Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Boetiek rondreis Sri Lanka

reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Colombo - Dambulla - Kandy - Koslanda - Tangalle
reissom:
va. € 2605,- (p.p. bij 2 volwassenen) (Boek zelf je retourvlucht)

Twee weken comfortabel op reis door een bijzonder stukje tropisch Azië. Genieten van de natuur, de mensen en het klimaat. Niet afzien, niet haasten en niet zo veel verkassen. Want zo kan het ook: 5 sterren reizen met luxe, comfort en aandacht maar wel in de sfeer van het land en met contact met de locals.

Onderweg heb je een ruime auto met airco en een enthousiaste chauffeur/gids die je reiswensen begrijpt. Je slaapt niet in massaresorts maar in topklasse unieke ‘boetiek’ hotels, waar je je snel thuis voelt. Alle excursies zijn geregeld, zodat je (trekking, fietsen, trein) ook de auto uitkomt. Uiteraard besluit je je reis met een verzorgd strandverblijf in het zuiden of op de Malediven. Je Sri Lanka reisspecialist, je local Hero Viraj, regelt het voor je.

Inclusief:

 • aankomst en vertrektransfer;
 • alle vervoer per airco auto met Engelssprekende chauffeur;
 • alle overnachtingen in boetiekhotels met ontbijt;
 • alle lokale sightseeing en entrees;
 • treinrit naar Koslanda;
 • assistentie van je local hero.

Exclusief:

 • internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • overige maaltijden;
 • extra upgrades of excursies;
 • fooien, gebruikelijk, reken op 5 US$ p.p.p/dag.;
 • visum ca. € 30,- p.p., zie ook praktisch;
 • evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in t hoogseizoen, je local hero heeft de laatste informatie.

Wat is de beste reistijd voor Sri Lanka? 
De beste reistijd voor Sri Lanka is onze winter, van december tot half april. Er zijn twee moesson periodes, de zgn. Yala, de zuidwest moesson loopt van mei tot eind juli, de zgn Maha, de noordoost moesson is van november tot en met januari.

Van april/mei tot eind september is het oosten en het noordoosten van Sri Lanka vrij droog, de bergen houden de meeste regen tegen. Het zuiden en zuidwesten van Sri Lanka is dan regenachtiger. Van december tot half april is dit deel juist droger. In oktober en november regent het in heel Sri Lanka vaker. 

Heb ik een visum nodig voor Sri Lanka? 
Voor de reizen naar Sri Lanka is een visum nodig. Dit kun je makkeijk online regelen via de website van e-visums.nl. Het visum kost ca. € 10,- en is 30 dagen geldig. Let op dat in alle gevallen je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn als je Sri Lanka verlaat. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het  of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt voor Sri Lanka.

Heb ik vaccinaties nodig voor Sri Lanka? 
Voor Sri Lanka zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vind je goede, actuele informatie. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Maak je op weg naar Sri Lanka een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet bij binnenkomst in Sri Lanka een vaccinatie stempel getoond kunnen worden. Sri Lanka kent malaria risico. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden van Sri Lanka is het risico bijna nul. Draag zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe. Kraanwater in Sri Lanka is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Hoeveel tijdverschil is er met Sri Lanka? 
In Sri Lanka is het gedurende onze zomertijd 3,5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 4,5 uur later.

Is het veilig in Sri Lanka? 
De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd (van het ministerie van Buitenlandse Zaken) voor de actuele informatie over reizen naar Sri Lanka.

Sri Lanka is een veilig land. Kleine criminaliteit komt weinig voor en over het algemeen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen. Pas wel op in Colombo en in drukke toeristische gebieden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Welke kleding mee naar Sri Lanka? 
In Sri Lanka zal het tijdens je vakantie altijd wel ergens regenen. Een goedkope poncho is overal te krijgen. Let erop dat het in de hoger gelegen gedeelten in Sri Lanka koud kan worden: in dit subtropische klimaat liggen de theeplantages. In het laagland is het doorgaans tropisch en vochtig warm. Een trui, ook handig bij een loeiende airco, komt van pas. Sri Lankanen zijn conservatief: schone, hele en nette kleding vinden ze belangrijk.

Ga niet met strandkleding een stad of dorp in, topless is in Sri Lanka verboden. Bezoek je een kerk, tempel of pagode, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt) en bij voorkeur witte kleding. Je hoofd hoort onbedekt te zijn. Wijs niet met hand of voet naar (boeddha) beelden, doe je schoenen uit en praat zachtjes. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst.

Hoe betaal ik in Sri Lanka? 
In Sri Lanka betaal je met de Sri Lankaanse Rupee (LKR) Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor  alvast de koers bekijken. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 en 100 de beste koers. Je kunt echter ook overal pinnen, de bij de meeste automaten kun je gewoon met je pinpas met cirruslogo terecht. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s of US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘Azie’, anders kun je geen geld pinnen.

Steeds vaker worden in de grotere hotels, winkels en restaurants in Sri Lanka creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Zorg voor voldoende kleingeld, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. 

Is fooi gebruikelijk in Sri Lanka? 
Gebruikelijk in Sri Lanka. Je chauffeur verwacht ca. 3-5 US$ p.p. per dag. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je al snel wat dollars nodig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat men vaak weer commissie moet betalen en van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Vriendelijkheid is bijna altijd oprecht, maar zonder fooien kan men niet leven. De entreegelden zijn hoog. Voor bijna elke bezienswaardigheid of entree van een park moet worden betaald. Al snel US$ 10,- /20,- per persoon. Ook hier geldt dat Sri Lanka als arm land nauwelijks op andere wijze aan het geld kan komen om deze plekken goed te onderhouden. Reken voor een rondreis tenminste op ca. US$ 150,- p.p. Beschouw het maar als een stukje ontwikkelingshulp waardoor de natuur en het cultureel erfgoed goed bewaard blijven.

Welke stekker heeft Sri Lanka? 
De stopcontacten in Sri Lanka werken op 220-230 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn er verschillende soorten stopkontakten: Europees en Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Hoe reis ik door Sri Lanka? 
Je reist in Sri Lanka in een huurauto met chauffeur of minibus. De wegen zijn doorgaans 2 baans, smal en redelijk geasfalteerd maar wel met regelmatig gaten erin. Daarbij nog veel bochten en hoogteverschil. Gemiddeld haal je niet meer dan ca. 40 km per uur, dus je bent ook over korte afstanden vrij lang onderweg. Het is ook wel de charme van Sri Lanka. Fietshuur kost ca. 5-10 US$ per dag. Het is een goede manier om op eigen houtje dorp of stadje te verkennen. Check wel of de remmen in goede staat zijn.

Reizen met (jonge) kinderen in Sri Lanka? 
Overnachten
De meeste hotels en resorts hebben familiekamers. Vraag daar naar bij je Local Hero van Sri Lanka. Extra bedden bijzetten kan vaak ook. Babybedjes zijn schaars, neem eventueel een eigen opklapbedje mee. Ook kinderstoelen zijn niet altijd beschikbaar. Neem een extra muskieten net mee inclusief ophang materiaal.

Eten 
Sri Lankaans eten is doorgaans vrij gekruid. Probeer voor je kinderen pittu of kokosrijst bij het ontbijt. Pannenkoeken en mild gekruide Roti zijn ook aanraders. Zoet tropisch fruit is er in overvloed. Vraag ’s avonds bij het diner eerst om eten voor de kinderen, anders wordt het soms wat erg laat.

Onderweg 
Vraag voor jonge kinderen om een speciaal kinderzitje in de auto met chauffeur. Neem een draagzak mee, een buggy kan maar de straten zijn hobbelig en hier niet op ingericht. Zorg voor voldoende zonnebrandolie en insectenspray. Het is nauwelijks verkrijgbaar of erg duur. Houd je kinderen weg bij huisdieren als katten en honden en andere semi wilde dieren als apen. Hondsdolheid komt voor, andere overdraagbare ziektes ook.

Bezienswaardigheden 
Olifanten zie je in de diverse parken en olifanten opvang centra. Succes verzekerd. De entreegelden zijn hoog, soms is er echter wel kinderkorting, vraag er naar.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op:  

-vliegwinkel.nl   
-cheaptickets.nl  
-tix.nl  
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Internationale vlucht

Je vliegt naar hoofdstad Colombo op Bandaranaike International Airport. Diverse airlines bieden deze vlucht met een overstap of tussenstop aan. Zo kun je vliegen met Emirates, waarbij je een stopover maakt in Dubai. Als je met Qatar gaat, vlieg je via Abu Dhabi.

Je kunt er ook voor kiezen om met Lufthansa te vliegen, vanaf Frankfurt kun je namelijk een rechtstreekse vlucht boeken naar Male, de hoofdstad van de Malediven. Vanuit daar kun je dan, na een paar dagen strand, een korte vlucht pakken naar Colombo. Andersom kan natuurlijk ook.

Via India

Wil je ook naar India, een veel gemaakte combinatie, check dan tevoren of je voor India geen multiple entry visum nodig hebt. Ook bij een stop-over kan een transitvisum nodig zijn.

Kosten

Reken voor een retourvlucht op tenminste € 700,-. Er zijn meer goedkope mogelijkheden maar je bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. 

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met KLM, Qatar, Ethihad of met Emirates Airlines. Ook vanaf Düsseldorf vertrekken vluchten naar Colombo.

Tijden 

* Veel maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). Ook de terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning.
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
* Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk.

Tips

* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen.
* Let op speciale actieperiodes, bv. De KLM Wereld Deal Weken.

reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Colombo - Dambulla - Kandy - Koslanda - Tangalle
reissom:
va. € 2605,- (p.p. bij 2 volwassenen)
Twee weken comfortabel op reis door een bijzonder stukje tropisch Azië. Genieten van de natuur, de mensen en het klimaat. …
︿

Inclusief:

 • aankomst en vertrektransfer;
 • alle vervoer per airco auto met Engelssprekende chauffeur;
 • alle overnachtingen in boetiekhotels met ontbijt;
 • alle lokale sightseeing en entrees;
 • treinrit naar Koslanda;
 • assistentie van je local hero.

Exclusief:

 • internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
 • overige maaltijden;
 • extra upgrades of excursies;
 • fooien, gebruikelijk, reken op 5 US$ p.p.p/dag.;
 • visum ca. € 30,- p.p., zie ook praktisch;
 • evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in t hoogseizoen, je local hero heeft de laatste informatie.

Wat is de beste reistijd voor Sri Lanka? De beste reistijd voor Sri Lanka is onze winter, van december tot half april. …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Vlucht Colombo, verblijf Lake Lodge

Na de vlucht sta je in de aankomsthal op het vliegveld van Colombo. Zodra je je bagage hebt opgehaald, wacht je privé chauffeur in de aankomsthal. Even kennismaken en een uurtje later loop je met je sleutel in de hand naar één van de 13 kamers in de Taru Villa Lake Lodge, gelegen in een rustige maar centrale, residentiele wijk.

Taru, je host heet je welkom in zijn hotel dat al bijna 40 jaar in de familie is. Lekker opfrissen, wat relaxen en misschien de deur uit voor een korte wandeling in de omgeving of een drankje in één van de restaurants in de buurt. Per taxi of tuktuk zit je overal vlakbij. Met 'n cocktail voor je neus is je Sri Lanka boetiekreis nu echt begonnen.

Dag 1 - 2: Vlucht Colombo, verblijf Lake Lodge

Na de vlucht sta je in de aankomsthal op het vliegveld van Colombo. Zodra je je bagage hebt opgehaald, wacht je privé chauffeur in de aankomsthal. Even kennismaken en een …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Vraag je local hero om je verblijf in Colombo met een nacht te verlengen.

 • Vraag je local hero om je verblijf in Colombo met een nacht te verlengen.

Dag 3: Colombo, tuk-tuk tour

Vanochtend een rustige start, ook al ben je wellicht vroeg wakker. Na een uitgebreid Srilankaans ontbijt begin je te wennen aan de warmte en de nieuwe tijdzone en is er gelegenheid om wat meer van de omgeving te zien. Dit doe je ‘s middags op een privé tuk-tuk city tour.

Samen met een ervaren stadsgids rijd je in een tuk-tuk langs de bekende plekken van de stad. Je brengt een bezoek aan diverse tempels en kerken, het oude stadscentrum en de kleurrijke Pettah markt. Onderweg kun je wat typisch lokaal street food te proeven. Je gids helpt je kiezen, fijn want voor je het weet beginnen je ogen spontaan te tranen: scherpe pepers zijn hier favoriet.

Dag 3: Colombo, tuk-tuk tour

Vanochtend een rustige start, ook al ben je wellicht vroeg wakker. Na een uitgebreid Srilankaans ontbijt begin je te wennen aan de warmte en de nieuwe tijdzone en is er …

︿

Dag 4: Colombo naar Dambulla

Na het ontbijt vertrek je uit Colombo en rijd je naar het noorden. Al direct als je de stad hebt verlaten, valt op hoe groen en afwisselend het landschap is. De weg wordt smaller en slingert langs plantages en rijstvelden. Het is ongeveer 4,5 uur rijden. Je komt aan het begin van de middag aan in je resort in Dambulla.

Voor je hele reis geldt: bespreek voor vertrek de route van de dag, geef aan waar je wilt stoppen, waar juist niet en wat je in je route opneemt. Denk aan rusttijden voor je chauffeur, zo ben je altijd voor donker op de plaats van bestemming. Onderschat de afstanden niet, de wegen in Sri Lanka zijn bochtig en meer dan gemiddeld 40 km/uur doe je meestal niet.

Dag 4: Colombo naar Dambulla

Na het ontbijt vertrek je uit Colombo en rijd je naar het noorden. Al direct als je de stad hebt verlaten, valt op hoe groen en afwisselend het landschap is. …

︿

Dag 5 - 6: Dambulla, excursies Sigiriya en Minneriya

Je verblijft 3 nachten in de comfortabele Lake lodge Kandalama. Fijn zwembad, kamers met buitendouche, een sterren chef waardige keuken en super service van Michel en zijn team. Tijdens je verblijf maak je een privé village fietstour op weg naar de Sigiriya rots, die je van heinde en ver al ziet opdoemen. Deze enorme rotspiek steekt hoog boven het groen uit.

Over smalle paden en metalen ladders klim je naar de top van de ‘leeuwenrots’. Het uitzicht bovenop is adembenemend. De dag erop maak je een exclusieve jeepsafari met professionele parkranger, op zoek naar de olifanten in Minneriya Nat. Park. Tegen de avond terug naar je hotel voor je diner. Wij droomden ’s nachts van hele kuddes van deze grijze reuzen.

Dag 5 - 6: Dambulla, excursies Sigiriya en Minneriya

Je verblijft 3 nachten in de comfortabele Lake lodge Kandalama. Fijn zwembad, kamers met buitendouche, een sterren chef waardige keuken en super service van Michel en zijn team. Tijdens je …

︿

Dag 7: Dambulla naar Kandy

Na het ontbijt laad je je spullen in de auto en rijd je in vier uur naar Kandy. Onderweg stop je bij de Dambulla Cave Temple, een UNESCO World Heritage site. In de grotten hebben de koningen van Anaradhapura tempels gebouwd vol Boeddha’s in allerlei houdingen. Vooral de felgekleurde fresco’s zullen je bijblijven. 

In de middag kom je aan in Kandy, één van de grootste steden van Sri Lanka. Je slaapt hier twee nachten in een luxe kamer van Kandy House: een omgebouwd koloniaal Manor House op een prachtig landgoed net buiten de stad. Relax bij de infinity pool en geniet (omdat het kan!) van de  fantastische privé butler service. Veel beter kun je het in Kandy niet krijgen, dat beamen ook onze reizigers.

Dag 7: Dambulla naar Kandy

Na het ontbijt laad je je spullen in de auto en rijd je in vier uur naar Kandy. Onderweg stop je bij de Dambulla Cave Temple, een UNESCO World Heritage …

︿

Dag 8: Kandy en omgeving, Temple of the Tooth

De hele dag om te relaxen in en om je resort. Want waarom zou je je haasten? Tegen de avond word je opgehaald voor een privé excursie naar één van de heiligste plekken van Sri Lanka aan het meer van Kandy: de Temple of the Tooth waar men de tand van Boeddha vereert. Bijzonder zijn de rituele dansen die er ’s avonds worden opgevoerd. Niet te missen!

In juli of augustus (data wisselen) wordt in Kandy het 10 daagse Esala Perahera festival gehouden, ter ere van de tand van Boeddha. Zijn extreme drukte en dubbele hotelprijzen geen probleem en boek je maanden vooruit, dan heb je een unieke ervaring.

Dag 8: Kandy en omgeving, Temple of the Tooth

De hele dag om te relaxen in en om je resort. Want waarom zou je je haasten? Tegen de avond word je opgehaald voor een privé excursie naar één van …

︿

Dag 9: Naar Koslanda, treinrit

Vanuit Kandy per trein naar de theestreek. De rails zijn neergelegd door de Britten om zo thee naar de haven van Colombo te transporteren. Vandaag de dag wordt deze route particulier nog steeds gebruikt. De trein hobbelt je over de historische route met het ene mooie vergezicht na het andere. 

Zover het oog reikt zie je theestruiken, je bent in dé theestreek van het land. Op de plantages zijn de pluksters hard aan het werk. Tussen het groen zie je hun manden en kleurige sari’s. Met de hand verwijderen ze voorzichtig de bovenste blaadjes van de theeplant. Na een rit van ca. 3 uur aankomst in Ella en vervolgens per auto via Ella Gap en de Ravana watervallen naar je hotel in Koslanda.

Dag 9: Naar Koslanda, treinrit

Vanuit Kandy per trein naar de theestreek. De rails zijn neergelegd door de Britten om zo thee naar de haven van Colombo te transporteren. Vandaag de dag wordt deze route …

︿

Dag 10 - 11: Koslanda, bijzonder overnachten cottage

Ook vandaag hoef je je niet te haasten en kun je genieten van je hotel op een toplocatie midden in de natuur: Living Heritage Koslanda. Je verblijft in een Pepper Garden cottage, één van de 9 suites. Relax vandaag bij het zwembad en vergeet niet de nabijgelegen privé waterval te bezoeken.

Optioneel kun je ter plaatse een kookworkshop volgen, alleen proeven van de geweldige keuken hier is natuurlijk ook prima. Tijdens je verblijf maak je sowieso op een ochtend een avontuurlijke trip per tuktuk dwars door de theeplantages bij Haputhale.

Dag 10 - 11: Koslanda, bijzonder overnachten cottage

Ook vandaag hoef je je niet te haasten en kun je genieten van je hotel op een toplocatie midden in de natuur: Living Heritage Koslanda. Je verblijft in een Pepper …

︿

Dag 12 - 15: Koslanda naar Tangalle

Op nog een paar uurtjes rijden ligt Tangalle. Met de blauwe Indische Oceaan en weinig bezochte brede zandstranden is dit dé plek om lekker te ontspannen. In Tangalle en omgeving vind je geen shopping malls, restaurants of nightlife maar alleen natuur en kilometers onberoerd strand waar je in het juiste seizoen zeeschildpadden ziet broeden.

Je verblijft in het inderdaad koninklijk aandoende Buckingham Place waar je kamer ook zonder meer ‘oversized’ is en uitzicht heeft over de lagune van Rekawa. Buckingham Place ligt tussen het tropisch groen direct aan het strand van Rekawa en kijkt uit over de Indische Oceaan. Geniet van de twee zwembaden, een rotsbad in zee en de spa.

Dag 12 - 15: Koslanda naar Tangalle

Op nog een paar uurtjes rijden ligt Tangalle. Met de blauwe Indische Oceaan en weinig bezochte brede zandstranden is dit dé plek om lekker te ontspannen. In Tangalle en omgeving …

︿

Dag 16 - 17: Naar Colombo, vertrek Sri Lanka

Vandaag vertrek je in de loop van de dag naar Colombo. Het is nog zo’n 3 uur rijden tot de luchthaven. Doorgaans vlieg je rond middernacht en kom je de volgende ochtend vroeg aan in Amsterdam.

Wil je onderweg naar het vliegveld nog ergens een stop maken, dan kun je dit in overleg met de chauffeur en tegen een kleine toeslag regelen. Sluit je rondreis Sri Lanka af met een (late) lunch of een early diner.

Dag 16 - 17: Naar Colombo, vertrek Sri Lanka

Vandaag vertrek je in de loop van de dag naar Colombo. Het is nog zo’n 3 uur rijden tot de luchthaven. Doorgaans vlieg je rond middernacht en kom je de …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De laatste nachten regel ik liever zelf

 • De laatste nachten regel ik liever zelf

Upgrade je rondreis met de Malediven

Even helemaal tot rust komen op paradijselijke stranden en genieten van een levendige onderwaterwereld? Nu je er toch bent, het is slechts 1 uur vliegen vanaf Colombo. Verleng je reis met een luxe resort op één van de eilanden. Local Hero Viraj, je Sri Lanka reisexpert, regelt de heenvlucht en de transfers bij aankomst en vertrek.

Reken op een toeslag v.a. € 1.245,- p.p. voor het resort (inclusief transfers en heenvlucht van Colombo naar Malediven) voor 5 dagen. Uiteraard afhankelijk van beschikbaarheid.

Upgrade je rondreis met de Malediven

Even helemaal tot rust komen op paradijselijke stranden en genieten van een levendige onderwaterwereld? Nu je er toch bent, het is slechts 1 uur vliegen vanaf Colombo. Verleng je reis …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Viraj

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Sri Lanka: