ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Erik en Lisa's favoriete reis

reisduur:
22 dagen / 21 nachten
route:
Negombo – Galle Fort – Weligama – Tangalle – Thelulla – Ella – Kandy – Dambulla – Kalpitiya – Negombo
reissom:
va. € 1985,- (p.p. 2 volwassenen, prijs o.b.v. laagseizoen) (Boek zelf je retourvlucht)

Mooie reizen hoor, die voorbeeldreizen van jullie. Maar misschien wil je een inspirerend verhaal lezen van iemand die zélf zijn of haar eigen reis in elkaar heeft gezet.  We hebben daarom reisbloggers Erik en Lisa uitgenodigd te vertellen over hun belevenissen en favoriete reisroute door Sri Lanka. 

Erik en Lisa: twee fervente reizigers die in 2020 startten met hun blog Reisstel.nl. Ze zegden hun banen op en verkochten het huis om als fulltime wereldreizigers door het leven te gaan. Als reisstel maken ze reizen naar alle windstreken, ver weg & dichtbij. Wil je een voorstel voor een vergelijkbare route, neem dan contact op met jouw Sri Lanka reisspecialist, je local Hero Viraj.

Meer inspiratie van reisbloggers? Bekijk de favoriete Sri Lanka reis van Dionne en Martijn van Reishonger.nl. Een 25-daagse reis incl. Malediven, jungle lodges en safari. 

Inclusief: 
- aankomsttransfer; 
- alle transfers in een airco auto met Engels sprekende chauffeur; 
- alle overnachtingen incl. ontbijt;
- treinreis Ella-Kandy;
- genoemde excursies: yoga en surfles, rondleiding theeplantages, safari ecolodge;
- assistentie van je chauffeur en local hero

Exclusief: 
- internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- extra km, indien gewenst bij afwijking van de route; 
- overige maaltijden; 
- extra upgrades; 
- entrees; 
- fooien. Gebruikelijk, reken op 3-5 US$ p.p. per dag; 
- visum ca. € 30,- p.p., zie ook praktisch; 
- evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in het hoogseizoen (je local hero heeft de laatste informatie).

Wat is de beste reistijd voor Sri Lanka? 
De beste reistijd voor Sri Lanka is onze winter, van december tot half april. Er zijn twee moesson periodes, de zgn. Yala, de zuidwest moesson loopt van mei tot eind juli, de zgn Maha, de noordoost moesson is van november tot en met januari.

Van april/mei tot eind september is het oosten en het noordoosten van Sri Lanka vrij droog, de bergen houden de meeste regen tegen. Het zuiden en zuidwesten van Sri Lanka is dan regenachtiger. Van december tot half april is dit deel juist droger. In oktober en november regent het in heel Sri Lanka vaker. 

Heb ik een visum nodig voor Sri Lanka? 
Voor de reizen naar Sri Lanka is een visum nodig. Dit kun je makkelijk online regelen via de website van e-visums.nl. Het visum kost ca. € 10,- en is 30 dagen geldig. Let op dat in alle gevallen je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn als je Sri Lanka verlaat. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het  of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt voor Sri Lanka.

Zijn vaccinaties verplicht voor Sri Lanka? 
Voor Sri Lanka zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Maak je op weg naar Sri Lanka een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet bij binnenkomst in Sri Lanka een vaccinatie stempel getoond kunnen worden. Sri Lanka kent malaria risico. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden van Sri Lanka is het risico bijna nul. Draag zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe. Kraanwater in Sri Lanka is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Is er tijdverschil met Sri Lanka? 
In Sri Lanka is het gedurende onze zomertijd 3,5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 4,5 uur later.

Is het veilig in Sri Lanka? 
Sri Lanka is een veilig land. Kleine criminaliteit komt weinig voor en over het algemeen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen. Pas wel op in Colombo en in drukke toeristische gebieden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Welke kleding heb ik nodig in Sri Lanka? 
In Sri Lanka zal het tijdens je vakantie altijd wel ergens regenen. Een goedkope poncho is overal te krijgen. Let erop dat het in de hoger gelegen gedeelten in Sri Lanka koud kan worden: in dit subtropische klimaat liggen de theeplantages. In het laagland is het doorgaans tropisch en vochtig warm. Een trui, ook handig bij een loeiende airco, komt van pas. Sri Lankanen zijn conservatief: schone, hele en nette kleding vinden ze belangrijk.

Ga niet met strandkleding een stad of dorp in, topless is in Sri Lanka verboden. Bezoek je een kerk, tempel of pagode, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt) en bij voorkeur witte kleding. Je hoofd hoort onbedekt te zijn. Wijs niet met hand of voet naar (boeddha) beelden, doe je schoenen uit en praat zachtjes. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst.

Hoe betaal ik in Sri Lanka? 
In Sri Lanka betaal je met de Sri Lankaanse Rupee (LKR) Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor  alvast de koers bekijken. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 en 100 de beste koers. Je kunt echter ook overal pinnen, de bij de meeste automaten kun je gewoon met je pinpas met cirruslogo terecht. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s of US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘Azie’, anders kun je geen geld pinnen.

Steeds vaker worden in de grotere hotels, winkels en restaurants in Sri Lanka creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Zorg voor voldoende kleingeld, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. 

Is fooi gebruikelijk in Sri Lanka? 
Gebruikelijk in Sri Lanka. Je chauffeur verwacht ca. 3-5 US$ p.p. per dag. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je al snel wat dollars nodig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat men vaak weer commissie moet betalen en van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Vriendelijkheid is bijna altijd oprecht, maar zonder fooien kan men niet leven. De entreegelden zijn hoog. Voor bijna elke bezienswaardigheid of entree van een park moet worden betaald. Al snel US$ 10,- /20,- per persoon. Ook hier geldt dat Sri Lanka als arm land nauwelijks op andere wijze aan het geld kan komen om deze plekken goed te onderhouden. Reken voor een rondreis tenminste op ca. US$ 150,- p.p. Beschouw het maar als een stukje ontwikkelingshulp waardoor de natuur en het cultureel erfgoed goed bewaard blijven.

Welke stekker heb ik nodig in Sri Lanka? 
De stopcontacten in Sri Lanka werken op 220-230 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn er verschillende soorten stopkontakten: Europees en Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Hoe reis ik door Sri Lanka? 
Je reist in Sri Lanka in een huurauto met chauffeur of minibus. De wegen zijn doorgaans 2 baans, smal en redelijk geasfalteerd maar wel met regelmatig gaten erin. Daarbij nog veel bochten en hoogteverschil. Gemiddeld haal je niet meer dan ca. 40 km per uur, dus je bent ook over korte afstanden vrij lang onderweg. Het is ook wel de charme van Sri Lanka. Fietshuur kost ca. 5-10 US$ per dag. Het is een goede manier om op eigen houtje dorp of stadje te verkennen. Check wel of de remmen in goede staat zijn.

Reizen met (jonge) kinderen in Sri Lanka? 
Overnachten
De meeste hotels en resorts hebben familiekamers. Vraag daar naar bij je Local Hero van Sri Lanka. Extra bedden bijzetten kan vaak ook. Babybedjes zijn schaars, neem eventueel een eigen opklapbedje mee. Ook kinderstoelen zijn niet altijd beschikbaar. Neem een extra muskieten net mee inclusief ophang materiaal.

Eten 
Sri Lankaans eten is doorgaans vrij gekruid. Probeer voor je kinderen pittu of kokosrijst bij het ontbijt. Pannenkoeken en mild gekruide Roti zijn ook aanraders. Zoet tropisch fruit is er in overvloed. Vraag ’s avonds bij het diner eerst om eten voor de kinderen, anders wordt het soms wat erg laat.

Onderweg 
Vraag voor jonge kinderen om een speciaal kinderzitje in de auto met chauffeur. Neem een draagzak mee, een buggy kan maar de straten zijn hobbelig en hier niet op ingericht. Zorg voor voldoende zonnebrandolie en insectenspray. Het is nauwelijks verkrijgbaar of erg duur. Houd je kinderen weg bij huisdieren als katten en honden en andere semi wilde dieren als apen. Hondsdolheid komt voor, andere overdraagbare ziektes ook.

Bezienswaardigheden 
Olifanten zie je in de diverse parken en olifanten opvang centra. Succes verzekerd. De entreegelden zijn hoog, soms is er echter wel kinderkorting, vraag er naar.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. 
Kijk bijvoorbeeld op:  
-vliegwinkel.nl   
-cheaptickets.nl  
-tix.nl  
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 

Internationale vlucht

Je vliegt naar hoofdstad Colombo op Bandaranaike International Airport. Diverse airlines bieden deze vlucht met een overstap of tussenstop aan. Zo kun je vliegen met Emirates, waarbij je een stopover maakt in Dubai. Als je met Qatar gaat, vlieg je via Abu Dhabi.

Je kunt er ook voor kiezen om met Lufthansa te vliegen, vanaf Frankfurt kun je namelijk een rechtstreekse vlucht boeken naar Male, de hoofdstad van de Malediven. Vanuit daar kun je dan, na een paar dagen strand, een korte vlucht pakken naar Colombo. Andersom kan natuurlijk ook.

Via India 

Wil je ook naar India, een veel gemaakte combinatie, check dan tevoren of je voor India geen multiple entry visum nodig hebt. Ook bij een stop-over daar kan een transitvisum nodig zijn. 

Kosten 

Reken voor een retourvlucht op tenminste € 700,-. Er zijn meer goedkope mogelijkheden maar je bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. 

Maatschappijen 

De meeste reizigers vliegen met KLM of met Ethihad en Emirates Airlines. Sri Lankan, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt via London of Rome. Vanaf Brussel kun je met Jet Airlines. Ook vanaf Düsseldorf vertrekken vluchten naar Colombo.

Tijden 

* Veel maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). Ook de terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk.

Tips

* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. 
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
* Let op speciale actieperiodes, bv. De KLM Wereld Deal Weken.

reisduur:
22 dagen / 21 nachten
route:
Negombo – Galle Fort – Weligama – Tangalle – Thelulla – Ella – Kandy – Dambulla – Kalpitiya – Negombo
reissom:
va. € 1985,- (p.p. 2 volwassenen, prijs o.b.v. laagseizoen)
Mooie reizen hoor, die voorbeeldreizen van jullie. Maar misschien wil je een inspirerend verhaal lezen van iemand die zélf zijn …
︿

Inclusief: 
- aankomsttransfer; 
- alle transfers in een airco auto met Engels sprekende chauffeur; 
- alle overnachtingen incl. ontbijt;
- treinreis Ella-Kandy;
- genoemde excursies: yoga en surfles, rondleiding theeplantages, safari ecolodge;
- assistentie van je chauffeur en local hero

Exclusief: 
- internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- extra km, indien gewenst bij afwijking van de route; 
- overige maaltijden; 
- extra upgrades; 
- entrees; 
- fooien. Gebruikelijk, reken op 3-5 US$ p.p. per dag; 
- visum ca. € 30,- p.p., zie ook praktisch; 
- evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in het hoogseizoen (je local hero heeft de laatste informatie).

Wat is de beste reistijd voor Sri Lanka? De beste reistijd voor Sri Lanka is onze winter, van december tot half april. …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst in Sri Lanka, op naar Galle Fort

Na onze aankomst op de luchthaven van Sri Lanka, kunnen we niet wachten dit land te gaan verkennen. De taxi brengt ons naar onze eerste bestemming: Galle Fort. Deze havenstad onderscheidt zich van de andere steden in Sri Lanka, omdat de Europese invloeden er nog duidelijk zichtbaar zijn. Even rustig inkomen dus!

Er ontstaat direct een vakantiegevoel zodra we het Fort binnenrijden. De Mediterrane invloeden zijn duidelijk zichtbaar, een overblijfsel van de Portugezen die deze plaats in de 16e eeuw hebben ontdekt. Gezellige barretjes en hostels en voldoende plek om lekker te eten.

Dag 1 - 2: Aankomst in Sri Lanka, op naar Galle Fort

Na onze aankomst op de luchthaven van Sri Lanka, kunnen we niet wachten dit land te gaan verkennen. De taxi brengt ons naar onze eerste bestemming: Galle Fort. Deze havenstad …

︿

Dag 3: Stadswandeling door Galle Fort

De volgende dag maken we een prachtige stadswandeling over de oude stadsmuur, daar komen we overblijfselen van de Nederlandse overheersing in de 17e en 18e eeuw tegen. Een plattegrond in de Nederlandse taal en een prachtige oude Nederlandse hervormde kerk, waar nog elke zondag een dienst plaats vindt.

Verder genieten we van prachtige monumentale panden, de bekende vuurtoren en het rond dwalen in dit sfeervolle havenstadje. De homemade ginger beer bij Coconut Sambol brengt een aangename verkoeling en het contact met de locals bij Wood Carving by Sunil maken dat we het liefst direct een van de prachtige houtsnijwerken willen kopen. De zonsondergang aan het strand is de perfecte afsluiter.

Dag 3: Stadswandeling door Galle Fort

De volgende dag maken we een prachtige stadswandeling over de oude stadsmuur, daar komen we overblijfselen van de Nederlandse overheersing in de 17e en 18e eeuw tegen. Een plattegrond in de Nederlandse …

︿

Dag 4: Weligama, here we come

Na het ontbijt brengt de taxi ons binnen 45 minuten naar de volgende plek aan de zuidelijke kust van Sri Lanka: Weligama. De route van Galle naar Weligama is prachtig langs de kust. Je kunt deze rit ook met de tuk-tuk maken of met de trein. Je rijdt dan letterlijk langs het strand, met uitzicht op zee.

We kunnen niet wachten om hier onze eerste surflessen te nemen (inbegrepen). Weligama is één van de populairste kustplaatsjes en staat bekend als dé place to be als het gaat om surfen. Het hostel aan het strand is het perfecte uitgangspunt om een geschikte surfschool te zoeken.

Dag 4: Weligama, here we come

Na het ontbijt brengt de taxi ons binnen 45 minuten naar de volgende plek aan de zuidelijke kust van Sri Lanka: Weligama. De route van Galle naar Weligama is prachtig …

︿

Dag 5: Surfen in Weligama

We staan vroeg op voor onze eerste surfles. We hebben er zin in. Onze leraar laat ons weten dat ’s ochtends vroeg de golven fijn zijn en dat het nog niet zo druk is. Perfect voor beginners dus.

We steken de weg over en komen al snel aan bij de surfschool. Na het aantrekken van de rash guards (surfshirts) doen we een warming-up en oefeningen op het droge. Maar dan is het toch echt tijd: we gaan het water in. Onder begeleiding van onze privéleraren lukt het ons om onze eerste golf te pakken. Wat gaaf, dit smaakt naar meer!

Dag 5: Surfen in Weligama

We staan vroeg op voor onze eerste surfles. We hebben er zin in. Onze leraar laat ons weten dat ’s ochtends vroeg de golven fijn zijn en dat het nog …

︿

Dag 6: Weligama: Surf, yoga en relax

Ook onze tweede surfles is heerlijk.Het strand is breed en de golven zijn perfect om het surfen onder de knie te krijgen. Maar na het surfen kunnen we hier ook nog eens kiezen voor een fijne yogales, al inclusief bij je verblijf. Perfect om de spieren weer wat te ontspannen.

The Hummus bar biedt ons een fijn aanbod op een prachtige plek: een rooftop, met uitzicht over de zee. Heerlijk eten doen we hier in Weligama ook: van lokale rijst & curry bij Dulnetha tot hippe Bali-vibe smoothie bowls bij Nomads cafe & Boutique. Genieten.

Dag 6: Weligama: Surf, yoga en relax

Ook onze tweede surfles is heerlijk.Het strand is breed en de golven zijn perfect om het surfen onder de knie te krijgen. Maar na het surfen kunnen we hier ook …

︿

Dag 7: Eén met de natuur in Tangalle

Onze volgende bestemming aan de zuidkust is Tangalle. Gek genoeg is het in deze omgeving een stuk minder toeristisch, terwijl wij het hier direct een stuk mooier vinden. Onze taxi brengt ons naar het volgende verblijf, een cabin midden in de natuur. Wauw, wat een fantastische plek. Alsof we in de jungle zijn beland. En dat op maar een steenworp afstand van het strand.

De eigenaar, Sanka, is een jonge Sri Lankaan. Hij heeft dit resort samen met zijn Franse vriendin opgebouwd. Een heerlijke plek om tot rust te komen: yoga, relaxen in de hangmatten en genieten van fijne ontbijtjes.

Dag 7: Eén met de natuur in Tangalle

Onze volgende bestemming aan de zuidkust is Tangalle. Gek genoeg is het in deze omgeving een stuk minder toeristisch, terwijl wij het hier direct een stuk mooier vinden. Onze taxi …

︿

Dag 8: Op zoek naar de geheime stranden van Tangalle

Nadat Sanka ons heeft verteld waar we de beste geheime stranden van Tangalle kunnen vinden, kunnen we niet wachten om op pad te gaan. We besluiten een scooter te huren en alle strandjes af te gaan. De een is nog mooier en rustiger dan de ander.

We vinden de meest idyllische plekjes, inclusief schommels en fijne barretjes om wat te eten, maar ook plekken om schildpadden te spotten tijdens het snorkelen en bovenal: te relaxen. We kunnen op een van de stranden ook een surfboard huren, nog even oefenen wat we in Weligama hebben geleerd.

Dag 8: Op zoek naar de geheime stranden van Tangalle

Nadat Sanka ons heeft verteld waar we de beste geheime stranden van Tangalle kunnen vinden, kunnen we niet wachten om op pad te gaan. We besluiten een scooter te huren …

︿

Dag 9: De omgeving van Tangalle verkennen

Naast de prachtige, tropische stranden heeft Tangalle meer te bieden. ’s Ochtends bezoeken we de lokale markt, een must visit wat ons betreft. Wat een feest om de lokale lekkernijen voor een goede prijs te kunnen kopen.

Daarna verkennen we in de omgeving de prachtige rotstempel: Mulgirigala Raja Maha Viharaja. Rond zonsondergang genieten we daar van een van de meest prachtige uitzichten die we ooit hebben gezien. ’s Avonds eten we bij de ouders van Sanka: restaurant ‘Breakpoint’. Wat heerlijk om dagverse vis te kunnen eten met zo’n mooi uitzicht.

Dag 9: De omgeving van Tangalle verkennen

Naast de prachtige, tropische stranden heeft Tangalle meer te bieden. ’s Ochtends bezoeken we de lokale markt, een must visit wat ons betreft. Wat een feest om de lokale lekkernijen …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 44,- p.p. voor een halve dag safari

 • Reken op ca. € 44,- p.p. voor een halve dag safari

Dag 10: Olifanten spotten bij een ecolodge

Vandaag gaan we olifanten spotten. Omdat wij het niet prettig vinden om met alle jeeps tegelijkertijd in een National Park rond te rijden, kiezen wij voor een verblijf in een ecolodge. We worden opgehaald in een safari jeep in Thelulla bij de Sri Bodhirajaramaya Tempel. Vanaf daar is het nog een uur rijden.

Onze mond valt open van verbazing bij aankomst: wat is het hier prachtig en rustgevend. Lodge eigenaar Dim verwent ons direct met een lunch en welkomstdrankje van fruit uit eigen tuin. Nog geen uur later spotten we de eerste olifanten op onze safari. De dag wordt afgesloten met een barbecue en natuurlijk: Arak.

Dag 10: Olifanten spotten bij een ecolodge

Vandaag gaan we olifanten spotten. Omdat wij het niet prettig vinden om met alle jeeps tegelijkertijd in een National Park rond te rijden, kiezen wij voor een verblijf in een …

︿

Dag 11: Van de ecolodge naar Ella

De volgende ochtend staan we vroeg op om een bootsafari te maken op het meer waar de lodge aan gelegen is. Helaas spotten we geen krokodillen, maar de zonsopkomst is adembenemend. Ook het ontbijt waar we daarna mee verrast worden is boven verwachting goed. Van pannenkoeken tot omelet, het ontbreekt ons aan niets.

Als afsluiter neemt Dim ons nog mee over zijn landgoed. We leren van alles over het Sri Lankaanse plattelands leven. We sluiten af met een powernap in ons prachtige verblijf en daarna brengt de Jeep ons weer terug naar Thelulla. Vanaf daar vervolgen we onze reis naar Ella.

Dag 11: Van de ecolodge naar Ella

De volgende ochtend staan we vroeg op om een bootsafari te maken op het meer waar de lodge aan gelegen is. Helaas spotten we geen krokodillen, maar de zonsopkomst is …

︿

Dag 12: Ella, Ella

Na een lekkere rijst & curry maaltijd gisteren bij Matey Hut, lonkte ons bed. Na het ontbijt vandaag besluiten we deze ochtend het toeristische plaatsje Ella te verkennen. Natuurlijk kunnen we het populaire Café Chill niet overslaan voor een drankje. Daarna bezoeken we de wellicht meest populaire plek van Sri Lanka: ‘9 Arches Bridge’.

Na een paar prachtige foto’s te hebben gemaakt en de trein over de brug te hebben zien rijden, gaan we met de scooter op pad. Op naar theeplantage ‘Liptons Seat’ waar we een uitgebreide rondleiding krijgen. Wat een groene omgeving. We kijken onze ogen uit, het voelt even alsof we in Engeland zijn beland.

Dag 12: Ella, Ella

Na een lekkere rijst & curry maaltijd gisteren bij Matey Hut, lonkte ons bed. Na het ontbijt vandaag besluiten we deze ochtend het toeristische plaatsje Ella te verkennen. Natuurlijk kunnen …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 26,- p.p.

 • Reken op ca. € 26,- p.p.

Dag 13: Hiken in Ella

Ella staat bekend om haar hikes. Wij kiezen voor de hike naar de ‘Ella Rock’. We besluiten dit pas aan het einde van de middag te doen, zodat we de zonsondergang kunnen bekijken op de top. ’s Ochtends doen we het rustig aan, kopen we vast de treintickets voor morgen en lunchen we bij het schattige restaurantje Ella Rock Pot.

De hike ’s middags start bij het treinspoor. Een bijzondere ervaring om letterlijk over het spoor te lopen. Het vervolg van de hike is pittig, maar het uitzicht is prachtig en we genieten enorm.

Dag 13: Hiken in Ella

Ella staat bekend om haar hikes. Wij kiezen voor de hike naar de ‘Ella Rock’. We besluiten dit pas aan het einde van de middag te doen, zodat we de …

︿

Dag 14: Treinreis van Ella naar Kandy

Vandaag is het dan eindelijk zo ver. We maken een van de mooiste treinreizen van de wereld: van Ella naar Kandy. Gelukkig hebben wij een rustige trein, met voldoende plek en kunnen we optimaal genieten van het adembenemende uitzicht over de theeplantages. Ook maken we de welbekende foto, hangend uit de trein.

Het landschap begint steeds meer te veranderen in regenwoud, naarmate we Kandy naderen. Eenmaal aangekomen in Kandy zijn we moe van de lange reis en gaan we direct naar ons nieuwe onderkomen. 

Dag 14: Treinreis van Ella naar Kandy

Vandaag is het dan eindelijk zo ver. We maken een van de mooiste treinreizen van de wereld: van Ella naar Kandy. Gelukkig hebben wij een rustige trein, met voldoende plek …

︿

Dag 15: Culturele hoofdstad Kandy verkennen

We besluiten niet lang in Kandy te blijven, maar willen natuurlijk wel wat van de culturele hoofdstad van Sri Lanka zien. ’s Ochtends bezoeken we de lokale markt en scoren we voor een prikkie een heerlijke rijst & curry maaltijd.

’s Middags bezoeken we de indrukwekkende Tempel van de Tand. Op de terugweg lopen we rond het meer van Kandy terug naar ons verblijf om de spullen te pakken en reizen we in 2 uur naar onze volgende bestemming: Dambulla.

Dag 15: Culturele hoofdstad Kandy verkennen

We besluiten niet lang in Kandy te blijven, maar willen natuurlijk wel wat van de culturele hoofdstad van Sri Lanka zien. ’s Ochtends bezoeken we de lokale markt en scoren …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 167,- p.p.

 • Reken op ca. € 167,- p.p.

Dag 16: Gastvrijheid in Dambulla

Onze aankomst in Dambulla gister was er een die we niet snel zullen vergeten. Guesthouse eigenaar Pradeep verwelkomt ons direct met een heerlijke maaltijd die zijn moeder heeft bereid. We hebben tijdens de hele reis nog niet zo lekker gegeten! Vanochtend worden we al net zo verrast door het ontbijt.

Genietend van het prachtige uitzicht over het land waar het guesthouse zich bevindt, hebben we de meest bijzondere gesprekken met Pradeep. Wat een inspirerend persoon. Die dag leidt hij ons rond over het land, leert hij ons alles over de groenten, fruit en kruiden die er groeien en laten we ons onderdompelen in gastvrijheid.

Dag 16: Gastvrijheid in Dambulla

Onze aankomst in Dambulla gister was er een die we niet snel zullen vergeten. Guesthouse eigenaar Pradeep verwelkomt ons direct met een heerlijke maaltijd die zijn moeder heeft bereid. We …

︿

Local stories

Korte verhalen en interviews van de mensen die je ontmoet op je reis. Hun families en relaties. De hoogte- en dieptepunten, hun zorgen, blijdschap en levenswijsheid. 

Pradeep, leraar en guesthouse eigenaar Blue Mountains View: "In Sri Lanka zeggen we ‘Ayubowan’, oftewel welkom! Elke ochtend ga ik vroeg uit de veren om onze gasten van een vers ontbijt te voorzien. Vroeger ging ik ook altijd al naar de markt, samen met mijn vader. Dit was nog voordat wij ons guesthouse hadden. Toen hadden we slechts een klein stukje land waarop wij groenten verbouwden. Dit verkochten we op de markt, net zolang totdat we grond bij konden kopen." Verder lezen over Pradeep? Ga naar onze local stories of Instagram.

Local stories

Korte verhalen en interviews van de mensen die je ontmoet op je reis. Hun families en relaties. De hoogte- en dieptepunten, hun zorgen, blijdschap en levenswijsheid. 

Pradeep, leraar en guesthouse eigenaar …

︿

Dag 17: Pidurangula Rock en Polonnaruwa

Vandaag vroeg uit de veren. Dambulla bevindt zich in de culturele driehoek van Sri Lanka, dus wij zijn benieuwd. We starten de dag met een hike naar Pidurangula Rock. Vanaf hier hebben we uitzicht op de Lions Rock, maar ook over de jungle. We ervaren samen met de aapjes hoe de natuur ontwaakt.

Na de magische zonsopgang brengt onze chauffeur ons naar Polonnaruwa. Daar huren we fietsen om de oude Koningsstad te ontdekken. We genieten van tempels, boeddha’s en architectonisch schoon. Op de terugweg worden we getrakteerd op een olifant die langs de weg staat te eten. Wat een bijzonder land is Sri Lanka.

Dag 17: Pidurangula Rock en Polonnaruwa

Vandaag vroeg uit de veren. Dambulla bevindt zich in de culturele driehoek van Sri Lanka, dus wij zijn benieuwd. We starten de dag met een hike naar Pidurangula Rock. Vanaf …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 34,- p.p. (excl. entree ca. €20,-)

 • Reken op ca. € 34,- p.p. (excl. entree ca. €20,-)

 • Reken op ca. € 21,- p.p. (excl. entree ca. €12,-)

 • Reken op ca. € 21,- p.p. (excl. entree ca. €12,-)

Dag 18: Laatste strand bestemming: Kalpitiya

Vandaag nemen we met pijn in ons hart afscheid van Pradeep. Toch kijken we uit naar de nieuwe bestemming: Kalpitiya. Na een halve dag rijden komen we aan en we worden wederom enorm gastvrij ontvangen. Ons tentje, dat midden op het strand staat, is al helemaal gereed gemaakt voor ons door eigenaar Damith.

Na een duik in de zee en een douche in de openlucht, besluiten we wat te eten bij het bijbehorende restaurant. We genieten van de heerlijke verse vis en maken een praatje met het meer dan vriendelijke personeel. ’s Avonds nodigen zij ons uit voor een potje Carrom.

Dag 18: Laatste strand bestemming: Kalpitiya

Vandaag nemen we met pijn in ons hart afscheid van Pradeep. Toch kijken we uit naar de nieuwe bestemming: Kalpitiya. Na een halve dag rijden komen we aan en we …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Ik slaap liever wat luxer, neem een cabin op in mijn reis

 • Ik slaap liever wat luxer, neem een cabin op in mijn reis

Dag 19 - 20: Relaxen aan het strand

Beeld je een prachtig tropisch strand in, met palmbomen en een helderblauwe zee. Kitesurfers die de horizon vullen met hun zeilen en kleurrijke vissersboten. Dit is exact het uitzicht dat wij deze ochtend zagen toen we ons tentje openritsten. Wat een heerlijke plek. Vandaag besluiten we dan ook weinig tot niks te doen. Zwemmen, eten, chillen en af en toe een potje volleybal met de vrienden die we gister hebben gemaakt. Kunnen we hier nog een week blijven?

Eerlijk is eerlijk, wij kiezen ervoor om nog een dagje niks te doen. Ben jij actiever? Kalpitiya is de ultieme spot om te (leren) kitesurfen. Er zijn een aantal plekken waar je lessen kunt nemen. Daarnaast kun je hier ook wildlife spotten op zee: walvissen en doflijnen.

Dag 19 - 20: Relaxen aan het strand

Beeld je een prachtig tropisch strand in, met palmbomen en een helderblauwe zee. Kitesurfers die de horizon vullen met hun zeilen en kleurrijke vissersboten. Dit is exact het uitzicht dat …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 50,- p.p.

 • Reken op ca. € 50,- p.p.

Dag 21 - 22: De laatste bestemming Negombo, terugvlucht Amsterdam

Vandaag nemen we afscheid van deze fijne plek en rijden we naar de onze laatste bestemming: Negombo. We hebben geen plannen meer gemaakt voor onze laatste dag in Sri Lanka. Het is bovendien nog zo’n halve dag rijden, dus er blijft weinig tijd over. Je kunt er wel voor kiezen om nog een keer het strand van Negombo te bezoeken voor je morgen in Nederland aankomt. Wij genieten van de rust in ons guesthouse.

Wil jij dezelfde Sri Lanka rondreis maken?

Vraag deze reis dan bij je Sri Lanka reis-expert, local Hero Viraj aan. Uiteraard kun je de reis aanpassen als je nog iets wilt toevoegen, iets wilt skippen, of als je juist wat extra nachten in wilt plannen om meer rust te hebben tussendoor.

Dag 21 - 22: De laatste bestemming Negombo, terugvlucht Amsterdam

Vandaag nemen we afscheid van deze fijne plek en rijden we naar de onze laatste bestemming: Negombo. We hebben geen plannen meer gemaakt voor onze laatste dag in Sri Lanka. …

︿

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Sri Lanka: