reisduur:
20 dagen / 19 nachten
route:
Bangkok - River Kwai - Kanchanaburi - Ayuttaya - Chiang Mai - Bangkok - Surat Thani - Ko Samui - Ko Phangan - Bangkok
reissom:
va. € 1575,- (p.p. 2 volwassenen)

Complete, comfortabele rondreis Thailand van noord naar zuid, waarbij je steeds lang genoeg op de juiste plaatsen bent. Je slaapt in verzorgde, kleinschalige hotels en lodges met ontbijt.

Ten opzichte van de Thailand budgetreis zijn er meer georganiseerde transfers inclusief en ook een binnenlandse vlucht inbegrepen. Net als veel van onze reizigers vinden we dit de ideale combinatie. 

Vanuit Bangkok reis je naar de River Kwai, waar je een nachtje slaapt op een drijvend hotel op de rivier. Je maakt een fietstocht langs de tempels van Ayuttaya en pakt de nachttrein naar Chiangmai voor een trekking en rafting trip.

Terug in Bangkok reis je per nachttrein naar het zuiden. Tenslotte rust je uit in je hangmatje op Ko Samui en zeil je naar Ko Phangan.

Inclusief:

 • aankomsttransfer;
 • alle overnachtingen met ontbijt;
 • vlucht Chiang Mai – Bangkok; 
 • nachttreinen Ayuttaya – Chiang Mai en Bangkok – Surat Thani v.v, allen 2e klas;
 • ferry Chumphon en lijnbus naar Bangkok;
 • privétransfer Kanchanaburi – Ayuttaya;
 • tweedaagse privé toer River Kwai met vervoer en Engels sprekende gids;
 • tweedaagse jungletoer Chiang Mai, in kleine groep met Engelssprekende gids; volpension;
 • zeiltocht per jonk van Ko Samui naar Ko Phangan inclusief lunch;
 • CO2 compensatie reis.

Exclusief:

 • internationale retourvlucht;
 • overige transfers, Death railway ticket River Kwai (ca. €2,50 pp) en overige ferrytickets;
 • overige maaltijden;
 • extra upgrades of extra excursies;
 • entrees, fooien etc;
 • afhankelijk van je vertrekdatum evt verplichte toeslagen op (Thaise) feestdagen (je local Hero heeft de laatste informatie)

Beste reistijd Thailand 

Qua klimaat zijn er drie belangrijke seizoenen in Thailand. In elke periode kan goed gereisd worden. 
De temperatuur in Thailand ligt het hele jaar door tussen de 25° en 35° C, met uitschieters naar boven in het droge seizoen.

Heet: periode van maart tot juni met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.

Regenseizoen: periode van juli t/m oktober. De regenbuien in Thailand zijn vaak kort en hevig.

Droog: periode van november tot en met februari. Deze periode wordt gezien als de meest ideale periode om Thailand te bezoeken. De kans op regen is gering, de temperatuur is aangenaam en de luchtvochtigheid is lager.

Aan de Golf van Thailand (waar het eiland Koh Samui ligt) valt de moessonperiode wat later, namelijk van september tot en met december. 

Visum & paspoort in Thailand

Wanneer je Thailand binnenkomt ontvang je in je paspoort een stempel. Met dit toeristenvisum van Thailand mag je maximaal 30 dagen in het land verblijven. Wil je langer door Thailand reizen, dan moet je wel een visum aanvragen. Dit kan je gemakkelijk voor je vertrek online regelen via e-visums.nl. Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst uit Thailand.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten voor Thailand. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie.

Vaccinaties Thailand

Laat je up-to-date adviseren en ga goed voorbereid op pad. Via de website van Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering kun je informatie inwinnen en de dichtsbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis naar Thailand. 

Tijdsverschil

In Thailand is het gedurende onze zomertijd 5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur later.

Kleding

Lekkere zomerkleding kun je gerust in je koffer stoppen. Een jurkje, korte broek, t-shirt en vergeet je zwemspullen niet. ’s Avonds kan het wat afkoelen in Thailand dus een shirt met lange mouwen of vestje zijn dan wel handig. Ook nog eens praktisch tegen de muggen.

Neem naar een bezoek aan één van de vele tempels in Thailand iets mee om je schouders en knieën te bedekken.

Geld en pinnen in Thailand

In Thailand betaal je met de Thaise Baht (THB). Om een idee te krijgen kun je thuis alvast de koers bekijken. Het is ook mogelijk om met US dollars te betalen, maar dan ben je wel afhankelijk van de wisselkoers van dat ene souvenirwinkeltje. 

Pinnen kun je in Thailand bijna overal, en ook creditcards (vooral Visa en Mastercard) worden vaak geaccepteerd in Thailand, zeker in de grote steden. Op de kleinere eilanden en/of in afgelegen gebieden kom je echter geen pinautomaten tegen, en is het dus aan te raden voldoende contant geld op zak te hebben.

Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat Euro’s of Dollars in cash bij je te hebben.

Vergeet niet je bankpas uit te breiden naar ‘Azie’, anders kun je geen geld pinnen. 

Elektriciteit

De stopcontacten in Thailand werken ook op 220 volt. De stopcontacten zijn vaak wel anders dan in Nederland, neem daarom een wereldstekker mee zodat je niet voor verrassingen komt te staan.  

Getting around

Reizen door Thailand is een belevenis op zich. De infrastructuur is goed en je kunt kiezen uit verschillende, typisch Thaise, vervoersmogelijkheden. Het reizen per openbaar vervoer is prima geregeld in Thailand. 
De bussen en treinen rijden volgens een vaste dienstregeling. Reizen met het lokale vervoer is volgens ons een leuke manier om veel van het wisselende landschap te zien en kennis te maken met de locals en andere reizigers. Je zult merken dat elke vorm van vervoer in Thailand zijn charme heeft. Probeer bijvoorbeeld eens de watertaxi of de slaaptrein. Tijdens je reis door Thailand regelt de local Hero de grote transfers per vliegtuig of (nacht)trein. De overige (kleine) transfers kun je zelf gemakkelijk ter plaatse regelen, zoals een lokale bus of een korte treinrit. Als je wilt dan kan Henk de transfers ook voor je regelen. Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op: 

-vliegwinkel.nl  
-vliegtickets.nl 
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je localHero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar 

De budget Thailand reis start in Bangkok. Ook als je meerdere landen in Zuid Oost Azië combineert is dat handig want vanuit Bangkok zijn er veel goedkope doorvluchten, o.a. met Air Asia, via hun site Airasia.com ook direct te boeken. Denk wel aan de bagage limiet.  

Kosten

Reken voor een directe retourvlucht op tenminste € 600,-. Voordelige vluchten beginnen, vooral in het voorseizoen, mei/juni, rond € 500,-. Er zijn meer goedkope mogelijkheden maar je moet overstappen, bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. Reken in de drukke tijden al snel € 250,- meer. In het hoogseizoen is € 1000,- voor een directe vlucht geen uitzondering. Vroeg boeken loont. 

Maatschappijen 
De meeste reizigers vliegen met een directe vlucht van Eva Air of, iets duurder, met KLM.

Tijden

* Bijna alle maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). Houd hier rekening mee bij je dagplanning. Een directe vlucht duurt ca. 11 uur. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk. Voor € 100,- of € 150,- p.p. extra is direct vliegen een stuk comfortabeler en nog milieuvriendelijker ook.

Tips

* Boek je vlucht voor je Budget Thailand rondreis bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. 
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
* Let op speciale actieperiodes, bv. KLM Wereld Deal Weken. 
* Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er vaak ook goede, betaalbare directe vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden.


Binnenlandse vluchten

Doorgaans regelt je local Hero de benodigde binnenlandse vlucht (en) op je route. Dat is handig want soms zijn er in de maanden tussen boeken en je reis zelf nogal wat tijdswijzigingen. Je local Hero kan die direct bijhouden, in je reis verwerken en bijvoorbeeld de tijden voor de geboekte transfers aanpassen.

reisduur:
20 dagen / 19 nachten
route:
Bangkok - River Kwai - Kanchanaburi - Ayuttaya - Chiang Mai - Bangkok - Surat Thani - Ko Samui - Ko Phangan - Bangkok
reissom:
va. € 1575,- (p.p. 2 volwassenen)
Complete, comfortabele rondreis Thailand van noord naar zuid, waarbij je steeds lang genoeg op de juiste plaatsen bent. Je slaapt …
︿

Inclusief:

 • aankomsttransfer;
 • alle overnachtingen met ontbijt;
 • vlucht Chiang Mai – Bangkok; 
 • nachttreinen Ayuttaya – Chiang Mai en Bangkok – Surat Thani v.v, allen 2e klas;
 • ferry Chumphon en lijnbus naar Bangkok;
 • privétransfer Kanchanaburi – Ayuttaya;
 • tweedaagse privé toer River Kwai met vervoer en Engels sprekende gids;
 • tweedaagse jungletoer Chiang Mai, in kleine groep met Engelssprekende gids; volpension;
 • zeiltocht per jonk van Ko Samui naar Ko Phangan inclusief lunch;
 • CO2 compensatie reis.

Exclusief:

 • internationale retourvlucht;
 • overige transfers, Death railway ticket River Kwai (ca. €2,50 pp) en overige ferrytickets;
 • overige maaltijden;
 • extra upgrades of extra excursies;
 • entrees, fooien etc;
 • afhankelijk van je vertrekdatum evt verplichte toeslagen op (Thaise) feestdagen (je local Hero heeft de laatste informatie)
Beste reistijd Thailand  Qua klimaat zijn er drie belangrijke seizoenen in Thailand. In elke periode kan goed gereisd worden. De temperatuur in …
︿
Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst Thailand, Bangkok

Wat gedesoriënteerd door de klamme warmte die om je heen slaat, stap je het vliegtuig uit. Je individuele rondreis Thailand gaat beginnen! Je transfer staat al op je te wachten en je bent binnen een uur in je hotel. Eerst een duik in het zwembad of gelijk de deur uit, want zo wen je het snelst aan het tijdsverschil in Thailand.

Ga een hapje eten in de wijk rond Khao San Road of bezoek de tempels van Wat Phra Kaew en het Grand Palace, maak een boottochtje over de rivier, struin over de vele marktjes of door Chinatown en maak een ritje met de tuktuk. Sluit af met een drankje in een van de skylounges van de grote hotels voor een avond uitzicht over Bangkok.

local Hero

* Lekker echt Thais eten? Ga naar de gezellig drukke Baan Klang Nam 2 aan de rivier. Ik kan het ook tevoren reserveren als je wilt.
* Laat de tuktuk nog even staan en neem de metertaxi.
* Zoek je een leuke skylounge? Bijvoorbeeld de Red Sky bar in het Centara hotel of in Sofitel So.

meet the locals

Dag 1 - 2: Aankomst Thailand, Bangkok

Wat gedesoriënteerd door de klamme warmte die om je heen slaat, stap je het vliegtuig uit. Je individuele rondreis Thailand gaat beginnen! Je transfer staat al op je te wachten …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • Ik start lekker luxe. Reken op ca.€ 10,-/€ 20,- p.p.p.n. extra.

 • Ik start lekker luxe. Reken op ca.€ 10,-/€ 20,- p.p.p.n. extra.

Dag 3: Rondreis Thailand, verblijf Bangkok

Je bent waarschijnlijk vroeg wakker de eerste dagen van je rondreis Thailand, dus na het ontbijt kun je er direct op uit. Neem de skytrain naar het Grand Palace: ondanks de drukte een tempelcomplex dat je niet over mag slaan. In de straatjes erom heen liggen Thai restaurantjes waar je goed kunt lunchen. Loop vandaar naar de liggende Boeddha Wat Po, neem de express boot naar de Wat Arun tempel aan de rivier of ga naar de drukke marktjes van Chinatown.

Wij maakten een fietstocht door de achterafstraatjes: winkeltjes, tempels en soms bijna letterlijk dwars door iemands huiskamer. Deels fiets je ook aan de andere kant van de rivier over smalle groene fietspaden en langs blikkerend gouden tempeldaken.

local Hero

* Doe mee aan de Tai Chi, de Chinese ochtendgymnastiek.  
* Denk bij tempelbezoek aan gepaste, bedekte kleding.  
* Chinatown is 's avonds bijna uitgestorven, ga bij voorkeur rond de middag. 

meet the locals

Dag 3: Rondreis Thailand, verblijf Bangkok

Je bent waarschijnlijk vroeg wakker de eerste dagen van je rondreis Thailand, dus na het ontbijt kun je er direct op uit. Neem de skytrain naar het Grand Palace: ondanks …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Vertrek 08.00 en 13.00 uur centraal in Bangkok. Duur ca 4 uur. Reken op ca. € 34,- p.p.

 • Vertrek 08.00 en 13.00 uur centraal in Bangkok. Duur ca 4 uur. Reken op ca. € 34,- p.p.

 • Verken Bangkok culinair, achter de schermen. Duur ca. 4 uur. Reken op ca. € 35,- p.p.

 • Verken Bangkok culinair, achter de schermen. Duur ca. 4 uur. Reken op ca. € 35,- p.p.

Dag 4: Bangkok – River Kwai

Vroeg op voor een kijkje op een aantal typisch Thaise ochtendmarkten. Eerst naar de Mae Klong (Macachai) treinmarkt en dan, met de trein dwars door een natuurgebied, naar de Samut Sakhon, de grootste vis- en seafood markt van Thailand. Na de lunch maak je ’s middags een rit per boemeltrein over de beruchte Birma spoorlijn en over de Bridge over the River Kwai naar Kanchanaburi.

Het laatste stukje neem je de snelle longtailboot naar je floatel: houten bungalowtjes met eigen eenvoudige badkamer, steiger en hangmat op vlotten die drijven op de rivier, midden in een spectaculaire jungle. Er is geen elektriciteit dus als je ’s avonds dineert wordt je verlicht door allemaal romantische olielampjes.

local Hero

Zelfs als je de Birma spoorlijn wat toeristisch vindt, is een kort bezoek te overwegen: het is en blijft een van de mooiste, meest afwisselende jungle gebieden van Thailand waar we steeds de rustige plekjes opzoeken.

Dag 4: Bangkok – River Kwai

Vroeg op voor een kijkje op een aantal typisch Thaise ochtendmarkten. Eerst naar de Mae Klong (Macachai) treinmarkt en dan, met de trein dwars door een natuurgebied, naar de Samut …

︿

Dag 5: River Kwai - Kanchanaburi

Neem voor het ontbijt een duik in de rivier (het is schoon water) en een kijkje in een klein dorp van de Mon stam, dat hier dichtbij ligt. ’s Middags verlaat je het River Kwai floatel en ga je naar één van de hoogtepunten van Thailand: de beroemde Bridge over the River Kwai zelf. Ook bezoek je het oorlogsmuseum en de begraafplaats waar veel Nederlanders begraven liggen. 

Buiten het weekend, als het rustig is, kun je met gids en longtailboot naar de Erawanwatervallen: 7 verschillende niveaus en 1500m hoogte verschil. Neem zwemspullen mee en kijk hoever je komt. Na een paar uurtjes eindig je aan de voet van de waterval waar je wat kunt eten of drinken.

local Hero

* Erawantrip, ca. € 10,-/€ 20,- en entree ca. € 13,- p.p. ter plaatse.
* In plaats van floatel en resort kun je ook 2 nachten slapen in een romantisch tentenkamp. Met sanitair en airco maar wel midden in de Thaise natuur. Reken op ca. € 43,- p.p. extra.

Dag 5: River Kwai - Kanchanaburi

Neem voor het ontbijt een duik in de rivier (het is schoon water) en een kijkje in een klein dorp van de Mon stam, dat hier dichtbij ligt. ’s Middags …

︿

Dag 6: Individuele rondreis Thailand, naar Ayuttaya

Per airco minibus van je hotel bij Kanchanaburi naar de oude koningsstad Ayuttaya, al sinds 1984 een UNESCO Heritage Site en één van de highlights van Thailand. Bij aankomst is een taxi naar je hotel zo geregeld. Na Bangkok is het allemaal wat overzichtelijker. Je begint al te wennen en kunt je eigen plan trekken, zowel in de stad zelf als bij de tempels.

Bij je hotel kun je voor een paar euro een fiets huren of een tuktuk regelen. Het tempelcomplex met zijn torens (chedi’s) en Khmer paleizen is uitgestrekt, dus doe het rustig aan. Een van de mooiste tempels is de tussen de rijstvelden gelegen Chai Wattanaram.

local Hero

* De tempels die je zeker moet bezoeken: de Wat Rachaburan en de Wat Mahatat.
* Maak rond 16.30 uur een tuktuk toer langs de tempels: de zon gaat langzaam onder, de tempels worden in de spotlights gezet, de maan komt op: in een uurtje of 2 een goedkoop en romantisch tripje. Zelf doen of via mij te boeken.
* Ayuttaya is een van de warmste plekken van Thailand, neem water en een petje mee.

meet the locals

Dag 6: Individuele rondreis Thailand, naar Ayuttaya

Per airco minibus van je hotel bij Kanchanaburi naar de oude koningsstad Ayuttaya, al sinds 1984 een UNESCO Heritage Site en één van de highlights van Thailand. Bij aankomst is …

︿

Dag 7: Ayuttaya naar Chiang Mai

Slaap vanochtend eens lekker uit en ga daarna brunchen in een van de sfeervolle restaurantjes aan het water. Te warm? Maak een boottochtje over de rivier of koel af in het openbare zwembad. Een relaxed dagje tijdens je rondreis Thailand.

Vanuit Ayutthaya neem je rond 19.15 uur de nachttrein naar Chiang Mai. Het is handig als je voor je in de trein stapt al gegeten hebt, want in de trein zelf zijn alleen snacks, geen echte maaltijden te krijgen. Een nachttrein is echt een aanrader tijdens je rondreis, Thailand heeft een goed treinnetwerk.

local Hero

* Ik reserveer een couchette 2e klas. Goed te doen maar wil je comfortabel, dan kun je ook 1e klas.  
* Neem voor onderweg wat drinken en snacks mee.
* Naast Ayuttaya kun je naar Sukhothai, een tempelstad tussen Bangkok en Chiang Mai. Ruïnes tussen het groen en heerlijk rustig. Je kunt dit combineren met een homestay in een off-the beaten track plattelandsdorpje, waar je je een nachtje doorbrengt bij een gastfamilie en daarna doorreizen naar Chiang Mai.

Dag 7: Ayuttaya naar Chiang Mai

Slaap vanochtend eens lekker uit en ga daarna brunchen in een van de sfeervolle restaurantjes aan het water. Te warm? Maak een boottochtje over de rivier of koel af in …

︿

Dag 8 - 9: Aankomst en verblijf Chiang Mai - Rondreis Thailand

Vroeg in de ochtend kom je aan op het treinstation van Chiang Mai en pak je een taxi naar je centraal gelegen hotel. Chiang Mai doet gezellig en overzichtelijk aan. Je loopt gemakkelijk naar de bekende nachtmarkt. Minder druk is de Warorot markt, waar je naast groente en fruit allerlei exotische ingrediënten kunt kopen (en proberen).

Vervoer in de stad is geen probleem, met een tuktuk  kom je overal. Naast winkels tref je overal nijverheidsfabriekjes en zo’n 300 tempels. De bekendste, de Doi Suthep, ligt op een heuvel net buiten de stad. Je hebt er een prachtig uitzicht en zo tegen zonsondergang is het er weer rustig.

Dag 8 - 9: Aankomst en verblijf Chiang Mai - Rondreis Thailand

Vroeg in de ochtend kom je aan op het treinstation van Chiang Mai en pak je een taxi naar je centraal gelegen hotel. Chiang Mai doet gezellig en overzichtelijk aan. …

︿

Dag 10: Thailand, trekking naar de bergstammen

Vanochtend start je 2 daagse trekking door de jungle van Thailand. Via een lokale markt voor wat laatste inkopen, door naar de Mork Fa watervallen. Na wat zwemmen en genieten van het uitzicht lunch je in een lokaal restaurant.

Na de lunch ga je samen met een gids de dichte jungle in en kom je langs de bergstammen die hier wonen en leven. Je maakt tijdens je 2 daagse trekking kennis met de lokale bevolking en slaapt simpel aan de rand van één van de dorpen. Vergeet niet te luisteren naar de geluiden uit de jungle. 

Dag 10: Thailand, trekking naar de bergstammen

Vanochtend start je 2 daagse trekking door de jungle van Thailand. Via een lokale markt voor wat laatste inkopen, door naar de Mork Fa watervallen. Na wat zwemmen en genieten …

︿

Dag 11: Bamboeraften, naar Chiang Mai

Na het ontbijt loop je verder naar een kamp aan de rivier. Hier worden de bamboe vlotten klaar gemaakt en zak je op eigen gelegenheid langzaam stroomafwaarts de rivier af. Langs de oevers overal dicht tropisch regenwoud, een bijzondere ervaring. 

Je raft ongeveer 2 uur over de Mae Taeng rivier tot je het dopje van de Shan bergstam bereikt. Hier lunch je en heb je tijd om de omgeving en de houten hangbrug te verkennen. Uiteindelijk neem je aan het einde van de middag afscheid van de jungle en rijd je terug naar Chiang Mai. 

Dag 11: Bamboeraften, naar Chiang Mai

Na het ontbijt loop je verder naar een kamp aan de rivier. Hier worden de bamboe vlotten klaar gemaakt en zak je op eigen gelegenheid langzaam stroomafwaarts de rivier af. …

︿

Dag 12: Chiang Mai – Bangkok – Surat Thani

Vanochtend kun je nog even lekker uitrusten tijdens je Thailand rondreis (en je was laten doen!). Tegen de middag neem je de taxi naar de luchthaven voor je vlucht naar Bangkok, de hoofdstad van Thailand.

Bij aankomst neem je een taxi naar het treinstation, vanwaar je om 19.30 uur de nachttrein neemt naar Surat Thani. Ook deze keer, net als in alle nachttreinen in Thailand, zijn in de trein zelf geen warme maaltijden maar alleen wat snacks te koop.

local Hero

* Als je wilt kun je vanuit Surat Thani een 2- of 3 daagse verblijf bij Khao Sok Nationaal park invoegen.
* Ik reserveer een couchette 2e klas. Goed te doen maar wil je comfortabel, dan kun je ook 1e klas.
* Neem voor onderweg wat drinken en snacks mee.

Dag 12: Chiang Mai – Bangkok – Surat Thani

Vanochtend kun je nog even lekker uitrusten tijdens je Thailand rondreis (en je was laten doen!). Tegen de middag neem je de taxi naar de luchthaven voor je vlucht naar …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Tegen een toeslag vanuit Chiang Mai direct naar Ko Samui te vliegen. Reken op ca. € 180,- p.p.

 • Tegen een toeslag vanuit Chiang Mai direct naar Ko Samui te vliegen. Reken op ca. € 180,- p.p.

Dag 13: Thailand rondreis, van Surat Thani naar Ko Samui

Na aankomst vanochtend reis je in ca. 2 uur naar de pier van Surat Thani, waar de ferry naar het eiland Ko Samui vertrekt. Bij de pier koop je een kaartje en stapt aan boord. Het is ongeveer 1,5 uur varen en bij aankomst neem je de taxi naar je Ko Samui resort.

Je verblijft aan de noordoostkust, een rustig deel van het eiland, in een comfortabel middenklasse resort hotel met zwembad. Wil je naar de shops en de drukte dan zit je per taxi in 10 minuutjes op de stranden van Chaweng en Lamai, die ’s avonds nog wel eens luidruchtig kunnen zijn.

local Hero

Je slaapt op Ko Samui in een comfortabel rustig gelegen resort hotel niet ver van het strand. Veel van onze reizigers worden hier erg blij van. Maar wil je een ander verblijf, laat het me weten.  

Dag 13: Thailand rondreis, van Surat Thani naar Ko Samui

Na aankomst vanochtend reis je in ca. 2 uur naar de pier van Surat Thani, waar de ferry naar het eiland Ko Samui vertrekt. Bij de pier koop je een …

︿

Dag 14 - 15: Rondreis Thailand, strand verblijf Ko Samui

Een duik in zee vanaf je eigen strand, uitgebreid ontbijten, de dagen vliegen om. Ben je een wat actief type? Het achterland, zoals overal in Thailand, is bijzonder groen. Overal zie je kokospalmen en rubberplantages en slingeren de aapjes tussen de bomen. De Thai zijn het gewend, voor ons toch een apart gezicht.

Huur een auto of bromfiets of pak de songthaew (kleurige share taxi pickup met 2 houten banken in de laadbak) naar de watervallen van Na Muang en de boeddhistische tempel van Laem Saw. Winkelen en shoppen kan natuurlijk volop in de hoofdstraat bij Lamai en Chaweng. De keuze is aan jou.

Dag 14 - 15: Rondreis Thailand, strand verblijf Ko Samui

Een duik in zee vanaf je eigen strand, uitgebreid ontbijten, de dagen vliegen om. Ben je een wat actief type? Het achterland, zoals overal in Thailand, is bijzonder groen. Overal …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ik wil hier langer blijven. Reken op een vanaf prijs van ca. € 25,- p.p.p.n.

 • Ik wil hier langer blijven. Reken op een vanaf prijs van ca. € 25,- p.p.p.n.

Dag 16: Individuele rondreis Thailand, zeiltocht naar Ko Phangan

Vandaag neem je na het ontbijt de taxi naar de pier. In plaats van de ferry te nemen maak je vandaar een zeiltocht per houten jonk naar Ko Phangan. Luier in de kussens aan dek, geniet van het uitzicht op de baaien. Er gaan max. 20 mensen mee. Onderweg leg je aan bij Ko Mah. Dit Thaise eilandje is de mooiste snorkelplek tussen Samui en Phangan.

Helemaal voldaan en rozig van zon en zee stap je op de pier van Ao Thong Nai Pan van boord en neemt een taxi naar je resorthotel bij Had Salat beach in het rustige noordwesten van het eiland. In de tips hier links geef ik aan welke andere hotelopties er zijn. 

local Hero

* Natuurlijk kan ik ook de ferry regelen, maar deze boottrip is echt de moeite waard. Vertrek op di, do en za.
* Zoek je meer drukte en gezelligheid dan kan ik Had Yeo beach in het noordwesten of de twee Tong Nai Pan stranden in het noordoosten aanbevelen. 
* Echt een party- en full moon ganger? Dan boek ik Had Rin beach voor je.

Dag 16: Individuele rondreis Thailand, zeiltocht naar Ko Phangan

Vandaag neem je na het ontbijt de taxi naar de pier. In plaats van de ferry te nemen maak je vandaar een zeiltocht per houten jonk naar Ko Phangan. Luier …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Afhankelijke van datum, hotel en ligging, reken op ca. € 30,- p.p.p.n.

 • Afhankelijke van datum, hotel en ligging, reken op ca. € 30,- p.p.p.n.

Dag 17: Strand verblijf Ko Phangan

Relaxte stranddag op een lekker rustig tropisch eiland. Verborgen strandjes met poederzacht strand, dromerige baaien en overal tropisch groen, veel beter wordt het niet. Neem een duik in het heldere water, geniet van de zon en lees je boek uit.

Als je wilt, kun je bij je resort een fiets huren om het groene heuvelachtige en ongerepte binnenland te verkennen. Zo kom je ook bij het hoogste punt (ca 600 m) van het eiland: Kao Ra. Pas wel op voor de apen en wilde zwijnen die je pad kunnen kruisen.

Dag 17: Strand verblijf Ko Phangan

Relaxte stranddag op een lekker rustig tropisch eiland. Verborgen strandjes met poederzacht strand, dromerige baaien en overal tropisch groen, veel beter wordt het niet. Neem een duik in het heldere …

︿

Dag 18: Ko Phangan, snelbus naar Bangkok

Vandaag eindigt je strandverblijf in Thailand. Vanaf de pier neem je de ferry die je naar Chumphon brengt. Hier stap je op de snelbus naar Bangkok, waar je aan het eind van de dag aankomt op het busstation. Je neemt dan op eigen gelegenheid een taxi naar je hotel voor de laatste overnachting in Bangkok.

In Bangkok heb je dan nog even wat tijd om te shoppen voor de laatste souvenirs. Of voor een laatste Thaise maaltijd.

local Hero

Als je wilt kan ik de ontbrekende transfers en ferrytickets ook voor je regelen.

Dag 18: Ko Phangan, snelbus naar Bangkok

Vandaag eindigt je strandverblijf in Thailand. Vanaf de pier neem je de ferry die je naar Chumphon brengt. Hier stap je op de snelbus naar Bangkok, waar je aan het …

︿

Dag 19 - 20: Vertrek Thailand, terugvlucht

Afhankelijk van je vluchttijd neem je de dag erop een taxi naar de luchthaven. Doorgaans vertrek je tegen de avond naar de luchthaven en kom je de volgende ochtend vroeg aan in Amsterdam.

Je Thailand reis zit er op. Een reistas vol vuile was, maar een hoofd vol mooie, nieuwe herinneringen. 

local Hero

Wil je voor de laatste dag een dagkamer reserveren in de stad of bij de luchthaven, laat het me weten..

Dag 19 - 20: Vertrek Thailand, terugvlucht

Afhankelijk van je vluchttijd neem je de dag erop een taxi naar de luchthaven. Doorgaans vertrek je tegen de avond naar de luchthaven en kom je de volgende ochtend vroeg …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Henk

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Thailand: