Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Ydwer en Monique’s favoriete reis

reisduur:
21 dagen / 20 nachten
route:
Bangkok – Ayutthaya - Chiang Mai - Pai – Krabi - Khao Sok National Park - Koh Lanta
reissom:
va. € 1630,- (p.p. bij 2 personen) (Boek zelf je retourvlucht)

Mooie reizen hoor, die voorbeeldreizen van jullie. Maar misschien wil je een inspirerend verhaal lezen van iemand die zélf zijn of haar eigen reis in elkaar heeft gezet. We hebben daarom reisbloggers Ydwer en Monique uitgenodigd te vertellen over hun belevenissen en favoriete reisroute door Thailand.

Ydwer en Monique zijn twee enthousiaste wereldreizigers die niets liever doen dan de aardbol afstruinen op zoek naar de mooiste plekjes. In 2016 startten ze met hun blog GlobeHopper.nl. Ze stonden toen aan het begin van hun wereldreis waarbij ze letterlijk een rondje rondom de aarde maakten. Inmiddels gaan ze op avontuur als gezin en ontdekken ze mooie bestemmingen ver weg en dichtbij.

Wil jij ook deze reis maken? Neem contact op met je Thailand reisspecialist ter plaatse, local Hero Henk. Hij helpt je graag met de voorpret van het ontwerpen van jouw Thailand-reis.

Inclusief:

 • Aankomsttransfer
 • Transfers per airconditioned minibusje met chauffeur: Bangkok naar Ayutthaya, Chiang Mai naar Pai, Pai naar Chiang Mai, Krabi naar Khao Sok en Khao Sok naar Koh Lanta;
 • Binnenlandse vluchten: Chiang Mai - Bangkok - Krabi en Krabi - Bangkok;
 • Nachttrein van Ayutthaya naar Chiang Mai, 2e klas airconditioned couchettes;
 • Alle overnachtingen met ontbijt inbegrepen;
 • Assistentie van je Nederlandstalige local Hero in Thailand.

 Exclusief:

 • Internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • Korte transfers: Ayatthuya hotel naar treinstation, Chiang Mai treinstation naar hotel, hotel Chiang Mai naar Chiang Mai airport, Krabi airport naar hotel en Koh Lanta hotel naar Krabi airport; 
 • Trein tickets death railway;
 • Entreekosten;
 • Overige maaltijden;
 • Extra upgrades, extra excursies en fooien;
 • Afhankelijk van je vertrekdatum evt. verplichte toeslagen op (Thaise) feestdagen (je local Hero heeft de laatste informatie).

Wat is de beste reistijd voor Thailand? 

Qua klimaat zijn er drie belangrijke seizoenen in Thailand. In elke periode kan goed gereisd worden. 
De temperatuur in Thailand ligt het hele jaar door tussen de 25° en 35° C, met uitschieters naar boven in het droge seizoen.

Heet: periode van maart tot juni met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.

Regenseizoen: periode van juli t/m oktober. De regenbuien in Thailand zijn vaak kort en hevig.

Droog: periode van november tot en met februari. Deze periode wordt gezien als de meest ideale periode om Thailand te bezoeken. De kans op regen is gering, de temperatuur is aangenaam en de luchtvochtigheid is lager.

Aan de Golf van Thailand (waar het eiland Koh Samui ligt) valt de moessonperiode wat later, namelijk van september tot en met december. 

Welk visum heb ik nodig voor Thailand? 

Wanneer je Thailand binnenkomt ontvang je in je paspoort een stempel. Met dit toeristenvisum van Thailand mag je maximaal 30 dagen in het land verblijven. Wil je langer door Thailand reizen, dan moet je wel een visum aanvragen. Dit kan je gemakkelijk voor je vertrek online regelen via e-visums.nl. Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst uit Thailand.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten voor Thailand. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor Thailand? 

Laat je up-to-date adviseren en ga goed voorbereid op pad. Via de website van LCR kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Of kijk voor actuele informatie op de website van GGD Reisvaccinaties. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis naar Thailand. 

Hoeveel tijdverschil is er met Thailand? 

In Thailand is het gedurende onze zomertijd 5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur later.

Is het veilig in Thailand?

Thailand is een veilig land, maar blijf op je hoede voor zakkenrollers, vooral op plekken waar het druk is. Bezoek geen afgelegen straten of parken. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisspecialist van Thailand, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Thailand en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd (van het ministerie van Buitenlandse Zaken) voor de actuele informatie over reizen naar Thailand.

Welke kleding neem ik mee naar Thailand?

Lekkere zomerkleding kun je gerust in je koffer stoppen. Een jurkje, korte broek, t-shirt en vergeet je zwemspullen niet. ’s Avonds kan het wat afkoelen in Thailand dus een shirt met lange mouwen of vestje zijn dan wel handig. Ook nog eens praktisch tegen de muggen.

Neem naar een bezoek aan één van de vele tempels in Thailand iets mee om je schouders en knieën te bedekken.

Welke valuta heeft Thailand? 

In Thailand betaal je met de Thaise Baht (THB). Om een idee te krijgen kun je thuis alvast de koers bekijken. Het is ook mogelijk om met US dollars te betalen, maar dan ben je wel afhankelijk van de wisselkoers van dat ene souvenirwinkeltje. 

Pinnen kun je in Thailand bijna overal, en ook creditcards (vooral Visa en Mastercard) worden vaak geaccepteerd in Thailand, zeker in de grote steden. Op de kleinere eilanden en/of in afgelegen gebieden kom je echter geen pinautomaten tegen, en is het dus aan te raden voldoende contant geld op zak te hebben.

Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat Euro’s of Dollars in cash bij je te hebben.

Vergeet niet je bankpas uit te breiden naar ‘Azie’, anders kun je geen geld pinnen. 

Welke stekker heeft Thailand? 

De stopcontacten in Thailand werken ook op 220 volt. De stopcontacten zijn vaak wel anders dan in Nederland, neem daarom een wereldstekker mee zodat je niet voor verrassingen komt te staan.  

Hoe reis ik door Thailand? 

Reizen door Thailand is een belevenis op zich. De infrastructuur is goed en je kunt kiezen uit verschillende, typisch Thaise, vervoersmogelijkheden. Het reizen per openbaar vervoer is prima geregeld in Thailand. 
De bussen en treinen rijden volgens een vaste dienstregeling. Reizen met het lokale vervoer is volgens ons een leuke manier om veel van het wisselende landschap te zien en kennis te maken met de locals en andere reizigers. Je zult merken dat elke vorm van vervoer in Thailand zijn charme heeft. Probeer bijvoorbeeld eens de watertaxi of de slaaptrein. Tijdens je reis door Thailand regelt de local Hero de grote transfers per vliegtuig of (nacht)trein. De overige (kleine) transfers kun je zelf gemakkelijk ter plaatse regelen, zoals een lokale bus of een korte treinrit. Als je wilt dan kan Henk de transfers ook voor je regelen. 

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 

-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je localHero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar 

De bloggersreis Thailand start in Bangkok. Ook als je meerdere landen in Zuid Oost Azië combineert is dat handig want vanuit Bangkok zijn er veel goedkope doorvluchten, o.a. met Air Asia, via hun site Airasia.com ook direct te boeken. Denk wel aan de bagage limiet.  

Kosten

Reken voor een directe retourvlucht op tenminste € 800,-. Voordelige vluchten beginnen, vooral in het voorseizoen, mei/juni, rond € 700,-. Er zijn meer goedkope mogelijkheden maar je moet overstappen, bent lang(er) onderweg en het risico op vertragingen is groter. Reken in de drukke tijden al snel € 250,- meer. In het hoogseizoen is € 1250,- voor een directe vlucht geen uitzondering. Vroeg boeken loont. 

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met een directe vlucht van Eva Air, Air France, Emirates of, iets duurder, met KLM.

Tijden

* Bijna alle maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). Houd hier rekening mee bij je dagplanning. Een directe vlucht duurt ca. 11 uur. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk. Voor € 100,- of € 150,- p.p. extra is direct vliegen een stuk comfortabeler en nog milieuvriendelijker ook.

Tips

* Boek je vlucht voor je Budget Thailand rondreis bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. 
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
* Let op speciale actieperiodes, bv. KLM Wereld Deal Weken. 
* Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er vaak ook goede, betaalbare directe vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden.


Binnenlandse vluchten

Doorgaans regelt je local Hero de benodigde binnenlandse vlucht (en) op je route. Dat is handig want soms zijn er in de maanden tussen boeken en je reis zelf nogal wat tijdswijzigingen. Je local Hero kan die direct bijhouden, in je reis verwerken en bijvoorbeeld de tijden voor de geboekte transfers aanpassen.

reisduur:
21 dagen / 20 nachten
route:
Bangkok – Ayutthaya - Chiang Mai - Pai – Krabi - Khao Sok National Park - Koh Lanta
reissom:
va. € 1630,- (p.p. bij 2 personen)
Mooie reizen hoor, die voorbeeldreizen van jullie. Maar misschien wil je een inspirerend verhaal lezen van iemand die zélf zijn …
︿

Inclusief:

 • Aankomsttransfer
 • Transfers per airconditioned minibusje met chauffeur: Bangkok naar Ayutthaya, Chiang Mai naar Pai, Pai naar Chiang Mai, Krabi naar Khao Sok en Khao Sok naar Koh Lanta;
 • Binnenlandse vluchten: Chiang Mai - Bangkok - Krabi en Krabi - Bangkok;
 • Nachttrein van Ayutthaya naar Chiang Mai, 2e klas airconditioned couchettes;
 • Alle overnachtingen met ontbijt inbegrepen;
 • Assistentie van je Nederlandstalige local Hero in Thailand.

 Exclusief:

 • Internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • Korte transfers: Ayatthuya hotel naar treinstation, Chiang Mai treinstation naar hotel, hotel Chiang Mai naar Chiang Mai airport, Krabi airport naar hotel en Koh Lanta hotel naar Krabi airport; 
 • Trein tickets death railway;
 • Entreekosten;
 • Overige maaltijden;
 • Extra upgrades, extra excursies en fooien;
 • Afhankelijk van je vertrekdatum evt. verplichte toeslagen op (Thaise) feestdagen (je local Hero heeft de laatste informatie).
Wat is de beste reistijd voor Thailand?  Qua klimaat zijn er drie belangrijke seizoenen in Thailand. In elke periode kan goed …
︿
Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst in Bangkok, proosten en rooftopbar

Vandaag begint onze avontuurlijke reis naar Thailand! Omdat het in Thailand 5 á 6 uur later is dan in Nederland, komt onze vlucht de volgende dag aan. Tijd om te acclimatiseren, te wennen aan het warme weer en in de vakantiestemming te komen!

Vanavond proeven we lekkere Thaise gerechten in een lokaal restaurantje. Onze favorieten: Pad Thai, Tom Yum en Tom Kha Kai.

Dag 1 - 2: Aankomst in Bangkok, proosten en rooftopbar

Vandaag begint onze avontuurlijke reis naar Thailand! Omdat het in Thailand 5 á 6 uur later is dan in Nederland, komt onze vlucht de volgende dag aan. Tijd om te …

︿

Dag 3: Fietstocht Bangkok en bezoek Grand Royal Palace

Vandaag hebben we de hele dag de tijd om Bangkok te verkennen. We struinen langs het Grand Royal Palace en langs glinsterende goudkleurige tempels. Ook een fietstocht door Bangkok is een echte aanrader! Samen met een gids bezoeken we plekjes die je als toerist normaal gesproken nooit zou kunnen vinden. Voor liefhebbers van markten is een bezoek aan een drijvende markt - zoals Damnoen Saduak - erg leuk.

Om de vakantie meteen goed in te luiden, bezoeken we vanavond één van Bangkok’s beroemde rooftopbarren voor een lekker drankje en waanzinnig uitzicht over de stad!

Dag 3: Fietstocht Bangkok en bezoek Grand Royal Palace

Vandaag hebben we de hele dag de tijd om Bangkok te verkennen. We struinen langs het Grand Royal Palace en langs glinsterende goudkleurige tempels. Ook een fietstocht door Bangkok is een …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Vertrek 08.00 en 13.00 uur centraal in Bangkok. De fietstocht duurt 4 uur. Reken op ca. € 34,- p.p.

 • Vertrek 08.00 en 13.00 uur centraal in Bangkok. De fietstocht duurt 4 uur. Reken op ca. € 34,- p.p.

Dag 4: Op naar Ayutthaya

We starten de dag met een wandeling langs de Chao Praya Rivier. Maar je kunt zelf deze ochtend ook gebruiken om een lokale markt of één van de mega-winkelcentra te bezoeken waar Bangkok bekend om staat. Daarna pakken we een minivan naar Ayutthaya.

Twee uur later staan we in deze culturele stad die ruim 400 jaar lang de hoofdstad van Thailand was en een heel belangrijke functie had in Azië. De invloed van de stad zie je terug in de prachtige tempels en Boeddhabeelden uit deze tijd.

Dag 4: Op naar Ayutthaya

We starten de dag met een wandeling langs de Chao Praya Rivier. Maar je kunt zelf deze ochtend ook gebruiken om een lokale markt of één van de mega-winkelcentra te …

︿

Dag 5: Fietsen Ayutthaya park en nachttrein naar Chiang Mai

We verkennen Ayutthaya’s historische park met indrukwekkende tempelcomplexen uit de 14e eeuw. Het park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De leukste manier om het park te ontdekken is per fiets! Deze kun je overal in Ayutthaya huren. We nemen drinken en een lunchpakketje mee en hebben de hele dag de tijd. Een superleuke activiteit! (Ben je niet zo van het fietsen? Dan kun je ook en tuktuk huren voor een halve of hele dag).

Aan het einde van de middag gaan we terug naar het kleinschalige hotel voor een opfrisbeurt. ’s Avonds nemen we de nachttrein van Ayutthaya naar Chiang Mai. Reizen per nachttrein is een erg leuke ervaring in Thailand en ook heel comfortabel, met prima bedden. Dat moet je een keer geprobeerd hebben!

Dag 5: Fietsen Ayutthaya park en nachttrein naar Chiang Mai

We verkennen Ayutthaya’s historische park met indrukwekkende tempelcomplexen uit de 14e eeuw. Het park staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De leukste manier om het park te ontdekken is per fiets! …

︿

Dag 6: Op naar bruisend Chiang Mai

’s Morgens komt de trein aan in onze favoriete stad in het noorden: Chiang Mai. Deze stad bruist op alle fronten. In en rondom het oude centrum vind je talloze knusse straatjes met leuke eettentjes, koffiebarren en cafeetjes.

Je wandelt in no-time langs enorme tempels en Boeddhabeelden. De dagelijks avondmarkt en wekelijkse Sunday Market zijn dé plekken om souvenirs voor thuis te scoren.

Dag 6: Op naar bruisend Chiang Mai

’s Morgens komt de trein aan in onze favoriete stad in het noorden: Chiang Mai. Deze stad bruist op alle fronten. In en rondom het oude centrum vind je talloze …

︿

Kletsen met monniken

Wij bezoeken vanmiddag de tempel Wat Chedi Luang met de vrolijke rode ‘Fat Happy Boeddha’. Extra leuk: hier kun je deelnemen aan een ‘monk chat’. Op het terrein is een universiteit voor monniken en er is een zithoek waar je de monniken, in hun oranje gewaden, vragen mag stellen.

Bovendien vinden de monniken het erg leuk als je zelf vertelt wie je bent en waar je vandaan komt. Het helpt hen om beter Engels te leren, terwijl jij een bijzondere kans krijgt om een praatje aan te knopen met een monnik. Leuk, leerzaam én het levert mooie verhalen voor thuis op. ’s Avonds bezoeken we de bruisende avondmarkt waar we heerlijke Thaise streetfood eten.

Kletsen met monniken

Wij bezoeken vanmiddag de tempel Wat Chedi Luang met de vrolijke rode ‘Fat Happy Boeddha’. Extra leuk: hier kun je deelnemen aan een ‘monk chat’. Op het terrein is een …

︿

Dag 7: Chiang Mai en omgeving, waterpret Grand Canyon Water Park

We gaan een dagje de stad uit, op weg naar het Grand Canyon Water Park. Het waterpark ligt in een verlaten kalksteengroeve ca. 25 minuten rijden buiten Chiang Mai.  

In het waterpark kun je klifjumpen, wakeboarden, ziplinen over het water en helemaal los op enorme opblaasbare watertoestellen met wipe-out baan. Er is genoeg te doen voor zowel volwassenen als kinderen. Wij vermaken ons hier een hele dag.  

Dag 7: Chiang Mai en omgeving, waterpret Grand Canyon Water Park

We gaan een dagje de stad uit, op weg naar het Grand Canyon Water Park. Het waterpark ligt in een verlaten kalksteengroeve ca. 25 minuten rijden buiten Chiang Mai.   …

︿

Dag 8: Verblijf Chiang Mai, panoramatempel, kookcursus en ziplinen

We brengen onze laatste dag in Chiang Mai een bezoek aan de Doi Suthep tempel, een sprookjesachtig complex op een berg net buiten de stad. De rit er naartoe is een leuke, ‘kronkelige’ ervaring en bij de tempel aangekomen moet je eerst een trap met ruim 300 treden beklimmen. Maar dat is het waard!

Je kunt hier een paar uur ronddwalen, indrukwekkende bouwwerken bewonderen én je hebt vanaf het uitkijkpunt een waanzinnig uitzicht over de omgeving van Chiang Mai.

local Hero

Omdat wij Chiang Mai al vaker bezochten en er zoveel te doen is, hebben we een aantal extra tips:
* Een dagje ziplinen tussen de boomtoppen is een geweldig avontuur voor adrenalinezoekers. Dit kan in de jungle net buiten Chiang Mai.
* Chiang Mai is dé plek als je een Thaise kookcursus of Thaise massagecursus wilt doen! Tijdens eerdere reizen deden we beide en daar hebben we nog steeds plezier van.
* Wil je de prachtige natuur rondom Chiang Mag ontdekken? Je kunt van hieruit ook een 2-daagse of 3-daagse trekking maken naar bergdorpen in de omgeving. Zeker een aanrader als je iets langer de tijd hebt in Thailand!

meet the locals

Dag 8: Verblijf Chiang Mai, panoramatempel, kookcursus en ziplinen

We brengen onze laatste dag in Chiang Mai een bezoek aan de Doi Suthep tempel, een sprookjesachtig complex op een berg net buiten de stad. De rit er naartoe is …

︿

Dag 9: Op naar hippiedorpje Pai

Vandaag reizen we per minivan in 3 uur naar Pai; het leukste hippiedorpje in de bergen rondom Chiang Mai. Toen wij Pai de eerste keer bezochten was het nog vrij onbekend. We volgden yogalessen bij een oude Thaise dame die met haar 70+ nog enorm lenig was en ontmoetten andere backpackers in het handjevol barretjes langs de hoofdstraat van het dorpje.

Inmiddels is Pai wel uitgegroeid tot een backpackers-favoriet, maar nog zeer de moeite waard! Vanuit het kleinschalige hotel hebben we prachtig uitzicht over de omgeving en aan het einde van de dag nemen we een lekkere duik in het zwembad.

Dag 9: Op naar hippiedorpje Pai

Vandaag reizen we per minivan in 3 uur naar Pai; het leukste hippiedorpje in de bergen rondom Chiang Mai. Toen wij Pai de eerste keer bezochten was het nog vrij …

︿

Dag 10 - 11: Pai, watervallen en hot springs ontdekken

Het gemoedelijke Pai ligt diep verscholen in een vallei, omgeven door muren van eindeloze bergen en pal aan de pittoreske Pai-rivier. Hippies, backpackers en artistieke types struinen door de straatjes of relaxen bij de smoothie-barren en andere vele chillplekken in Pai.

Toch is er ook voor actievelingen genoeg te doen. We huren een scooter en ontdekken de prachtige countryside met panoramapunten, hot springs, watervallen, het Chinese dorpje Ban Santichon en de duizelingwekkende kliffen van de Pai Canyon.

Dag 10 - 11: Pai, watervallen en hot springs ontdekken

Het gemoedelijke Pai ligt diep verscholen in een vallei, omgeven door muren van eindeloze bergen en pal aan de pittoreske Pai-rivier. Hippies, backpackers en artistieke types struinen door de straatjes …

︿

Dag 12: Vlucht Chiang Mai naar Krabi, strandverblijf

Vanuit Pai worden we in 3 uur naar de luchthaven van Chiang Mai gebracht voor de vlucht naar Krabi in het zuiden van Thailand. Krabi is een badplaats die wordt omringd door groene palmbossen, direct grenzend aan het strand. Oude kalkstenen rotsformaties rijzen dramatisch op uit de Andaman zee en tropische eilandjes liggen schilderachtig voor de kust.

We checken in bij ons hotel vlakbij het strand. We zijn precies op tijd voor een heerlijke strandwandeling bij de ondergaande zon.

Dag 12: Vlucht Chiang Mai naar Krabi, strandverblijf

Vanuit Pai worden we in 3 uur naar de luchthaven van Chiang Mai gebracht voor de vlucht naar Krabi in het zuiden van Thailand. Krabi is een badplaats die wordt …

︿

Dag 13: Verblijf Krabi, zon, zee, strand en natuur

Krabi is een bestemming voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een strandlocatie met alle Westerse faciliteiten. Je hebt er twee prachtige stranden: Ao Nang Beach en Railay Beach. Die heb je inmiddels niet meer voor jezelf, vooral in december is het druk, het beste leg je je handdoek in de ochtend neer. 

Ao Nang is het belangrijkste strand van Krabi. Er is een drukke hoofstraat en daarnaast vind je diverse resorts en hotels wat meer verscholen in de bossen achter Ao Nang. Er is veel keuze qua restaurants, cafés en winkeltjes, en er is een uitgebreid uitgaansleven.

Dag 13: Verblijf Krabi, zon, zee, strand en natuur

Krabi is een bestemming voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een strandlocatie met alle Westerse faciliteiten. Je hebt er twee prachtige stranden: Ao Nang Beach en Railay Beach. Die …

︿

Boottochtje naar Railay Beach

Railay Beach is alleen bereikbaar met een ‘longtail boot’ vanuit Ao Nang. In 15 minuten vaar je naar deze fotogenieke plek met palmbomen en lijmstenen rotsformaties. Houd je van klimmen, dat is dit een heus paradijs. Er is een klein dorpje dat aan het strand grenst, hier vind je een handvol restaurants, barretjes en winkels.

Railay Beach is een heerlijke plek om een dag naartoe te gaan. Wij kiezen voor een dagje strand, zwemmen en snorkelen maar je kunt vandaag ook een boottocht of kanotocht maken naar mooie eilanden in de omgeving.

Boottochtje naar Railay Beach

Railay Beach is alleen bereikbaar met een ‘longtail boot’ vanuit Ao Nang. In 15 minuten vaar je naar deze fotogenieke plek met palmbomen en lijmstenen rotsformaties. Houd je van klimmen, …

︿

Dag 14: Ontdek Krabi, snorkelen en de monkey trail lopen

Nog een dagje relaxen in Krabi. We kopen een snorkelset en dobberen vandaag lekker in het heldere water. De ene na de andere tropische vis zwemt onder ons door.

Langs Ao Nang Beach loopt bovendien een mooi pad waarbij je langs plekken komt waar veel apen zitten, leuk om te doen! We sluiten de dag af met een massage op het strand en drinken een biertje in de avondzon.

Dag 14: Ontdek Krabi, snorkelen en de monkey trail lopen

Nog een dagje relaxen in Krabi. We kopen een snorkelset en dobberen vandaag lekker in het heldere water. De ene na de andere tropische vis zwemt onder ons door.

Langs …

︿

Dag 15: Op naar Khao Sok National Park: slapen in een boomhut

Tijd voor wat avontuur! In het zuiden van Thailand ligt een nationaal park dat we niet willen missen: Khao Sok Nationaal Park. Dit uitgestrekte regenwoud herbergt veel tropische diersoorten zoals olifanten, gibbonapen, tapirs en neushoornvogels. Je kunt en prachtige wandelingen maken.

We overnachten bijzonder in een heuse Tree House midden in de natuur. Wat een paradijs is dit!

Dag 15: Op naar Khao Sok National Park: slapen in een boomhut

Tijd voor wat avontuur! In het zuiden van Thailand ligt een nationaal park dat we niet willen missen: Khao Sok Nationaal Park. Dit uitgestrekte regenwoud herbergt veel tropische diersoorten zoals …

︿

Dag 16: Khao Sok National Park: boottocht, kajakken en zwemmen

Na heerlijke banana pancakes als ontbijt, maken we vandaag een dagtocht naarhet sprookjesachtige Cheow Lan Lake. De boottocht over het meer - met een houten longtail boot - gaat door adembenemende natuur.

Rotsen, jungle, apen die van boom naar boom slingeren; hier vind je het allemaal. We kunnen vandaag lekker zwemmen, kajakken en relaxen in en op het meer.

Dag 16: Khao Sok National Park: boottocht, kajakken en zwemmen

Na heerlijke banana pancakes als ontbijt, maken we vandaag een dagtocht naarhet sprookjesachtige Cheow Lan Lake. De boottocht over het meer - met een houten longtail boot - gaat door …

︿

Dag 17: Khao Sok National Park: jungle trekking

We willen graag wat dieper de jungle van Khao Sok in en maken een jungle trekking. Er lopen verschillende wandel trails door het nationaal park. Sommigen leiden naar watervallen, anderen naar de leefgebieden van gibbon apen en andere jungledieren.

Wil je er zeker van zijn dat je veel dieren spot, dan is een meerdaagse trektocht een aanrader. Wij kiezen echter voor de dagtocht en spotten bijzondere vogels, apen en de prachtige rauwe natuur.

Dag 17: Khao Sok National Park: jungle trekking

We willen graag wat dieper de jungle van Khao Sok in en maken een jungle trekking. Er lopen verschillende wandel trails door het nationaal park. Sommigen leiden naar watervallen, anderen …

︿

Dag 18: Tijd om te relaxen: Koh Lanta here we come!

Na Khao Sok liggen veel Thaise eilanden binnen handbereik. Wij kiezen ervoor om onze laatste vakantiedagen door te brengen op Koh Lanta.

Dit ultieme relaxeilandje aan de westkust van Thailand is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Je vindt er prachtige witte zandstranden en uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden met kans om reuzenmanta’s en walvishaaien te spotten.

Dag 18: Tijd om te relaxen: Koh Lanta here we come!

Na Khao Sok liggen veel Thaise eilanden binnen handbereik. Wij kiezen ervoor om onze laatste vakantiedagen door te brengen op Koh Lanta.

Dit ultieme relaxeilandje aan de westkust van Thailand is …

︿

Als een ware Robison Crusoe

Ook de diverse kleine eilandjes voor de kust van Koh Lanta zijn een bezoek waard, zoals het mooie Koh Ngai, Koh Kradan en Koh Mook. Allemaal slechts een paar kilometer groot, maar met waanzinnige stranden die zorgen voor het echte Robison Crusoe-gevoel.

Ons heerlijke beach hotel heeft een toplocatie pal aan het strand. Er is bovendien een zwembad aanwezig en op het strand kun je relaxen op schommels of in een hangmat. Een gedroomde afsluiter van onze reis…

Als een ware Robison Crusoe

Ook de diverse kleine eilandjes voor de kust van Koh Lanta zijn een bezoek waard, zoals het mooie Koh Ngai, Koh Kradan en Koh Mook. Allemaal slechts een paar kilometer …

︿

Dag 19 - 20: Koh Lanta: genieten van het eilandgevoel

Zwemmen, snorkelen, lekker eten bij onze favoriete strandtentjes en op zondagavond naar de wekelijkse (zeer gemoedelijke, niet al te drukke) pool party van een nabijgelegen barretje.

Onze dagen op Koh Lanta zijn snel gevuld en we willen eigenlijk nooit meer naar huis.

Dag 19 - 20: Koh Lanta: genieten van het eilandgevoel

Zwemmen, snorkelen, lekker eten bij onze favoriete strandtentjes en op zondagavond naar de wekelijkse (zeer gemoedelijke, niet al te drukke) pool party van een nabijgelegen barretje.

Onze dagen op Koh …

︿

Dag 21: Vertrek Koh Lanta, vlucht via Bangkok naar Amsterdam

Maar aan al dat moois komt na drie weken toch een einde. Vanaf Koh Lantareizen we weer terug naar Krabi. Van daaruit pakken we een vlucht terug naar Bangkok die aansluit op de intercontinentale vlucht terug naar huis.

Wil jij dezelfde reis maken door Thailand als wij hebben gedaan?
Vraag deze reis dan aan bij je Thailand reis-expert, je local Hero Henk. Uiteraard kun je de reis aanpassen als je nog iets anders wilt toevoegen, iets wilt skippen of als je juist wat extra nachten in wilt plannen.

Dag 21: Vertrek Koh Lanta, vlucht via Bangkok naar Amsterdam

Maar aan al dat moois komt na drie weken toch een einde. Vanaf Koh Lantareizen we weer terug naar Krabi. Van daaruit pakken we een vlucht terug naar Bangkok die …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Henk

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Thailand: