reisduur:
19 dagen / 18 nachten
route:
Negombo-Habarana-Nilaveli-Kandy-Nuwara Eliya-Ella-Tallala-Colombo
reissom:
va. € 1469,-

Heel Azië in een notendop. Overal zie je boeddhistische tempels, kleurrijke markten en rijstvelden. Op de palm- en rubberplantages zijn de locals hard aan het werk.

Nergens méér tropische variëteit, nergens méér kleuren groen. En dan zijn er ook nog de brede zandstranden die je met wat uitkiezen bijna voor je zelf hebt.

Je Sri Lanka rondreis maak je per auto met chauffeur. Het is de meest gebruikte manier om het eiland te zien en in de tropische warmte wel zo relaxt, want de wegen zijn smal en druk en huurauto’s geen optie.

Maar niets hoeft, je kunt reizen in eigen tempo. De route en stops bespreek je met je chauffeur. Je eindigt op de rustige stranden van Talalla, wellicht de mooiste van Sri Lanka.

Inclusief:

 • aankomst en vertrektransfer;
 • alle overnachtingen met ontbijt;
 • rondreis per airco auto met Engelssprekende chauffeur;
 • treinrit naar Ella;
 • 1500 km vrij (ruim voldoende);
 • assistentie van je local Hero;
 • CO2 compensatie reis.

Exclusief:

 • internationale retourvlucht;
 • overige maaltijden;
 • overig vervoer op de route, b.v. jeep of fiets;
 • extra upgrades of excursies;
 • entrees, reken op ca. € 150,- p.p.;
 • fooien, gebruikelijk, reken op 3-5 US$ p.p.p/dag.;
 • visum ca. € 30,- p.p., zie ook praktisch;
 • evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in t hoogseizoen; (je local Hero heeft de laatste informatie)

Beste reistijd Sri Lanka
De beste reistijd voor Sri Lanka is onze winter, van december tot half april. Er zijn twee moesson periodes, de zgn. Yala, de zuidwest moesson loopt van mei tot eind juli, de zgn Maha, de noordoost moesson is van november tot en met januari.

Van april/mei tot eind september is het oosten en het noordoosten van Sri Lanka vrij droog, de bergen houden de meeste regen tegen. Het zuiden en zuidwesten van Sri Lanka is dan regenachtiger. Van december tot half april is dit deel juist droger. In oktober en november regent het in heel Sri Lanka vaker. 

Visum & paspoort
Voor de reizen naar Sri Lanka is een visum nodig. Dit kun je makkeijk online regelen via de website van e-visums.nl. Het visum kost ca. € 10,- en is 30 dagen geldig. Let op dat in alle gevallen je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn als je Sri Lanka verlaat. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het  of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt voor Sri Lanka.

Vaccinaties Sri Lanka
Voor Sri Lanka zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. 

Maak je op weg naar Sri Lanka een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet bij binnenkomst in Sri Lanka een vaccinatie stempel getoond kunnen worden. Sri Lanka kent malaria risico. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden van Sri Lanka is het risico bijna nul. Draag zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe. Kraanwater in Sri Lanka is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer.

Tijdsverschil
In Sri Lanka is het gedurende onze zomertijd 3,5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 4,5 uur later.

Veiligheid Sri Lanka
De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Sri Lanka is een veilig land. Kleine criminaliteit komt weinig voor en over het algemeen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen. Pas wel op in Colombo en in drukke toeristische gebieden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Kleding & gewoontes
In Sri Lanka zal het tijdens je vakantie altijd wel ergens regenen. Een goedkope poncho is overal te krijgen. Let erop dat het in de hoger gelegen gedeelten in Sri Lanka koud kan worden: in dit subtropische klimaat liggen de theeplantages. In het laagland is het doorgaans tropisch en vochtig warm. Een trui, ook handig bij een loeiende airco, komt van pas. Sri Lankanen zijn conservatief: schone, hele en nette kleding vinden ze belangrijk.

Ga niet met strandkleding een stad of dorp in, topless is in Sri Lanka verboden. Bezoek je een kerk, tempel of pagode, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt) en bij voorkeur witte kleding. Je hoofd hoort onbedekt te zijn. Wijs niet met hand of voet naar (boeddha) beelden, doe je schoenen uit en praat zachtjes. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst.

Geld & pinnen
In Sri Lanka betaal je met de Sri Lankaanse Rupee (LKR) Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 en 100 de beste koers. Je kunt echter ook overal pinnen, de bij de meeste automaten kun je gewoon met je pinpas met cirruslogo terecht. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s of US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘Azie’, anders kun je geen geld pinnen.

Steeds vaker worden in de grotere hotels, winkels en restaurants in Sri Lanka creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Zorg voor voldoende kleingeld, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. 

Fooien & entrees 
Gebruikelijk in Sri Lanka. Je chauffeur verwacht ca. 3-5 US$ p.p. per dag. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je al snel wat dollars nodig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat men vaak weer commissie moet betalen en van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Vriendelijkheid is bijna altijd oprecht, maar zonder fooien kan men niet leven. De entreegelden zijn hoog. Voor bijna elke bezienswaardigheid of entree van een park moet worden betaald. Al snel US$ 10,- /20,- per persoon. Ook hier geldt dat Sri Lanka als arm land nauwelijks op andere wijze aan het geld kan komen om deze plekken goed te onderhouden. Reken voor een rondreis tenminste op ca. US$ 150,- p.p. Beschouw het maar als een stukje ontwikkelingshulp waardoor de natuur en het cultureel erfgoed goed bewaard blijven.

Elektriciteit
De stopcontacten in Sri Lanka werken op 220-230 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn er verschillende soorten stopkontakten: Europees en Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Getting around
Je reist in Sri Lanka in een huurauto met chauffeur of minibus. De wegen zijn doorgaans 2 baans, smal en redelijk geasfalteerd maar wel met regelmatig gaten erin. Daarbij nog veel bochten en hoogteverschil. Gemiddeld haal je niet meer dan ca. 40 km per uur, dus je bent ook over korte afstanden vrij lang onderweg. Het is ook wel de charme van Sri Lanka. Fietshuur kost ca. 5-10 US$ per dag. Het is een goede manier om op eigen houtje dorp of stadje te verkennen. Check wel of de remmen in goede staat zijn.

Reizen met (jonge) kinderen
Overnachten
De meeste hotels en resorts hebben familiekamers. Vraag daar naar bij je Local Hero van Sri Lanka. Extra bedden bijzetten kan vaak ook. Babybedjes zijn schaars, neem eventueel een eigen opklapbedje mee. Ook kinderstoelen zijn niet altijd beschikbaar. Neem een extra muskieten net mee inclusief ophang materiaal.

Eten 
Sri Lankaans eten is doorgaans vrij gekruid. Probeer voor je kinderen pittu of kokosrijst bij het ontbijt. Pannenkoeken en mild gekruide Roti zijn ook aanraders. Zoet tropisch fruit is er in overvloed. Vraag ’s avonds bij het diner eerst om eten voor de kinderen, anders wordt het soms wat erg laat.

Onderweg 
Vraag voor jonge kinderen om een speciaal kinderzitje in de auto met chauffeur. Neem een draagzak mee, een buggy kan maar de straten zijn hobbelig en hier niet op ingericht. Zorg voor voldoende zonnebrandolie en insectenspray. Het is nauwelijks verkrijgbaar of erg duur. Houd je kinderen weg bij huisdieren als katten en honden en andere semi wilde dieren als apen. Hondsdolheid komt voor, andere overdraagbare ziektes ook.

Bezienswaardigheden 
Olifanten zie je in de diverse parken en olifanten opvang centra. Succes verzekerd. De entreegelden zijn hoog, soms is er echter wel kinderkorting, vraag er naar.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. 
Kijk bijvoorbeeld op:  
-vliegwinkel.nl   
-vliegtickets.nl  
-cheaptickets.nl  
-tix.nl  
-skyscanner.com

Let hierbij op het volgende

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 

Je vliegt naar 

Je vliegt naar de hoofdstad Colombo. Er zijn helaas geen rechtstreekse vluchten, je moet altijd overstappen, veelal in Abu Dhabi of Dubai. Ook stops in London of Rome (Sri Lankan) of Istanbul (Turkish Airlines) zijn mogelijk. Vliegtijden zijn niet altijd gunstig vanwege de geografische ligging van Sri Lanka.

Via India 

Wil je ook naar India, een veel gemaakte combinatie, check dan tevoren of je voor India geen multiple entry visum nodig hebt. Ook bij een stop-over daar kan een transitvisum nodig zijn. 

Kosten 

Reken voor een retourvlucht op tenminste € 700,-. Er zijn meer goedkope mogelijkheden maar je bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. 

Maatschappijen 

De meeste reizigers vliegen met KLM of met Ethihad en Emirates Airlines. Sri Lankan, de nationale luchtvaartmaatschappij, vliegt via London of Rome. Vanaf Brussel kun je met Jet Airlines. Ook vanaf Düsseldorf vertrekken vluchten naar Colombo.

Tijden 

* Veel maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). Ook de terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk.

Tips

* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. 
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
* Let op speciale actieperiodes, bv. De KLM Wereld Deal Weken.

reisduur:
19 dagen / 18 nachten
route:
Negombo-Habarana-Nilaveli-Kandy-Nuwara Eliya-Ella-Tallala-Colombo
reissom:
va. € 1469,-
Heel Azië in een notendop. Overal zie je boeddhistische tempels, kleurrijke markten en rijstvelden. Op de palm- en rubberplantages zijn …
︿

Inclusief:

 • aankomst en vertrektransfer;
 • alle overnachtingen met ontbijt;
 • rondreis per airco auto met Engelssprekende chauffeur;
 • treinrit naar Ella;
 • 1500 km vrij (ruim voldoende);
 • assistentie van je local Hero;
 • CO2 compensatie reis.

Exclusief:

 • internationale retourvlucht;
 • overige maaltijden;
 • overig vervoer op de route, b.v. jeep of fiets;
 • extra upgrades of excursies;
 • entrees, reken op ca. € 150,- p.p.;
 • fooien, gebruikelijk, reken op 3-5 US$ p.p.p/dag.;
 • visum ca. € 30,- p.p., zie ook praktisch;
 • evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in t hoogseizoen; (je local Hero heeft de laatste informatie)
Beste reistijd Sri LankaDe beste reistijd voor Sri Lanka is onze winter, van december tot half april. Er zijn twee …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst rondreis Sri Lanka, naar Negombo

Wat gedesoriënteerd door de klamme warmte die om je heen slaat, stap je het vliegtuig uit.
Als je je bagage hebt opgehaald, staat je transferman in de aankomsthal al op je te wachten en ben je binnen een half uur in je hotel. Je rondreis Sri Lanka kan van start gaan.

Eerst gewoon maar even een paar uurtjes bijkomen. Daarna toch de deur uit, want zo wen je het snelst aan het tijdsverschil. Neem een tuktuk naar het strand en de lokale restaurantjes.

Dag 1 - 2:: Aankomst rondreis Sri Lanka, naar Negombo

Wat gedesoriënteerd door de klamme warmte die om je heen slaat, stap je het vliegtuig uit.
Als je je bagage hebt opgehaald, staat je transferman in de aankomsthal al op …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • Ik wil hier wat langer blijven. Reken op ca. € 32,- p.p.p.n. extra.

 • Ik wil hier wat langer blijven. Reken op ca. € 32,- p.p.p.n. extra.

 • Lekker luxe starten. Reken op ca € 80,- p.p.p.n. extra.

 • Lekker luxe starten. Reken op ca € 80,- p.p.p.n. extra.

Dag 3: Ontdek Negombo

Wil je gelijk wat actief zijn, maak dan een ritje door het koloniale deel van de stad met zijn nog door de Hollanders aangelegde kanalen. Die zijn niet saai, zoals in Nederland, maar keurig omzoomd door palmbomen. Op de drukke vismarkt en de bazaar verwonder je je over al die exotische vissen en proef je van spicy kruiden en onbekend tropisch fruit.

Vandaag lekker uitslapen of relaxen bij het zwembad of op het strand? Schaam je niet, een rondreis Sri Lanka moet je rustig beginnen. Gewoon in je ligstoel ploffen en met een cocktail bij de hand dan ben je het drukke Nederland al snel vergeten.

Dag 3:: Ontdek Negombo

Wil je gelijk wat actief zijn, maak dan een ritje door het koloniale deel van de stad met zijn nog door de Hollanders aangelegde kanalen. Die zijn niet saai, zoals …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Boottrip over het Hamilton kanaal, reken op ca. US $50,- p.p.

 • Boottrip over het Hamilton kanaal, reken op ca. US $50,- p.p.

Dag 4 - 5: Rondreis Sri Lanka, van Negombo naar Habarana

Na het ontbijt laad je je spullen in de auto en rijdt naar Habarana, een stadje in het Anuradhapura district. Na aankomst check in, daarna kun je een bezoek brengen aan de UNESCO site Dambulla. In de grotten hier hebben de koningen van Anaradhapura tempels gebouwd vol Boeddha’s in allerlei houdingen. Vooral de felgekleurde fresco’s zullen je bijblijven.

Facultatief kun je een village walk maken of een jeepsafari op zoek naar wilde olifanten. Je park ranger brengt je dan naar Kaudulla of het vlakbij gelegen Minneriya National Park, dit afhankelijk van waar de olifanten zijn. Tegen de avond ben je weer terug in je hotel voor je diner. Wij droomden ’s nachts van enorme kuddes van deze grijze reuzen. Dag afstand ca. 60/100 km (1,5-2uur rijden)

local Hero

Je hele reis wordt je gereden door een eigen chauffeur. Deze chauffeur heeft veel ervaring in het typische weggebruik van Sri Lanka. Bespreek ’s ochtends de route van de dag, geef aan wat je wil, waar je wilt stoppen, waar juist niet en wat je in je route opneemt. Jij hebt het voor het zeggen. 

Uiteraard zijn er rusttijden voor je chauffeur en ben je voor donker op de plaats van bestemming. Onderschat de afstanden niet, de wegen zijn bochtig en meer dan 40 km/uur doe je meestal niet. Het maximaal te rijden aantal km voor deze rondreis is 1500 (ruim voldoende).

Dag 4 - 5:: Rondreis Sri Lanka, van Negombo naar Habarana

Na het ontbijt laad je je spullen in de auto en rijdt naar Habarana, een stadje in het Anuradhapura district. Na aankomst check in, daarna kun je een bezoek brengen …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 30,- exclusief entree reken op ca. € 25,- p.p.

 • Reken op ca. € 30,- exclusief entree reken op ca. € 25,- p.p.

Dag 6: Habarana, bezoek Sigiriya

De weg wordt smaller, de bergen groener, je komt nu echt in de tropen. Dan doemt in de verte Sigiriya op, een enorme rotspiek hoog boven al het groen. Over smalle paden en metalen ladders klim je naar de top van deze zogenaamde ‘leeuwenrots’.

Vroeger was de rots bedekt met vrouwenbeelden, nu is er op de top alleen nog een enorme paleis ruïne over. Als het niet mistig is heb je een spectaculair uitzicht over de omgeving. Stop onderweg in een kruidentuin. Het is dé bijverdienste van de locals dus vraag je chauffeur om een rustig plekje.

local Hero

Niet schrikken: in Sri Lanka zijn entrees een flink deel van je budget want de regering kiest ervoor het onderhoud van bezienswaardigheden voor een flink deel uit de entrees te betalen. Reken op zo’n €150,- p.p. We maakten een apart potje voor, dat is het meest relaxt.

Een rustig alternatief voor Sigiriya is de rots van Pidurangala, 2 km verder. Ook een kloosterruine op de top maar slechts US$ 3,- entree en een vergelijkbaar uitzicht. Als je tussen 07.00 en 08.00 uur omhoog klimt heb je een geweldig uitzicht over het nevelige tropische landschap en de Siririya rots.

meet the locals

Dag 6:: Habarana, bezoek Sigiriya

De weg wordt smaller, de bergen groener, je komt nu echt in de tropen. Dan doemt in de verte Sigiriya op, een enorme rotspiek hoog boven al het groen. Over …

︿

Dag 7: Rondreis Sri Lanka, via Polonnaruwa naar Nilaveli

Vandaag eerst naar Polonnaruwa, lang de hoofdstad van Sri Lanka. Er zijn nog veel overblijfselen uit die tijd. Je bezoekt de tempels, paleizen en oude badhuizen. Daarna reis je dwars door de binnenlanden van Sri Lanka naar de droge oostkust. Onderweg zie je rijst- en rubberplantages, dorpjes met drukke weekmarkten en werkplaatsjes, verscholen tussen de palmbomen.

Onderweg kun je lunchen in een lokaal dorpje of direct doorrijden naar Nilaveli zodat je de middag nog meer tijd hebt om te genieten van zwembad of strand. Het leukst is echter om voor deze route echt de tijd te nemen, je hebt morgen en overmorgen nog dagen genoeg voor het strand. Dag afstand: ca. 160 km (4 uur rijden)

 

local Hero

Hier aan de oostkust is het in jul/aug prachtig weer, want vanaf april tot september is de beste tijd om een bezoek te brengen aan de oostkant van Sri Lanka. Na alle cultuur stops op je reis is dit een fijne strandonderbreking.

Dag 7:: Rondreis Sri Lanka, via Polonnaruwa naar Nilaveli

Vandaag eerst naar Polonnaruwa, lang de hoofdstad van Sri Lanka. Er zijn nog veel overblijfselen uit die tijd. Je bezoekt de tempels, paleizen en oude badhuizen. Daarna reis je dwars …

︿

Dag 8 - 9: Verken Nilaveli en omgeving

Volgens veel reizigers liggen in Nilaveli, iets ten noorden van Trincomalee, de mooiste stranden van het eiland. Het toerisme staat in de kinderschoenen dus je hebt de palmen en de diepblauwe zee bijna voor jezelf. Het centrum heeft geen toeristen boulevard maar wel een leuke oude haven met vissersbootjes, een Nederlands fort en een Hindoetempel waar je wierookstokjes kunt aansteken.

Wij maakten een boottochtje naar Pigeon Island, een kwartiertje varen uit de kust. Na even onderhandelen met de vissers op het strand ben je er zo. Het eilandje heeft spierwit poederstrand en de zee is azuurblauw en vol met tropische vissen. Niet schrikken van de babyhaaien (ze zijn ongevaarlijk) en natuurlijk je snorkelspullen in je tas stoppen.

local Hero

Reken op ca. € 40,- voor de boottrip naar Pigeon island en de entree van het Nat. park. De meeste reizigers blijven er een uurtje of drie. Van apr t/m okt kun je met de Pearl een walviscruise maken. Ca. € 65,- p.p

Dag 8 - 9:: Verken Nilaveli en omgeving

Volgens veel reizigers liggen in Nilaveli, iets ten noorden van Trincomalee, de mooiste stranden van het eiland. Het toerisme staat in de kinderschoenen dus je hebt de palmen en de …

︿

Dag 10: Rondreis Sri Lanka, van Nilaveli naar Kandy

Vandaag verlaat je de kust en rijd je het binnenland in. Daarna reis door naar Kandy. De weg stijgt, in de verte doemen de koele heuvels al op en voel je de temperatuur dalen.

De stad ligt aan een bergmeer waar ’s avonds een koele bries waait en de inwoners na hun werk flaneren. De stad heeft gezellige oude straatjes waar je rondwandelt tussen de witgepleisterde historische gebouwen en verborgen tempeltjes. Vergeet ook het olifantenweeshuis niet. Dag afstand: ca. 150 km (3,5-4 uur)

 

Dag 10:: Rondreis Sri Lanka, van Nilaveli naar Kandy

Vandaag verlaat je de kust en rijd je het binnenland in. Daarna reis door naar Kandy. De weg stijgt, in de verte doemen de koele heuvels al op en voel …

︿

Dag 11: Verblijf Kandy

Een van de heiligste plekken van Sri Lanka ligt ook aan het meer: de Temple of the Tooth waar men de tand van Boeddha vereert. Bijzonder zijn de rituele dansen die er ’s avonds worden opgevoerd. Ook kun je naar de Bahirawakanda tempel. Deze ligt op een heuvel en het enorme witte Boeddha beeld is overal zichtbaar. Toch liever natuur? Ga dan naar de beroemde botanische tuin.

In juli of augustus (data wisselen) wordt in Kandy het 10 daagse Esala Perahera festival gehouden, ter ere van de tand van Boeddha. Zijn extreme drukte en dubbele hotelprijzen geen probleem en boek je maanden vooruit, dan heb je een unieke ervaring. Of beklim vandaag de 2200 m. hoge Adams Peak en maak een rafting trip over de Kitulgala rivier.

local Hero

In plaats van een hotel kan ik in Kandy een homestay voor je inplannen. Dé manier om een lokale familie te leren kennen. Zie ook de TOP 5.

meet the locals

Dag 11:: Verblijf Kandy

Een van de heiligste plekken van Sri Lanka ligt ook aan het meer: de Temple of the Tooth waar men de tand van Boeddha vereert. Bijzonder zijn de rituele dansen …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • reken op ca. € 25,- p.p.

 • reken op ca. € 25,- p.p.

 • reken op ca. € 90,- p.p.

 • reken op ca. € 90,- p.p.

Dag 12: Rondreis Sri Lanka, van Kandy naar Nuwara Eliya

Tijd voor thee! De zacht glooiende heuvels tussen Kandy en Nuwara Eliya zijn bedekt met theestruiken zover het oog reikt. Dit is dé theestreek van het land. Op de plantages zijn de pluksters hard aan het werk; tussen het groen zie je hun manden en kleurige sari’s. Met de hand en heel voorzichtig verwijderen ze de bovenste blaadjes van de theeplant.

Onderweg kun je stoppen bij een theefabriekje waar je het proces van struik tot gedroogde thee kunt volgen. Niet alle thee is thee want er zijn vele kwaliteitssoorten, goed proeven dus. Nuwara Eliya, populair bij de Engelse koloniale heersers, heeft oude Victoriaanse huizen en er hangt een apart, Engels sfeertje. Dag afstand ca. 120 km (ca. 3 uur)

Dag 12:: Rondreis Sri Lanka, van Kandy naar Nuwara Eliya

Tijd voor thee! De zacht glooiende heuvels tussen Kandy en Nuwara Eliya zijn bedekt met theestruiken zover het oog reikt. Dit is dé theestreek van het land. Op de plantages …

︿

Dag 13: Via Horton Plains naar Ella

Vroeg vertrek want dan is de lucht nog helder. Na een uurtje bereik je Horton Plains National Park. De auto uit en de wandelschoenen aan voor een frisse ochtendwandeling door de natuur op deze hoogvlakte. Aan het eind ligt inderdaad Land’s End, een enorm diepe kloof. Op de rand snap je direct waarom. Je hebt een weids uitzicht en het is bovendien een prima picknickplek voor je ontbijt.

Daarna per auto naar het station voor de boemeltrein door het berglandschap van Ella. Je reist 2e klas, zodat je makkelijk een praatje aanknoopt. Kijk je naar buiten, dan zie je spectaculaire dieptes en vergezichten. Bij aankomst na ca. 3 uur staat je chauffeur te wachten. Dag afstand excl trein, ca. 100 km (2 uur rijden)

Dag 13:: Via Horton Plains naar Ella

Vroeg vertrek want dan is de lucht nog helder. Na een uurtje bereik je Horton Plains National Park. De auto uit en de wandelschoenen aan voor een frisse ochtendwandeling door …

︿

Dag 14: Rondreis Sri Lanka, Ella, verblijf in de bergen

Eerst een goed ontbijt met uitzicht op de bergen. Die stevige basis heb je nodig want vandaag is flink wandelen. Je hotel heeft de routebeschrijvingen. Kies een korte trek naar Little Adams Peak of een langere naar Ella’s rock. Naar Little Adams Peak loop je in ca. 2 uur, langs stille dorpjes en theeplantages. Het laatste stuk naar de top is steil maar het uitzicht vergoedt alles.

Kies je voor Ella’s Rock, dan is je trekking wat zwaarder (3-4 uur). Je loopt over smalle junglepaden, langs de spoorbaan en ruisende watervalletjes. Stop af en toe even en kijk om je heen, de top loopt immers niet weg. Ben je er en is het helder, dan ligt een flink deel van Sri Lanka aan je voeten.

local Hero

Vanuit Ella kun je een bezoek aan Yala National Park toevoegen. Je verblijft in een tented camp. Zie ook de TOP 5.

Dag 14:: Rondreis Sri Lanka, Ella, verblijf in de bergen

Eerst een goed ontbijt met uitzicht op de bergen. Die stevige basis heb je nodig want vandaag is flink wandelen. Je hotel heeft de routebeschrijvingen. Kies een korte trek naar …

︿

Dag 15: Van Ella naar Talalla beach

Vanuit Ella reis je door naar de zuidkust. Met de blauwe Indische Oceaan en weinig bezochte brede zandstranden is het dé plek voor een laidback vakantie. Ga tussen november en april, het is dan zonnig, niet te heet en de zee is rustig. Vermijd oktober en november met regen en storm.

In Talalla en omgeving vind je geen shopping malls, restaurants of nightlife maar alleen natuur: in het westen verborgen inhammen met vissersboten en oostwaarts kilometers onberoerd strand, waar je in het seizoen zeeschildpadden ziet broeden. Tussen de palmbomen en de verspreide rijstvelden erachter liggen vooral kleine resorts. Zie ook de Sri Lanka TOP 5. Dag afstand ca. 250 km (ca. 5 uur rijden)

Dag 15:: Van Ella naar Talalla beach

Vanuit Ella reis je door naar de zuidkust. Met de blauwe Indische Oceaan en weinig bezochte brede zandstranden is het dé plek voor een laidback vakantie. Ga tussen november en …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • Ik wil nog niet naar huis. Reken op ca. € 00,- p.p.p.n. extra.

 • Ik wil nog niet naar huis. Reken op ca. € 00,- p.p.p.n. extra.

 • Ik ga voor luxe aan het einde van mijn reis. Reken op € 00,- p.p.p.n. extra.

 • Ik ga voor luxe aan het einde van mijn reis. Reken op € 00,- p.p.p.n. extra.

Dag 16 - 17: Rondreis Sri Lanka, verblijf Talalla beach

Geniet van zon en strand. Tijdens je verblijf hier heb je geen beschikking over de auto met chauffeur. Wil je er nog op uit ga dan een dagje naar Galle en bezoek het Nederlandse fort dat net als het stadje op de wereld erfgoedlijst staat. Leuk is dat de bezienswaardigheden hier gewoon nog onderdeel zijn van het dagelijks leven.

Meer toeristische reuring? Unawatuna, op een uurtje van je hotel en 4 km van Galle, is een populaire badplaats, met langzaam aflopend strand en met een rif tegen de sterke golfslag. Voor duikers en snorkelaars liggen er diverse wrakken op een half uur varen. In Unawatuna vind je volop gezellige bars en seafood restaurantjes.

Dag 16 - 17:: Rondreis Sri Lanka, verblijf Talalla beach

Geniet van zon en strand. Tijdens je verblijf hier heb je geen beschikking over de auto met chauffeur. Wil je er nog op uit ga dan een dagje naar Galle …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf.

 • Wil je luxer? Reken op ca. €30,- p.p.p.n. extra.

 • Wil je luxer? Reken op ca. €30,- p.p.p.n. extra.

 • Ik wil nog niet naar huis. Reken op ca. €35,- p.p.p.n. extra.

 • Ik wil nog niet naar huis. Reken op ca. €35,- p.p.p.n. extra.

Dag 18 - 19: Vertrek rondreis Sri Lanka, terugvlucht vanuit Colombo

Vanochtend vertrek je na het ontbijt naar Colombo. Vanuit Talalla moet je rekenen op ca. 6 uur. Je rijdt direct naar de luchthaven. Doorgaans vlieg je rond middernacht en kom je de volgende ochtend vroeg aan in Amsterdam, waar je individuele rondreis Sri Lanka eindigt.

Wil je toch ook nog iets zien van Colombo, dan kun je in overleg met de chauffeur en tegen een kleine toeslag kiezen voor een vroeg vertrek. Je bent dan op tijd in Colombo voor een late lunch, een sightseeing door het oude centrum en tenslotte een relaxt diner om mee af te sluiten.

Dag 18 - 19:: Vertrek rondreis Sri Lanka, terugvlucht vanuit Colombo

Vanochtend vertrek je na het ontbijt naar Colombo. Vanuit Talalla moet je rekenen op ca. 6 uur. Je rijdt direct naar de luchthaven. Doorgaans vlieg je rond middernacht en kom …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Sachin

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Sri Lanka: