Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Bestemmingen

Populaire tags

Hoogtepunten tijdens je Cuba rondreis

Fleur 12 oktober 2023
Cuba Reiservaring, Reistips, Meet the locals, UNESCO, Maatwerk reis, Rondreis, Rondreis Cuba

Hoogtepunten die je absoluut niet mag missen tijdens je rondreis door Cuba.

Verrast zal je zeker zijn: cultuur, natuur en de kleinschaligheid die Cuba ondanks zijn populariteit nog altijd heeft.  

lees meer

Een reis naar Cuba, onze tips

Tessa 5 oktober 2023
Cuba Reistips, Eten, Maatwerk reis, Kleinschalig overnachten, Rondreis Cuba

Precies zoals je het op foto’s ziet. Dat is het eerste wat je denkt als je in de Cubaanse hoofdstad Havana aankomt. Het is er rustig op straat. Stil misschien zelfs, voor onze maatstaven. Vervallen, ooit prachtige panden, afgewisseld met prachtig opgeknapte gevels.

In het oudste deel, Havana Vieja, waan je je in oude koloniale tijden. Een nootjesverkoopster laat haar prachtige stem weerklinken in de smalle straatjes. Welkom in Cuba, een land zoals weinig andere, waar de tijd stilstond, de keuze beperkt is en je zeker tot rust komt!

lees meer

Kerst en nieuwjaar in Cuba

Adriënne 29 september 2023
Cuba Reistips, kerstvakantie

Geen dikke winterjas, maar kerst op het strand met een korte broek en je slippers aan. Ga swingend het nieuwe jaar in en proost om twaalf uur met een mojito terwijl je op straat de salsa danst. Sla de donkere, winterse dagen over en ruil deze in voor tropische warmte onder wuivende palmen en cruisen in een kleurige oldtimer door de straten van Havana.

lees meer

5 redenen om (niet) naar Cuba op vakantie te gaan

Lotte 25 september 2023
Cuba Reiservaring, Rondreis

Cuba, ben je er ooit geweest? Veel reizigers hebben dit ‘One of a Kind’ eiland al langer op hun verre reizen verlanglijstje staan. Maar waarom zou je er heen gaan, hoeveel dagen dan en wat kun je er verwachten? Is zo’n privé Cuba rondreis iets voor jou? Nieuwsgierig? Lees hieronder de tips van Luïs, onze Local Hero ter plaatse:

lees meer

Che Guevara, de man die je overal in Cuba ziet

Mark 31 juli 2023
Cuba Reistips, Maatwerk reis, Bijzondere plekken

Op Cubaanse bankbiljetten en munten en - overal ter wereld - op tassen, vlaggen, T-shirts, koelkastmagneten en muurschilderingen kom je Che tegen. Wie is hij? Volgens sommige onderzoeken is de afbeelding van “Che” het meest iconische en meest bekende beeld ter wereld.

Daar was het de Argentijnse arts niet om te doen, toen hij zich als Ernesto Guevara de la Serna in 1955 aansloot bij Fidel Castro’s rebellenleger om de dictatuur van generaal Batista te verdrijven. Zijn Cubaanse kameraden gaven hem zijn nieuwe (bij)naam Che, vanwege de Argentijnse gewoonte om met dat woord vrienden aan te spreken.

lees meer

Amerikaanse klassiekers van Cuba

Mark 25 juli 2023
Cuba Reistips, Maatwerk reis

Ze zijn één van de talloze bezienswaardigheden van Cuba, de schitterende klassieke Amerikaanse sleeën uit de jaren vijftig.

Tot 1959, toen Fidel Castro de macht overnam, was Cuba de speeltuin van de Verenigde Staten. Voor casino’s, inclusief maffia, extravagante feesten en ander entertainment kwamen rijke Amerikanen naar het eiland vlak onder Florida. Hun prachtige grote auto’s kwamen mee, en die bleven na Castro’s communistische revolutie wèl op Cuba.

lees meer