ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Sri Lanka best local experiences

reisduur:
23 dagen / 22 nachten
route:
Negombo – Habarana - Knuckles Mountain – Kandy – Dickoya - Nuwara Eliya – Ohiya - Arugam Bay – Wellawaya – Dickwella (Hiriketiya)
reissom:
va. € 2640,- (p.p. 2 volwassenen, prijs o.b.v. laagseizoen en activiteiten als beschreven) (Boek zelf je retourvlucht)

Wil je Sri Lanka op een andere manier ontdekken en schuw je wat avontuur niet? Dan is deze local experience trip echt iets voor jou. Slaap in een tented camp in de Knuckles Mountains, maak een actieve hike door de groene natuur en over koele theeplantages. Bijzonder overnachten bij de locals in een eco lodge en ga met je farmstay eigenaar mee op een 'privé safari' over zijn eigen land op zoek naar wilde olifanten. Een kleinschalige rondreis door Sri Lanka.

Je reist door Sri Lanka per auto met chauffeur, het is dé manier om het eiland te zien. Huurauto’s zijn geen optie en het openbaar vervoer neemt veel tijd in beslag. Jij bepaalt waar je wilt stoppen en wat je wilt zien onderweg, zo reis je snel en flexibel. Jouw Sri Lanka reisspecialist, je local Hero Viraj, kiest je Engels sprekende chauffeur zorgvuldig uit. 

Inclusief: 
- aankomsttransfer; 
- alle transfers in een airco auto met Engels sprekende chauffeur; 
- alle overnachtingen met ontbijt;
- gidsen en service bij alle genoemde trekkingen;
- alle genoemde activiteiten tijdens farm stay in Wellawaya; 
- assistentie van je chauffeur en local hero

Exclusief: 
- internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- extra km, indien gewenst bij afwijking van de route; 
- overige maaltijden; 
- extra upgrades of excursies, zoals safari Kumana Nat.park of fietsen Sigiriya;
- entrees, reken op ca. € 150,- p.p.; 
- fooien. Gebruikelijk, reken op 3-5 US$ p.p. per dag; 
- visum ca. € 30,- p.p., zie ook praktisch; 
- evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in het hoogseizoen (je local hero heeft de laatste informatie).

Wat is de beste reistijd voor Sri Lanka? 
De beste reistijd voor Sri Lanka is onze winter, van december tot half april. Er zijn twee moesson periodes, de zgn. Yala, de zuidwest moesson loopt van mei tot eind juli, de zgn Maha, de noordoost moesson is van november tot en met januari.

Van april/mei tot eind september is het oosten en het noordoosten van Sri Lanka vrij droog, de bergen houden de meeste regen tegen. Het zuiden en zuidwesten van Sri Lanka is dan regenachtiger. Van december tot half april is dit deel juist droger. In oktober en november regent het in heel Sri Lanka vaker. 

Heb ik een visum nodig voor Sri Lanka? 
Voor de reizen naar Sri Lanka is een visum nodig. Dit kun je makkeijk online regelen via de website van e-visums.nl. Het visum kost ca. € 10,- en is 30 dagen geldig. Let op dat in alle gevallen je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn als je Sri Lanka verlaat. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het  of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt voor Sri Lanka.

Heb ik vaccinaties nodig voor Sri Lanka? 
Voor Sri Lanka zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vind je goede, actuele informatie. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Maak je op weg naar Sri Lanka een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet bij binnenkomst in Sri Lanka een vaccinatie stempel getoond kunnen worden. Sri Lanka kent malaria risico. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden van Sri Lanka is het risico bijna nul. Draag zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe. Kraanwater in Sri Lanka is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Hoeveel tijdverschil is er met Sri Lanka? 
In Sri Lanka is het gedurende onze zomertijd 3,5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 4,5 uur later.

Is het veilig in Sri Lanka? 
Sri Lanka is een veilig land. Kleine criminaliteit komt weinig voor en over het algemeen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen. Pas wel op in Colombo en in drukke toeristische gebieden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd (van het ministerie van Buitenlandse Zaken) voor de actuele informatie over reizen naar Sri Lanka.

Welke kleding mee naar Sri Lanka? 
In Sri Lanka zal het tijdens je vakantie altijd wel ergens regenen. Een goedkope poncho is overal te krijgen. Let erop dat het in de hoger gelegen gedeelten in Sri Lanka koud kan worden: in dit subtropische klimaat liggen de theeplantages. In het laagland is het doorgaans tropisch en vochtig warm. Een trui, ook handig bij een loeiende airco, komt van pas. Sri Lankanen zijn conservatief: schone, hele en nette kleding vinden ze belangrijk.

Ga niet met strandkleding een stad of dorp in, topless is in Sri Lanka verboden. Bezoek je een kerk, tempel of pagode, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt) en bij voorkeur witte kleding. Je hoofd hoort onbedekt te zijn. Wijs niet met hand of voet naar (boeddha) beelden, doe je schoenen uit en praat zachtjes. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst.

Hoe betaal ik in Sri Lanka? 
In Sri Lanka betaal je met de Sri Lankaanse Rupee (LKR) Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor  alvast de koers bekijken. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 en 100 de beste koers. Je kunt echter ook overal pinnen, de bij de meeste automaten kun je gewoon met je pinpas met cirruslogo terecht. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s of US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘Azie’, anders kun je geen geld pinnen.

Steeds vaker worden in de grotere hotels, winkels en restaurants in Sri Lanka creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Zorg voor voldoende kleingeld, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. 

Is fooi gebruikelijk in Sri Lanka? 
Gebruikelijk in Sri Lanka. Je chauffeur verwacht ca. 3-5 US$ p.p. per dag. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je al snel wat dollars nodig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat men vaak weer commissie moet betalen en van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Vriendelijkheid is bijna altijd oprecht, maar zonder fooien kan men niet leven. De entreegelden zijn hoog. Voor bijna elke bezienswaardigheid of entree van een park moet worden betaald. Al snel US$ 10,- /20,- per persoon. Ook hier geldt dat Sri Lanka als arm land nauwelijks op andere wijze aan het geld kan komen om deze plekken goed te onderhouden. Reken voor een rondreis tenminste op ca. US$ 150,- p.p. Beschouw het maar als een stukje ontwikkelingshulp waardoor de natuur en het cultureel erfgoed goed bewaard blijven.

Welke stekker neem ik mee naar Sri Lanka? 
De stopcontacten in Sri Lanka werken op 220-230 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn er verschillende soorten stopkontakten: Europees en Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Hoe reis ik door Sri Lanka? 
Je reist in Sri Lanka in een huurauto met chauffeur of minibus. De wegen zijn doorgaans 2 baans, smal en redelijk geasfalteerd maar wel met regelmatig gaten erin. Daarbij nog veel bochten en hoogteverschil. Gemiddeld haal je niet meer dan ca. 40 km per uur, dus je bent ook over korte afstanden vrij lang onderweg. Het is ook wel de charme van Sri Lanka. Fietshuur kost ca. 5-10 US$ per dag. Het is een goede manier om op eigen houtje dorp of stadje te verkennen. Check wel of de remmen in goede staat zijn.

Reizen met (jonge) kinderen in Sri Lanka? 
Overnachten
De meeste hotels en resorts hebben familiekamers. Vraag daar naar bij je Local Hero van Sri Lanka. Extra bedden bijzetten kan vaak ook. Babybedjes zijn schaars, neem eventueel een eigen opklapbedje mee. Ook kinderstoelen zijn niet altijd beschikbaar. Neem een extra muskieten net mee inclusief ophang materiaal.

Eten 
Sri Lankaans eten is doorgaans vrij gekruid. Probeer voor je kinderen pittu of kokosrijst bij het ontbijt. Pannenkoeken en mild gekruide Roti zijn ook aanraders. Zoet tropisch fruit is er in overvloed. Vraag ’s avonds bij het diner eerst om eten voor de kinderen, anders wordt het soms wat erg laat.

Onderweg 
Vraag voor jonge kinderen om een speciaal kinderzitje in de auto met chauffeur. Neem een draagzak mee, een buggy kan maar de straten zijn hobbelig en hier niet op ingericht. Zorg voor voldoende zonnebrandolie en insectenspray. Het is nauwelijks verkrijgbaar of erg duur. Houd je kinderen weg bij huisdieren als katten en honden en andere semi wilde dieren als apen. Hondsdolheid komt voor, andere overdraagbare ziektes ook.

Bezienswaardigheden 
Olifanten zie je in de diverse parken en olifanten opvang centra. Succes verzekerd. De entreegelden zijn hoog, soms is er echter wel kinderkorting, vraag er naar.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op:  

-vliegwinkel.nl   
-cheaptickets.nl  
-tix.nl  
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Internationale vlucht

Je vliegt naar hoofdstad Colombo op Bandaranaike International Airport. Diverse airlines bieden deze vlucht met een overstap of tussenstop aan. Zo kun je vliegen met Emirates, waarbij je een stopover maakt in Dubai. Als je met Qatar gaat, vlieg je via Abu Dhabi.

Je kunt er ook voor kiezen om met Lufthansa te vliegen, vanaf Frankfurt kun je namelijk een rechtstreekse vlucht boeken naar Male, de hoofdstad van de Malediven. Vanuit daar kun je dan, na een paar dagen strand, een korte vlucht pakken naar Colombo. Andersom kan natuurlijk ook.

Via India

Wil je ook naar India, een veel gemaakte combinatie, check dan tevoren of je voor India geen multiple entry visum nodig hebt. Ook bij een stop-over kan een transitvisum nodig zijn.

Kosten

Reken voor een retourvlucht op tenminste € 700,-. In het hoogseizoen kan deze prijs oplopen. Er zijn meer goedkope mogelijkheden maar je bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. 

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met KLM, Qatar, Ethihad of met Emirates Airlines. Ook vanaf Düsseldorf vertrekken vluchten naar Colombo.

Tijden 

* Veel maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). Ook de terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning.
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
* Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk.

Tips

* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen.
* Let op speciale actieperiodes, bv. De KLM Wereld Deal Weken.

reisduur:
23 dagen / 22 nachten
route:
Negombo – Habarana - Knuckles Mountain – Kandy – Dickoya - Nuwara Eliya – Ohiya - Arugam Bay – Wellawaya – Dickwella (Hiriketiya)
reissom:
va. € 2640,- (p.p. 2 volwassenen, prijs o.b.v. laagseizoen en activiteiten als beschreven)
Wil je Sri Lanka op een andere manier ontdekken en schuw je wat avontuur niet? Dan is deze local experience …
︿

Inclusief: 
- aankomsttransfer; 
- alle transfers in een airco auto met Engels sprekende chauffeur; 
- alle overnachtingen met ontbijt;
- gidsen en service bij alle genoemde trekkingen;
- alle genoemde activiteiten tijdens farm stay in Wellawaya; 
- assistentie van je chauffeur en local hero

Exclusief: 
- internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- extra km, indien gewenst bij afwijking van de route; 
- overige maaltijden; 
- extra upgrades of excursies, zoals safari Kumana Nat.park of fietsen Sigiriya;
- entrees, reken op ca. € 150,- p.p.; 
- fooien. Gebruikelijk, reken op 3-5 US$ p.p. per dag; 
- visum ca. € 30,- p.p., zie ook praktisch; 
- evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in het hoogseizoen (je local hero heeft de laatste informatie).

Wat is de beste reistijd voor Sri Lanka? De beste reistijd voor Sri Lanka is onze winter, van december tot half april. …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst Sri Lanka, verblijf Negombo

Vanuit de lucht zie je al hoe groen Sri Lanka eigenlijk is. Zelfs de landingsbaan ligt verscholen tussen het groen. Na een lange vlucht met overstap, is het fijn om de benen weer te strekken. Nadat je je bagage hebt opgehaald, word je al opgewacht in de aankomsthal. Binnen 30 minuten ben je bij je kleinschalige hotel.

Eerst maar even bijkomen langs het zwembad van je hotel. Daarna wil je misschien toch nog even de deur uit om wat van de omgeving te zien: pak een tuktuk naar het nabijgelegen strand of zoek een restaurantje in het koloniale stadscentrum. 

Dag 1 - 2: Aankomst Sri Lanka, verblijf Negombo

Vanuit de lucht zie je al hoe groen Sri Lanka eigenlijk is. Zelfs de landingsbaan ligt verscholen tussen het groen. Na een lange vlucht met overstap, is het fijn om …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Een lekkere luxe start. Reken op ca. € 80,- p.p.p.n. extra

  • Een lekkere luxe start. Reken op ca. € 80,- p.p.p.n. extra

Dag 3: Kleinschalig Sri Lanka - naar Habarana, boomhut verblijf

Na een relaxt ontbijt word je opgehaald bij je hotel voor een boottocht over het Hamilton kanaal: een met Hollandse hand aangelegd kanaal in het koloniale gedeelte van de stad. Langs de oevers wonen vissersfamilies en spelen kinderen. Je vaart door tot de lagune en bezoekt hier de drukke vismarkt en de bazaar vol kraampjes met exotische vissen, spicy kruiden en onbekend tropisch fruit.

Daarna maak je kennis met je chauffeur en stap je in de auto voor een rit van ca. 4 uur naar Habarana. Een stadje in het Anuradhapura district en een goede uitvalsbasis voor activiteiten in de omgeving. Hier kom je eind van de middag en slaap je in een luxe boomhut.

local Hero

Je wordt tijdens je rondreis gereden door je eigen ervaren chauffeur. In overleg kun je afspraken maken met je chauffeur over waar je wilt stoppen, waar juist niet en wat je in je route opneemt. Jij hebt het voor het zeggen.

Uiteraard zijn er rusttijden voor je chauffeur en zorgt de chauffeur dat je voor het donker in je hotel bent. Onderschat de afstanden niet, de wegen zijn bochtig en meer dan 40 km/uur rijd je meestal niet. Het maximaal te rijden aantal km voor deze rondreis is 1500 (ruim voldoende).

Dag 3: Kleinschalig Sri Lanka - naar Habarana, boomhut verblijf

Na een relaxt ontbijt word je opgehaald bij je hotel voor een boottocht over het Hamilton kanaal: een met Hollandse hand aangelegd kanaal in het koloniale gedeelte van de stad. …

︿

Dag 4: Ontdek Habarana, fietstocht Sigiriya Rock of Fortress

De groene omgeving van Habarana staat vooral bekend om de Sigiriya Rock of Fortress. Deze zogenaamde ‘leeuwenrots’ steekt ver boven het groen uit en is in de gehele omgeving te zien. Met helder weer heb je dan ook spectaculair uitzicht op de top, de plek waar ooit het paleis van de toenmalige koning Kassap stond.  

Wij kozen ervoor om de omgeving per fiets te verkennen. Al trappend maak je kennis met het echte Sri Lankaanse plattelandsleven en kom je door afgelegen dorpjes waar tijd lijkt stil te hebben gestaan. Met de warmte is het best aanpoten geblazen. Gelukkig stopt je gids regelmatig, zo kun je de omgeving nog beter in je opnemen.

local Hero

Niet schrikken: in Sri Lanka zijn entrees een flink deel van je budget want de regering kiest ervoor het onderhoud van bezienswaardigheden voor een flink deel uit de entrees te betalen. Reken op zo’n €150,- p.p. Wij maakten er een apart potje voor, dat is het meest relaxt.

Een rustig alternatief voor Sigiriya is de rots van Pidurangala, 2 km verder. Ook een kloosterruine op de top maar slechts US$ 3,- entree en een vergelijkbaar uitzicht. Als je tussen 07.00 en 08.00 uur omhoog klimt heb je een geweldig uitzicht over het nevelige tropische landschap en de Sigiriya rots.

Dag 4: Ontdek Habarana, fietstocht Sigiriya Rock of Fortress

De groene omgeving van Habarana staat vooral bekend om de Sigiriya Rock of Fortress. Deze zogenaamde ‘leeuwenrots’ steekt ver boven het groen uit en is in de gehele omgeving te …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • geen zin om te fietsen, je kunt de Sigiriya ook beklimmen,

  • geen zin om te fietsen, je kunt de Sigiriya ook beklimmen,

Dag 5: Habarana omgeving, koningstad Polonnaruwa en olifantensafari

Vanochtend ga je terug in de tijd met een bezoek aan de oude hoofdstad van het land, Polonnaruwa. In deze voormalige koningsstad vind je een tal van overblijfselen: van oude badhuizen, tempels en paleizen tot gigantische boeddha beelden. De overblijfselen verkeren vaak nog in zeer goede staat, waardoor je al lopend langs de ruïnes een goed beeld krijgt van de rijke geschiedenis van dit gebied.

Na de lunch ga je naar het nabij gelegen Minneriya National Park voor een echte open jeepsafari. Samen met je lokale parkranger ga je op zoek naar de kuddes olifanten die hier in het wild leven. Het geluid van hun vrolijke getoeter zal je nooit meer vergeten.

Dag 5: Habarana omgeving, koningstad Polonnaruwa en olifantensafari

Vanochtend ga je terug in de tijd met een bezoek aan de oude hoofdstad van het land, Polonnaruwa. In deze voormalige koningsstad vind je een tal van overblijfselen: van oude …

︿

Dag 6 - 7: Naar Kandy, homestay & kookworkshop

Je stapt in de auto voor je bezoek aan één van de heiligste plekken van Sri Lanka: de Temple of the Tooth. Hier eert men de tand van Boeddha. De tempel is gelegen in Kandy, een stad met gezellige oude straatjes omringt door witgepleisterde historische gebouwen en verbogen tempels. Je slaapt bij een lokale familie thuis, in een zogeheten homestay.

De volgende dag dompel je nog verder onder in de lokale cultuur. Samen met een lokale kok/kokkin ga je naar de markt om verse producten in te kopen. Deze bereid je vervolgens in de keuken van een lokale boerderij en ondertussen vertelt je kok(kin) je meer over zijn/haar leven. Smikkel vervolgens met uitzicht op de bergen van je eigen bereide maaltijd. 

Dag 6 - 7: Naar Kandy, homestay & kookworkshop

Je stapt in de auto voor je bezoek aan één van de heiligste plekken van Sri Lanka: de Temple of the Tooth. Hier eert men de tand van Boeddha. De …

︿

Dag 8: Omgeving Kandy, hike Knuckles Mountains

Na een stevig ontbijt, klaargemaakt door je gastvrouw, trek je de wandelschoenen aan voor een trekking door de weelderige natuur. Samen met een gids wandel door het dennenbos van de Knuckles Mountains. Overal om je heen zie je groene heuvels met hoge bomen en smalle riviertjes versierd met grote stenen. Hop van steen tot steen naar de overkant.

Onderweg kom je ook langs bergdorpjes en zie je hoe de lokale families hier wonen. De inwoners van dit gebied zijn uiterst gastvrij en verwelkomen je met een oprechte glimlach. Stel ze gerust een vraag, je gids kan fungeren als tolk.

Dag 8: Omgeving Kandy, hike Knuckles Mountains

Na een stevig ontbijt, klaargemaakt door je gastvrouw, trek je de wandelschoenen aan voor een trekking door de weelderige natuur. Samen met een gids wandel door het dennenbos van de …

︿

Dag 9 - 10: Naar Dickoya, trekking Adam's peak

Na het ontbijt haalt je chauffeur je op, het is een kleine 3 uur slingeren voor je aankomt in Dickoya. Dit is de plek om te wildwaterraften: stap in een raft en glijd van de kolkende rivier. Met een nat pak ga je snel door naar je kleinschalige hotel en kunnen de voetjes omhoog. Die rust kun je wel gebruiken, want morgen is het bijtijds opstaan.

Een vroege wekker, zodat je op tijd bent voor de zonsopkomst. Je chauffeur brengt je aan de voet van de heilige Adam’s peak, een prachtige plek om de zon te zien opkomen. In december tot en met april lopen Pelgrims de met lantaarns verlichte route omhoog. Elke Sri Lankaan loopt deze route minimaal één keer in zijn leven.

Dag 9 - 10: Naar Dickoya, trekking Adam's peak

Na het ontbijt haalt je chauffeur je op, het is een kleine 3 uur slingeren voor je aankomt in Dickoya. Dit is de plek om te wildwaterraften: stap in een raft …

︿

Dag 11 - 13: Naar Nuwara Eliya en meerdaagse trekking Horton Plains

Je reist af naar Nuwara Eliya, een stadje dat is gesticht door de Britten en vanwege zijn koelere klimaat perfect is voor het verbouwen van thee. Hier bezoek je een theefabriek en hobbel je per trein een stukje over de bekende handelsroute. Te voet start je de dag erop je trekking naar Ella. De tocht brengt je dwars door Horton Plains National Park, waar je letterlijk met je hoofd in de wolken bent. Wandel over mistige paadjes met uitgestrekte vergezichten. Je overnacht in een trekkershut op de route.

De volgende dag vervolg je je trekking tot aan Ella. Eenmaal aangekomen bij het eindpunt van de route staat je chauffeur je al op te wachten, in 3 uur brengt hij je naar Arugam Bay.  

Dag 11 - 13: Naar Nuwara Eliya en meerdaagse trekking Horton Plains

Je reist af naar Nuwara Eliya, een stadje dat is gesticht door de Britten en vanwege zijn koelere klimaat perfect is voor het verbouwen van thee. Hier bezoek je een …

︿

Dag 14 - 16: Naar Arugam Bay, verblijf palmstrand

De komende dagen verblijf je in Arugam Bay, een relaxt surfersdorpje aan de oostkust van Sri Lanka. De golven zijn hier perfect om met een surfboard van af te glijden. Ook als je niet surft, is Arugam Bay een fijne plek om te verblijven met een breed palmstrand en gezellige eettentjes op het strand.

Vanuit Arugam Bay maak je een dagtrip maken naar Kumana National Park, waar je onder andere luipaarden en olifanten kunt spotten. Je sluit je safari af met een lokale lunch in het nabijgelegen dorp.

Dag 14 - 16: Naar Arugam Bay, verblijf palmstrand

De komende dagen verblijf je in Arugam Bay, een relaxt surfersdorpje aan de oostkust van Sri Lanka. De golven zijn hier perfect om met een surfboard van af te glijden. …

︿

Dag 17 - 18: Naar Wellawaya, farmstay eco-cottage

In ca. 2,5 uur rijd je naar Wellawaya. Tijdens je farmstay slaap je in een eco-cottage en krijg je de kans om het Sri Lankaanse boerenleven van dichtbij mee te maken. Je gastfamilie neemt je graag mee voor een toer over hun land. De farm ligt middenin het leefgebied van de wilde olifanten. Tijdens een ‘prive-safari’ krijg je de kans om deze grijze reuzen, maar ook krokodillen, in hun natuurlijke habitat te bewonderen.

Heb je tijdens je verblijf zin om iets actiefs toe doen? Stap in een kayak en roei over het meer of ga vissen in een traditionele catamaran. Je mag ook de tractor op tijdens je local stay. Je laatste avond op de farm sluit je af samen met je gastfamilie en een BBQ.

local Hero

Je verblijf in de farmstay is basic. In je kamer staat een tweepersoonsbed met klamboe. Je kamer heeft geen deuren, waardoor je letterlijk in de open lucht slaapt wat goed bij de landelijke omgeving past. Er zijn wel rolgordijnen zodat je wel je privacy hebt. 

Dag 17 - 18: Naar Wellawaya, farmstay eco-cottage

In ca. 2,5 uur rijd je naar Wellawaya. Tijdens je farmstay slaap je in een eco-cottage en krijg je de kans om het Sri Lankaanse boerenleven van dichtbij mee te …

︿

Dag 19 - 20: Naar Galle, lokale tuktuk- en fietstoer

De laatste dagen van je kleinschalige rondreis in Sri Lanka breng je door in Galle, een kustplaats met veel Nederlandse koloniale invloeden. Samen met een lokale gids ga je op tour: je stapt in een tuktuk die je meeneemt door de ‘outback’ van Galle. Hier verruil je de tuktuk voor een fiets en trap je je een weg door het platteland. Je fietst langs rijstvelden, kaneelplantages, tempels en maakt een stop bij een rubberplantage. Na een lokaal diner keer je per tuktuk terug naar Galle.

Heb je nog puf? Breng dan zeker een bezoekje aan het fort, dat een archeologisch Nederlands tintje heeft. Ga aan het eind van de middag en zie hoe de zon zakt achter de overblijfselen van het fort.

Dag 19 - 20: Naar Galle, lokale tuktuk- en fietstoer

De laatste dagen van je kleinschalige rondreis in Sri Lanka breng je door in Galle, een kustplaats met veel Nederlandse koloniale invloeden. Samen met een lokale gids ga je op …

︿

Dag 21 - 22: Vertrek Sri Lanka, terugvlucht Colombo, aankomst Amsterdam

Terug naar Colombo voor je vlucht naar Amsterdam. Het is nog zo’n 3,5 uur rijden tot je op de luchthaven bent. Meestal vlieg je in de avond terug naar Nederland.

Wil je je rondreis Sri Lanka afsluiten met een bezoekje aan Colombo? Dat kun je je chauffeur vragen om je af te zetten in Colombo. Kies een fijn restaurant uit voor een late lunch of early dinner. Of je kunt een korte sightseeing doen door het oude centrum van de stad. Liever je reis verlengen? Vraag je Sri Lanka reis-expert naar de mogelijkheden.

Dag 21 - 22: Vertrek Sri Lanka, terugvlucht Colombo, aankomst Amsterdam

Terug naar Colombo voor je vlucht naar Amsterdam. Het is nog zo’n 3,5 uur rijden tot je op de luchthaven bent. Meestal vlieg je in de avond terug naar Nederland.

Wil …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Geen zin om te haasten, kies voor een extra nacht in Colombo

  • Geen zin om te haasten, kies voor een extra nacht in Colombo

Local stories

Korte verhalen en interviews van de mensen die je ontmoet op je reis. Hun families en relaties. De hoogte- en dieptepunten, hun zorgen, blijdschap en levenswijsheid. 

Pradeep, leraar en guesthouse eigenaar Blue Mountains View: ''In Sri Lanka zeggen we ‘Ayubowan’, oftewel welkom! Elke ochtend ga ik vroeg uit de veren om onze gasten van een vers ontbijt te voorzien. Vroeger ging ik ook altijd al naar de markt, samen met mijn vader. Dit was nog voordat wij ons guesthouse hadden. Toen hadden we slechts een klein stukje land waarop wij groenten verbouwden. Dit verkochten we op de markt, net zolang totdat we grond bij konden kopen...''

Verder lezen over Pradeep? Ga naar onze local stories of Instagram.

Local stories

Korte verhalen en interviews van de mensen die je ontmoet op je reis. Hun families en relaties. De hoogte- en dieptepunten, hun zorgen, blijdschap en levenswijsheid. 

Pradeep, leraar en guesthouse eigenaar …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Viraj

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Sri Lanka: