reisduur:
15 dagen / 14 nachten
route:
Negombo-Sirgiriya -Kandy-Nuwara-Eliya-Ella-Unawatuna-Colombo
reissom:
va. € 1049,-

Naar Sri Lanka met een beperkt budget, maar wél een beetje comfortabel? Dan is deze budget reis echt iets voor jou: eenvoudige maar schone hotels, eigen auto met chauffeur en toch overal stoppen waar je maar wilt. 

Met je auto ben je stukken sneller en flexibeler dan met het openbaar vervoer; zeker bij een wat kortere reisduur is dat een goede keuze. Je local Hero kiest je chauffeur/gids zorgvuldig uit.

Sri Lanka is Azië in een notendop: tempels, rijstvelden, historische bezienswaardigheden en een uitbundige tropische natuur. Zoveel kleuren groen heb je nog nooit bij elkaar gezien. 

Naast rondreizen is er ook plenty tijd om lekker bij te komen aan de brede palmenstranden en te zwemmen in de warme oceaan. Maak zelf je budget reis Sri Lanka compleet met extra nachten en/of activiteiten.

Inclusief:

 • aankomsttransfer;
 • alle overnachtingen met ontbijt;
 • alle vervoer per ac auto met Engels spekende chauffeur (1500km vrij)
 • treinreis;
 • assistentie van je chauffeur en/of local Hero;
 • CO2 compensatie reis.

Exclusief:

 • internationale retourvlucht;
 • extra km, indien gewenst bij afwijking van de route;
 • overige maaltijden;
 • upgrades of extra excursies, zoals jeep of fietstour;
 • alle entrees, reken op ca. € 150,- p.p.;
 • fooien, gebruikelijk, reken op 3-5 US$ p.p.p/dag;
 • visum Sri Lanka, ca. € 30,- p.p, zie ook praktisch;
 • evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in t hoogseizoen; (je local Hero heeft de laatste informatie)

Beste reistijd Sri Lanka
De beste reistijd voor Sri Lanka is onze winter, van december tot half april. Er zijn twee moesson periodes, de zgn. Yala, de zuidwest moesson loopt van mei tot eind juli, de zgn Maha, de noordoost moesson is van november tot en met januari.

Van april/mei tot eind september is het oosten en het noordoosten van Sri Lanka vrij droog, de bergen houden de meeste regen tegen. Het zuiden en zuidwesten van Sri Lanka is dan regenachtiger. Van december tot half april is dit deel juist droger. In oktober en november regent het in heel Sri Lanka vaker. 

Visum & paspoort
Voor de reizen naar Sri Lanka is een visum nodig. Dit kun je makkeijk online regelen via de website van e-visums.nl. Het visum kost ca. € 10,- en is 30 dagen geldig. Let op dat in alle gevallen je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn als je Sri Lanka verlaat. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het  of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt voor Sri Lanka.

Vaccinaties Sri Lanka
Voor Sri Lanka zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Maak je op weg naar Sri Lanka een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet bij binnenkomst in Sri Lanka een vaccinatie stempel getoond kunnen worden. Sri Lanka kent malaria risico. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden van Sri Lanka is het risico bijna nul. Draag zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe. Kraanwater in Sri Lanka is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Tijdsverschil
In Sri Lanka is het gedurende onze zomertijd 3,5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 4,5 uur later.

Veiligheid Sri Lanka
De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Sri Lanka is een veilig land. Kleine criminaliteit komt weinig voor en over het algemeen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen. Pas wel op in Colombo en in drukke toeristische gebieden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Kleding & gewoontes
In Sri Lanka zal het tijdens je vakantie altijd wel ergens regenen. Een goedkope poncho is overal te krijgen. Let erop dat het in de hoger gelegen gedeelten in Sri Lanka koud kan worden: in dit subtropische klimaat liggen de theeplantages. In het laagland is het doorgaans tropisch en vochtig warm. Een trui, ook handig bij een loeiende airco, komt van pas. Sri Lankanen zijn conservatief: schone, hele en nette kleding vinden ze belangrijk.

Ga niet met strandkleding een stad of dorp in, topless is in Sri Lanka verboden. Bezoek je een kerk, tempel of pagode, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt) en bij voorkeur witte kleding. Je hoofd hoort onbedekt te zijn. Wijs niet met hand of voet naar (boeddha) beelden, doe je schoenen uit en praat zachtjes. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst.

Geld & pinnen
In Sri Lanka betaal je met de Sri Lankaanse Rupee (LKR) Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor  alvast de koers bekijken. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 en 100 de beste koers. Je kunt echter ook overal pinnen, de bij de meeste automaten kun je gewoon met je pinpas met cirruslogo terecht. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s of US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘Azie’, anders kun je geen geld pinnen.

Steeds vaker worden in de grotere hotels, winkels en restaurants in Sri Lanka creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Zorg voor voldoende kleingeld, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz.

Fooien & entrees
Gebruikelijk in Sri Lanka. Je chauffeur verwacht ca. 3-5 US$ p.p. per dag. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je al snel wat dollars nodig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat men vaak weer commissie moet betalen en van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Vriendelijkheid is bijna altijd oprecht, maar zonder fooien kan men niet leven. De entreegelden zijn hoog. Voor bijna elke bezienswaardigheid of entree van een park moet worden betaald. Al snel US$ 10,- /20,- per persoon. Ook hier geldt dat Sri Lanka als arm land nauwelijks op andere wijze aan het geld kan komen om deze plekken goed te onderhouden. Reken voor een rondreis tenminste op ca. US$ 150,- p.p. Beschouw het maar als een stukje ontwikkelingshulp waardoor de natuur en het cultureel erfgoed goed bewaard blijven.

Elektriciteit
De stopcontacten in Sri Lanka werken op 220-230 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn er verschillende soorten stopkontakten: Europees en Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Getting around
Je reist in Sri Lanka in een huurauto met chauffeur of minibus. De wegen zijn doorgaans 2 baans, smal en redelijk geasfalteerd maar wel met regelmatig gaten erin. Daarbij nog veel bochten en hoogteverschil. Gemiddeld haal je niet meer dan ca. 40 km per uur, dus je bent ook over korte afstanden vrij lang onderweg. Het is ook wel de charme van Sri Lanka. Fietshuur kost ca. 5-10 US$ per dag. Het is een goede manier om op eigen houtje dorp of stadje te verkennen. Check wel of de remmen in goede staat zijn.

Reizen met (jonge) kinderen
Overnachten
De meeste hotels en resorts hebben familiekamers. Vraag daar naar bij je Local Hero van Sri Lanka. Extra bedden bijzetten kan vaak ook. Babybedjes zijn schaars, neem eventueel een eigen opklapbedje mee. Ook kinderstoelen zijn niet altijd beschikbaar. Neem een extra muskieten net mee inclusief ophang materiaal.

Eten
Sri Lankaans eten is doorgaans vrij gekruid. Probeer voor je kinderen pittu of kokosrijst bij het ontbijt. Pannenkoeken en mild gekruide Roti zijn ook aanraders. Zoet tropisch fruit is er in overvloed. Vraag ’s avonds bij het diner eerst om eten voor de kinderen, anders wordt het soms wat erg laat.

Onderweg
Vraag voor jonge kinderen om een speciaal kinderzitje in de auto met chauffeur. Neem een draagzak mee, een buggy kan maar de straten zijn hobbelig en hier niet op ingericht. Zorg voor voldoende zonnebrandolie en insectenspray. Het is nauwelijks verkrijgbaar of erg duur. Houd je kinderen weg bij huisdieren als katten en honden en andere semi wilde dieren als apen. Hondsdolheid komt voor, andere overdraagbare ziektes ook.

Bezienswaardigheden
Olifanten zie je in de diverse parken en olifanten opvang centra. Succes verzekerd. De entreegelden zijn hoog, soms is er echter wel kinderkorting, vraag er naar.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. 
Kijk bijvoorbeeld op:  
-vliegwinkel.nl   
-vliegtickets.nl  
-cheaptickets.nl  
-tix.nl  
-skyscanner.com

Let hierbij op het volgende:

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Je vliegt naar de hoofdstad Colombo. Er zijn helaas geen rechtstreekse vluchten, je moet altijd overstappen, veelal in Abu Dhabi of Dubai. Ook stops in London of Rome (Sri Lankan) of Istanbul (Turkish Airlines) zijn mogelijk. Vliegtijden zijn niet altijd gunstig vanwege de geografische ligging van Sri Lanka.

Via India

Wil je ook naar India, een veel gemaakte combinatie, check dan tevoren of je voor India geen multiple entry visum nodig hebt. Ook bij een stop-over daar kan een transitvisum nodig zijn.

Kosten

Reken voor een retourvlucht op tenminste € 700,-. Er zijn meer goedkope mogelijkheden maar je bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. 

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met KLM of met Ethihad en Emirates Airlines. Sri Lankan, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt via London of Rome. Vanaf Brussel kun je met Jet Airlines. Ook vanaf Düsseldorf vertrekken vluchten naar Colombo.

Tijden 

* Veel maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). Ook de terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning.
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
* Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk.

Tips

* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen.
* Let op speciale actieperiodes, bv. De KLM Wereld Deal Weken.

reisduur:
15 dagen / 14 nachten
route:
Negombo-Sirgiriya -Kandy-Nuwara-Eliya-Ella-Unawatuna-Colombo
reissom:
va. € 1049,-
Naar Sri Lanka met een beperkt budget, maar wél een beetje comfortabel? Dan is deze budget reis echt iets voor …
︿

Inclusief:

 • aankomsttransfer;
 • alle overnachtingen met ontbijt;
 • alle vervoer per ac auto met Engels spekende chauffeur (1500km vrij)
 • treinreis;
 • assistentie van je chauffeur en/of local Hero;
 • CO2 compensatie reis.

Exclusief:

 • internationale retourvlucht;
 • extra km, indien gewenst bij afwijking van de route;
 • overige maaltijden;
 • upgrades of extra excursies, zoals jeep of fietstour;
 • alle entrees, reken op ca. € 150,- p.p.;
 • fooien, gebruikelijk, reken op 3-5 US$ p.p.p/dag;
 • visum Sri Lanka, ca. € 30,- p.p, zie ook praktisch;
 • evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in t hoogseizoen; (je local Hero heeft de laatste informatie)
Beste reistijd Sri LankaDe beste reistijd voor Sri Lanka is onze winter, van december tot half april. Er zijn twee …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst budget reis Sri Lanka, naar Negombo

Wanneer je vliegtuig de daling inzet, zie je al meteen hoe groen Sri Lanka eigenlijk is. Overal palmbomen, zelfs de landingsbaan ligt verscholen tussen het groen. Na een lange vlucht met overstap, is het fijn om weer voet op vaste grond te zetten.

In de aankomsthal staat je chauffeur op je te wachten en nadat je alle bagage hebt ingeladen, ben je in een half uurtje in Negombo; de plek waar je budget reis Sri Lanka van start gaat. 

Dag 1 - 2:: Aankomst budget reis Sri Lanka, naar Negombo

Wanneer je vliegtuig de daling inzet, zie je al meteen hoe groen Sri Lanka eigenlijk is. Overal palmbomen, zelfs de landingsbaan ligt verscholen tussen het groen. Na een lange vlucht …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • Lekker luxe starten bv: Goldisand hotel , reken op ca € 80,- p.p.p.n. extra.

 • Lekker luxe starten bv: Goldisand hotel , reken op ca € 80,- p.p.p.n. extra.

 • Ik wil hier wat langer blijven. Reken op ca. € 32,- p.p.p.n. extra.

 • Ik wil hier wat langer blijven. Reken op ca. € 32,- p.p.p.n. extra.

Dag 3: Ontdek Negombo

Wil je gelijk actief zijn, maak dan een ritje door het koloniale deel van de stad met zijn nog door de Hollanders aangelegde kanalen. Die zijn niet saai, zoals in Nederland, maar keurig omzoomd door palmbomen. Op de drukke vismarkt en de bazaar verwonder je je over al die exotische vissen en proef je van spicy kruiden en onbekend tropisch fruit.

Vandaag lekker uitslapen of relaxen bij het zwembad of op het strand? Schaam je niet, een rondreis over Sri Lanka moet je rustig beginnen. Gewoon in je ligstoel ploffen en met een cocktail bij de hand, dan ben je het drukke Nederland al snel vergeten.

Dag 3:: Ontdek Negombo

Wil je gelijk actief zijn, maak dan een ritje door het koloniale deel van de stad met zijn nog door de Hollanders aangelegde kanalen. Die zijn niet saai, zoals in …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Boottrip over het Hamilton kanaal ca. US $50,- p.p

 • Boottrip over het Hamilton kanaal ca. US $50,- p.p

Dag 4: Budget reis Sri Lanka, van Negombo naar Sigiriya

Na het ontbijt laad je je spullen in de auto en rijd je noordwaarts naar Sigiriya. De weg wordt smaller, de bergen groener, je komt nu echt in de tropen. Na enkele uren doemt in de verte Sigiriya op, een enorme rotspiek hoog boven al het groen. Over smalle paden en metalen ladders klim je naar de top van deze zogenaamde ‘leeuwenrots’, één van de highlights van je budget reis Sri Lanka.

Vroeger was de rots bedekt met vrouwenbeelden, nu is er op de top alleen nog een paleis ruïne over. Als het niet mistig is heb je een spectaculair uitzicht over de omgeving. Stop onderweg even in een kruidentuin. Het is dé bijverdienste van de locals, dus vraag je chauffeur om een rustig plekje.

local Hero

Je hele rondreis word je gereden door een eigen chauffeur. Deze chauffeur heeft veel ervaring in het typische weggebruik van Sri Lanka. Bespreek ’s ochtends de route van de dag, geef aan wat je wil, waar je wilt stoppen, waar juist niet en wat je in je route opneemt. Jij hebt het voor het zeggen.

Uiteraard zijn er rusttijden voor je chauffeur en ben je voor donker op de plaats van bestemming. Onderschat de afstanden niet, de wegen zijn bochtig en meer dan 40 km/uur doe je meestal niet. Het maximaal te rijden aantal km voor deze rondreis is 1500 (ruim voldoende).

Een rustig alternatief voor Sigiriya is de rots van Pidurangala, 2 km verder. Ook een kloosterruine op de top maar slechts US$ 3,- entree en een vergelijkbaar uitzicht. Als je tussen 07.00 en 08.00 uur omhoog klimt heb je een geweldig uitzicht over het nevelige tropische landschap en de Siririya rots.

meet the locals

Dag 4:: Budget reis Sri Lanka, van Negombo naar Sigiriya

Na het ontbijt laad je je spullen in de auto en rijd je noordwaarts naar Sigiriya. De weg wordt smaller, de bergen groener, je komt nu echt in de tropen. …

︿

Dag 5: Verken Sigiriya, bezoek Polonaruwa / Minneriya

Na het ontbijt laat je chauffeur je wat van de stad zien. Lang was Polonnaruwa de hoofdstad van Sri Lanka en er zijn nog veel overblijfselen uit die tijd. Je bezoekt de belangrijkste tempels, paleizen en oude badhuizen. Zoek voor de lunch een gezellig restaurantje en plons ’s middags in het zwembad van je hotel.

Optioneel: maak een jeepsafari op zoek naar wilde olifanten. Je park-ranger brengt je dan naar Kaudulla of het vlakbij gelegen Minneriya National Park, dit afhankelijk van waar de olifanten zijn. Tegen de avond ben je weer terug in je hotel in Sigiriya voor je diner en droom ’s nachts van enorme kuddes van deze grijze reuzen.

local Hero

Niet schrikken: in Sri Lanka zijn entrees een flink deel van je budget want de regering kiest ervoor het onderhoud van bezienswaardigheden voor een flink deel uit de entrees te betalen. Reken op zo’n €150,- p.p. Maak een apart potje hiervoor, dat is het meest relaxt.

Dag 5:: Verken Sigiriya, bezoek Polonaruwa / Minneriya

Na het ontbijt laat je chauffeur je wat van de stad zien. Lang was Polonnaruwa de hoofdstad van Sri Lanka en er zijn nog veel overblijfselen uit die tijd. Je …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 30,- p.p., exclusief entree ca. € 25,- p.p.

 • Reken op ca. € 30,- p.p., exclusief entree ca. € 25,- p.p.

 • Reken op ca. € 25,- p.p., exclusief entree ca. € 12,- p.p.

 • Reken op ca. € 25,- p.p., exclusief entree ca. € 12,- p.p.

Dag 6: Budget reis Sri Lanka, via Dambulla naar Kandy

Vandaag rijd je eerst naar Dambulla. In de grotten hier hebben de koningen van Anaradhapura tempels gebouwd vol Boeddha’s in allerlei houdingen. Vooral de felgekleurde fresco’s zullen je bijblijven. Daarna gaat deze budget rondreis Sri Lanka door naar Kandy. De weg stijgt en in de verte doemen de koele heuvels al op. Je voelt de temperatuur dalen.

De stad ligt aan een bergmeer waar ’s avonds een koele bries waait en de inwoners na hun werk flaneren. De stad heeft gezellige oude straatjes waar je rondwandelt tussen de witgepleisterde historische gebouwen en verborgen tempels. Vergeet ook het olifantenweeshuis niet.

Dag 6:: Budget reis Sri Lanka, via Dambulla naar Kandy

Vandaag rijd je eerst naar Dambulla. In de grotten hier hebben de koningen van Anaradhapura tempels gebouwd vol Boeddha’s in allerlei houdingen. Vooral de felgekleurde fresco’s zullen je bijblijven. Daarna …

︿

Dag 7: Ontdek Kandy

Een van de heiligste plekken van Sri Lanka ligt ook aan het meer: de Temple of the Tooth waar men de tand van Boeddha vereert. Bijzonder zijn de rituele dansen die er ’s avonds worden opgevoerd. Ook kun je naar de Bahirawakanda tempel. Deze ligt op een heuvel en het enorme witte Boeddha beeld is overal zichtbaar. Toch liever natuur? Ga dan naar de beroemde botanische tuin. Of beklim vandaag de 2200 meter hoge Adams Peak en maak een rafting trip over de Kitulgala rivier.

In juli of augustus (data wisselen) wordt in Kandy het 10 daagse Esala Perahera festival gehouden, ter ere van de tand van Boeddha. Zijn extreme drukte en dubbele hotelprijzen geen probleem en boek je maanden vooruit, dan heb je een unieke ervaring. 

local Hero

In plaats van een hotel kan ik in Kandy een homestay voor je inplannen. Dé manier om een lokale familie te leren kennen. Zie ook onze Top 5.

meet the locals

Dag 7:: Ontdek Kandy

Een van de heiligste plekken van Sri Lanka ligt ook aan het meer: de Temple of the Tooth waar men de tand van Boeddha vereert. Bijzonder zijn de rituele dansen …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 90,- p.p.

 • Reken op ca. € 90,- p.p.

 • Reken ca. € 25,- p.p.

 • Reken ca. € 25,- p.p.

Dag 8: Budget reis Sri Lanka, van Kandy naar Nuwara Eliya

Tijd voor thee! De zacht glooiende heuvels tussen Kandy en Nuwara Eliya zijn bedekt met theestruiken zover het oog reikt. Dit is dé theestreek van het land. Op de plantages zijn de pluksters hard aan het werk; tussen het groen zie je hun manden en kleurige sari’s. Met de hand en heel voorzichtig verwijderen ze de bovenste blaadjes van de theeplant.

Onderweg naar Nuwara Eliya kun je stoppen bij een theefabriek waar je het proces van struik tot gedroogde thee kunt volgen. Niet alle thee is thee, er zijn vele kwaliteitssoorten. Goed proeven dus! In Nuwara Eliya, populair bij de Engelse koloniale heersers, staan oude Victoriaanse huizen en er heerst een apart Engels sfeertje.

Dag 8:: Budget reis Sri Lanka, van Kandy naar Nuwara Eliya

Tijd voor thee! De zacht glooiende heuvels tussen Kandy en Nuwara Eliya zijn bedekt met theestruiken zover het oog reikt. Dit is dé theestreek van het land. Op de plantages …

︿

Dag 9: Via Horton Plains naar Ella

Vertrek vroeg want dan is de lucht nog helder. Na een uurtje bereik je Horton Plains National Park, een hoogtepunt van je rondreis Sri Lanka. Trek de wandelschoenen aan voor een ochtendwandeling door de natuur op deze hoogvlakte. Aan het eind van je tocht kom je bij Land’s End, een enorm diepe kloof. Op de rand snap je direct waar het de naam aan te danken heeft.

Daarna ga je per auto naar het station voor de boemeltrein door het berglandschap van Ella. Je reist 2e klas, zodat je makkelijk een praatje aanknoopt. Kijk je naar buiten, dan zie je spectaculaire dieptes en vergezichten. Bij aankomst na ca. 3 uur staat je chauffeur te wachten om je weer naar je hotel te brengen.

Dag 9:: Via Horton Plains naar Ella

Vertrek vroeg want dan is de lucht nog helder. Na een uurtje bereik je Horton Plains National Park, een hoogtepunt van je rondreis Sri Lanka. Trek de wandelschoenen aan voor …

︿

Dag 10: Budget reis Sri Lanka, trekking door de omgeving van Ella

Eerst een goed ontbijt met uitzicht op de bergen. Die stevige basis heb je nodig want vandaag is het, als je wilt, flink wandelen. Je hotel heeft de routebeschrijvingen. Kies een korte trek naar Little Adams Peak of een langere naar Ella’s Rock. Naar Little Adams Peak loop je in ca. 2 uur, langs stille dorpjes en theeplantages. Het laatste stuk naar de top is steil maar het uitzicht vergoedt alles.

Kies je voor Ella’s Rock, dan is je trekking wat zwaarder (3-4 uur). Je loopt over smalle junglepaden, langs de spoorbaan en ruisende watervalletjes. Stop af en toe even en kijk om je heen. Ben je er en is het helder, dan ligt een flink deel van Sri Lanka aan je voeten. 

local Hero

Vanuit Ella kun je een bezoek aan Yala National Park toevoegen. Je verblijft in een tented camp. Zie ook de TOP 5.

Dag 10:: Budget reis Sri Lanka, trekking door de omgeving van Ella

Eerst een goed ontbijt met uitzicht op de bergen. Die stevige basis heb je nodig want vandaag is het, als je wilt, flink wandelen. Je hotel heeft de routebeschrijvingen. Kies …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • 2 dagen/ 1 nacht Inbegrepen: vervoer, verblijf safari tent met eigen sanitair en ontbijt, barbecue diner, avondsafari en entree.

 • 2 dagen/ 1 nacht Inbegrepen: vervoer, verblijf safari tent met eigen sanitair en ontbijt, barbecue diner, avondsafari en entree.

Dag 11 - 13: Van Ella naar Unawatuna

Vanuit Ella reis je door naar de zuidkust van Sri Lanka. Unawatuna, 4 km van Galle, is een populaire badplaats. Je komt hier voor de grote baai met het mooie zandstrand: langzaam aflopend en met een rif tegen de sterke golfslag. Voor duikers en snorkelaars liggen er diverse wrakken op een half uurtje varen.

In Unawatuna vind je gezellige bars en seafood restaurantjes. Wil je er nog op uit ga dan een dagje op de huurfiets naar Galle en bezoek het beroemde Nederlandse fort dat net als het stadje op de Wereld Erfgoedlijst staat. Leuk is dat de bezienswaardigheden hier gewoon nog onderdeel zijn van het dagelijks leven. 

Dag 11 - 13:: Van Ella naar Unawatuna

Vanuit Ella reis je door naar de zuidkust van Sri Lanka. Unawatuna, 4 km van Galle, is een populaire badplaats. Je komt hier voor de grote baai met het mooie …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • Reken op ca. € 45,- p.p.p.n. extra.

 • Reken op ca. € 45,- p.p.p.n. extra.

 • Wil je luxer, reken op ca. € 25,- p.p.p.n. extra.

 • Wil je luxer, reken op ca. € 25,- p.p.p.n. extra.

Dag 14 - 15: Vertrek budget reis Sri Lanka, terugvlucht vanuit Colombo

Vanochtend vertrek je na het ontbijt naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Vanuit Unawatuna is het 150 km en zo'n 3,5 tot 4 uur rijden. Je rijdt direct naar de luchthaven. Doorgaans vlieg je rond middernacht en kom je de volgende ochtend vroeg aan in Amsterdam.

Wil je toch ook nog iets zien van Colombo, dan kun je in overleg met de chauffeur en tegen een kleine toeslag kiezen voor een vroeg vertrek. Je bent dan op tijd in Colombo voor een late lunch, een sightseeing door het oude centrum en tenslotte een relaxt diner om je budget reis Sri Lanka mee af te sluiten.

Dag 14 - 15:: Vertrek budget reis Sri Lanka, terugvlucht vanuit Colombo

Vanochtend vertrek je na het ontbijt naar Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Vanuit Unawatuna is het 150 km en zo'n 3,5 tot 4 uur rijden. Je rijdt direct naar …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Sachin

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Sri Lanka: