Wij van Local Hero Travel

Wij dat zijn: Eppo, Sander, Wilkin, Stef, Adriënne en Lotte. Wij werken al jarenlang in de avontuurlijke reisbranche, onder andere bij Djoser, Baobab, NBBS, Riksja Travel, VNC en Askja Reizen. Samen hebben we de meeste landen op de wereldbol inmiddels wel bezocht en daarbij enorm veel beleefd.  

In 2014 begonnen we Local Hero Travel: een professioneel platform waar je je rondreis boekt, direct in het land waar je heen wilt. Inmiddels is het aantal bestemmingen flink uitgebreid en hebben onze local Hero’s een grote schare ‘fans’ gekregen.

Waarom local Hero? 

De trend is dat steeds meer reizigers zelf hun reis op internet regelen: we worden reis doe-het-zelvers.  

Wij geloven dat je makkelijk zelf je rondreis kunt boeken. Gewoon rechtstreeks bij een ervaren reis- organisatie in het land waar je heen wilt. Je stelt je reis online samen met een lokale reisexpert.

Ter plaatse reis je kleinschalig en verantwoord. Je draagt bij aan de lokale gemeenschap en maakt écht contact. We vinden dit de leukste manier van reizen, dus ons motto is: “meet the locals, share the world”. 

Onze local Hero’s 

Zo noemen we de reisexperts in de landen die we bezochten. Het zijn enthousiaste, integere reiskenners die werken bij, of eigenaar zijn van, reisorganisaties met een hart. Vaak kennen we hen al jaren en zijn het onze vrienden geworden. Soms zijn het expats, vaker locals. En altijd maken ze deel uit van de gemeenschap. 

We willen dit netwerk van “local Hero’s” met je delen. En zij delen hun leukste ervaringen weer met jou: de onverwachte dingen, de mooiste plekjes en de grappigste ontmoetingen. Want al zijn ze zelf bescheiden, ze zijn onze lokale helden. (lees meer)

Onze reisideeën 

Je organiseert je reis met iemand die in het land zélf woont. Die geeft je reis een lokaal tintje, wijst je de verborgen plekjes en zet je reis precies zo in elkaar als je wilt. Je kunt hem of haar gewoon in het Engels (soms zelfs Nederlands) mailen, bellen of skypen, eigenlijk net als je vrienden.

Je boekt direct maar hoeft niet alles zelf te bedenken. We gebruikten onze ervaring om samen met onze “local Hero’s” voorbeeldreizen voor je samen te stellen. Reizen die aansluiten bij de wensen en de manier van reizen van de doe-het-zelf reiziger zoals jij. (lees meer)

Onze garanties

Menig reisbureau of touroperator in Nederland werkt met lokale partners: ervaren reisorganisatoren ter plaatse, mensen on-the spot die gewend zijn aan kleinschalig en verantwoord reizen. Maar: zij willen steeds vaker direct contact met hun reizigers en andersom.

Wij helpen je op weg, je local Hero regelt het voor je. Óók als je zelf al een deel geboekt hebt, b.v. bij Booking.com of Airbnb. Bovendien boek je vertrouwd: Local Hero Travel is een handelsnaam van Askja Reizen (ANVR/SGR) en je betaalt via een Nederlandse rekening. (lees meer)

Local travel

Kom dichterbij en ontdek de wereld door de ogen van locals op Local Stories. Reizen is meer dan hotels boeken, highlights afvinken en kant-en-klaar avontuur. 

We geloven in de kracht van lokale kennis en in het ondersteunen van de lokale community. Pas dán leer je een land van binnenuit kennen. Want wat herinner je je van al die reizen? Natuurlijk, de  tempels, de jungle, de stranden en de zee blauwer dan blauw.  

Maar vooral de ontmoetingen met bijzondere mensen. Met locals die je blik op de wereld veranderen en je, al is het voor even, verbonden laten voelen; wie je ook bent, waar je ook woont. In elk land zorgen we ervoor dat je dichterbij je bestemming komt: Meet the locals.