ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Alles wat je wilt weten over je reis naar China

Adriënne 12 januari 2020
China

China, een gigantisch land vol geschiedenis en tegelijktijdig ultra-modern. Een mix die je blijft verrassen. Om het land te snappen moet je er toch eens geweest zijn.

Is het zo ver en ga jij een rondreis maken door China? Dan wil je goed voorbereid op pad. Je hebt vast vragen als: Heb ik vaccinaties nodig? In welke tijd kan ik het beste afreizen naar China? Of, hoe is het om te reizen door China met kinderen? En waar moet ik mij op voorbereiden wanneer mijn reis naar China samenvalt met een nationale feestdag, zoals bijvoorbeeld het Chinees Nieuwjaar? In dit blog geven wij je antwoord op deze meest gestelde vragen.

lees meer

China tips volgens Stéphanie van Expeditie Aardbol

Lotte 28 mei 2019
China Interview, Reistips

Dat we reistips van locals vragen en delen, dat is logisch. Maar reizigers zelf hebben ook veel tips, sommigen schrijven hierover hun eigen blog. Zo ook Stéphanie, ze schrijft over haar reizen op haar blogsite 'Expeditie Aardbol'. Wij vragen haar naar haar reistips over China, maar maken ook graag kennis met haar zelf en haar blog. Zie hier ons interview: 

lees meer

Beste reistijd China

Thom 11 februari 2019
China Beste reistijd

Gaaf, je wilt op reis naar China. Maar je vraagt je af wanneer je er het beste naartoe kunt gaan. Wat voor temperatuur is het in Beijing en is het nu zomer of winter in Chongqing? Veel vragen met uitgebreide antwoorden. Het ligt er namelijk sterk aan welke provincie of stad je wilt gaan bezoeken, er zitten bijvoorbeeld flinke (klimaat)verschillen tussen Shanghai en Lhasa. Onze Local Hero Stella helpt je graag verder:

lees meer

Is de trein in China leuker dan het vliegtuig?

Hanneke 2 januari 2019
China Reistips

Hoe verplaatst je je het beste in China. Voor langere afstanden zijn er twee goede opties. De trein of het vliegtuig, allebei hebben ze voor- en nadelen. Waardoor de keuze niet makkelijker wordt. De volgende vragen helpen antwoord te geven op die lastige keuze. Wil je langzamer met de trein of juist sneller met het vliegtuig? En waar kom je het meest in contact met de Chinese locals?

lees meer

China per trein, 10 tips

Stella 9 november 2018
China Reistips

Je gaat naar China. Je hebt al een datum uitgezocht en misschien ook al een vliegticket geboekt. Maar hoe bereis je dit enorme land? Vliegen zou je zeggen. Maar er rijden steeds meer snelle HSL/TGV achtige treinen dus is het niet leuker om de trein te pakken? Maar welke treinen dan en hoe regel je het? We vroegen het local Hero Stella, zij is geboren en getogen in China en weet dus alles van dit mooie land. Ze heeft 10 tips voor het reizen per trein door China:

lees meer

Een bijzonder bezoek aan het Chinese Luoyang

Stella 28 augustus 2018
China Reiservaring, Gezin

Stella, onze local Hero in China, kreeg eerder dit jaar wel een heel bijzondere aanvraag. Van Anke, ze zou graag samen met haar man en twee kinderen naar China reizen om daar het kindertehuis te bezoeken waar haar kinderen vandaan komen. Stella zorgde ervoor dat het tehuis bezocht kon worden en mocht de bijzondere dag met de familie meebeleven. Ze vertelt erover in dit blog.

lees meer