Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

...

want reizen is meer dan hotels boeken, highlights afvinken en kant-en-klaar avontuur.
Een onverwacht gesprek of een inzicht uit een andere cultuur: dat is de échte waarde van reizen.
In 2014 begonnen wij een reissite met dat als uitgangspunt. Regel je reis kleinschalig en lokaal met onze local Hero's.

Flexibele reisvoorwaarden
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Flexibele reisvoorwaarden

Ontvang een reisvoorstel van je reisspecialist ter plaatse. Wij geloven dat je rondreis pas bijzonder wordt als je de locals écht ontmoet. Hoe wij daar voor zorgen?

Je Thailand reis nóg leuker?
Door Thailand reizen kan op veel manieren. Je kunt in drie weken een complete Thailand rondreis maken maar ook twee weken comfortabel en kleinschalig Thailand is mogelijk.

Heb je drie weken de tijd om door Thailand te reizen dan neem je na Bangkok en het gebied van de River Kwai de nachttrein naar Chiangmai in het noorden. Daar bezoek je de bergstammen en de nachtmarkt voordat je per vliegtuig naar de eilandjes in het zuiden van Thailand vliegt: Ko Samui, Ko Phuket, Ko Phi Phi of Ko Lanta. Doe je twee weken kleinschalig Thailand dan ga je naar het oerwoud van Khao Sok en de blauwe baaien van Phang Nga. Vraag je local Hero, je Thailand reis specialist ter plaatse.

Thailand ligt in Zuid Oost Azië en wordt omgeven door Myanmar (Birma), Laos, Cambodja en Maleisië. Ben je er voor het eerst, kijk dan bij de Thailand Top 5: de leukste dingen die je er meemaakt. Want waar in Thailand vind je boeddhistische tempels, dichte oerwouden met olifanten en brede palmenstranden? Kortom, de must see's en to do's voor je rondreis Thailand op maat.

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Thailand specialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Thailand rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen maar het toch prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben. Of wanneer je een unieke rondreis Thailand wilt maken, maar geen tijd hebt om alles zelf uit te zoeken. 

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je individuele Thailand rondreis door hem of haar verder inspireren. Geef je local Hero je wensen door en ontvang een Thailand voorstel op maat. Kijk vooral ook eens bij de Thailand Top 5, de leukste dingen die je kunt doen in Thailand.

Met jarenlang ervaring met kleinschalig Thailand reizen en up-to-date lokale kennis word je Thailand rondreis helemaal top! Local Hero Travel ondersteunt lokale communities. Doe mee, boek een Thailand homestay, slaap in karakteristieke en kleinschalige accommodaties, drink wat in een lokale kroeg, ga eens wat eten in een typisch Thais restaurant, kortom meet the locals in Thailand.

Want: Meet the locals, share the world. Zo wordt je Thailand reis nóg leuker. Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis. Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis naar Thailand met zo'n 'local touch'. Hoe je dat doet? Check onze Thailand blog: Thailand, meet the Thai: 10 tips.

Beste reistijd Thailand

Wanneer je plannen hebt voor een vakantie naar Thailand, dan ben je uiteraard benieuwd naar de beste reistijd Thailand. Niet te druk, goed weer en de leukste lokale evenementen. De beste reistijd Thailand zijn de koelere maanden van het droge seizoen, november tot en met februari. De temperaturen zijn aangenaam, de luchtvochtigheid is lager en de kans op regen in gering. Toch kun je in de overige maanden ook prima een rondreis Thailand maken, dus laat de beste reistijd Thailand ook een beetje afhangen van je eigen voorkeuren.

Qua klimaat zijn er drie belangrijke seizoenen in Thailand. Wij noemen ze voor het gemak 'heet', 'Thailand regenseizoen' en 'droog'. In elke periode kun je je Thailand vakantie plannen, want in alle drie seizoenen kan goed gereisd worden. De temperatuur in Thailand ligt het hele jaar door tussen de 25° C en 35° C, met uitschieters naar boven in het droge seizoen.

Heet in Thailand: periode van maart tot juni met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.
Regenseizoen Thailand: periode van juli t/m oktober. De regenbuien in Thailand zijn vaak kort en hevig.
Droog in Thailand: periode van november tot en met februari. Deze periode wordt gezien als de meest ideale periode om een rondreis naar Thailand te maken. De kans op regen is gering, de temperatuur is aangenaam en de luchtvochtigheid is lager. Lees voor meer informatie over de beste reistijd Thailand ook onze blog.

Praktische informatie Thailand 

Visum: als je reis naar Thailand niet langer dan 30 dagen is hoef je van te voren geen visum aan te vragen je krijgt dan bij aankomst een stempel in je paspoort, dit is je toeristenvisum. Als je van plan bent langer dan 30 dagen in Thailand te verbijven moet je van te voren een visum aanvragen, dit kan gemakkelijk online. 

Vaccinaties: laat je up-to-date adviseren over vaccincaties voor je reis naar Thailand. Een deel van de vaccinatiekosten worden mogelijk vergoed door je ziektekostenverzekering, handig om even te checken.

Tijdsverschil: tijdens onze winter is het in Thailand 6 uur later. In onze zomer is het tijdsverschil wat kleiner en is het 5 uur later in Thailand. 

Geld & pinnen: de munteenheid in Thailand is de Thaise Baht. Bijna overal in Thailand is het mogelijk om te pinnen of kun je soms met US dollars betalen. In afgelegen gebieden en op eilanden is pinnen niet altijd mogelijk, wees hierop voorbereid en zorg voor voldoende cash. 

Getting around: het openbaar vervoer in Thailand is goed geregeld. Bussen en treinen rijden volgens een vaste dienstregeling. Grote transfers, per vliegtuig of trein, regelt je local Hero voor je.

Thailand reizen met kinderen

Een verre reis met je kinderen? Voor een familiereis is Thailand een ideale bestemming. Thailand biedt volop mogelijkheden en je kunt je rondreis zo afwisselend maken als je zelf wilt. Kalm aan, zodat zowel jij als je gezin er van geniet. Je slaapt in Thailand comfortabel en in kleinschalige hotels, vaak met zwembad. Onze lokale reisspecialist heeft veel ervaring met het plannen van een Thailand rondreis met kinderen en helpt je graag bij het plannen van jouw ideale gezinsvakantie naar Thailand. Laat je adviseren over bijzondere plekjes in Thailand en maak kennis met de lokale bevolking.

Tenslotte: het is waar, de Thaise mensen die je tegenkomt zijn aardig, blij en open-minded, veel meer dan je wellicht verwacht. Niet voor niets het land van de glimlach. Zo voelen jij en je kinderen je echt welkom in Thailand.

Lees verder

Budget

Thailand rondreis betaalbaar

21 dagen €1035,-
 • Vooral reizen per trein en lijnbus
 • Lokale hotels; transfers doe je zelf
 • Fiets & kajak langs tempels / jungle
 • Strand Ko Samui én Ko Tao
bekijk deze voorbeeldreis

Meest geboekt

Thailand rondreis de leukste

20 dagen €1575,-
 • Inclusief transfers en lokale vlucht
 • Hotels, vaak met zwembad
 • Trekking en raften bij bergvolkeren
 • Strand op Samui & zeiltocht
bekijk deze voorbeeldreis

Met je gezin

Familiereis Thailand met kinderen

15 dagen €1275,-
 • Met vervoer, vlucht en excursies
 • Actief met je kinderen
 • Thailand in 2 weken echt compleet
 • Stranden van Samui / Ang Thong
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

Bloggersreis

Ydwer en Monique’s favoriete reis

21 dagen €1255,-
 • Onze blog: GlobeHopper.nl
 • Enthousiaste wereldreizigers
 • Thailand vol natuur & avontuur
 • Pai, Khao Sok NP & bountystranden
bekijk deze voorbeeldreis

Homestay

Thailand best local experiences

10 dagen €1198,-
 • Isaan off the beaten track
 • Comfi hotels, vaak met zwembad
 • Favoriete local experiences
 • Strandverlenging mogelijk
bekijk deze voorbeeldreis

Boetiek

Thailand boetiek rondreis

15 dagen €1535,-
 • Comfortabele privé rondreis
 • Boetiek hotels met zwembad
 • Fietstour, foodsafari, wildlife
 • Tropische, luxe strandafsluiter
bekijk deze voorbeeldreis

Rondreis Thailand

19 februari 2020, Melinda en Patrick, Nootdorp

In augustus hebben wij een fantastische rondreis door Thailand gemaakt waarbij Local Hero Henk perfect alles voor ons heeft geregeld. Een enkel onderdeel wilde ik zelf regelen, en ook dat was mogelijk. Alles liep keurig op tijd en volgens planning, en bij vragen was Henk altijd beschikbaar. Wij kunnen Local Hero Travel Henk aan iedereen aanbevelen!

Aansluitingen

13 december 2019, Eveliene Dammes

Alles klopte tijdens de reis, het was ook fijn dat Henk tips gaf over bijvoorbeeld hoe lang de taxi zou duren naar het treinstation of het vliegveld. Alleen 1x de aansluiting met de slaaptrein op de binnenlandse vlucht lukte op de valreep. Maar daar kon Henk niks aan doen. We zijn dus zeer tevreden en ik zou andere mensen jullie zeker aanraden.

Lees ons Thailand reisblog of luister de podcast
Thailand: weer veilig op reis
Julia 6 oktober 2021

Een rondreis Thailand staat bij velen op de bucketlist. Ook niet gek, want in Thailand kun je het ultieme vakantie gevoel beleven. Van fietsen door de kleine straatjes in Bangkok tot het relaxen onder de kokospalmen van Koh Samui. Met je snorkel het water inspringen om de kleurrijke onderwaterwereld te ontdekken. Zo kunnen we nog wel even doorgaan maar dit is Thailand op z’n best.

En misschien wel meer dan ooit zijn we er aan toe, na een jaar van weinig reismogelijkheden. 

lees meer
Door Thailand reizen kan op veel manieren. Je kunt in drie weken een complete Thailand rondreis maken maar ook twee weken comfortabel en kleinschalig Thailand is mogelijk. Lees verder

Heb je drie weken de tijd om door Thailand te reizen dan neem je na Bangkok en het gebied van de River Kwai de nachttrein naar Chiangmai in het noorden. Daar bezoek je de bergstammen en de nachtmarkt voordat je per vliegtuig naar de eilandjes in het zuiden van Thailand vliegt: Ko Samui, Ko Phuket, Ko Phi Phi of Ko Lanta. Doe je twee weken kleinschalig Thailand dan ga je naar het oerwoud van Khao Sok en de blauwe baaien van Phang Nga. Vraag je local Hero, je Thailand reis specialist ter plaatse.

Thailand ligt in Zuid Oost Azië en wordt omgeven door Myanmar (Birma), Laos, Cambodja en Maleisië. Ben je er voor het eerst, kijk dan bij de Thailand Top 5: de leukste dingen die je er meemaakt. Want waar in Thailand vind je boeddhistische tempels, dichte oerwouden met olifanten en brede palmenstranden? Kortom, de must see's en to do's voor je rondreis Thailand op maat.

Local Hero Travel

Onze local Hero, je Thailand specialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Thailand rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen maar het toch prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben. Of wanneer je een unieke rondreis Thailand wilt maken, maar geen tijd hebt om alles zelf uit te zoeken. 

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je individuele Thailand rondreis door hem of haar verder inspireren. Geef je local Hero je wensen door en ontvang een Thailand voorstel op maat. Kijk vooral ook eens bij de Thailand Top 5, de leukste dingen die je kunt doen in Thailand.

Met jarenlang ervaring met kleinschalig Thailand reizen en up-to-date lokale kennis word je Thailand rondreis helemaal top! Local Hero Travel ondersteunt lokale communities. Doe mee, boek een Thailand homestay, slaap in karakteristieke en kleinschalige accommodaties, drink wat in een lokale kroeg, ga eens wat eten in een typisch Thais restaurant, kortom meet the locals in Thailand.

Want: Meet the locals, share the world. Zo wordt je Thailand reis nóg leuker. Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis. Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis naar Thailand met zo'n 'local touch'. Hoe je dat doet? Check onze Thailand blog: Thailand, meet the Thai: 10 tips.

Beste reistijd Thailand

Wanneer je plannen hebt voor een vakantie naar Thailand, dan ben je uiteraard benieuwd naar de beste reistijd Thailand. Niet te druk, goed weer en de leukste lokale evenementen. De beste reistijd Thailand zijn de koelere maanden van het droge seizoen, november tot en met februari. De temperaturen zijn aangenaam, de luchtvochtigheid is lager en de kans op regen in gering. Toch kun je in de overige maanden ook prima een rondreis Thailand maken, dus laat de beste reistijd Thailand ook een beetje afhangen van je eigen voorkeuren.

Qua klimaat zijn er drie belangrijke seizoenen in Thailand. Wij noemen ze voor het gemak 'heet', 'Thailand regenseizoen' en 'droog'. In elke periode kun je je Thailand vakantie plannen, want in alle drie seizoenen kan goed gereisd worden. De temperatuur in Thailand ligt het hele jaar door tussen de 25° C en 35° C, met uitschieters naar boven in het droge seizoen.

Heet in Thailand: periode van maart tot juni met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.
Regenseizoen Thailand: periode van juli t/m oktober. De regenbuien in Thailand zijn vaak kort en hevig.
Droog in Thailand: periode van november tot en met februari. Deze periode wordt gezien als de meest ideale periode om een rondreis naar Thailand te maken. De kans op regen is gering, de temperatuur is aangenaam en de luchtvochtigheid is lager. Lees voor meer informatie over de beste reistijd Thailand ook onze blog.

Praktische informatie Thailand 

Visum: als je reis naar Thailand niet langer dan 30 dagen is hoef je van te voren geen visum aan te vragen je krijgt dan bij aankomst een stempel in je paspoort, dit is je toeristenvisum. Als je van plan bent langer dan 30 dagen in Thailand te verbijven moet je van te voren een visum aanvragen, dit kan gemakkelijk online. 

Vaccinaties: laat je up-to-date adviseren over vaccincaties voor je reis naar Thailand. Een deel van de vaccinatiekosten worden mogelijk vergoed door je ziektekostenverzekering, handig om even te checken.

Tijdsverschil: tijdens onze winter is het in Thailand 6 uur later. In onze zomer is het tijdsverschil wat kleiner en is het 5 uur later in Thailand. 

Geld & pinnen: de munteenheid in Thailand is de Thaise Baht. Bijna overal in Thailand is het mogelijk om te pinnen of kun je soms met US dollars betalen. In afgelegen gebieden en op eilanden is pinnen niet altijd mogelijk, wees hierop voorbereid en zorg voor voldoende cash. 

Getting around: het openbaar vervoer in Thailand is goed geregeld. Bussen en treinen rijden volgens een vaste dienstregeling. Grote transfers, per vliegtuig of trein, regelt je local Hero voor je.

Thailand reizen met kinderen

Een verre reis met je kinderen? Voor een familiereis is Thailand een ideale bestemming. Thailand biedt volop mogelijkheden en je kunt je rondreis zo afwisselend maken als je zelf wilt. Kalm aan, zodat zowel jij als je gezin er van geniet. Je slaapt in Thailand comfortabel en in kleinschalige hotels, vaak met zwembad. Onze lokale reisspecialist heeft veel ervaring met het plannen van een Thailand rondreis met kinderen en helpt je graag bij het plannen van jouw ideale gezinsvakantie naar Thailand. Laat je adviseren over bijzondere plekjes in Thailand en maak kennis met de lokale bevolking.

Tenslotte: het is waar, de Thaise mensen die je tegenkomt zijn aardig, blij en open-minded, veel meer dan je wellicht verwacht. Niet voor niets het land van de glimlach. Zo voelen jij en je kinderen je echt welkom in Thailand.

Je Thailand reis, een local touch:

* Lokaal eten: food heaven in Chiang Mai
* Meedoen: met het Thais kaarsenfestival 
* Homestay: een nachtje thuis bij de Thai

lees meer