Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Thailand best local experiences

reisduur:
10 dagen / 9 nachten
route:
Bangkok - Khao Yai – Buriram - Khon Kaen - Loei – Chiang Khan - Nong Kai – Bangkok- evt. verlenging met eilandverblijf
reissom:
va. € 1310,- p.p. bij 4 personen of va. €1945,- bij 2 personen. (Boek zelf je retourvlucht)

Het klopt, afzien van drukke bezienswaardigheden, maakt dit je rondreis een stuk authentieker: onze local Hero Henk is gespecialiseerd in kleinschalige Thailand reizen buiten de gebaande paden. Voor repeaters: zó bijzonder en verrassend kan Thailand zijn.

Je vertrekt vanuit Bangkok op deze trip door noordelijk Isaan, Thailand ‘off-the-beaten-track’. Verborgen tempels, weeldige natuur, verrassende ontmoetingen met locals én nauwelijks (westerse) reizigers.

We raden privé vervoer aan (per ov kost je te veel reistijd) en zorgen voor de betere kamers in comfortabele kleinschalige hotels, meestal met zwembad. Nog een toetje? Een relaxt 4 of 5 daags strandverblijf in het zuiden is zo geregeld. Onze Thailand reisspecialist, local Hero Henk, kijkt graag met je mee.

Inclusief:

 • Alle vervoer met airconditioned minibusje met chauffeur;
 • Nachttrein Nongkhai - Bangkok 2e klasse airco couchettes
 • Alle hotelovernachtingen met ontbijt; ook diner op de tented Farm;
 • Verblijf en activiteiten in het Sirila Tented farm;
 • Privé dagtoer en transfers wijngaarden van Khao Yai met engelstalige gids (dag 1);
 • Dagtoer in Khao Yai in groepsverband met Engelstalige gids (dag 2);
 • Zevendaagse privé toer & transfers van Khao Yai naar Nongkhai met Engelstalige gids (dag 3 - 9);
 • Assistentie van je local Hero

Exclusief: 

 • internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • overige maaltijden;
 • extra upgrades of extra excursies;
 • entrees (ca. 35 p.p.), fooien etc.;
 • afhankelijk van je vertrekdatum evt. verplichte toeslagen op (Thaise) feestdagen. (je local Hero heeft de laatste informatie).

Wat is de beste reistijd in Thailand?

Qua klimaat zijn er drie belangrijke seizoenen in Thailand. In elke periode kan goed gereisd worden. 
De temperatuur in Thailand ligt het hele jaar door tussen de 25° en 35° C, met uitschieters naar boven in het droge seizoen.

Heet: periode van maart tot juni met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.

Regenseizoen: periode van juli t/m oktober. De regenbuien in Thailand zijn vaak kort en hevig.

Droog: periode van november tot en met februari. Deze periode wordt gezien als de meest ideale periode om Thailand te bezoeken. De kans op regen is gering, de temperatuur is aangenaam en de luchtvochtigheid is lager.

Aan de Golf van Thailand (waar het eiland Koh Samui ligt) valt de moessonperiode wat later, namelijk van september tot en met december. 

Heb ik een visum nodig in Thailand?

Wanneer je Thailand binnenkomt ontvang je in je paspoort een stempel. Met dit toeristenvisum van Thailand mag je maximaal 30 dagen in het land verblijven. Wil je langer door Thailand reizen, dan moet je wel een visum aanvragen. Dit kan je gemakkelijk voor je vertrek online regelen via e-visums.nl. Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst uit Thailand.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten voor Thailand. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie.

Zijn vaccinaties verplicht in Thailand? 

Laat je up-to-date adviseren en ga goed voorbereid op pad. Via de website van LCR kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Of kijk voor actuele informatie op de website van GGD Reisvaccinaties. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis naar Thailand. 

Hoeveel tijdverschil is er met Thailand? 

In Thailand is het gedurende onze zomertijd 5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur later.

Is het veilig in Thailand?

Thailand is een veilig land, maar blijf op je hoede voor zakkenrollers, vooral op plekken waar het druk is. Bezoek geen afgelegen straten of parken. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisspecialist van Thailand, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Thailand en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd (van het ministerie van Buitenlandse Zaken) voor de actuele informatie over reizen naar Thailand.

Welke kleding neem ik mee naar Thailand?

Lekkere zomerkleding kun je gerust in je koffer stoppen. Een jurkje, korte broek, t-shirt en vergeet je zwemspullen niet. ’s Avonds kan het wat afkoelen in Thailand dus een shirt met lange mouwen of vestje zijn dan wel handig. Ook nog eens praktisch tegen de muggen.

Neem naar een bezoek aan één van de vele tempels in Thailand iets mee om je schouders en knieën te bedekken.

Hoe betaal ik in Thailand? 

In Thailand betaal je met de Thaise Baht (THB). Om een idee te krijgen kun je thuis alvast de koers bekijken. Het is ook mogelijk om met US dollars te betalen, maar dan ben je wel afhankelijk van de wisselkoers van dat ene souvenirwinkeltje. 

Pinnen kun je in Thailand bijna overal, en ook creditcards (vooral Visa en Mastercard) worden vaak geaccepteerd in Thailand, zeker in de grote steden. Op de kleinere eilanden en/of in afgelegen gebieden kom je echter geen pinautomaten tegen, en is het dus aan te raden voldoende contant geld op zak te hebben.

Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat Euro’s of Dollars in cash bij je te hebben.

Vergeet niet je bankpas uit te breiden naar ‘Azie’, anders kun je geen geld pinnen. 

Welke stekker heb ik nodig in Thailand? 

De stopcontacten in Thailand werken ook op 220 volt. De stopcontacten zijn vaak wel anders dan in Nederland, neem daarom een wereldstekker mee zodat je niet voor verrassingen komt te staan.  

Hoe reis ik door Thailand? 

Reizen door Thailand is een belevenis op zich. De infrastructuur is goed en je kunt kiezen uit verschillende, typisch Thaise, vervoersmogelijkheden. Het reizen per openbaar vervoer is prima geregeld in Thailand. 
De bussen en treinen rijden volgens een vaste dienstregeling. Reizen met het lokale vervoer is volgens ons een leuke manier om veel van het wisselende landschap te zien en kennis te maken met de locals en andere reizigers. Je zult merken dat elke vorm van vervoer in Thailand zijn charme heeft. Probeer bijvoorbeeld eens de watertaxi of de slaaptrein. Tijdens je reis door Thailand regelt de local Hero de grote transfers per vliegtuig of (nacht)trein. De overige (kleine) transfers kun je zelf gemakkelijk ter plaatse regelen, zoals een lokale bus of een korte treinrit. Als je wilt dan kan Henk de transfers ook voor je regelen. 

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 

-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

* De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar 

De best local experiences Thailand reis start in Bangkok. Ook als je meerdere landen in Zuidoost-Azië combineert is dat handig, want vanuit Bangkok zijn er veel goedkope doorvluchten, o.a. met Air Asia, via hun site Airasia.com ook direct te boeken. Denk wel aan de bagage limiet.  

Kosten

Reken voor een directe retourvlucht op tenminste € 800,-. Voordelige vluchten beginnen, vooral in het voorseizoen, mei/juni, rond € 700,-. Er zijn meer goedkope mogelijkheden maar je moet overstappen, bent lang(er) onderweg en het risico op vertragingen is groter. Reken in de drukke tijden al snel € 250,- meer. In het hoogseizoen is € 1250,- voor een directe vlucht geen uitzondering. Vroeg boeken loont. 

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met een directe vlucht van Eva Air, Air France, Emirates of, iets duurder, met KLM.

Tijden

* Bijna alle maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). Houd hier rekening mee bij je dagplanning. Een directe vlucht duurt ca. 11 uur. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk. Voor € 100,- of € 150,- p.p. extra is direct vliegen een stuk comfortabeler en nog milieuvriendelijker ook.

Tips

* Boek je vlucht voor je best local experiences Thailand rondreis bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. 
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
* Let op speciale actieperiodes, bv. KLM Wereld Deal Weken. 
* Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er vaak ook goede, betaalbare directe vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden.


Binnenlandse vluchten

Doorgaans regelt je local Hero de benodigde binnenlandse vlucht (en) op je route. Dat is handig want soms zijn er in de maanden tussen boeken en je reis zelf nogal wat tijdswijzigingen. Je local Hero kan die direct bijhouden, in je reis verwerken en bijvoorbeeld de tijden voor de geboekte transfers aanpassen.

Henk, onze Local Hero:

“Je reist door het minst toeristische en meest authentieke deel van Thailand en hebt bij uitstek mogelijk­heden om kennis te maken met de bevolking. Dit is een leerzaam en ook onderhoudend deel van je verblijf in Thailand.

Een schooltje bezoeken, een gesprekje met monniken, meehelpen om rijst te verbouwen met de lokale boeren. Of eten bereiden bij de Thai thuis, een markt bezoeken, exotische fruitsoorten proeven. Zien welke beroepen er zijn, een bezoekje bij de mensen thuis en zelf ervaren hoe de locals leven en zichzelf in hun levensonderhoud voorzien. Het is allemaal mogelijk.

Echter, niets van deze activiteiten is van tevoren geboekt en vastgelegd. Dat zou het spontane en authentieke eruit halen. Overleg proactief met je enthousiaste gids over wat je graag wilt zien en doen tijdens je reis en bespreek met hem de avond ervoor de mogelijkheden voor de volgende dag.

Het programma is flexibel, onderweg kunnen stops worden gemaakt en activiteiten worden ingepland. Ook zal je ervaren dat het reisprogramma anders kan verlopen dan gepland. Dat is inherent aan een reis door de Isaan en onderdeel van het avontuur. Houd er rekening mee dat, naarmate bestemmingen authentieker zijn, er meer eigen inbreng van je wordt gevraagd.

Voor local programma's geldt dat je er uit krijgt wat je er zelf instopt. Doe je niks, dan zal de bevolking ook niks met jou doen. Ben je tegemoetkomend richting de bevolking, dan krijg je dat op een hele leuke manier dubbel en dwars terug”.

Succes en een hele fijne reis door onontdekt Thailand! Nog meer tips? Lees ons blog.

reisduur:
10 dagen / 9 nachten
route:
Bangkok - Khao Yai – Buriram - Khon Kaen - Loei – Chiang Khan - Nong Kai – Bangkok- evt. verlenging met eilandverblijf
reissom:
va. € 1310,- p.p. bij 4 personen of va. €1945,- bij 2 personen.
Het klopt, afzien van drukke bezienswaardigheden, maakt dit je rondreis een stuk authentieker: onze local Hero Henk is gespecialiseerd in …
︿

Inclusief:

 • Alle vervoer met airconditioned minibusje met chauffeur;
 • Nachttrein Nongkhai - Bangkok 2e klasse airco couchettes
 • Alle hotelovernachtingen met ontbijt; ook diner op de tented Farm;
 • Verblijf en activiteiten in het Sirila Tented farm;
 • Privé dagtoer en transfers wijngaarden van Khao Yai met engelstalige gids (dag 1);
 • Dagtoer in Khao Yai in groepsverband met Engelstalige gids (dag 2);
 • Zevendaagse privé toer & transfers van Khao Yai naar Nongkhai met Engelstalige gids (dag 3 - 9);
 • Assistentie van je local Hero

Exclusief: 

 • internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • overige maaltijden;
 • extra upgrades of extra excursies;
 • entrees (ca. 35 p.p.), fooien etc.;
 • afhankelijk van je vertrekdatum evt. verplichte toeslagen op (Thaise) feestdagen. (je local Hero heeft de laatste informatie).
Wat is de beste reistijd in Thailand? Qua klimaat zijn er drie belangrijke seizoenen in Thailand. In elke periode kan goed …
︿
Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Henk, onze Local Hero:

“Je reist door het minst toeristische en meest authentieke deel van Thailand en hebt bij uitstek mogelijk­heden om kennis te maken met de bevolking. Dit is een leerzaam en ook onderhoudend deel van je verblijf in Thailand.

Een schooltje bezoeken, een gesprekje met monniken, meehelpen om rijst te verbouwen met de lokale boeren. Of eten bereiden bij de Thai thuis, een markt bezoeken, exotische fruitsoorten proeven. Zien welke beroepen er zijn, een bezoekje bij de mensen thuis en zelf ervaren hoe de locals leven en zichzelf in hun levensonderhoud voorzien. Het is allemaal mogelijk.

Echter, niets van deze activiteiten is van tevoren geboekt en vastgelegd. Dat zou het spontane en authentieke eruit halen. Overleg proactief met je enthousiaste gids over wat je graag wilt zien en doen tijdens je reis en bespreek met hem de avond ervoor de mogelijkheden voor de volgende dag.

Het programma is flexibel, onderweg kunnen stops worden gemaakt en activiteiten worden ingepland. Ook zal je ervaren dat het reisprogramma anders kan verlopen dan gepland. Dat is inherent aan een reis door de Isaan en onderdeel van het avontuur. Houd er rekening mee dat, naarmate bestemmingen authentieker zijn, er meer eigen inbreng van je wordt gevraagd.

Voor local programma's geldt dat je er uit krijgt wat je er zelf instopt. Doe je niks, dan zal de bevolking ook niks met jou doen. Ben je tegemoetkomend richting de bevolking, dan krijg je dat op een hele leuke manier dubbel en dwars terug”.

Succes en een hele fijne reis door onontdekt Thailand! Nog meer tips? Lees ons blog.

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Bangkok – Khao Yai

De privé chauffeur haalt je vanochtend op. Je begint relaxt: na 3 uurtjes rijden over een landelijke route bereik je de omgeving van Khao Yai National Park. Verrassend zijn de wijngaarden hier, je luncht er onder de parasols met prachtig uitzicht en natuurlijk een lokaal glas wijn.

Middags bezoek je een vulkanische druipsteengrot en bij zonsondergang de verborgen vleermuizengrotten, waar miljoenen vleermuizen uitzwermen, op zoek naar voedsel. Roofvogels op hun beurt loeren op lekkere hapjes. Je overnacht in Nature Life resort, een kleinschalig, lokaal familie hotel met zwembad niet ver van het park.

local Hero

Wijn in Thailand? Ja, en goede ook! De bescheiden wijngaarden van Granmonte zijn prachtig gelegen in een groene vallei. Met zowel de smaak als de marketing (design label) van de wijn is niets mis: de eigenaar is een man van de wereld. De fles die we meenamen was snel op. Bewaren in de tropen is lastig toch?

meet the locals

Dag 1: Bangkok – Khao Yai

De privé chauffeur haalt je vanochtend op. Je begint relaxt: na 3 uurtjes rijden over een landelijke route bereik je de omgeving van Khao Yai National Park. Verrassend zijn de …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Wil je de onbekende parels van Bangkok per fiets verkennen, wij kunnen het voor je regelen. Reken op ca. 65,- p.p. voor een fietstoer van 5 uur met gids en snacks.

 • Wil je de onbekende parels van Bangkok per fiets verkennen, wij kunnen het voor je regelen. Reken op ca. 65,- p.p. voor een fietstoer van 5 uur met gids en snacks.

 • Liever via ons je Bangkok verblijf regelen. Dat kan, reken op ca. 30,- p.p.

 • Liever via ons je Bangkok verblijf regelen. Dat kan, reken op ca. 30,- p.p.

Dag 2: Omgeving Khao Yai National Park

Vandaag de bergen in: je wandelt door de frisse ochtendnatuur met zijn bizarre bergformaties. Alleen de jungle geluiden vonden wij al een ervaring op zich. Via olifantenpaden en langs bergrivieren trek je naar watervallen (zwemgelegenheid). Vanaf een 1270 meter hoge rotswand heb je een mooi uitzicht over al die jungle.

Naast bloeiende bomen, wilde orchideeën en zeldzame vlinders tref je in Khao Yai de grootste populatie olifanten van Thailand (meer dan 200), vele soorten herten, katten, gibbons, wilde beren en vogels zoals de hornbil. Je sluit de dag af met de "salt licks" waar de olifanten zich 's avonds het liefst verzamelen.

Dag 2: Omgeving Khao Yai National Park

Vandaag de bergen in: je wandelt door de frisse ochtendnatuur met zijn bizarre bergformaties. Alleen de jungle geluiden vonden wij al een ervaring op zich. Via olifantenpaden en langs bergrivieren …

︿

Dag 3: Kleinschalig Thailand - via Phanom Rung naar Buriram

Eerst naar Ban Dan Kwian, een dorp waar locals al decennia potten en aardewerk bakken in grote, gloeiende ovens. Na een kijkje bij de productie reis je verder. De weg stijgt naar de top van een oude vulkaan. Je volgt de route die de plaats Khorat verbindt met het beroemde Cambodjaanse Angkor Wat.

Niet gek dus dat je hier Phanom Rung treft: de grootste, best gerestaureerde Khmer tempels van Thailand. Waarom zou je dan nog naar het drukke Angkor willen? Geniet van de stilte, de vredige rust, de natuur en de indrukwekkende gebouwen, trappen en bruggen. Via Muang Tam tenslotte naar Buriram voor de overnachting.

Dag 3: Kleinschalig Thailand - via Phanom Rung naar Buriram

Eerst naar Ban Dan Kwian, een dorp waar locals al decennia potten en aardewerk bakken in grote, gloeiende ovens. Na een kijkje bij de productie reis je verder. De weg …

︿

Dag 4: Buriram naar Khon Kaen

Nog meer Khmer historie: Phrasat Hin Phimai. Deze Khmer-ruïnes uit de 12e eeuw, ooit verbonden met Angkor, liggen in een mooi park met vijvers en zijn geheel gerestaureerd. Cultuur en religie zijn hier nooit ver: bij de 300 jaar oude Banyan Tree zie je Thaise boeddhisten hun heilige boom eer bewijzen.  

Na je lunch in een lokaal restaurant weer onderweg. Opvallend: de fotogenieke rijstvelden, typisch voor het landschap van Isaan. Op weg naar Khon Kaen maak je een stop in Chonnabot dat leeft van (hand)geweven zijde met prachtige patronen. Je helpt met een kleine aankoop. Overnachting in het Kosa hotel in Khon Kaen.

local Hero

Henk, onze local Hero: Isaan is een fascinerende mix van traditioneel Thais plattelands leven, nationale parken, cultuur, Mekong rivierleven en Angkor tempelruïnes. Het is alsof je terug reist in de tijd. De arme bevolking heeft een agrarische levensstijl, gedicteerd door de jaarlijkse cyclus van de seizoenen. Tradities in muziek, volksdansen, legendes en festivals zijn beter bewaard gebleven dan elders. Isaan heeft Thailands favoriete nationale parken maar de echte schat vind ik toch echt de innemendheid van de mensen. 

meet the locals

Dag 4: Buriram naar Khon Kaen

Nog meer Khmer historie: Phrasat Hin Phimai. Deze Khmer-ruïnes uit de 12e eeuw, ooit verbonden met Angkor, liggen in een mooi park met vijvers en zijn geheel gerestaureerd. Cultuur en …

︿

Dag 5: Khon Kaen naar Loei

Op weg naar de bergachtige provincie Loei strek je je benen bij een klim in Little Khun Ming. Torenhoge kalkstenen rotsen doemen op tussen de rijstvelden. Bovenop uitzicht over het miljoenen jaren oude Karst gebergte. Dat uitzicht heb je ook bij het schilderachtige Phu Pa Po. Met een tractor word je naar de diverse viewpoints gebracht.

Een vredige, romantische locatie, bovendien lekker koel op 800 m boven zeeniveau. Met wat geluk heb je er ook een prachtige zonsondergang. Je eindigt bij het Sirila Farm waar je slaapt in een van de 4 luxe safaritenten. Douchen onder de sterrenhemel, geen elektra maar alleen zonne-energie.

local Hero

De familie hier kweekt diverse planten en (vrucht) bomen, die goed groeien op de vruchtbare bodem hier. Sinds enige tijd ontvangen ze ook reizigers. Een bijzonder plekje in onbekend Thailand.

Dag 5: Khon Kaen naar Loei

Op weg naar de bergachtige provincie Loei strek je je benen bij een klim in Little Khun Ming. Torenhoge kalkstenen rotsen doemen op tussen de rijstvelden. Bovenop uitzicht over het …

︿

Dag 6: Loei, Huay Kratin bergmeer

Na je ontbijt fiets je op je gemak door het dorp en langs de rijstvelden. Je ziet het lokale boerenleven, bezoekt de mensen thuis in hun traditionele houten huizen en kijkt even op de lagere school. Bij Huay Kratin, een bergmeertje in een gebied dat "klein Zwitserland" wordt genoemd, vaar je met een longtailboot het meer op.

Hier ga je aan boord van een zogenaamd "house raft". De middag is om te relaxen, zwemmen en te lunchen. Het is sereen rustig en de omgeving is prachtig. Helemaal zen overnacht je tenslotte weer in Sirila camp en laat je de thuisblijvers weten dat je zojuist het andere Thailand hebt ontdekt!

Dag 6: Loei, Huay Kratin bergmeer

Na je ontbijt fiets je op je gemak door het dorp en langs de rijstvelden. Je ziet het lokale boerenleven, bezoekt de mensen thuis in hun traditionele houten huizen en …

︿

Dag 7: Loei naar Chiang Khan

Na opnieuw een prima ontbijt in de vredige omgeving rond de farm zeg je je gastfamilie vaarwel en reis je door naar Chiang Khan, een dorp aan de Mekong rivier en één van de meest authentieke dorpjes van Thailand (daarom ook al weer meer toeristisch).

Mooie teakhouten guesthouses en woningen geven je een goede indruk van de ‘’easy going way of life’’ in dit deel van Thailand. Het dorp is niet al te groot en kan al wandelend worden verkend. Chiang Khan heeft kleine restaurants en winkeltjes en zeker een unieke atmosfeer. Je overnacht in het Old Chiang Khan boutique hotel.

Dag 7: Loei naar Chiang Khan

Na opnieuw een prima ontbijt in de vredige omgeving rond de farm zeg je je gastfamilie vaarwel en reis je door naar Chiang Khan, een dorp aan de Mekong rivier …

︿

Dag 8: Chiang Khan naar Nong Khai

Net na zonsopgang neem je, net als de locals, deel aan het boeddhistische ritueel en doneert een ochtendmaal aan de voorbijlopende monniken. Na je ontbijt per boot over de Mekong rivier naar het viewpoint Kaeng Khud Khoo. Vanaf de tempel Wat Pha Tak Sua heb je uitzicht op de Mekong rivier en op Laos.

Op de zgn. Skywalk voel je je ‘koning’ over het gebied. Na de lunch in Sangkom op weg naar Ban Phu, een park met grillige rotsformaties en duizenden jaren oude rotstekeningen. Veel van de tempels zijn nog in gebruik, je ziet er zelfs één met een enorm rotsblok als dak. Geen probleem toch als je vertrouwt op hogere machten?

local Hero

Bij het vallen van de avond kun je eenmaal in Nong Khai facultatief een zgn. ‘dinner cruise’ maken over de Mekong rivier, een boottocht tot dicht voor de kust van Laos. Zit het weer en een mooie zonsondergang er niet in, dan is er genoeg tijd het plaatsje zelf bij avond te verkennen.

Dag 8: Chiang Khan naar Nong Khai

Net na zonsopgang neem je, net als de locals, deel aan het boeddhistische ritueel en doneert een ochtendmaal aan de voorbijlopende monniken. Na je ontbijt per boot over de Mekong …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. 30,- p.p.

 • Reken op ca. 30,- p.p.

Dag 9: Nongkai – Bangkok

Nongkhai is een gezellig en levendig stadje, de belangrijkste grensplaats in de regio vanwege de vriendschapsbrug die Thailand met Laos verbindt. Verken de bruisende havenmarkt Tha Sadet, waar uit Laos geïmporteerde goederen worden verkocht, zoals stokbrood en croissant, een overblijfsel van de Franse kolonisten.

Je luncht in een gezellig restaurantje op de overdekte veranda boven de rivier. ’s Middags bezoek je Wat Sala Kaew Ku, het grote door Luang Phu gestichte beeldenpark met hoge en soms bizarre beelden uit de Buddha en Hindu cultuur. In de avond stap je tenslotte in je airco couchette van de nachttrein naar Bangkok.

local Hero

Je reist door het minst toeristische deel van Thailand. We zorgen voor de best mogelijke hotels, maar bedenk dat deze niet dezelfde standaard hebben als westerse hotels in toeristengebieden. Het niet-toeristische is juist de charme van deze reis. Kamers, bedden, badkamers en hotelfaciliteiten zijn schoon en bieden comfort voor aangename overnachtingen en verblijf. Daar waar kan is er een zwembad en een koelkast en TV zijn soms aanwezig.

meet the locals

Dag 9: Nongkai – Bangkok

Nongkhai is een gezellig en levendig stadje, de belangrijkste grensplaats in de regio vanwege de vriendschapsbrug die Thailand met Laos verbindt. Verken de bruisende havenmarkt Tha Sadet, waar uit Laos …

︿

Dag 10: Aankomst in Bangkok

In de ochtend kom je per nachttrein aan in Bangkok. Je rondreis door onbekend Thailand zit er op. We kunnen ons voostellen dat je nu graag van alle indrukken wilt bijkomen. De meeste van onze reizigers boeken daarom een strandverblijf in het zuiden van Thailand.

Je reisexpert Thailand, local Hero Henk adviseert je, afhankelijk van het seizoen, een fijne plek om je best local experience rondreis Thailand te beëindigen. Je rondreis door Thailand nog wat uitbreiden kan trouwens ook. Heb je enkele dagen langer, dan zijn de nationale parken van Phu Kradung, Phu Hin Rong Kla, Tad Ton en Phu Ruea een bezoek waard.

Dag 10: Aankomst in Bangkok

In de ochtend kom je per nachttrein aan in Bangkok. Je rondreis door onbekend Thailand zit er op. We kunnen ons voostellen dat je nu graag van alle indrukken wilt …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Liever via ons je Bangkok verblijf regelen. Dat kan, reken op ca. 30,- p.p.

 • Liever via ons je Bangkok verblijf regelen. Dat kan, reken op ca. 30,- p.p.

Nationale parken Isaan, optioneel

Phu Kradung Nationaal Park (1 okt t/m 30 mei) in de provincie Loei en de naam van de 1360 meter hoge berg. De ‘uitdaging’ zit ’m in een steile, maar niet moeilijke beklimming, waarbij je tijdens een wandeling van 4 uur bijna 1000 meter hoogte wint. Onderweg is eten en drinken voldoende beschikbaar. Op de top zijn watervallen en spectaculaire uitzichten over de wijde omgeving.

Je begint vroeg in de ochtend om 07:00 uur en je bent rond het middaguur op het top plateau. Daar heb je de tijd om rond te kijken en te lunchen. Rond 14:00 uur daal je weer af en reis je door naar je hotel in hoofdplaats Loei.

Nationale parken Isaan, optioneel

Phu Kradung Nationaal Park (1 okt t/m 30 mei) in de provincie Loei en de naam van de 1360 meter hoge berg. De ‘uitdaging’ zit ’m in een steile, maar …

︿

Nationale parken Isaan, optioneel

Phu Ruea Nationaal Park, na het ontbijt verplaatsing naar het Phu Ruea National Park. Het park is per auto te bezichtigen en als je wilt dan kun je een wandeling maken over het topplateau, waar je kunt genieten van de mooie uitzichten. Het is een lichte en weinig inspannende wandeling.

Phu Hin Rong Kla Nationaal Park, je bezoekt het Phu Hin Rong Kla nationale park met de typische rots- en steenformaties. Het hoogste punt ligt op 1700 meter.

Tad Ton watervallen, deze watervallen kunnen worden bezocht in plaats van Prasat Hin Phimai en Chonnabot op dag 4.

local Hero

Deze parken kun je bezoeken in plaats van of als extra op bovenstaande 10 daagse reis. Vraag local Hero Henk om prijzen en mogelijkheden.

Nationale parken Isaan, optioneel

Phu Ruea Nationaal Park, na het ontbijt verplaatsing naar het Phu Ruea National Park. Het park is per auto te bezichtigen en als je wilt dan kun je een wandeling …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Henk

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Thailand: