Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
Door Japan reizen kan op veel manieren. Je kunt in twee weken een complete Japan rondreis maken. WIl je verlengen om extra veel van Japan te ontdekken of in een wat langzamer tempo reizen, ook dat kan natuurlijk. 

Je ziet zowel het moderne als het oude Japan. Trendy steden als Tokyo en Kyoto, natuurlijk ook Hiroshima met zijn tragische atoom geschiedenis. Daarnaast natuur, weg van de stadse drukte: per trein of eigen huurauto naar de Japanse Alpen, bergdorpen aan oude keizerlijke postroutes en wandelen door uitgestrekte bamboebossen in de Kiso Vallei.

Proef letterlijk de Japanse cultuur tijdens een traditionele thee ceremoniële, slurp noodles in een authentiek restaurantje om de hoek en prik sushi met sake in een hip sterrenrestaurant. In Kyoto ontdek je de eeuwenoude geisha cultuur in het gezellige Gion. Per fiets toer je door de stad en relax je in parken, ware groene oases tussen de torenhoge wolkenkrabbers. Japan, ben je er voor het eerst, kijk dan bij de Japan Top 5: de leukste dingen die je er meemaakt. Meer off the beaten track in Japan? Vraag je local Hero. Steeds weer blijft de mix van oud en nieuw je verassen.

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Japan reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Japan rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever zelf wilt uitstippelen maar het prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Japan rondreis door hem of haar inspireren. Kijk eens bij de Japan Top 5, de leukste dingen die je er kunt doen, zoals Kyoto verkennen op de fiets of zen overnachten in een monastery.

Met jarenlang ervaring met comfortabel, kleinschalig Japan reizen en up-to-date lokale kennis wordt je Japan rondreis top! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee, boek een homestay in een Ryokan of fiets door de rijstvelden van de Kibi vlakte waar de locals aan het werk zijn. Drink wat in een lokale bar, ga wat eten in een typisch buurtrestaurant, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world. Zo wordt je Japan rondreis nóg leuker. Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis. Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis naar Japan met zo’n ‘local touch’. Hoe doe je dat? Check onze Meet the locals pagina.

Beste reistijd Japan

Wanneer je een reis naar Japan gaat plannen, ben je uiteraard benieuwd naar de beste reistijd. Voor Japan geldt over het algemeen als beste reistijd: april, mei en september t/m december. De luchten zijn dan meestal op zijn helderst, ideaal voor foto’s. Een rondreis Japan in juli en augustus is ook goed te doen, het klimaat staat gelijk aan die van Nederland. Houd wel rekening houden met regen: Japan kent wat nattere zomers. Laat je hier niet door tegenhouden, elk seizoen heeft zijn charme.

Vanaf december t/m maart is het winter in Japan. Het is dan koud met temperaturen rond de 9 graden en het kan zelfs sneeuwen. Een aanrader is om te reizen in de lente of de herfst, in deze periode bloeit namelijk de bekende Sakura (kersenbloesems). De herfst loopt van midden november tot eind december. De bomen krijgen een roodoranje gloed en de landschapstuinen komen tot bloei.

Twijfel je over de beste reistijd voor een rondreis door Japan? Vraag je local Hero om persoonlijk advies.

Prakitsche informatie Japan

Visum: voor je reis naar Japan hoef je geen visum aan te vragen als je reis korter is dan 90 dagen. Reis je via een ander land naar Japan, dan is het handig om te checken of daar een visum of transitvisum verplicht is. 

Vaccinaties: voor je reis nar Japan hoef je je niet te laten vaccineren. Japan heeft een goede gezondheidszorg, maar deze is niet altijd goedkoop. Handig dus om te zorgen dat je goed verzekerd bent tijdens je reis voor eventuele zorgkosten. 

Tijdsverschil: in onze zomer is het in Japan 7 uur later. In de winter is dit tijdsverschil 8 uur. 

Geld & pinnen: de geldeenheid in Japan is de Yen. Je kunt overal in Japan pinnen, houdt er wel rekening mee dat je maximaal 100.000 Yen op kan pinnen en er transactiekosten in rekening worden gebracht. 

Getting around: tijdens je rondreis door Japan maak je gebruik van verschillende soorten vervoersmiddelen. Het openbaar vervoer in Japan is school, puntueel en modern. Ook kun je voor meer comfort kiezen door het gebruik van een huurauto tijdens je rondreis door Japan. Ler er wel op in Japan wordt er links gereden en zijn de tol kosten vaak aan de hoge kant. Zorg er voor dat je in het bezit bent van een internationaal rijbewijs. 

Reizen met kinderen Japan

Een verre reis met je kinderen? Japan is heel geschikt voor een familiereis: snelle treinen, schone hotels, vriendelijke mensen en loempia’s in het park. Een tikkeltje bizar (en dus leuk) is het ook: pretparken met gekke thema’s, robot shows en winkelpersoneel verkleed als Hello Kitty en Pikachu. Japan met kinderen biedt volop mogelijkheden en je kunt je rondreis zo afwisselend maken als je zelf wilt. Kalm aan, zodat zowel jij als je gezin er van geniet. Je slaapt in Japan in comfortabele en centrale hotels, waarbij we ook nog kunnen kijken naar specifieke wensen, bijvoorbeeld een zwembad. Onze lokale reisspecialist in Japan heeft veel ervaring met het plannen van een rondreis met kinderen en helpt je graag bij het plannen van jouw ideale gezinsvakantie. Laat je adviseren over bijzondere plekjes in Japan en maak kennis met de lokale bevolking. Kijk voor meer informatie op onze familiepagina Japan.

Lees verder

Budget

Japan rondreis betaalbaar

12 dagen €1405,-
 • Japan in 2 weken, ‘t kan!
 • Kyoto, Hiroshima & Tokyo
 • Trekking in de Japanse Alpen
 • Slaap in traditionele minshuku
bekijk deze voorbeeldreis

Meest geboekt

Japan rondreis de leukste

14 dagen €2155,-
 • Individueel Japan ‘the local way’
 • Handige route, authentieke hotels
 • De leukste excursies inbegrepen
 • Aan te passen naar eigen smaak
bekijk deze voorbeeldreis

Met je gezin

Familiereis Japan met kinderen

11 dagen €1535,-
 • Van Kyoto naar Tokyo
 • Comfi hotels en transfers
 • Sumo lunch & Himeji castle
 • Slapen op het platteland
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

Geisha’s, thee en supersnelle treinen

3 september 2023, Familie Bos

Wat was onze rondreis Japan een unieke beleving. Japan is modern en authentieke tegelijk. Zo zagen we de mooiste tempels, geisha’s in kimono’s, maar maakten we ook kennis met de punctuele hyper moderne treinen. Wij hebben onze ogen uitgekeken. Het hoogtepunt van onze trip was de Japanse theeceremonie in Kyoto. Thee smaakt ons nooit meer hetzelfde!

Lekkerste sushi die er is

27 maart 2023, Erik

Samen met mijn vrouw Japan ontdekt. Wij waren altijd al gefascineerd door het land en wat hebben we genoten. Tokyo vonden we fantastisch: eeuwenoude tempels in modern contrast met de torenhoge gebouwen. We hebben rondgelopen door Japanse tuinen met de typische Sakura, de kersenbloesems. Alles in Japan is een beleving, van eten in Kawaii cafe’s, de bullet train, tot slapen in capsule hotels. En de sushi? Ja, die is echt het aller-lekkerst in Japan zelf.

Lees ons Japan reisblog of luister de podcast
5 slimme tips voor je rondreis Japan
Stef 24 juli 2024

Als je voet zet op Japanse bodem, worden talloze film-, foto- en tv-beelden werkelijkheid: highspeed treinen, geisha’s, drukke zebrapaden en hete baden. Je komt voor het eerst in Japan, maar eigenlijk heb je het idee dat je er al eens bent geweest. Geen wonder dat Japan zowel vreemd als vertrouwd aanvoelt. Maar tips van een lokale reisexpert zijn natuurlijk welkom. Onze local Hero Thijs deelt ze graag met je in dit blog.

lees meer

Hoe reis je door Japan?

Door Japan reizen kan op veel manieren. Je kunt in twee weken een complete Japan rondreis maken. Wil je verlengen om extra veel van Japan te ontdekken of in een wat langzamer tempo reizen, ook dat kan natuurlijk. Je ziet zowel het moderne als het oude Japan. Trendy steden als Tokyo en Kyoto, natuurlijk ook Hiroshima met zijn tragische atoom geschiedenis. Daarnaast natuur, weg van de stadse drukte: per trein of eigen huurauto naar de Japanse Alpen, bergdorpen aan oude keizerlijke postroutes en wandelen door uitgestrekte bamboebossen in de Kiso Vallei.

Proef letterlijk de Japanse cultuur tijdens een traditionele thee ceremoniële, slurp noodles in een authentiek restaurantje om de hoek en prik sushi met sake in een hip sterrenrestaurant. In Kyoto ontdek je de eeuwenoude geisha cultuur in het gezellige Gion. Per fiets toer je door de stad en relax je in parken, ware groene oases tussen de torenhoge wolkenkrabbers. Japan, ben je er voor het eerst, kijk dan bij de Japan Top 5: de leukste dingen die je er meemaakt. Meer off the beaten track in Japan? Vraag je local Hero. Steeds weer blijft de mix van oud en nieuw je verrassen.

Je Japan reis zelf regelen of via een lokale reisexpert?

Onze local Hero, je Japan reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Japan rondreis. Dat is ideaal voor als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever zelf wilt uitstippelen, maar het toch ook prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Japan rondreis door hem of haar inspireren. Kijk eens bij de Japan Top 5, de leukste dingen die je er kunt doen, zoals Kyoto verkennen op de fiets of zen overnachten in een monastery.

Met jarenlange ervaring met comfortabel, kleinschalig Japan reizen en de up-to-date lokale kennis van je local Hero, wordt je Japan rondreis echt bijzonder. Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee en boek een homestay in een Ryokan of fiets door de rijstvelden van de Kibi vlakte waar de locals aan het werk zijn. Drink wat in een lokale bar, ga wat eten in een typisch buurtrestaurant, kortom meet the locals Japan.

Wat is de beste reistijd Japan?

Wanneer je een rondreis naar Japan gaat plannen, ben je uiteraard benieuwd naar de beste reistijd Japan. Voor Japan geldt over het algemeen als beste reistijd: april, mei en september t/m december. De luchten zijn dan meestal op zijn helderst, ideaal voor foto’s. Een rondreis Japan in juli en augustus is ook goed te doen, het klimaat staat gelijk aan die van Nederland. Houd wel rekening houden met regen: Japan kent wat nattere zomers. Laat je hier niet door tegenhouden, elk seizoen heeft zijn charme.

Vanaf december t/m maart is het winter in Japan. Het is dan koud met temperaturen rond de 9 graden en het kan zelfs sneeuwen. Een aanrader is om te reizen in de lente of de herfst, in deze periode bloeit namelijk de bekende Sakura (kersenbloesems). De herfst loopt van midden november tot eind december. De bomen krijgen een roodoranje gloed en de landschapstuinen komen tot bloei. Twijfel je over de beste reistijd voor een rondreis door Japan? Vraag je local Hero om persoonlijk advies.

Heb je een visum nodig voor Japan?

Voor je rondreis naar Japan hoef je geen visum aan te vragen als je reis korter is dan 90 dagen. Reis je via een ander land naar Japan, dan is het handig om te checken of daar een visum of transitvisum verplicht is. 

Heb je vaccinaties nodig voor je rondreis Japan?

Voor je reis naar Japan hoef je je niet te laten vaccineren. Japan heeft een goede gezondheidszorg, maar deze is niet altijd goedkoop. Handig dus om te zorgen dat je goed verzekerd bent tijdens je reis voor eventuele zorgkosten. 

Wat is het tijdsverschil met Japan?

In onze zomer is het in Japan 7 uur later en in onze winter is het tijdsverschil 8 uur. 

Hoe betaal je in Japan?

Je betaalt in Japan met de Yen. Je kunt overal in Japan pinnen, houdt er wel rekening mee dat je maximaal 100.000 Yen op kan pinnen en er transactiekosten in rekening worden gebracht.

Hoe verplaats je je in Japan?

Tijdens je rondreis door Japan maak je gebruik van verschillende soorten vervoersmiddelen. Het openbaar vervoer in Japan is schoon, punctueel en modern. Ook kun je voor meer comfort kiezen door het gebruik van een huurauto tijdens je rondreis door Japan. Let er wel op in Japan wordt er links gereden en zijn de tol kosten vaak aan de hoge kant. Zorg er voor dat je in het bezit bent van een internationaal rijbewijs.

Japan met kinderen?

Een verre reis met je kinderen? Japan is heel geschikt voor een familiereis: snelle treinen, schone hotels, vriendelijke mensen en loempia’s in het park. Een tikkeltje bizar (en dus leuk) is het ook: pretparken met gekke thema’s, robot shows en winkelpersoneel verkleed als Hello Kitty en Pikachu. Japan met kinderen biedt volop mogelijkheden en je kunt je rondreis zo afwisselend maken als je zelf wilt. Kalm aan, zodat zowel jij als je gezin er van geniet.

Je slaapt in Japan in comfortabele en centrale hotels, waarbij we ook nog kunnen kijken naar specifieke wensen, bijvoorbeeld een zwembad. Onze lokale reisspecialist in Japan heeft veel ervaring met het plannen van een rondreis met kinderen en helpt je graag bij het plannen van jouw ideale gezinsvakantie. Laat je adviseren over bijzondere plekjes in Japan en maak kennis met de lokale bevolking. Kijk voor meer informatie op onze familiepagina Japan.

Je Japan reis, een local touch:

* Lokaal eten: Kawaii monster café of robot restaurant
* Meedoen: Fukagawa Matsuri waterfestival
* Community stay: een nachtje bij de monniken in het klooster

lees meer