Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Thailand rondreis betaalbaar

reisduur:
21 dagen / 20 nachten
route:
Bangkok - Ayuttaya - Chiang Mai - Bangkok - Khao Sok - Ko Samui - Ko Tao - Bangkok
reissom:
va. € 1345,- (p.p. bij 2 volwassenen) (Boek zelf je retourvlucht)

Reizen met een wat kleinere portemonnee? Kijk dan eens naar deze budget Thailand rondreis. Je reist per trein en lijnbus, overnacht in lokale hotelletjes met ontbijt en doet de eenvoudige transfers gewoon zelf.

Toch heb je een complete individuele Thailand rondreis: de tempels en paleizen in Bangkok en Ayuttaya, Chiang Mai en de bergstammen in het Noorden, het regenwoud en de natuur in het Khao Sok nationaal park en het echte tropisch strandgevoel op de eilanden Ko Samui en Ko Tao.

Je kunt de budget Thailand voorbeeldreis aanpassen met extra nachten, een fiets-, klongtocht of streetfood safari. Vind je 3 weken Thailand wat lang, maak er dan een tweeweekse reis van zonder Chiang Mai. In onze winter is het jungle en snorkel eiland Ko Yao Yai een goede optie. Vraag je Thailand reisspecialist, local Hero Henk, om tips.

Inclusief:

 • aankomsttransfer;
 • alle overnachtingen met ontbijt;
 • nachhtrein Bangkok  - Chiang Mai 2e klas AC;
 • binnenlandse vlucht Chiang Mai Bangkok;
 • driedaagse trekking Chiang Mai met gids; 
 • nachttrein Bangkok – Surat Thani 2e klas AC; 
 • ferry Ko Tao – Chumpron en lijnbusticket naar Bangkok; 
 • halve dag kanotocht (Khao Sok) in kleine groep met Engels sprekende gids; 
 • assistentie van je local Hero

Exclusief: 

 • internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • overige transfers en overige ferrytickets;
 • trein/busticket Bangkok-Ayuttaya vv
 • overige maaltijden;
 • extra upgrades of extra excursies;
 • entrees, fooien etc.;
 • afhankelijk van je vertrekdatum evt verplichte toeslagen op (Thaise) feestdagen. (je local Hero heeft de laatste informatie).

Wat is de beste reistijd in Thailand? 

Qua klimaat zijn er drie belangrijke seizoenen in Thailand. In elke periode kan goed gereisd worden.
De temperatuur in Thailand ligt het hele jaar door tussen de 25° en 35° C, met uitschieters naar boven in het droge seizoen.

Heet: periode van maart tot juni met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.

Regenseizoen: periode van juli t/m oktober. De regenbuien in Thailand zijn vaak kort en hevig.

Droog: periode van november tot en met februari. Deze periode wordt gezien als de meest ideale periode om Thailand te bezoeken. De kans op regen is gering, de temperatuur is aangenaam en de luchtvochtigheid is lager.

Aan de Golf van Thailand (waar het eiland Koh Samui ligt) valt de moessonperiode wat later, namelijk van september tot en met december. 

Welk visum heb ik nodig voor Thailand?

Wanneer je Thailand binnenkomt ontvang je in je paspoort een stempel. Met dit toeristenvisum van Thailand mag je maximaal 30 dagen in het land verblijven. Wil je langer door Thailand reizen, dan moet je wel een visum aanvragen. Dit kan je gemakkelijk voor je vertrek online regelen via e-visums.nl. Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst uit Thailand.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten voor Thailand. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie.

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Thailand? 

Laat je up-to-date adviseren en ga goed voorbereid op pad. Via de website van LCR kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Of kijk voor actuele informatie op de website van GGD Reisvaccinaties. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis naar Thailand. 

Hoeveel tijdverschil is er met Thailand? 

In Thailand is het gedurende onze zomertijd 5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur later.

Is het veilig in Thailand?

Thailand is een veilig land, maar blijf op je hoede voor zakkenrollers, vooral op plekken waar het druk is. Bezoek geen afgelegen straten of parken. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisspecialist van Thailand, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Thailand en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd (van het ministerie van Buitenlandse Zaken) voor de actuele informatie over reizen naar Thailand.

Welke kleding neem ik mee naar Thailand? 

