Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
Door Colombia reizen kan op veel manieren. Je kunt in drie weken een complete Colombia rondreis maken maar ook twee weken comfortabel en kleinschalig Colombia is mogelijk.

Niet verder vertellen: waar vind je uitbundige natuur, majestueuze bergen en nauwelijks beroerde zandstranden? In Cartagena zie je de stadsmuren, het fort en romantische pleintjes. Even geen stad? Vaar naar de Islas de Rosario archipel: 30 koraal/mangrove eilandjes. Ook in Villa de Leyva lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Vraag je local Hero, je Colombia reisspecialist ter plaatse. De Zona Cafetera is de driehoek Andesheuvels tussen Armenia, Pereira en Manizales. Je wandelt er over de koffieplantages, plukt je eigen bonen en in Salento proef je de lekkerste koffie. Ben je er voor het eerst, kijk dan bij de Colombia Top 5: de leukste dingen die je in Colombia kunt meemaken.

Rond Tayrona ligt een stukje Caribisch paradijs. Dat geldt ook voor Nuqui aan de Stille Oceaan en typisch kleinschalig Colombia. Zee schildpadden leggen er eieren, dolfijnen springen er rond en soms zie je de bultwalvissen. Kortom: echt “away from it all”.

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Colombia reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Colombia rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen maar het toch prettig vindt om daarbij enige hulp te hebben.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Colombia rondreis door hem of haar inspireren. Kijk eens bij de Colombia Top 5, de leukste dingen die je er kunt doen.

Met onze ervaring met kleinschalig Colombia reizen en up-to-date lokale kennis wordt jouw Colombia rondreis helemaal top! Local Hero Travel ondersteunt lokale communities. Doe mee, boek een Colombia homestay, drink wat in een lokale kroeg, ga eens wat eten in een typisch Colombiaans restaurant, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world.

Colombia: praktische informatie 

Beste reistijd Colombia 

Wanneer je een rondreis naar Colombia gaat plannen ben je natuurlijk benieuwd naar de beste reistijd. In Colombia is de temperatuur het hele jaar vrijwel gelijk, omdat het land rond de evenaar ligt. 

Toch kan het er ook vriezen in de Andes, dit komt dan ook door de hoogte. Aan de Caribische kust is het het hele jaar lekker weer. In de noordelijke hoogvlaktes daarin tegen houdt het regenseizoen vaak wat langer aan.

De beste reistijd naar Colombia is tussen half december en half maart of tussen half juni en augustus. In deze maanden kun je een gemiddelde temperatuur van rond de 30 graden verwachten. 

Reisdocumenten Colombia 

Visum: Nederlandse reizigers hoeven geen visum aan te vragen voor hun reis naar Colombia. Wel handig om dit voor vertrek nog even te checken bij de ambassade. 

Vaccinaties & gezondheid

Vaccinaties: voor je reis naar Colombia is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Verder worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Het kraanwater in Colombia kun je niet drinken, bijna overal zijn goedkoop flessen met drinkwater verkrijgbaar. 

Het tijdsverschil met Colombia

Tijdsverschil: in onze winter is het in Colombia 6 uur vroeger. Het tijdsverschil met Colombia is in onze zomer is 7 uur vroeger. 

Valuta in Colombia

Geld & pinnen: de geldeenheid in Colombia is de Peso (COP). In steden en op luchthaven kun je pinnen, let er wel op dat je maar maximaal 300.000 peso per keer kan pinnen. Zorg er ook voor dat je voor vertrek je bankpas aan hebt gezet op wereld. 

Rondreizen op Colombia

Getting around: tijdens je rondreis door Colombia maak je gebruik van het openbaar vervoer. Dit is goed geregeld met een lijnbus netwerk, taxi's en intercity bussen, met een halte in elke stad. Wel handig om 2 soorten bagage mee te nemen, één tas of koffer voor in het ruim en één tas om bij je te houden in de bus.

Is rondreizen op Colombia veilig?

Colombia als reisbestemming: is Colombia veilig voor toeristen? Voor Colombia gold een lange tijd een negatief reisadvies. De criminaliteit is sterk teruggedrongen en het vredesproces tussen de regering en de guerrilla’s van FARC is inmiddels in gang gezet. Gebruik wel gewoon je gezonde verstand en zoek het gevaar niet op. Je kan ook 's nachts het beste afgelegen straten en stranden vermijden. Dit geldt ook voor reizen naar de grensstreken. Je kunt dure en dierbare sieraden en spullen het beste thuis laten.

Ook is Colombia een veilig land voor vrouwen. Meer lezen over veiligheid in Colombia? Lees onze blog.

Colombia combineren met ...

Het Zuid-Amerikaanse land wordt ingesloten door: Peru, Ecuador, Brazilië en Venezuela. Het is dus ideaal om je reis naar Colombia te combineren met een bezoek aan een van de buurlanden. Je merkt dat dat heel makkelijk is om te doen. Vooral Ecuador combineren met Colombia is populair onder reizigers. Wil je meer tips? Vraag je local Hero, je Colombia reisspecialist, naar de vele mogelijkheden.

Lees verder

Meest geboekt

Colombia rondreis de leukste

17 dagen €1815,-
 • Colombia: de highlights én strand
 • Koloniale steden & koffieregio
 • Kajakken, fietstour & bergtrekking
 • Charmante hotels & countryhouse
bekijk deze voorbeeldreis

Boetiek

Boetiek rondreis Colombia

16 dagen €3240,-
 • Comfortabele privé rondreis
 • Boetiekhotels & koloniale hacienda
 • Authentieke dorpjes & koffietour
 • Luxe eiland afsluiter Caribische zee
bekijk deze voorbeeldreis

Met je gezin

Familiereis Colombia met kinderen

16 dagen €1790,-
 • Minder reizen & aangepast tempo
 • Comfort hotels met zwembad
 • Kies de leukste sportieve excursies
 • 4 sterren beach cabana verblijf
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

Budget

Colombia rondreis betaalbaar

16 dagen €1250,-
 • Rondreis per lokaal vervoer
 • Slimme, betaalbare route
 • Mix van cultuur en natuur
 • Bijboeken: twee lokale vluchten
bekijk deze voorbeeldreis

Bloggersreis

Erik en Lisa's favoriete reis

22 dagen €2330,-
 • Enthousiaste bloggers: reisstel.nl
 • Steden, koffieregio & palmstrand
 • Paardrijden, fietsen & trekking
 • Slapen in hangmat Tayrona NP
bekijk deze voorbeeldreis

For insiders

Colombia best local experience rondreis

19 dagen €2680,-
 • Bijzondere lokale ontmoetingen
 • Knusse posada’s & koffiefarm stay
 • Raften, paardrijden & bergtrekking
 • Slapen in een eco-boomhut
bekijk deze voorbeeldreis

Perfect geregelde rondreis door Colombia

7 juni 2023, Gerda Tamboer, Den Haag

Wij hebben een fantastische rondreis gemaakt waarin we een aantal highlights van Colombia hebben gezien. Met 3 binnenlandse vluchten hebben we niet heel veel in de auto doorgebracht. Alles was perfect geregeld door local Hero Sjors. Ook op het moment dat de taxi niet kwam, heeft Sjors dit perfect opgelost en zelfs nog iets extra’s geregeld.

De hotels waren erg goed en al het vervoer erg goed geregeld. Ook in de grotere steden een privé gids, geregeld door Sjors. Ik raad deze reisorganisatie zeer aan en ik zou absoluut weer bij hen boeken.

Erg leuk contact met Sjors, een lieverd

10 januari 2023, Familie Borg

We hebben hem een paar keer nodig gehad onderweg, omdat de zijspiegel van onze auto was gestolen in Cali en omdat we onze binnenlandse vlucht hadden gemist.

De accommodaties waren top en kleinschalig, precies wat we graag wilden en lagen allemaal centraal. Als wij volgend jaar ver op reis gaan, dan zeker weer met jullie!

Lees ons Colombia reisblog of luister de podcast
Waar slapen we in Colombia? Bijzonder en kleinschalig overnachten
Corine 17 juni 2024

Colombia is: levendige steden als het koloniale Bogotá en historische Cartagena, uitgestrekte koffievalleien, dichtbegroeide bergbossen en de relaxte Caribische stranden. Er is genoeg te doen en te zien voor een rondreis Colombia van een paar weken. Je zult je niet vervelen! Maar waar slaap je dan? Ook daarin is er genoeg keuze. In dit blog lees je over de verschillende mogelijkheden.

lees meer

Visum & reisdocumenten Colombia?

Nederlandse reizigers hoeven geen visum aan te vragen voor hun reis naar Colombia. Wel handig om dit voor vertrek nog even te checken bij de ambassade. 

Hoe laat is het nu in Colombia?

Tijdsverschil: in onze winter is het in Colombia 6 uur vroeger. Het tijdsverschil met Colombia is in onze zomer is 7 uur vroeger. 

Colombia reis zelf regelen of via lokale reisspecialist?

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Colombia reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Colombia rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen maar het toch prettig vindt om daarbij enige hulp te hebben.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Colombia rondreis door hem of haar inspireren. Kijk eens bij de Colombia Top 5, de leukste dingen die je er kunt doen, bekende én onbekende Colombia highlights.

Met onze ervaring met kleinschalig Colombia reizen en up-to-date lokale kennis wordt jouw Colombia rondreis helemaal top! Local Hero Travel ondersteunt lokale communities. Doe mee, boek een Colombia homestay, drink wat in een lokale kroeg, ga eens wat eten in een typisch Colombiaans restaurant, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world.

Beste reistijd Colombia?

Wanneer je een rondreis naar Colombia gaat plannen ben je natuurlijk benieuwd naar de beste reistijd. In Colombia is de temperatuur het hele jaar vrijwel gelijk, omdat het land rond de evenaar ligt. 

Toch kan het er ook vriezen in de Andes, dit komt dan ook door de hoogte. Aan de Caribische kust is het het hele jaar lekker weer. In de noordelijke hoogvlaktes daarin tegen houdt het regenseizoen vaak wat langer aan.

De beste reistijd naar Colombia is tussen half december en half maart of tussen half juni en augustus. In deze maanden kun je een gemiddelde temperatuur van rond de 30 graden verwachten. 

Hoe reis je door Colombia?

Door Colombia reizen kan op veel manieren. Je kunt in drie weken een complete Colombia rondreis maken maar ook twee weken comfortabel en kleinschalig Colombia is mogelijk.

Tijdens je rondreis door Colombia maak je gebruik van het openbaar vervoer. Dit is goed geregeld met een lijnbus netwerk, taxi's en intercity bussen, met een halte in elke stad. Wel handig om 2 soorten bagage mee te nemen, één tas of koffer voor in het ruim en één tas om bij je te houden in de bus.

Highlights Colombia?

Niet verder vertellen: waar vind je uitbundige natuur, majestueuze bergen en nauwelijks beroerde zandstranden? In Cartagena zie je de stadsmuren, het fort en romantische pleintjes. Even geen stad? Vaar naar de Islas de Rosario archipel: 30 koraal/mangrove eilandjes. Ook in Villa de Leyva lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Vraag je local Hero, je Colombia reisspecialist ter plaatse. De Zona Cafetera is de driehoek Andesheuvels tussen Armenia, Pereira en Manizales. Je wandelt er over de koffieplantages, plukt je eigen bonen en in Salento proef je de lekkerste koffie. Ben je er voor het eerst, kijk dan bij de Colombia Top 5: de leukste dingen die je in Colombia kunt meemaken, ook die van de gebaande paden.

Rond Tayrona ligt een stukje Caribisch paradijs. Dat geldt ook voor Nuqui aan de Stille Oceaan en typisch kleinschalig Colombia. Zee schildpadden leggen er eieren, dolfijnen springen er rond en soms zie je de bultwalvissen. Kortom: echt “away from it all”.

Is rondreizen op Colombia veilig?

Colombia als reisbestemming: is Colombia veilig voor toeristen? Voor Colombia gold een lange tijd een negatief reisadvies. De criminaliteit is sterk teruggedrongen en het vredesproces tussen de regering en de guerrilla’s van FARC is inmiddels in gang gezet. Gebruik wel gewoon je gezonde verstand en zoek het gevaar niet op. Je kan ook 's nachts het beste afgelegen straten en stranden vermijden. Dit geldt ook voor reizen naar de grensstreken. Je kunt dure en dierbare sieraden en spullen het beste thuis laten.

Ook is Colombia een veilig land voor vrouwen. Meer lezen over veiligheid in Colombia? Lees onze blog.

Geld & pinnen in Colombia?

Je betaalt in Colombia met de Peso (COP). In steden en op luchthaven kun je pinnen, let er wel op dat je maar maximaal 300.000 peso per keer kan pinnen. Zorg er ook voor dat je voor vertrek je bankpas aan hebt gezet op wereld. 

Je Colombia reis, een local touch:

* Lokaal eten: de vis van Juan in Cartagena 
* Meedoen: hét bloemenfeest van Medellín 
* Homestay: een nachtje thuis bij de Colombiaan

lees meer