ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Op vakantie naar Thailand, de meest gestelde vragen op een rijtje.

Esmee 11 november 2022 Thailand Reistips, Beste reistijd, Maatwerk reis

Zit je te denken aan een rondreis door Thailand? Groot gelijk! Thailand is een gevarieerde bestemming voor elke type reiziger. Voor zowel reisveteranen als reizigers die voor het eerste buiten Europa gaan reizen, voor jong & oud, voor avontuurlijke of juist relaxte reizigers: Thailand heeft het. Het land verdient door haar reisgemak en uitgebreide aanbod vakanties zeker wel de titel ‘Azië in een notendop’. Kortom, of je nou wilt relaxen op je vakantie of juist een avontuurlijke rondreis wilt maken, alles is mogelijk in Thailand.

Ontdek de groene jungle, de indrukwekkende tempels, ga een dagje naar het strand en naar de bruisende hoofdstad Bangkok. Ben je inmiddels overtuigd dat Thailand je volgende rondreis bestemming moet worden? Dan zal je vast nog een hoop vragen hebben voor je vertrekt en om je te helpen hebben we de meest gestelde reisvragen in dit blog voor jou op een rijtje gezet, lees snel verder!

Wat is de beste reistijd voor mijn rondreis door Thailand?

Dit is natuurlijk belangrijk, niet alleen om te bepalen wanneer je je rondreis door Thailand het beste kunt plannen, maar ook om te weten wat je allemaal mee moet nemen.

Thailand kent een overwegend droog klimaat, het is er gemiddeld zo’n 27 graden. Dat klinkt goed maar houd er rekening mee dat er wel 3 verschillende seizoenen zijn. Een droog, nat en heet seizoen.

Afhankelijk van je wensen of type reis kan jouw beste reistijd verschillen met die van een ander. Ook is de beste reistijd voor Thailand afhankelijk van welk gebied je wilt bezoeken.

Het droge en vaak koele seizoen wordt door veel reizigers gezien als de meest ideale reistijd. Er valt dan amper neerslag en de temperaturen zijn dan aangenaam. Dit zijn de maanden november t/m maart. Houd er wel rekening mee dat dit het hoogseizoen is in Thailand en dus het drukste seizoen. Hierdoor zullen de prijzen van de accommodaties en highlights hoger liggen dan normaal. Vooral rond kerst en oud & nieuw.

De periode mei t/m juni zijn de heetste maanden in Thailand. Oftewel het hete seizoen. Door de hogere temperaturen is het dan minder fijn om rond te reizen en activiteiten te doen. Wel een heerlijke periode voor een relaxte strand vakantie. Met temperaturen boven de 30 graden is dat zeker genieten, maar neem wel een goede zonnebrand mee. Verbranden wil je natuurlijk niet.

Het regenseizoen speelt zich af in de maanden juni t/m oktober. Tijdens onze zomervakantie dus. De regenbuien zullen niet lang duren maar kunnen wel heftig zijn. Een goede regenjas in dan zeker fijn om te hebben! Door de ruige zee kunnen sommige eilanden zelfs ‘dicht’ gaan om problemen met overstromingen te beperken. In de eerste maanden van dit regenseizoen kan je beter naar het oosten van Thailand gaan om juist in de laatste twee maanden naar de westkust af te reizen. Zo zorg je voor de (relatief) droogste rondreis en niet te vergeten door het laagseizoen ook de (relatief) goedkoopste rondreis, hoe fijn is dat?  

Wil je meer weten over de beste reistijd Thailand? Check dan ons blog geschreven door onze Local Hero, Henk. Doordat hij zelf in Thailand woont kent hij de Thaise seizoenen als geen ander.

Heb ik een visum of vaccinatie nodig voor Thailand?

Een logische vraag aangezien je voor veel landen buiten Europa hier rekening mee moet houden. We hebben goed nieuws; voor je rondreis Thailand is (meestal) geen visum nodig. We leggen het je uit:

Als je per vliegtuig Thailand binnenkomt mag je als toerist 30 dagen visumvrij het land verkennen. Is Thailand onderdeel van een rondreis door verschillende landen? Dan kom je waarschijnlijk over land of per boot binnen. In dit geval mag je 15 dagen zonder visum rondreizen. Wil je langer dan 30 dagen (of langer dan 15 dagen wanneer je over land reist) verblijven in Thailand? Dan zal je wel een visum moeten aanvragen. Dit kan bij de Thaise ambassade in Nederland of gemakkelijk online via e-visums.nl.  De kosten van een visum zijn €69,95 per persoon. Maak je een rondreis waarbij Thailand je start en eind punt is en is deze reis langer dan 30 dagen? Ook dan moet je een visum regelen omdat de douane kijkt naar de periode tussen je binnenkomende en uitgaande vlucht.

En nu, de vaccinaties… Voor je rondreis Thailand zijn vaccinaties in eerste instantie niet verplicht. Wel worden er bepaalde vaccinaties aangeraden en zouden we het wel erg makkelijk maken als er geen uitzonderingen waren. Zo is een inenting tegen gele koorts namelijk niet verplicht, tenzij je uit een gele koorts gebied komt, dan het is een inenting wel verplicht. Ben je dus al even aan het reizen controleer dit dan goed. Voor meer informatie over inentingen en vaccinaties die worden aangeraden kijk eens op de website van de GGD of ga bij een GDD kantoor langs bij jou in de buurt.

Een familie reis Thailand?

Een simpel antwoord op deze vraag is natuurlijk alles kan, maar een beter antwoord is, Thailand is een ideale bestemming voor reizen met kinderen. Door Thailand reizen kan zo druk en afwisselend zijn als je zelf wilt. Ga op avontuur of juist relaxen op een van de vele eilandjes met witte stranden.

Een ideaal moment om met je gezin naar Thailand af te reizen is tijdens de Nederlandse winter. Het is er dan lekker tropisch warm. Een ideale ontsnapping aan de koude temperaturen dus.

Mocht je interesse hebben in een gezinsreis naar Thailand, bekijk dan onze Thailand voorbeeldreizen op onze site. Bijvoorbeeld een Thaise eilanden combinatie. Andere plannen? Local Hero Henk, je lokale reisexpert, maakt graag een maatwerk reis Thailand voor je klaar. Hoe goed klinkt dat!  

Wat moet ik echt gezien hebben in Thailand?

Als reiziger heb je waarschijnlijk een bucketlist aan landen waar je naartoe wilt en per land ook een bucketlist vol met ‘highlights’ die je gezien wilt hebben. Onderstaand een klein lijstje met bezienswaardigheden in Thailand die je zeker op dat lijstje moet zetten:

  •  Allereerst raden we je aan Khao Sok nationaal park te bezoeken. Een tropisch regenwoud van meer dan 160 miljoen jaar oud. Vooral leuk om hier een trektocht te maken.
  • Chiang Mai, voor veel reizigers een van hun favoriete Thaise steden. Dwaal rond door het oude centrum en bezoek de historische tempels. Laat je niet afschrikken door de grote en drukte van de stad maar geniet van de levendige Thaise sfeer. Wordt het toch iets te veel? Binnen een halfuurtje kan je de serene rust van jungle en de watervallen opzoeken.
  • En als laatste een ware highlight is het Pha Taem nationaal park. Liggend in de Isaan en uitkijkend over Laos en de Mekong rivier is dit echt een plekje om verliefd op te worden. Ontdek de watervallen, rotsformaties en prachtige eeuwenoude muurschilderingen.

Niet genoeg highlights? Gelukkig biedt Thailand natuurlijk nog veel meer prachtige plekken die je zeker tijdens je rondreis moet zien. Kijk anders eens naar onze Top 5 en vraag onze Local Hero Henk deze toe te voegen aan jouw rondreis door Thailand.

En nu…Tijd om je reis naar Thailand te regelen!

Ben je inmiddels genoeg geïnformeerd? Zie je jezelf al liggen onder een palmboom op een van de eilandjes of juist actief tijdens een avontuurlijk trekking door het Thaise tropische regenwoud? Neem dan snel contact op met local hero Henk via het aanvraag formulier! Henk staat klaar om voor je aan de slag te gaan.

Terug naar overzicht