Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
Over Borneo reizen kan op allerlei manieren. Je kunt in 3 weken een complete Maleisië /Borneo rondreis maken maar 2 weken comfortabel en kleinschalig Borneo bereizen kan ook.

Je begint doorgaans in Kuching in de provincie Sarawak. Vandaar bezoek je het Bako National Park met zijn mangrove bos en Probiscus apen. Ook ga je naar regenwoud van Tinting Empeliau en overnacht je in een traditioneel, weinig bezocht longhouse. Je besluit met een dag mountainbike en kajakken over het platteland rond Kuching. Dan vlieg je naar Mulu en rijd je naar Mulu waar de Deer en Lang grotten op het programma staan. Met een grot expert doorkruis je ook de wat meer onbekende hoeken.  Een volgende vlucht brengt je naar Kota Kinabalu, waar je het Danum Valley woud ziet en wellicht de Mount Kinabalu beklimt. Vanuit Lahud Data naar Kinabatangan (cruise) en Sepilok forest., woongebied van de orang oetans. Je besluit met Lankayan, een tropisch strand eiland bij Sandakan. Vraag je local Hero, je reis specialist ter plaatse. Ben je er voor het eerst, kijk dan bij de Borneo Top 5: de leukste dingen die je er meemaakt.

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Maleisië / Borneo reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Maleisië / Borneo rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen maar het toch prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Maleisië / Borneo rondreis door hem of haar verder inspireren. Kijk eerst eens bij de Borneo Top 5, de leukste dingen die je kunt doen.

Met jarenlang ervaring met kleinschalig Maleisië / Borneo reizen en up-to-date lokale kennis wordt je Maleisië / Borneo rondreis helemaal top! Local Hero Travel ondersteunt lokale communities. Doe mee, boek een  Borneo long house stay, een farm in Sungai Dua, drink wat in een lokale kroeg en ga naar een typisch Maleis restaurant, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world.

Beste reistijd Borneo 

Tijdens het plannen van je rondreis door Borneo is het handig om te weten wat voor weer je kan verwachten. Borneo heeft een tropisch klimaat, omdat het rond de evenaar ligt is de temperatuur er het gehele jaar rond de 30 graden. 

Toch is het verstandig om ook wat warme kleding mee te nemen, voor in de bus waar de airco vaak aan staat. Ook zijn de temperaturen vaak wat koeler als je de hoogte in gaat, zoals bijvoorbeeld bij Mount Kinabalu. 

Aan regen zul je tijdens je reis naar Borneo bijna niet kunnen ontkomen. Het regenseizoen in Borneo is erg gebiedsafhankelijk. Zo valt de meeste regen in Sarawak in de periode van oktober tot maart. In Sabah is dit juist van mei tot november, al valt hier aanzienlijk minder regen. De beste reistijd voor Borneo is in de periode van maart tot november. 

Praktische informatie Borneo/Maleisië

Visum: je hebt een visum nodig voor je reis naar Borneo/Maleisië. Deze krijg je bij aankomst, hiermee mag je 30 dagen in het land verblijven, let er wel op dat je paspoort bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is.  

Vaccinaties: voor je reis naar Borneo/Maleisië zijn vaccinaties niet verplicht, we worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis aangeraden. Eventuele vaccinatieskosten worden mogelijk deels vergoed door je ziektekostenverzekering. 

Tijdsverschil: in onze zomer is het in Borneo 6 uur later, tijdens onze winter is dit tijdsverschil 7 uur. 

Geld & pinnen: de geldeenheid in Borneo/Maleisië is de Ringgit (MYR). Je kunt overal in Borneo gemakkelijk pinnen, let wel op dat je voor je reis je pinpas aanzet op 'wereld'. 

Getting around: tijdens je rondreis Borneo/Maleisië reis je vooral met vliegtuig en privétransfers. Wil je je rondreis uitbreiden met een bezoek aan het vaste land van Maleisië, neem dan contact op met je local Hero voor de opties. 

Lees verder

Budget

Borneo rondreis betaalbaar

16 dagen €1885,-
 • Regenwoud én tropisch strand
 • Longhouse cultural homestay
 • Jungletrek, kajakken en fietsen
 • Aftoppen in spa resort hotel
bekijk deze voorbeeldreis

Meest geboekt

Borneo rondreis de leukste

20 dagen €3205,-
 • Complete Borneo rondreis
 • Longhouse cultural homestay
 • Veel sportieve activiteiten
 • Tropisch strand op Lankayan
bekijk deze voorbeeldreis

Rough it

Borneo reis jungle adventure

18 dagen €2290,-
 • Borneo voor insiders
 • Mount Kinabalu camping
 • Batu National Park Brunei
 • Relaxt strand bij Damai
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

Alles geregeld

20 september 2023, Jan en Maarten

Wij gingen altijd op de bonnefooi behalve nu. Gelukkig maar want het was fijn dat alles geregeld was. Geen tijdverlies, Herman snapte precies die dingen die we ook doen als we het zelf organiseren. En zijn tip waar bij te komen aan het strand was spot-on.

Long house

12 augustus 2023, familie van der Veer

Een verblijf in een long house vonden we tevoren toch een beetje spannend. Maar het bleek fantastisch: onze jongens hadden direct contact met de bewoners. Thuis horen we nog vaak hoe geweldig het was om te jagen met pijl, boog en blaaspijp.

Lees ons Borneo reisblog of luister de podcast
De stadsjungle van Kuala Lumpur
Mark 27 mei 2024

Midden in wereldstad Kuala Lumpur, vol moderne gebouwen, snelwegen en metrolijnen, maken we een wandeling door de boomtoppen in een oud stuk tropisch regenwoud.

Maar eerst gaan we naar een aangelegd stadpark, waar het uitzicht anders, maar ook fraai is.  

lees meer

Heb je een visum nodig voor Borneo of Maleisië?

Je hebt een visum nodig voor je reis naar Borneo en Maleisië. Deze krijg je bij aankomst, hiermee mag je 30 dagen in het land verblijven. Let er wel op dat je paspoort bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is.  

Welke vaccinaties heb je nodig voor Maleisië en Borneo?

Voor je reis naar Borneo en Maleisië zijn er geen verplichte  vaccinaties. Wel worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis aangeraden. Je lokale GGD kan je hier nader over informeren. De eventuele vaccinatiekosten worden mogelijk deels vergoed door je ziektekostenverzekering, het is slim dit vooraf bij hen te checken. 

Hoe betaal je in Maleisië en Borneo?

De geldeenheid in Borneo en Maleisië is de Ringgit (MYR). Je kunt zowel in Maleisië mainlaind als op Borneo gemakkelijk pinnen of geld uit de pinautomaat halen. Let wel op dat je voor je reis je pinpas aanzet op 'wereld'. 

Wat is tijdsverschil met Borneo of Maleisië?

In onze zomer is het in Borneo en Maleisië 6 uur later, tijdens onze winter is dit tijdsverschil 7 uur. 

Hoe reis je door Borneo?

Over Borneo reizen kan op allerlei manieren. Je kunt in 3 weken een complete Maleisië en Borneo rondreis maken, maar ook in 2 weken comfortabel en kleinschalig Borneo bereizen.

Je begint doorgaans in Kuching in de provincie Sarawak. Vandaar bezoek je het Bako National Park met zijn mangrove bos en Probiscus apen. Ook ga je naar regenwoud van Tinting Empeliau en overnacht je in een traditioneel, weinig bezocht longhouse. Je besluit met een dag mountainbiken en kajakken over het platteland rond Kuching.

Dan vlieg je naar Mulu en rijd je naar Mulu waar de Deer en Lang grotten op het programma staan. Met een grot expert doorkruis je ook de wat meer onbekende hoeken. Een volgende vlucht brengt je naar Kota Kinabalu, waar je het Danum Valley woud ziet en wellicht de Mount Kinabalu beklimt. Vanuit Lahud Data naar Kinabatangan (cruise) en Sepilok forest, woongebied van de orang oetans. Je besluit met Lankayan, een tropisch strand eiland bij Sandakan.

Vraag je local Hero, je reis specialist ter plaatse. Ga je voor het eerst, bekijk dan bij onze Borneo Top 5 met de leukste dingen om te doen of onze alternatieve Top-5 met tips voor Borneo van de gebaande paden.

Een rondreis Maleisië en Borneo zelf regelen of via een lokale reisexpert?

Onze local Hero, je Maleisië en Borneo reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Maleisië en Borneo rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen, maar het toch prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben.

Met jarenlange ervaring in het organiseren van kleinschalige Maleisië en Borneo reizen, en de up-to-date lokale kennis van je local Hero, wordt je Maleisië en Borneo rondreis helemaal top. Local Hero Travel ondersteunt lokale communities. Doe mee en boek een Borneo long house stay, een farm stay in Sungai Dua, drink wat in een lokale kroeg of ga naar een typisch Maleis restaurant, kortom meet the locals in Borneo en Maleisië.

Neem zelf direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je Maleisië en Borneo rondreis door hem of haar verder inspireren. Kijk eerst eens bij de Borneo Top 5, voor de leukste dingen die je kunt doen of voor onze Borneo van de gebaande paden Top-5 die je hier ook vindt.

Wat is de beste reistijd Borneo?

Tijdens het plannen van je rondreis door Borneo is het handig om te weten wat voor weer je kan verwachten. Borneo heeft een tropisch klimaat, omdat het rond de evenaar ligt is de temperatuur er het gehele jaar rond de 30 graden. 

Toch is het verstandig om ook wat warme kleding mee te nemen, voor in de bus waar de airco vaak aan staat. Ook zijn de temperaturen vaak wat koeler als je de hoogte in gaat, zoals bijvoorbeeld bij Mount Kinabalu. 

Aan regen zal je tijdens je reis naar Borneo bijna niet kunnen ontkomen. Het regenseizoen in Borneo is erg gebiedsafhankelijk. Zo valt de meeste regen in Sarawak in de periode van oktober tot maart. In Sabah is dit juist van mei tot november, al valt hier aanzienlijk minder regen. De beste reistijd voor Borneo is in de periode van maart tot november. 

Hoe verplaats je je in Maleisië en Borneo?

Tijdens je rondreis Borneo vlieg je naar Maleisisch Borneo en ga je over land met privétransfers. Wil je je rondreis uitbreiden met een bezoek aan het vaste land van Maleisië, dan kun je over het vaste land ook met een huurauto reizen. Neem contact op met je local Hero voor de opties. 

Je Borneo reis, een local touch:

* Lokaal eten: proef de sagoworm in KK
* Meedoen: Gawai Dayak oogstfeest 
* Community stay: bij de Maleisiër thuis

lees meer