Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
Door Tanzania reizen kan op veel manieren. Je kunt in 2 weken een complete Tanzania rondreis maken. Ook een weekje Tanzania safari met daarna verblijf op Zanzibar is mogelijk.

De meeste reizigers vliegen met KLM naar Kilimanjaro Airport. Vanaf daar, of vanuit het nabijgelegen Arusha, kun je naar Zanzibar voor een relaxt strandverblijf, bijvoorbeeld in Jabiani. Of begin je reis in Dar Es Salaam of het oude Stonetown, er zijn veel mogelijkheden.

Uiteraard maak je een privé safari in de mooiste parken van Tanzania, zoals Lake Manyara, Tarangire, de krater Ngorongoro, Mikumi of Ruaha. En wat dacht je van een verblijf in het Selous National Park of vliegen naar de airstrip van een comfortabel tented camp midden in de uitgestrekte Serengeti?

Sportief? Laat je adviseren en doe de klim naar de top van de hoogste berg van Afrika, de machtige Kilimanjaro. Dichter bij de locals kom je tijdens een wandel- of fiets safari vanuit Moshi, aan de voet van diezelfde Kilimanjaro.  

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Tanzania reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van je Tanzania rondreis inclusief een privé safari. Zo combineer je je eigen Tanzania safari met kleinschalige hotels, ook op het spice eiland Zanzibar.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Tanzania safari verder inspireren. Kijk eens bij de Tanzania Top 5, de leukste dingen die je er kunt doen.

Met jarenlang ervaring met comfortabele, Tanzania privé safari’s en up-to-date lokale kennis wordt je Tanzania rondreis top! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Bezoek de stammen als Datoga en Hadzabe bij Lake Eyasi of de Maasai rond Lake Natron, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world.

Praktische informatie

Beste reistijd Tanzania 

Bij het plannen van je rondreis door Tanzania ben je vast benieuwd naar de beste reistijd Tanzania. Tanzania heeft een tropisch savanne klimaat. Temperaturen liggen in Tanzania het gehele jaar rond de 23 en 38 graden, met op hoger gelegen gebieden zijn er wel wat koudere temperaturen. 

Wil je wildlife spotten tijdens je rondreis Tanzania, dan is de droge periode van december tot maart een geschikte periode. Wanneer regenseizoen in Tanzania? Tanzania kent 2 regenseizoenen, het korte regenseizoen is van begin november tot eind december. Het lange regenseizoen is van maart tot mei. De beste reistijd voor Tanzania is van juni tot oktober en van december tot maart. 

Visum nodig voor Tanzania?

Voor je rondreis door Tanzania heb je een visum nodig, zorg ervoor dat je nog 2 lege pagina's in je paspoort hebt. Bij aankomst in Tanzania krijg je een visum stempel in je paspoort voor 50 US Dollar. Je kunt het visum ook gemakkelijk van te voren online regelen, kosten hiervan liggen rond de €90. 

Vaccinaties: een vaccinatie tegen Gele koorts is verplicht tijdens je rondreis door Tanzania en bij een bezoek aan Zanzibar. Neem dus je vaccinatie paspoort mee op reis. Ook worden vaccinaties tegen DTP, buiktyfus & hepatitis A aangeraden. 

Tijdsverschil met Tanzania

In onze winter is het in Tanzania 2 uur later. In de zomer is dit tijdsverschil 1 uur. 

Valuta Tanzania

Geld & pinnen: de geldeenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling (TSH). In Tanzania kun je pinnen op de luchthaven van Kilimanjaro, in Arusha, Dar es Salaam en op Zanzibar.  

Rondreizen op Tanzania

Getting around: tijdens je rondreis door Tanzania reis je met een eigen 4WD met gids/chauffeur. Voor korte ritjes kun je ook gebruik maken van taxi's, spreek dan wel van te voren de prijs af. 

Is Tanzania duur?

Een safari rondreis door Tanzania is niet goedkoop. Dit heeft ermee te maken dat veel factoren invloed hebben op de prijzen. Denk bijvoorbeeld aan: autohuur, entree voor Nationale Parken en meer. Lees onze blog: 'Wat kost een safari rondreis door Tanzania?' voor meer uitleg over de prijzen.

Wat neem je mee op safari rondreis door Tanzania?

Wij hebben een paklijst gemaakt met alle items die je nodig zal hebben tijdens je safari rondreis door Tanzania. Op die manier hoef jij verder alleen nog na te denken over wat je graag wilt doen tijdens je reis.

Van Tanzania naar Zanzibar

Je Tanzania rondreis afsluiten met tropisch toetje: Zanzibar. Sluit je rondreis af met zon, zee en strand, een waar vakantieparadijs. Maar hoe kom je daar? De beste manier om van Tanzania naar Zanzibar te reizen is met een binnenlandse vlucht. Je kunt ook met de boot naar Zanzibar.

Houd er rekening mee dat Zanzibar islamitisch is dus neem passende kleding mee. Verder kan je op op het eiland Zanzibar een hoop excursies en activiteiten doen, vraag je Tanzania reisspecialist, je local Hero, naar de mogelijkheden.

Is Tanzania veilig?

Tanzania is over het algemeen een veilig land maar ’s avonds ga je in Afrika normaliter niet te voet, bel dan altijd een taxi. Overdag kan je het beste de afgelegen wijken en stranden vermijden. Voor de rest gelden de algemene tips voor het opbergen van kostbaarheden en documenten. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Let, net zoals thuis, verder op bij populaire bezienswaardigheden in Tanzania. 

Tanzania met de auto

Hoe kan je het beste rondreizen op Tanzania? Mocht je al jaren in Tanzania wonen en de wegen goed kennen, dan zou je zelf door het land kunnen rijden. Voor een gemiddelde reiziger wordt dit ten zeerste afgeraden. De wegen zijn niet zoals je gewend bent in Nederland en kunnen onvoorspelbaar zijn. Ga daarom altijd met een gids in een 4x4 WD op pad. Je hoeft dan zelf niet op te letten én je geeft je ogen de kost. 

Op safari door Tanzania met kinderen

Safari rondreizen zijn leuk voor jong én oud. In Tanzania zal je zien dat er geen leeftijdslimiet is voor kinderen om mee te mogen op safari. In andere Afrikaanse landen kan het daarentegen zijn dat kinderen onder de 6 jaar helaas niet mee mogen. Dit heeft er mee te maken dat er wel regels gebonden zijn aan de leeftijd van kinderen in verband met de veiligheid.

Het is wel erg belangrijk om te beseffen dat je in Tanzania niet malariavrij op safari kan. Je zult daarom voorzorgsmaatregelen moeten regelen en voor je reis kan je het beste even langsgaan bij je lokale GGD. Zij kijken met je mee naar de voorbereidingen voor je Tanzania rondreis.  

Lees verder

In een notendop

Tanzania rondreis kort & compleet

9 dagen €1985,-
 • All-in privé wildlife safari
 • Lokale lodges & tented camp
 • Alle entrees & tax inclusief
 • Tanzania the local way
bekijk deze voorbeeldreis

Meest geboekt

Tanzania rondreis de leukste

16 dagen €3770,-
 • Ideale & complete Tanzania safari
 • Kleinschalige (tented) lodges
 • 4WD, wandelen en fietsen
 • Inclusief vlucht Zanzibar
bekijk deze voorbeeldreis

Met je gezin

Familiereis Tanzania met kinderen

16 dagen €3335,-
 • Privé big-5 safari door de parken
 • Tented lodges en boetiek hotels
 • Lokale dorpjes, fietsen & te voet
 • Inclusief lokale vlucht
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

Kort & krachtig

Tanzania, 5-daagse safari

5 dagen €1750,-
 • Serengeti, Ngorongoro & Maasai
 • Bush camps en tented lodges
 • Kleinschalig, geheel verzorgd
 • Verleng met strand op Zanzibar
bekijk deze voorbeeldreis

For insiders

Tanzania best local experiences

13 dagen €2205,-
 • De onbekende wildlife parken
 • Echt in contact met locals
 • Lodges en natuurkamperen
 • Stranden Indische Oceaan
bekijk deze voorbeeldreis

Boetiek

Boetiek rondreis Tanzania

12 dagen €6120,-
 • Comfort fly-in met privé safari's
 • Een top ervaring in Afrika
 • Glamping & kleinschalige lodges
 • Boetiek afsluiter exotisch Zanzibar
bekijk deze voorbeeldreis

Fantastische Tanzania-reis gehad met...

31 oktober 2023, Familie Lison

..Local Hero. Wij hadden al wat selfdrive ervaring in zuidelijk Afrika en waren eerst nogal terughoudend over een meer georganiseerde reis. Echter, Marion voelde onze wensen perfect aan en het voorgestelde programma bleek een schot in de roos te zijn. Ben was de perfecte gids en zorgde voor extra toegevoegde waarde. Ook als er een onverwachte kink in de kabel kwam, werden er flexibele en evenwaardige alternatieven voorzien. Een perfect team en zeker een aanrader.

Een “once in a lifetime” ervaring

28 februari 2023, Familie Hendrix

Alles was top geregeld. Zowel de begeleiding van Marion als de opbouw van onze reis. De afwisseling tussen safari en ontmoetingen met locals en de afsluiting op Zanzibar was voor ons perfect. De overnachtings adressen waren super en de mensen enorm vriendelijk.

De laatste, Masai lodge, waar we wat meer tijd hadden, was een sprookje. We hebben het genoegen gehad om met haar en haar gezin hier van het diner te mogen genieten. Bedankt voor deze onvergetelijke ervaring!!

Lees ons Tanzania reisblog of luister de podcast
Local Hero Marion in Tanzania
Marion 5 maart 2024

Onze local Hero’s houden van reizen. Ze trekken er dan ook regelmatig op uit in eigen land om de mooiste plekjes te ontdekken. De meest unieke plekken zijn voor hen immers vaak heel dichtbij.

Zo ook dit bijzondere eco-camp waar local Hero Marion verbleef samen met haar gezin. Ze stuurde ons een filmpje toe van haar verblijf, kijk je mee?  

lees meer

Tanzania met chauffeur?

Hoe kan je het beste rondreizen op Tanzania? Mocht je al jaren in Tanzania wonen en de wegen goed kennen, dan zou je zelf door het land kunnen rijden. Voor een gemiddelde reiziger wordt dit ten zeerste afgeraden. De wegen zijn niet zoals je gewend bent in Nederland en kunnen onvoorspelbaar zijn. Ga daarom altijd met een gids in een 4x4 WD op pad. Je hoeft dan zelf niet op te letten én je geeft je ogen de kost. 

Hoe reis je door Tanzania?

Door Tanzania reizen kan op veel manieren. Je kunt in 2 weken een complete Tanzania rondreis maken. Ook een weekje Tanzania safari met daaraan gekoppeld een paar dagen strand in Zanzibar is mogelijk.

De meeste reizigers vliegen met KLM naar Kilimanjaro Airport. Vanaf daar, of vanuit het nabijgelegen Arusha, kun je naar Zanzibar voor een relaxt strandverblijf, bijvoorbeeld in Jabiani. Of begin je reis in Dar Es Salaam of het oude Stonetown, er zijn veel mogelijkheden.

Uiteraard maak je een privé safari in de mooiste parken van Tanzania, zoals Lake Manyara, Tarangire, de krater Ngorongoro, Mikumi of Ruaha. En wat dacht je van een verblijf in het Selous National Park of vliegen naar de airstrip van een comfortabel tented camp midden in de uitgestrekte Serengeti?

Sportief? Laat je adviseren en doe de klim naar de top van de hoogste berg van Afrika, de machtige Kilimanjaro. Dichter bij de locals kom je tijdens een wandel- of fiets safari vanuit Moshi, aan de voet van diezelfde Kilimanjaro. Laat je adviseren door onze local Hero, onze Tanzania reisexpert.   

Tanzania zelf regelen of via een lokale reisexpert?

Onze local Hero, je Tanzania reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van je Tanzania rondreis inclusief een privé safari. Zo combineer je je eigen Tanzania safari met kleinschalige hotels, ook op het spice eiland Zanzibar, en de leukste insider tips.

Met jarenlange ervaring met comfortabele, Tanzania privé safari’s en up-to-date lokale kennis van onze local Hero wordt je Tanzania rondreis top. Neem zelf direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Tanzania safari verder inspireren. Kijk eens bij onze Tanzania Top 5, voor de leukste dingen die je kunt doen of voor onze alternatieve tips van de gebaande paden.

Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Bezoek de stammen als Datoga en Hadzabe bij Lake Eyasi of de Maasai rond Lake Natron, kortom meet the locals tijdens je rondreis Tanzania, zo krijgt je reis echt een local touch.

Wat is de beste reistijd Tanzania?

Bij het plannen van je rondreis door Tanzania ben je vast benieuwd naar de beste reistijd Tanzania. Tanzania heeft een tropisch savanne klimaat. Temperaturen liggen in Tanzania het gehele jaar rond de 23 en 38 graden, met in de hoger gelegen gebieden wel wat koudere temperaturen. 

Wil je wildlife spotten tijdens je rondreis Tanzania, dan is de droge periode van december tot maart een geschikte periode. Wanneer regenseizoen in Tanzania? Tanzania kent 2 regenseizoenen, het korte regenseizoen is van begin november tot eind december. Het lange regenseizoen is van maart tot mei. De beste reistijd voor Tanzania is van juni tot oktober en van december tot maart. 

Heb je een visum nodig voor Tanzania?

Voor je rondreis door Tanzania heb je een visum nodig, zorg ervoor dat je nog 2 lege pagina's in je paspoort hebt. Bij aankomst in Tanzania krijg je een visum stempel in je paspoort voor 50 US Dollar. Je kunt het visum ook gemakkelijk van te voren online regelen, kosten hiervan liggen rond de €90. 

Wat is het tijdsverschil met Tanzania?

In onze winter is het in Tanzania 2 uur later. In de zomer is dit tijdsverschil 1 uur. 

Hoe betaal je in Tanzania?

In Tanzania betaal je met de Tanzaniaanse Shilling (TSH). In Tanzania kun je pinnen op de luchthaven van Kilimanjaro, in Arusha, Dar es Salaam en op Zanzibar.  

Is Tanzania duur?

Een safari rondreis door Tanzania is niet goedkoop. Dit heeft ermee te maken dat veel factoren invloed hebben op de prijzen. Denk bijvoorbeeld aan: autohuur, entree voor Nationale Parken en meer. Lees onze blog: 'Wat kost een safari rondreis door Tanzania?' voor meer uitleg over de prijzen.

Van Tanzania naar Zanzibar?

Je Tanzania rondreis afsluiten met tropisch toetje: Zanzibar. Sluit je rondreis af met zon, zee en strand, een waar vakantieparadijs. Maar hoe kom je daar? De beste manier om van Tanzania naar Zanzibar te reizen is met een binnenlandse vlucht. Je kunt ook met de boot naar Zanzibar.

Houd er rekening mee dat Zanzibar islamitisch is, dus neem passende kleding mee. Verder kan je op op het eiland Zanzibar een hoop excursies en activiteiten doen, vraag je Tanzania reisspecialist, je local Hero, naar de mogelijkheden.

Is Tanzania veilig?

Tanzania is over het algemeen een veilig land, maar ’s avonds ga je in Afrika normaliter niet te voet, bel dan altijd een taxi. Overdag kan je het beste de afgelegen wijken en stranden vermijden. Voor de rest gelden de algemene tips voor het opbergen van kostbaarheden en documenten. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer, maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Let, net zoals thuis, verder op bij populaire bezienswaardigheden in Tanzania. 

Een Tanzania safari met kinderen?

Safari rondreizen zijn leuk voor jong én oud. In Tanzania zie je dat er geen leeftijdslimiet is voor kinderen om mee te mogen op safari. In andere Afrikaanse landen kan het daarentegen zijn dat kinderen onder de 6 jaar helaas niet mee mogen. Dit heeft er mee te maken dat er wel regels gebonden zijn aan de leeftijd van kinderen in verband met de veiligheid.

Het is wel erg belangrijk om te beseffen dat je in Tanzania niet malariavrij op safari kan. Je zult daarom voorzorgsmaatregelen moeten regelen en voor je reis kan je het beste even langsgaan bij je lokale GGD. Zij kijken met je mee naar de voorbereidingen voor je Tanzania rondreis.  

Welke vaccinaties heb je nodig voor Tanzania?

Een vaccinatie tegen Gele koorts is verplicht tijdens je rondreis door Tanzania en bij een bezoek aan Zanzibar. Neem dus je vaccinatie paspoort mee op reis. Ook worden vaccinaties tegen DTP, buiktyfus & hepatitis A aangeraden. Het is wel erg belangrijk om te beseffen dat je in Tanzania niet malariavrij op safari kan. Je zult daarom voorzorgsmaatregelen moeten regelen en voor je reis kan je het beste even langsgaan bij je lokale GGD. Zij kijken met je mee naar de voorbereidingen voor je Tanzania rondreis.

Je Tanzania reis, een local touch:

* Lokaal eten: streetfood eten Stonetown  
* Meedoen: swingen op African beats in Zanzibar 
* Bijzonder overnachten: tented bush camps

Lees meer