ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Op rondreis door Borneo

Eline 6 oktober 2022
Borneo Reistips

Je een weg slaan door de ongerepte regenwouden, snorkelen tussen de zeekoeien of huisgemaakte rijstwijn proeven: alles kan op je rondreis Borneo. Op het Maleisische eiland is voor ieder wat wils. Dat het een avontuurlijke rondreis wordt, daar kan je niet omheen. Maar wat valt er dan precies te beleven?

We vertellen je in dit blog alles over waarom Borneo het grootste avontuur van je leven kan worden. Reis je mee door Borneo? 

lees meer

Beste reistijd Borneo

Lisanne 25 september 2020
Borneo Reistips, Beste reistijd

De groene bladeren duw je opzij, de geur van regen komt je tegemoet en boven je hoor je geritsel van rondslingerende apen; je bent in het oudste oerwoud ter wereld, je bent namelijk in Borneo. Niet voor niks komen natuurexperts en filmmakers naar dit Zuidoost-Aziatische eiland, want je vindt hier een rijke biodiversiteit aan flora en fauna. Diep in het oerwoud worden vandaag de dag nog steeds nieuwe soorten ontdekt.

Deze jungle wil jij natuurlijk het liefst verkennen zonder dat je telkens een capuchon op moet zetten. Wanneer is het de beste reistijd voor een bezoek aan Borneo?

lees meer

Op zoek naar orang-oetans in Borneo

Adriënne 10 april 2020
Borneo Reistips, Beste reistijd

Misschien wel dé reden om naar Borneo op reis te gaan: oog in oog komen te staan met de oranje mensaap; de orang-oetan. De mensaap die alleen op Borneo en Sumatra voorkomt, en wiens naam nou niet bepaald makkelijk te schrijven is. (Is het nou oran-oetang, oerang-oetan? Nee, echt, het is orang-oetan). Een ervaring om nooit meer te vergeten. Maar wanneer en waar kun je dit het beste doen? We vroegen dit aan onze lokale reisexpert, je local Hero in Borneo: Herman.

lees meer