Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Wij van Local Hero Travel

Wij, dat zijn: Wilkin, Stef, Jur, Chris, Corine, Kira en Julia. Wij werken al jarenlang in de avontuurlijke reisbranche, onder andere bij NBBS, Riksja Travel, Van Verre, Tenzing Travel, Kuoni, Special Traffic en Kids Reizen. Samen hebben we de meeste landen op de wereldbol inmiddels wel bezocht en daarbij enorm veel beleefd.  

In 2016 begonnen we Local Hero Travel: een touroperator waar je je rondreis boekt, direct bij een ervaren reisexpert in het land waar je heen wilt. Inmiddels is het aantal bestemmingen flink uitgebreid en hebben onze local Hero’s een grote schare ‘fans’ gekregen.

Waarom local Hero? 

Wij geloven dat reizen meer is dan hotels boeken, highlights afvinken en kant-en-klaar avontuur. Een bijzondere ontmoeting, een onverwacht gesprek, een nieuw inzicht uit een andere cultuur: dat is de echte waarde van reizen.

Met die ontmoeting als uitgangspunt, begonnen wij onze reissite: direct lokaal contact met je local Hero, individueel en op maat. Ter plaatse reis je kleinschalig en verantwoord. Je draagt bij aan de lokale gemeenschap en maakt écht contact. Wij vinden dit de leukste manier van reizen. Ons motto is dan ook: “een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering”. 

Onze local Hero’s 

Zo noemen we de reisexperts in de landen die we bezochten. Het zijn enthousiaste, integere reisexperts die werken bij, of eigenaar zijn van, reisorganisaties met een hart. Vaak kennen we hen al jaren en zijn het onze vrienden geworden. Soms zijn het expats, vaker locals. En altijd maken ze deel uit van de lokale gemeenschap. 

We willen dit netwerk van local Hero’s met je delen. En zij delen hun leukste ervaringen weer met jou: onverwachte dingen, de mooiste plekjes en bijzondere ontmoetingen. Want al zijn ze zelf bescheiden, ze zijn onze lokale helden.

Onze reisideeën 

Je organiseert je reis met iemand die in het land zélf woont. Die geeft je reis een lokaal tintje, wijst je de verborgen plekjes en zet je reis precies zo in elkaar als je wilt. Je kunt hem of haar gewoon in het Engels (soms zelfs Nederlands) mailen, bellen of skypen, eigenlijk net als je vrienden.

Je boekt direct maar hoeft niet alles zelf te bedenken. We gebruikten onze ervaring om samen met onze local Hero’s voorbeeldreizen voor je samen te stellen. Reizen die aansluiten bij de wensen en de manier van reizen van de doe-het-zelf reiziger zoals jij. Lees meer over onze manier van werken.

Onze garanties

Menig reisbureau of touroperator in Nederland werkt met lokale partners: ervaren reisorganisatoren ter plaatse, mensen on-the spot die gewend zijn aan kleinschalig en verantwoord reizen. Maar: zij willen steeds vaker direct contact met hun reizigers en andersom.

Wij helpen je op weg, je local Hero regelt het voor je. Óók als je zelf al een deel van je reis geboekt hebt. Bovendien boek je vertrouwd: Local Hero Travel (KvK nr. 67474764) is aangesloten bij SGRANVR en calamiteitenfonds. Lees er meer over in onze garanties en voorwaarden.

Local travel

Ontmoetingen met bijzondere mensen, met locals die je blik op de wereld veranderen en je, al is het voor even, verbonden laten voelen; wie je ook bent, waar je ook woont. In elk land zorgen we ervoor dat je dichterbij je bestemming komt: Meet the locals. Pas dán leer je een land van binnenuit kennen. 

Verhalen en interviews over de mensen die je ontmoet op je reis, lees je in onze Local stories. Hun dromen, wensen, relaties en familie. De hoogte- en dieptepunten, hun zorgen, blijdschap en levenswijsheid. Kom dichterbij en ontdek de wereld door de ogen van locals. 

Duurzaam & verantwoord

We proberen je reis ter plaatse zo verantwoord mogelijk te regelen. Onze partners, de local Hero’s, gaan, of werken al volgens het Travelife systeem: een wereldwijd, door de ANVR ondersteund, certificeringsprogramma.

Reiservaringen, zo leuk is het…

Benieuwd naar ervaringen van Local Hero Travel reizigers die je voorgingen? Een greep uit onze reviews vind je op onze reiservaringen pagina. Wil je meer reviews lezen, kijk dan bij onze Google reviews en op de website van Trustpilot