je gezin

Familiereis Argentinië kinderen

14 dagen €3890,-
 • Compacte & complete rondreis
 • Buenos Aires, Patagonië & Andes
 • Fietstour en gletsjer boottocht
 • Bijboeken: vier lokale vluchten
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

Veel vragen

5 april 2023, Koen en Daan

Complimenten voor Cynthia! Hij gaf helder antwoord op onze (vele) vragen. De door jullie geboekte hotels waren allemaal goed en sommige heel goed. De route zelf was ook ontzettend mooi, dus deze reis zou ik iedereen aanbevelen. 

Weinig tijd

8 februari 2023, Leonie Thijssen

We hadden niet veel tijd voor zo'n veelzijdig land. Daarom hebben we ervoor gekozen via reisorganisatie te doen. In Puerto Madryn hebben we een hele fijne tijd gehad, mede dankzij de goede gids. Die excursies zijn een echte aanrader. Wij hebben een geweldige reis gehad, bedankt Cynthia!

Lees ons Argentinië reisblog of luister de podcast
Verandering begint klein
Eline 1 december 2022


We schreven het al eerder: duurzaam ver op reis kan eigenlijk niet. En betalen voor CO2-compensatie helpt nauwelijks.

Daarentegen is verantwoord reizen wél mogelijk, waarbij je de lokale community ondersteunt en positief betrokken bent bij de bestemming.

lees meer

Hoe verplaats je je in Argentinië?

Je rondreis Argentinië kun je maken in je eigen huurauto. Door de grootte van het land, leg je de grote afstanden af met binnenlandse vluchten. In Patagonië maak je vaak gebruik van transfers of lokale bus.  

Hoe betaal je in Argentinië?

Je betaalt in Argentinië met de Peso (ARS). Pinnen is mogelijk in de steden en op de luchthavens. Zorg wel dat je wat contant geld hebt voor in kleine winkels, markten en voor noodgevallen. Ook in bepaalde dorpjes in Patagonië is het handig als je met cash kunt betalen. 

Hoe reis je door Argentinië?

Door Argentinië reizen kan op veel manieren. Je kunt een complete 3-weekse Argentinië rondreis maken, een combi met buurland Chili maken, maar ook twee weken kleinschalig Argentinië is mogelijk. De highlights van Argentinië, het zijn er nog al wat. Je moet er flink voor vliegen, het land is immers 70 keer zo groot als Nederland. Maar dan heb je een fantastische ervaring: romantisch Buenos Aires, de walvissen van Valdés, de gletsjers van Patagonië en de machtige watervallen bij Iguazú.

In Buenos Aires ga je op stap met een local, zodat je de minder bezochte plekjes ontdekt. Op het schiereiland Valdés maak je een walvistoer. Sportief bezig ben je ook: bij Bariloche peddel je over de blauwe meren en in Patagonië trek je over het ijs van de Perito Moreno gletsjer. Vraag het allemaal aan je local Hero, je reisspecialist ter plaatse. Kijk ook bij onze Argentinië Top 5 voor de leukste dingen die je mee kunt maken. Waar anders vind je zulke spectaculaire gletsjers en trek je als een ware ontdekkingsreiziger langs de besneeuwde pieken en watervallen?

Je Argentinië rondreis zelf regelen of via een lokale reisexpert?

Onze local Hero, je Argentinië reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Argentinië rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk helemaal zelf wilt uitstippelen, maar het toch prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben. Neem rechtstreeks contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je inspireren voor je rondreis Argentinië. 

Met onze jarenlange ervaring in kleinschalige reizen en de up-to-date lokale kennis van je local Hero, wordt jouw rondreis Argentinië echt bijzonder. Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee en boek een Argentinië homestay, drink wat in een lokale kroeg, ga eten in een typisch Argentijns buurtrestaurant, kortom meet the locals Argentinië.

Wat is de beste reistijd Argentinië?

Wanneer je een rondreis gaat plannen, wil je natuurlijk het liefste in de beste reistijd een land bezoeken. Maar wat is nu de beste reistijd Argentinië? Door de grootte van het land, Argentinië is het op één na grootste land van Zuid-Amerika, kent het land behoorlijke klimaat verschillen. De beste reistijd Argentinië hangt daardoor ook een beetje af van welk gebied je wilt gaan bezoeken. 

Belangrijk om te weten, de jaargetijden in Argentinië zijn precies tegengesteld aan die van ons: onze winter is de Argentijnse zomer. Daarnaast heersen er binnen het land nog diverse klimaten. In het noorden is er een aangenaam subtropisch klimaat, waarbij je wel rekening moet houden met de hoogte van de bergen qua temperatuur. Hoe verder je naar het zuiden afdaalt, hoe groter de verschillen worden. In het zuiden ligt bijvoorbeeld op de bergen eeuwige sneeuw. De herfst en winter van Argentinië lopen van mei tot en met oktober. Het midden en het noorden van het land zijn dan nog goed te bereizen. Het zuiden is dan wel echt koud en sommige wegen zijn dan niet bereisbaar.

De beste reistijd Argentinië ligt tussen half oktober en eind april, waarbij de prijzen in oktober en april het meest gunstig zijn, zo net voor of na het echte hoogseizoen ter plaatse. November is vanwege het gunstige weer één van de populairste maanden voor een rondreis Argentinië. Evenals januari en februari, wanneer de Argentijnen zelf vakantie hebben. In het noorden van het land is het in deze maanden behoorlijk warm en ook het zuiden is in deze periode goed te bezoeken. 

Heb je een visum nodig voor Argentinië?

Voor je reis naar Argentinië hoef je geen visum aan te vragen. Bij aankomst in Argentinië krijg je een stempel in je paspoort, wel alleen als je een retourticket hebt of een ticket naar een ander land. Met deze stempel mag je 90 dagen in het land verblijven. 

Welke vaccinaties heb je nodig voor Argentinië?

Voor je reis naar Argentinië zijn vaccinaties niet verplicht, wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Als je tijdens je rondreis van plan bent om naar Iguazú en de noordelijke jungle te reizen, wordt een vaccinatie tegen gele koorts ook aanbevolen. De vaccinatie voor gele koorts in verplicht als je op weg naar Argentinië een tussenstop hebt gemaakt in een land waar gele koorts voorkomt.  

Wat is het tijdsverschil met Argentinië?

In onze zomer is het in Argentinië 5 uur vroeger en in de winter is dit tijdsverschil 4 uur. 

Argentinië met kinderen?

Een rondreis Argentinië met je kinderen? Ook dat is mogelijk! Eerlijk is eerlijk, je moet er wel even voor vliegen, maar Argentinië leent zich verder prima voor een familiereis. Het land biedt volop mogelijkheden, zowel actief als ontspannend, om je rondreis Argentinië zo afwisselend en rustig mogelijk te maken als je zelf wilt. Je slaapt in Argentinië comfortabel en in kleinschalige hotels, waarbij je de kans hebt om je rondreis Argentinië een lokaal tintje te geven. Onze lokale reisspecialist heeft ervaring met het plannen van een rondreis met kinderen en helpt je graag bij het plannen van jouw ideale gezinsvakantie naar Argentinië. Kijk alvast eens naar onze voorbeeldreis familiereis Argentinië.

Je Argentinië reis, een local touch:

* Lokaal eten: eten aan het Beagle kanaal
* Meedoen: join the party, mundial de Tango 
* Homestay: een nachtje thuis bij de Argentijn 

lees meer