Ecuador met tieners

Lisanne 21 december 2020
Ecuador* Gezin

De één vindt het spannend, de ander vindt het fantastisch: reizen met tieners. Ecuador is zo’n bestemming waar je perfect kunt rondreizen met kinderen en tieners. De verschillende landschappen liggen op relatief korte afstand van elkaar.

Van hiken door de hoogvlaktes in de Andes tot ziplinen in de jungle om vervolgens bij te komen op het strand of badderend in thermale bronnen: Ecuador heeft het. Een rondreis met tieners door Ecuador? Nog twijfels of al plannen? Lees er alles over in dit blog:

lees meer

Beste reistijd Ecuador

Thom 22 maart 2019
Ecuador* Beste reistijd

Van het hooggelegen Quito in het Andes-gebergte tot de unieke Amazone in het oosten en de bijzondere flora en fauna van de Galapagoseilanden in het westen. Je bent overtuigd en gaat een rondreis maken door Ecuador! Maar wat voor weer is het er nou en hoe zit het met de regenseizoenen?

lees meer

Ecuador tips volgens Kim op Reis

Veerle 11 november 2017
Ecuador* Interview

Dat we reistips van locals vragen en delen, dat is logisch. Maar reizigers zelf hebben ook veel tips, sommigen schrijven hierover hun eigen blog. Zo ook Kim ze schrijft over haar reizen op haar blog "Kim op Reis". Wij vragen haar reistips over Ecuador, maar maken ook graag kennis met haar zelf en haar blog. Zie hier ons interview: 

lees meer

Een dag op de markt in Quito

Ligia 3 mei 2017
Ecuador* Reistips

Naar de markt gaan in Quito is een echte ervaring. Maar voor de local in Quito is een bezoek meer een soort traditie. De koopwaren op de markten verschillen per locatie variërend van de kust tot het Andes gebergte. Allemaal met hun eigen specialiteiten. Lekker eten en onderhandelen zijn op alle markten aanwezig.

lees meer

In Ecuador is stemmen wel een feest!

Ligia 14 maart 2017
Ecuador* Meet the locals, Reistips

Als je denkt dat stemmen overal het zelfde gaat, heb je het fout. Want in Ecuador is de verkiezing niet het belangrijkste (dit gebeurt toch vaker dan om de 4 jaar). Tijdens de verkiezingsdag ben je bij familie. Samen geniet je van lekker eten en struin je langs de winkelkraampjes die speciaal voor de verkiezingen zijn opgezet.

lees meer

Een fantastisch uitzicht van 4000 m. hoogte

Javier 27 februari 2017
Ecuador* Reistips

Local Hero Javier heeft samen met zijn collega´s en vrienden de Teleférico in Quito beklommen. Zijn ervaring heeft hij met ons gedeeld. Daarnaast geeft hij je ook een paar handige tips voor als je zelf de berg wil beklimmen.

lees meer