Cuba: weer veilig op reis

Julia 5 oktober 2021
Cuba Reistips


Swingend de salsa dansen, struinen door kleurrijke straten en de dag eindigen met een Cuba libre in de hand. Een vakantie naar Cuba staat bij velen hoog op het lijstje.

Wie wil er niet in een felgekleurde oldtimer door Havana rijden en het bruisende centrum ontdekken. En misschien wel meer dan ooit zijn we er aan toe, na een jaar van weinig reismogelijkheden. 

lees meer

Kerst en nieuwjaar in Cuba

Naomi 24 juni 2021
Cuba Reistips, kerstvakantie

Geen dikke winterjas maar kerst op het strand met korte broek en slippers aan. Ga swingend het nieuwe jaar in en leer in Cuba de salsa dansen. Geen nat en grauw weer maar kleurige oldtimers die cruisen door de straten in Havana met een strakke blauwe lucht aan de horizon.

Vlucht naar de tropische temperaturen en laat het koude kikkerlandje voor wat het is. In dit blog vertellen wij je meer over kerst en oud en nieuw tijdens je Cuba rondreis.

lees meer

Het andere Cuba ontdekken

Adriënne 6 oktober 2020
Cuba Reistips

Het bruisende Havana met oldtimers en swingende salsa muziek op de hoek van elke straat, de oude koloniale steegjes van Trinidad en de azuurblauwe zee van het Caribische Varadero. Uiteraard wil je dit niet overslaan tijdens je rondreis door Cuba.

Toch kun je ook het andere Cuba ontdekken: slenteren door authentieke visserdorpjes waar tijd lijkt stil te hebben gestaan, varen door de Cubaanse tropen en fietsen langs de tabaksvelden. In dit blog zetten wij de leukste insider tips voor je op een rij.

lees meer

Cuba reistips

Esmee 29 oktober 2019
Cuba Reistips, Beste reistijd

Cuba, het land van de sigaren, gekleurde casas en natuurlijk het land met op elke hoek van de straat zo’n gave oldtimer. Ja een hele bijzondere en mooie bestemming voor een rondreis. Eentje waar je zeker eens geweest moet zijn. Maar voordat je aan een rondreis Cuba start wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. En wij helpen je daarmee.

In dit blog bespreken we een aantal goede reistips en beantwoorden we de meest gestelde Cuba vragen. Vragen zoals het hebben van een reisvisa voor Cuba, wat de beste reistijd Cuba is, wat je echt gezien moet hebben tijdens je Cuba rondreis of hoe je het beste naar Cuba kan vliegen.

lees meer

Je Cuba local Hero gaat digitaal!

Dariel 2 augustus 2019
Cuba Reistips

Je wilt volop genieten van je reis over Cuba. Geen gedoe, alles goed geregeld en het belangrijkste: zo veel mogelijk uit je reis halen. De nieuwe Cuba Travel app zorgt daarvoor.

Met de persoonlijke ‘’Digitale Hero’’ wordt het allemaal nog net iets makkelijker. Immers, je smartphone heb je toch al in the pocket. En al wordt internet op Cuba in snel tempo beter, wanneer je de app tevoren hebt gedownload is deze volledig offline bruikbaar. Natuurlijk, je local Hero ‘van vlees en bloed’ blijft ook zelf steeds bereikbaar als dat nodig is.

lees meer

Beste reistijd Cuba

Thom 7 juni 2019
Cuba Beste reistijd

Je beeld jezelf al in, met een Mojito cocktail in de linker hand een echte Cubaanse sigaar in de rechter; la vida es bella! Maar wanneer kun je er het beste terecht en hoe zit het nu met het weer en de temperaturen die je in Cuba kunt verwachten? Local Hero Dariel legt het je haarfijn uit.

lees meer