Lekkere zomerkleding kun je gerust in je koffer stoppen. Een jurkje, korte broek, t-shirt en vergeet je zwemspullen niet. ’s Avonds kan het wat afkoelen in Thailand dus een shirt met lange mouwen of vestje zijn dan wel handig. Ook nog eens praktisch tegen de muggen.

Neem naar een bezoek aan één van de vele tempels in Thailand iets mee om je schouders en knieën te bedekken.

Welke valuta wordt gebruikt in Thailand? 

In Thailand betaal je met de Thaise Baht (THB). Om een idee te krijgen kun je thuis alvast de koers bekijken. Het is ook mogelijk om met US dollars te betalen, maar dan ben je wel afhankelijk van de wisselkoers van dat ene souvenirwinkeltje. 

Pinnen kun je in Thailand bijna overal, en ook creditcards (vooral Visa en Mastercard) worden vaak geaccepteerd in Thailand, zeker in de grote steden. Op de kleinere eilanden en/of in afgelegen gebieden kom je echter geen pinautomaten tegen, en is het dus aan te raden voldoende contant geld op zak te hebben.

Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat Euro’s of Dollars in cash bij je te hebben.

Vergeet niet je bankpas uit te breiden naar ‘Azie’, anders kun je geen geld pinnen. 

Welke stekker heb ik nodig in Thailand? 

De stopcontacten in Thailand werken ook op 220 volt. De stopcontacten zijn vaak wel anders dan in Nederland, neem daarom een wereldstekker mee zodat je niet voor verrassingen komt te staan.  

Hoe reis ik door Thailand? 

Reizen door Thailand is een belevenis op zich. De infrastructuur is goed en je kunt kiezen uit verschillende, typisch Thaise, vervoersmogelijkheden. Het reizen per openbaar vervoer is prima geregeld in Thailand.
De bussen en treinen rijden volgens een vaste dienstregeling. Reizen met het lokale vervoer is volgens ons een leuke manier om veel van het wisselende landschap te zien en kennis te maken met de locals en andere reizigers. Je zult merken dat elke vorm van vervoer in Thailand zijn charme heeft. Probeer bijvoorbeeld eens de watertaxi of de slaaptrein. Tijdens je reis door Thailand regelt de local Hero de grote transfers per vliegtuig of (nacht)trein. De overige (kleine) transfers kun je zelf gemakkelijk ter plaatse regelen, zoals een lokale bus of een korte treinrit. Als je wilt dan kan Henk de transfers ook voor je regelen. 

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 

-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je localHero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

De budget Thailand reis start in Bangkok. Ook als je meerdere landen in Zuid Oost Azië combineert is dat handig want vanuit Bangkok zijn er veel goedkope doorvluchten, o.a. met Air Asia, via hun site Airasia.com ook direct te boeken. Denk wel aan de bagage limiet.  

Kosten

Reken voor een directe retourvlucht op tenminste € 800,-. Voordelige vluchten beginnen, vooral in het voorseizoen, mei/juni, rond € 700,-. Er zijn meer goedkope mogelijkheden maar je moet overstappen, bent lang(er) onderweg en het risico op vertragingen is groter. Reken in de drukke tijden al snel € 250,- meer. In het hoogseizoen is € 1250,- voor een directe vlucht geen uitzondering. Vroeg boeken loont. 

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met een directe vlucht van Eva Air, Air France, Emirates of, iets duurder, met KLM.

Tijden

* Bijna alle maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). Houd hier rekening mee bij je dagplanning. Een directe vlucht duurt ca. 11 uur. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk. Voor € 100,- of € 150,- p.p. extra is direct vliegen een stuk comfortabeler en nog milieuvriendelijker ook.

Tips

* Boek je vlucht voor je Budget Thailand rondreis bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. 
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
* Let op speciale actieperiodes, bv. KLM Wereld Deal Weken. 
* Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er vaak ook goede, betaalbare directe vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden.


Binnenlandse vluchten

Doorgaans regelt je local Hero de benodigde binnenlandse vlucht (en) op je route. Dat is handig want soms zijn er in de maanden tussen boeken en je reis zelf nogal wat tijdswijzigingen. Je local Hero kan die direct bijhouden, in je reis verwerken en bijvoorbeeld de tijden voor de geboekte transfers aanpassen.

reisduur:
21 dagen / 20 nachten
route:
Bangkok - Ayuttaya - Chiang Mai - Bangkok - Khao Sok - Ko Samui - Ko Tao - Bangkok
reissom:
va. € 1345,- (p.p. bij 2 volwassenen)
Reizen met een wat kleinere portemonnee? Kijk dan eens naar deze budget Thailand rondreis. Je reist per trein en lijnbus, …
︿

Inclusief:

 • aankomsttransfer;
 • alle overnachtingen met ontbijt;
 • nachhtrein Bangkok  - Chiang Mai 2e klas AC;
 • binnenlandse vlucht Chiang Mai Bangkok;
 • driedaagse trekking Chiang Mai met gids; 
 • nachttrein Bangkok – Surat Thani 2e klas AC; 
 • ferry Ko Tao – Chumpron en lijnbusticket naar Bangkok; 
 • halve dag kanotocht (Khao Sok) in kleine groep met Engels sprekende gids; 
 • assistentie van je local Hero

Exclusief: 

 • internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • overige transfers en overige ferrytickets;
 • trein/busticket Bangkok-Ayuttaya vv
 • overige maaltijden;
 • extra upgrades of extra excursies;
 • entrees, fooien etc.;
 • afhankelijk van je vertrekdatum evt verplichte toeslagen op (Thaise) feestdagen. (je local Hero heeft de laatste informatie).
Wat is de beste reistijd in Thailand?  Qua klimaat zijn er drie belangrijke seizoenen in Thailand. In elke periode kan goed …
︿
Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst budget Thailand reis, Bangkok

Wat gedesoriënteerd door de klamme warmte die om je heen slaat, stap je het vliegtuig uit. Je transfer staat al op je te wachten en je bent binnen een uur in je kleinschalige hotel. Eerst een duik in het zwembad of gelijk de deur uit, want zo wen je het snelst aan het tijdsverschil.

Ga een hapje eten in de wijk rond Khao San Road of bezoek de tempels van Wat Phra Kaew en het Grand Place, maak een boottochtje over de rivier, struin over de vele marktjes of door China town en maak een ritje met een tuktuk. Sluit af met een drankje in een van de skylounges van de grote hotels voor een avond uitzicht over Bangkok. Je Thailand rondreis is nu echt begonnen!

local Hero

* Lekker echt Thais eten? Ga naar de gezellig drukke Baan Klang Nam 1 aan de rivier. Ik kan het ook tevoren reserveren als je wilt.
* Laat de tuktuk nog even staan en neem de metertaxi.
* Zoek je een leuke skylounge? Bijvoorbeeld de Red Sky bar in het Centara hotel of in Sofitel So.

meet the locals

Dag 1 - 2: Aankomst budget Thailand reis, Bangkok

Wat gedesoriënteerd door de klamme warmte die om je heen slaat, stap je het vliegtuig uit. Je transfer staat al op je te wachten en je bent binnen een uur …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • Teveel om te zien? Reken op ca. € 25,- p.p.p.n. extra.

 • Teveel om te zien? Reken op ca. € 25,- p.p.p.n. extra.

 • Lekker luxe starten. Reken op ca. € 12,- p.p.p.n. extra.

 • Lekker luxe starten. Reken op ca. € 12,- p.p.p.n. extra.

Dag 3: Bangkok ontdekken, optionele fietstocht

Je bent de eerste dagen van je Thailand vakantie waarschijnlijk vroeg wakker, dus na het ontbijt kun je er direct op uit. Neem de skytrain naar het Grand Palace: ondanks de drukte een tempelcomplex dat je niet over mag slaan. In de straatjes erom heen liggen Thai restaurantjes waar je goed kunt lunchen. Loop vandaar naar de liggende Boeddha Wat Po, neem de express boot naar de Wat Arun tempel aan de rivier of ga naar de drukke marktjes van Chinatown.

Wij maakten een fietstocht door de achterafstraatjes: winkeltjes, tempels en soms bijna letterlijk dwars door iemands huiskamer. Deels fiets je ook aan de andere kant van de rivier over smalle groene fietspaden en langs blikkerend gouden tempeldaken.

local Hero

* Doe mee aan de Tai Chi, de Chinese ochtendgymnastiek.
* Denk bij tempelbezoek aan gepaste, bedekte kleding
* Chinatown is ´s avonds bijna uitgestorven, ga bij voorkeur rond de middag.

Dag 3: Bangkok ontdekken, optionele fietstocht

Je bent de eerste dagen van je Thailand vakantie waarschijnlijk vroeg wakker, dus na het ontbijt kun je er direct op uit. Neem de skytrain naar het Grand Palace: ondanks …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Verken Bangkok culinair, achter de schermen. Duur ca. 4 uur, ca. € 35,- p.p.

 • Verken Bangkok culinair, achter de schermen. Duur ca. 4 uur, ca. € 35,- p.p.

 • Vertrek 08.00 en 13.00 uur centraal in Bangkok. De fietstocht duurt 4 uur. Reken op ca. € 34,- p.p.

 • Vertrek 08.00 en 13.00 uur centraal in Bangkok. De fietstocht duurt 4 uur. Reken op ca. € 34,- p.p.

Dag 4: Thailand rondreis, per trein naar Ayuttaya

Vanochtend neem je om ca. 08.30 of 10.30 uur vanaf het treinstation de trein naar de koningsstad Ayuttaya, al sinds 1984 een UNESCO Heritage Site en één van de highlights van Thailand. Het is ca. 1,5 uur boemelen. Bij aankomst is een taxi naar je hotel zo geregeld. Na Bangkok is het wat overzichtelijker. Je begint al te wennen en kunt je eigen plan trekken, zowel in de stad zelf als bij de tempels.

Bij je kleinschalige hotel kun je voor een paar euro een fiets huren of een tuktuk regelen. Het tempelcomplex met zijn torens (Chedi’s) en Khmer paleizen is uitgestrekt, dus doe het rustig aan. Een van de mooiste tempels is de tussen de rijstvelden gelegen Chai Wattanaram.

local Hero

* Welke tempels zeker bezoeken: de Wat Rachaburan en de Wat Mahatat.
* Maak rond 16.30 uur een tuktuk toer langs de tempels: de zon gaat langzaam onder, de tempels worden in de spotlights gezet, de maan komt op: in een uurtje of 2 een goedkoop en super romantisch tripje. Zelf doen of via mij te boeken. 
* Ayuttaya is een van de warmste plekken van Thailand, neem dus water en een petje mee.

meet the locals

Dag 4: Thailand rondreis, per trein naar Ayuttaya

Vanochtend neem je om ca. 08.30 of 10.30 uur vanaf het treinstation de trein naar de koningsstad Ayuttaya, al sinds 1984 een UNESCO Heritage Site en één van de highlights …

︿

Dag 5: Ayuttaya, met de nachttrein naar Chiang Mai

Slaap vanochtend eens lekker uit en ga daarna brunchen in een van de sfeervolle restaurantjes aan het water. Te warm? Maak een boottochtje over de rivier of koel af in het openbare zwembad. Een relaxed dagje in je Thailand rondreis.

Vanuit Ayutthaya neem je rond 19.15 uur de nachttrein naar Chiang Mai. Het is handig als je voor je in de trein stapt al gegeten hebt, want in de trein zelf zijn alleen snacks, geen echte maaltijden te krijgen. De nachttrein is perfect voor reizen met een beperkt budget, Thailand heeft namelijk een goed treinnetwerk. 

local Hero

* Neem voor onderweg wat drinken en snacks mee.
* Naast Ayuttaya kun je naar Sukhothai, een tempelstad tussen Bangkok en Chiang Mai. Ruïnes tussen het groen en heerlijk rustig. Je kunt dit combineren met een homestay in een off-the beaten track plattelandsdorpje, waar je je een nachtje doorbrengt bij een gastfamilie en daarna doorreizen naar Chiang Mai.

Dag 5: Ayuttaya, met de nachttrein naar Chiang Mai

Slaap vanochtend eens lekker uit en ga daarna brunchen in een van de sfeervolle restaurantjes aan het water. Te warm? Maak een boottochtje over de rivier of koel af in …

︿

Dag 6: Budget Thailand reis, verblijf in Chiang Mai

Vroeg in de ochtend kom je aan op het treinstation van Chiang Mai en pak je een taxi naar je kleinschalige hotel. Chiang Mai doet gezellig en overzichtelijk aan. Je loopt ook gemakkelijk naar de bekende nachtmarkt. Minder druk is de Warorot markt, waar je naast groente en fruit allerlei exotische ingrediënten kunt kopen (en proberen).

Vervoer in de stad is geen probleem, met een tuktuk kom je overal. Naast winkels tref je overal nijverheidsfabriekjes en zo’n 300 tempels. De bekendste, de Doi Suthep, ligt op een heuvel net buiten de stad. Je hebt er een prachtig uitzicht en zo tegen zonsondergang is het er weer rustig.

Dag 6: Budget Thailand reis, verblijf in Chiang Mai

Vroeg in de ochtend kom je aan op het treinstation van Chiang Mai en pak je een taxi naar je kleinschalige hotel. Chiang Mai doet gezellig en overzichtelijk aan. Je …

︿

Dag 7 - 8: Chiang Mai, trekking en bergstammen

Vanochtend start je 3 daagse trekking. Via een lokale markt voor wat laatste inkopen, door naar de Mork Fa watervallen. Na wat zwemmen en genieten van het uitzicht lunch je in een lokaal restaurant. Hierna trek je de dichte jungle in en kom je na 3 uur in het dorp van de Karen bergstam. Je maakt kennis met de lokale bevolking en slaapt in een simpele bamboe hut aan de rand van het dorp. 

De volgende dag kom je na 3 uur hiken aan in een dorpje van de Lahu bergstam. Hier breng je voldoende tijd door om het leven van de bevolking te aanschouwen. Hierna trekt je verder door de jungle tot het volgende dorp waar je overnacht en 's avonds geniet bij een kampvuur langs de oever.

local Hero

De bergstam trekking is goed te doen voor iemand met een normale conditie. Een beetje avontuurlijk ingesteld moet je wel zijn en ook niet op zien tegen een beetje inspanning of zweten. Je overnachting is eenvoudig, in een bamboe hut met dunne matrasjes, samen met andere reizigers. 

Dag 7 - 8: Chiang Mai, trekking en bergstammen

Vanochtend start je 3 daagse trekking. Via een lokale markt voor wat laatste inkopen, door naar de Mork Fa watervallen. Na wat zwemmen en genieten van het uitzicht lunch je …

︿

Dag 9 - 10: Thailand Trekking, bamboe raft en terug naar Chiang Mai

Je begint de dag met een tocht in een rubber vlot over de (soms snel) stromende rivier. Daarna stap je over op een bamboevlot en vaart rustig de rivier af. Langs de oevers zie je weelderige begroeiing, overal hoor je geluiden en ruik je de geur van de jungle.

Je vervolgt je trip met een trekking naar een Shan dorp waar je luncht. De pickup neemt je mee naar een Akha dorpje waar je op je gemak kunt rondkijken. Daarna reis je terug naar Chiang Mai, waar je aan het eind van de middag aankomt. 

Dag 9 - 10: Thailand Trekking, bamboe raft en terug naar Chiang Mai

Je begint de dag met een tocht in een rubber vlot over de (soms snel) stromende rivier. Daarna stap je over op een bamboevlot en vaart rustig de rivier af. …

︿

Dag 11: Via Bangkok naar Surat Thani

Vanochtend vlieg je van Chiang Mai naar Bangkok. Vanmiddag nog even de stad in. Bekijk de tempels die je eerder hebt moeten overslaan en ga uitgebreid vroeg dineren in een van de lokale straatrestaurantjes langs de rivier.

Dan pak je een taxi naar het centrale Hualampong station, vanwaar tegen de avond, om ca. 19.30 uur, je nachttrein naar Surat Thani vertrekt. Zorg nu ook weer dat je van te voren goed hebt gegeten. Ook deze keer, net als in alle nachttreinen in Thailand, zijn in de trein zelf geen warme maaltijden maar alleen wat snacks te koop.

local Hero

* Neem voor onderweg water en wat snacks mee.  
* Je kunt je Thailand rondreis ook inkorten tot een 2-weekse reis zonder de dagen Chiang Mai en de trekking naar de bergstammen. Vanuit Ayuttaya reis je terug naar Bangkok en daar neem je in de avond de trein naar Surat Thani.

Dag 11: Via Bangkok naar Surat Thani

Vanochtend vlieg je van Chiang Mai naar Bangkok. Vanmiddag nog even de stad in. Bekijk de tempels die je eerder hebt moeten overslaan en ga uitgebreid vroeg dineren in een …

︿

Dag 12: Khao Sok, National Park

Om ca. 07.00 uur ben je in Surat Thani vanwaar je na ca. twee uurtjes bij het regenwoud van het Khao Sok National Park aankomt. Kao Sok is een spectaculair natuurpark te midden van de Thaise jungle. 

De Zuid-Thaise jungle is met recht één van de highlights van je Thailand rondreis. Je treft hier woudreuzen, dichte begroeiing, diepe valleien, karstbergen, grotten en spiegelgladde meren. Ook heb je de kans om wilde dieren te spotten. Je slaapt in eenvoudige cottages aan de rand van het park.

local Hero

* De transfers van het station naar en van Khao Sok kan ik tevoren regelen.  
* Let op: in het Thaise regenwoud regent het vaak. Ja, het ligt voor de hand maar zorg voor goede regenkleding. Een nat pak hoort er bij.

Dag 12: Khao Sok, National Park

Om ca. 07.00 uur ben je in Surat Thani vanwaar je na ca. twee uurtjes bij het regenwoud van het Khao Sok National Park aankomt. Kao Sok is een spectaculair …

︿

Dag 13 - 14: Individuele rondreis Thailand, verblijf Khao Sok

Twee vrije dagen in Khao Sok. Vanuit je cottage vandaag en morgen alle gelegenheid om de omgeving te verkennen, je kunt diverse excursies ter plaatse boeken: een jungletrekking, kanotocht, tuben (met een rubberband de rivier af ‘floaten’).

Op deze Thailand rondreis kun je ook een nachtje verblijven in een drijvende houten bungalow midden op het Racha Praba stuwmeer. Zwemmen, kanoën en met een boek relaxen op je veranda, totdat de zon ondergaat. Nederland is opeens heel ver weg!

local Hero

Ik kan diverse excursies inboeken. Vooral in het hoogseizoen van Thailand is het handig om dit tevoren te boeken. In deze voorbeeldreis zit standaard een ochtend kanoën: met gids vaar je een paar uur over de rivier en dwars door het primaire regenwoud. Materiaal en uitrusting inbegrepen, het is voor iedereen goed te doen.

Dag 13 - 14: Individuele rondreis Thailand, verblijf Khao Sok

Twee vrije dagen in Khao Sok. Vanuit je cottage vandaag en morgen alle gelegenheid om de omgeving te verkennen, je kunt diverse excursies ter plaatse boeken: een jungletrekking, kanotocht, tuben …

︿

Dag 15: Naar Ko Samui - tropisch eiland verblijf

Vanochtend reis je over land in ca. twee uur naar de pier van Surat Thani, waar de ferry naar het eiland Ko Samui vertrekt. Bij de pier koop je een kaartje en stapt aan boord. Het is ongeveer 1,5 uur varen en bij aankomst neem je de taxi naar je resort.

Je verblijft aan de noordoostkust, een rustig deel van het eiland, in een comfortabel middenklas resort hotel met zwembad. Wil je naar de shops en de drukte dan zit je per taxi in 10 minuutjes op de stranden van Chaweng en Lamai, die ’s avonds nog wel eens luidruchtig kunnen zijn.

local Hero

* Hoewel dit een Thailand budgetreis is vonden we toch dat je aan het eind van zo’n reis comfort verdient. Wil je toch wat eenvoudiger, laat me dit dan weten.
* In onze winter is het beter een eilandje te zoeken aan de andere kant van Thailand: Ko Yao Yai aan de Andaman zee. Rustig, nog niet overlopen en met witte palmstranden.

Dag 15: Naar Ko Samui - tropisch eiland verblijf

Vanochtend reis je over land in ca. twee uur naar de pier van Surat Thani, waar de ferry naar het eiland Ko Samui vertrekt. Bij de pier koop je een …

︿

Dag 16: Relaxen op Ko Samui

Een duik in zee vanaf je eigen strand, uitgebreid ontbijten, de dag vliegt om. Ben je een wat actief type? Het achterland is bijzonder groen. Overal zie je kokospalm en rubberplantages en slingeren de aapjes tussen de bomen. De Thai zijn het gewend, voor ons toch een apart gezicht.

Huur een auto of bromfiets of pak de songthaew (kleurige share taxi pickup met 2 houten banken in de laadbak) naar de watervallen van Na Muang en de boeddhistische tempel van Laem Saw.

local Hero

Winkelen en shoppen kan natuurlijk volop in de hoofdstraat bij Lamai en Chaweng. De keuze is aan jou. Veel reizigers verlengen met een dag of meer. Vraag je local Hero.

Dag 16: Relaxen op Ko Samui

Een duik in zee vanaf je eigen strand, uitgebreid ontbijten, de dag vliegt om. Ben je een wat actief type? Het achterland is bijzonder groen. Overal zie je kokospalm en …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ik wil hier langer blijven. Reken op ca. € 25,- p.p.p.n. extra

 • Ik wil hier langer blijven. Reken op ca. € 25,- p.p.p.n. extra

Dag 17: Thailand eilandhoppen, naar Ko Tao

Vandaag neem je na het ontbijt de taxi naar de pier en vandaar de boot naar Ko Tao, het rustige zusje van Samui en ongeveer twee uur varen. Hier geen drukte, slechts een paar restaurants en hotels en een heel relaxte sfeer. Palmbomen zover het oog reikt en poeder witte zandstranden.

Ko Tao is vooral bekend door zijn mooie koraalriffen vol kleurige vissen (de zee hier is beschermd natuurgebied) en er wordt veel gedoken en gesnorkeld. Vanaf het strand loop je zo de zee in.

local Hero

Je kunt op Ko Tao je Padi duikbrevet halen. Ik heb contact met diverse duikscholen. Een introduik kan ook. Let op dat je daarna 24 uur niet mag vliegen.

Dag 17: Thailand eilandhoppen, naar Ko Tao

Vandaag neem je na het ontbijt de taxi naar de pier en vandaar de boot naar Ko Tao, het rustige zusje van Samui en ongeveer twee uur varen. Hier geen …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca € 70,- p.p.

 • Reken op ca € 70,- p.p.

Dag 18: Kleinschalige Thailand rondreis, snorkelen Ko Tao

Relaxte stranddag. Wil je nog wat meer? Dan is een boottripje naar Nang Yuan aan te raden. Met een longtailboot vaar je in een minuut of tien naar het eiland. Zwemmen en snorkelen tussen de koralen en tussen de middag een lazy lunch in het enige restaurant.

Heb je daarna nog puf, maak dan een wandeling naar het uitkijkpunt vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de drie eilandjes.

local Hero

Kun je geen afscheid nemen van Thailand? Ook Ko Tao kan ik voor je verlengen.

Dag 18: Kleinschalige Thailand rondreis, snorkelen Ko Tao

Relaxte stranddag. Wil je nog wat meer? Dan is een boottripje naar Nang Yuan aan te raden. Met een longtailboot vaar je in een minuut of tien naar het eiland. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ik wil nog niet naar huis. Reken op ca. € 28,- p.p.p.n. extra

 • Ik wil nog niet naar huis. Reken op ca. € 28,- p.p.p.n. extra

Dag 19: Van ko Tao naar Bangkok

Vandaag eindigt je strandverblijf in Thailand en hebben we vanaf de pier de ferry voor je geregeld die je in twee uur naar Chumphon brengt. Hier stap je op de comfortabele dagbus (inclusief) terug naar Bangkok voor je laatste overnachting.

Voordat je vanuit Thailand terugvliegt heb je nog tijd om te shoppen. Wil je nog een extra nachtje Bangkok, dan kan dat natuurlijk.

Dag 19: Van ko Tao naar Bangkok

Vandaag eindigt je strandverblijf in Thailand en hebben we vanaf de pier de ferry voor je geregeld die je in twee uur naar Chumphon brengt. Hier stap je op de …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • Ik wil nog niet naar huis. Reken op ca. € 25,- p.p.p.n. extra

 • Ik wil nog niet naar huis. Reken op ca. € 25,- p.p.p.n. extra

Dag 20 - 21: Vertrek budget Thailand reis, terugvlucht

In de loop van de dag check je uit en afhankelijk van je vlucht op eigen gelegenheid naar de luchthaven. Doorgaans vertrek je tegen de avond naar de luchthaven van Bangkok en kom je de volgende ochtend vroeg aan in Amsterdam.

Helaas zit je budget Thailand rondreis er dan écht op, maar gelukkig heb je een rugzak vol aan herinneringen. Liever verlengen? Vraag je local Hero Henk, jouw Thailand reis-expert, naar de opties.

Dag 20 - 21: Vertrek budget Thailand reis, terugvlucht

In de loop van de dag check je uit en afhankelijk van je vlucht op eigen gelegenheid naar de luchthaven. Doorgaans vertrek je tegen de avond naar de luchthaven van …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Henk

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Thailand: