Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

...

want reizen is meer dan hotels boeken, highlights afvinken en kant-en-klaar avontuur.
Een onverwacht gesprek of een inzicht uit een andere cultuur: dat is de échte waarde van reizen.
In 2014 begonnen wij een reissite met dat als uitgangspunt. Regel je reis kleinschalig en lokaal met onze local Hero's.

Flexibele reisvoorwaarden
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Flexibele reisvoorwaarden

Ontvang een reisvoorstel van je reisspecialist ter plaatse. Wij geloven dat je rondreis pas bijzonder wordt als je de locals écht ontmoet. Hoe wij daar voor zorgen?

Je Sri Lanka reis nóg leuker?
Door Sri Lanka reizen kan op veel manieren. Je kunt in twee weken een complete Sri Lanka rondreis maken maar ook 10 dagen comfortabel en kleinschalig Sri Lanka is goed mogelijk.

Na je vlucht naar Colombo eerst bijkomen in het badplaatsje Negombo. Daarna in je auto-met-chauffeur naar Sigiriya, deze rots piek steekt hoog boven al het groen uit. Vanuit Polonnaruwa maak je een jeepsafari in Kaudulla of het vlakbij gelegen Minneriya National Park. Langs rijst- en rubberplantages bereik je Trincomalee, na alle cultuur een fijne strandonderbreking. 

Via Dambulla naar het hooggelegen Kandy waar ‘s zomers (data wisselen) het 10 daagse Esala Perahera festival wordt gehouden. De heuvels rond Nuwara Eliya zijn dé theestreek van het land. Via Horton Plains ga je naar Land’s End en per trein naar Ella, uitgangspunt voor het Yala National Park.

Je topt af met Unawatuna of Tangalle, een badplaatsjes vlakbij het ooit door Nederlanders gestichte Galle. Wil je naast de eerdergenoemde plekken en activiteiten graag nog wat andere dingen zien of doen? Geef dit dan door aan je local hero, je Sri Lanka reisspecialist ter plaatse.

Local Hero Travel

Onze local hero, je Sri Lanka reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Sri Lanka rondreis. Dat is ideaal als je het liefst je eigen plan wilt uitstippelen, maar het wel prettig vindt om daarbij enige hulp te hebben.

Neem rechtstreeks contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je verder inspireren voor je rondreis Sri Lanka. Ga je voor het eerst naar Sri Lanka, kijk dan bij de Sri Lanka Top 5: de leukste dingen die je er kunt doen.

Door onze ervaring met kleinschalig reizen en onze up-to-date lokale kennis wordt je rondreis Sri Lanka echt helemaal top! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee, boek een Sri Lanka homestay, drink wat in een lokale kroeg, ga eens wat eten in een typisch Sri-Lankaans dorpsrestaurant, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world.

Beste reistijd Sri Lanka 

In welke maanden kun je je rondreis Sri Lanka het beste boeken? Wanneer je op reis gaat wil je natuurlijk het liefst een land bezoeken tijdens de beste reistijd. Een rondreis Sri Lanka kun je het beste plannen in onze winter. Afhankelijk van welk deel je gaat bezoeken, ervaar je vanaf december tot half april over het algemeen de beste reistijd in Sri Lanka. In Sri Lanka zijn twee moesson periodes: Yala, zuidwest moesson, loopt van mei tot en met juli en Maha, noordoost moesson, is van november tot en met januari.

In het oosten en noordoosten van Sri Lanka houden vanaf april/mei tot en met september de bergen de meeste regen tegen. Hierdoor is het tijdens deze maanden over het algemeen droog, maar zeker in de zomer ook erg heet. In deze zelfde periode is het in het zuiden en zuidwesten van Sri Lanka vaak juist regenachtig. Hier is het van december tot april juist droger.

In oktober en november regent het in heel Sri Lanka vaker. Doordat de twee moessons in elkaar overgaan, is er altijd wel kans op een bui. Toch kun je als beste reistijd voor heel Sri Lanka december tot half april aanhouden, waarbij februari en maart als droogste maanden kunnen worden aangeduid.

Praktische informatie Sri Lanka: 

Visum: voor je reis naar Sri Lanka moet je van te voren een visum aanvragen, dit kan gemakkelijk online. Bij vertrek uit Sri Lanka moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn. 

Vaccinaties: vaccinaties voor je reis naar Sri Lanka zijn niet verplicht, wel worden vaccinacties voor DTP en hepatitis A aangeraden. Mogelijk krijg je van je  ziektekostenverzeking een deel van je vaccinatiekosten vergoed. 

Tijdsverschil: in onze zomer is het 3,5 uur later in Sri Lanka. Tijdens onze wintertijd is dit verschil 4.5 uur. 

Geld & pinnen: de geldeenheid in Sri Lanka is de Sri Lankaanse Rupee (LKR). Je kunt in Sri Lanka overal pinnen, let wel op dat je pas aan staat op wereld. 

Getting around: op je reis in Sri Lanka heb je een huurauto met chauffeur tot je beschikking. Wil je op eigen houtje een stad of dorp verkennen dan kun je een fiets huren, let wel goed op of de remmen het doen. 

Sri Lanka met kinderen

Een mooie verre reis maken met je kinderen? Ook dat kan gewoon in Sri Lanka. Het land biedt volop mogelijkheden: wissel dichte jungle, theeplantages en kleurrijke tempels af met zon-zee-strand. Je kunt je familiereis Sri Lanka zo afwisselend maken als je zelf maar wilt. Laat je kinderen kennismaken met een andere wereld en geniet tevens zelf van je welverdiende vakantie. De hotels zijn goed, een auto-met-chauffeur is comfortabel en zon, zee en strand zijn gegarandeerd. 

Onze lokale reisspecialist heeft veel ervaring met het plannen van een rondreis met kinderen en helpt je graag bij het plannen van jouw ideale gezinsvakantie naar Sri Lanka. Laat je adviseren over bijzondere plekjes in Sri Lanka en maak binnenkort als gezin kennis met de lokale bevolking. Bekijk voor meer informatie alvast onze voorbeeld familiereis Sri Lanka of neem rechtstreeks contact op met je local hero Sri Lanka.

Reizen met chauffeur in Sri Lanka

Kies voor een reis met chauffeur. Inderdaad, dat is niet voor een (te) low budget. Wij kiezen voor chauffeurs waar je blij van wordt, werken voor de betere bedrijven ter plaatse en worden ingezet op de meer complete rondreizen. Ze zijn de gids, infobron en verteller met wie je het snel kunt vinden. Ze rijden in een verzekerde, goed onderhouden, wat ruimere auto met airco. Ze verdienen, voor zichzelf en hun vaak grote familie, een eerlijk salaris en zijn niet afhankelijk van commissies, winkelbezoek en andere ‘tourist traps’. Wij hebben ervaren (en horen van onze reizigers) dat dit op je Sri Lanka reis echt het verschil maakt. Tip: spreek 's avonds de dag ervoor de dag van morgen door. Dit houdt je Sri Lanka reis programma flexibel.

Lees verder

Budget

Sri Lanka rondreis betaalbaar

15 dagen €1255,-
 • Rondreis met auto met chauffeur
 • Hotels in de sfeer van het land
 • Fietsen & trekking met gids
 • Optioneel: Relaxen op Malediven
bekijk deze voorbeeldreis

Meest geboekt

Sri Lanka rondreis de leukste

19 dagen €1795,-
 • Je reist per auto met chauffeur
 • Comfort hotels, deels zwembad
 • Kanotocht & Fietssafari
 • Afsluiter Tangalle óf Malediven
bekijk deze voorbeeldreis

Met je gezin

Familiereis Sri Lanka met kinderen

20 dagen €1209,-
 • Je eigen privé auto met chauffeur
 • Comfort hotels, vaak zwembad
 • Sportief, actie gegarandeerd
 • Palmstrand Sri Lanka óf Malediven
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

Bloggersreis

Erik en Lisa's favoriete reis

22 dagen €1985,-
 • Ons blog: Reisstel.nl
 • Bijzondere lokale ontmoetingen
 • Onze favo guesthouses & lodges
 • Surfstranden, safari & tuktuk
bekijk deze voorbeeldreis

Homestay

Sri Lanka best local experiences

23 dagen €1829,-
 • Farmstay Wellawaya
 • Rondreis met auto & chauffeur
 • Knuckles Mountain trek & camping
 • Surfstrand Arugam Bay & Dickwella
bekijk deze voorbeeldreis

Boetiek

Boetiek rondreis Sri Lanka

17 dagen €2489,-
 • Comfortabele privé rondreis
 • Boetiek hotels met zwembad
 • Alle sightseeing & local visits
 • Genieten aan palmenstrand
bekijk deze voorbeeldreis

Thee drink je nooit hetzelfde

21 januari 2020, de meiden uit Leiden

Onze top ervaring waren de theeplantages rond Nuwara Elia. We hebben heel wat afgefietst. Wel erg heuvelachtig, dat hadden we als Nederlanders niet op tijd door. Maar de beloning was ernaar: de pluksters lieten ons precies zien wat ze deden, we zijn in het fabriekje geweest en zelfs nog bij een thee pluk familie thuis. Wat een hardwerkende lieve mensen, je drinkt nooit zomaar meer een kop thee als je weet hoeveel werk er nog in gaat zitten.

50 tinten groen :)

20 december 2019, Peter en José, Haarlem

Zoveel groen hebben we nog nooit bij elkaar gezien. Maar de wegen zijn nog vrij slecht, goed dat we een auto met chauffeur hadden, anders hadden we in zo’n korte tijd nooit zoveel kunnen doen. De bungalows aan het strand van Tangalle waren een hele mooie vondst. Geen bling bling maar low key, super relaxt, een waar paradijsje.

Lees ons Sri Lanka reisblog of luister de podcast
Sri Lanka: weer veilig op reis
Julia 28 september 2021

Tropische stranden, theeplantages tot zover het oog reikt, oude sierlijke tempels en kleurrijke markten vol specerijen en fijngeweven sari’s. Sri Lanka, ook wel Azië in een notendop, is een eiland vol afwisseling: van wandelen door oude ruïnesteden, safari’s vol met wildlife tot zwemmen tussen de tropische vissen. Je vindt het op dit eiland allemaal.  

En misschien wel meer dan ooit zijn we er aan toe, na een jaar van weinig reismogelijkheden. Sri Lanka is een van de landen waar je weer veilig naar toe kunt. Maar hoe is het eigenlijk om daar nu te reizen?

lees meer
Door Sri Lanka reizen kan op veel manieren. Je kunt in twee weken een complete Sri Lanka rondreis maken maar ook 10 dagen comfortabel en kleinschalig Sri Lanka is goed mogelijk. Lees verder

Na je vlucht naar Colombo eerst bijkomen in het badplaatsje Negombo. Daarna in je auto-met-chauffeur naar Sigiriya, deze rots piek steekt hoog boven al het groen uit. Vanuit Polonnaruwa maak je een jeepsafari in Kaudulla of het vlakbij gelegen Minneriya National Park. Langs rijst- en rubberplantages bereik je Trincomalee, na alle cultuur een fijne strandonderbreking. 

Via Dambulla naar het hooggelegen Kandy waar ‘s zomers (data wisselen) het 10 daagse Esala Perahera festival wordt gehouden. De heuvels rond Nuwara Eliya zijn dé theestreek van het land. Via Horton Plains ga je naar Land’s End en per trein naar Ella, uitgangspunt voor het Yala National Park.

Je topt af met Unawatuna of Tangalle, een badplaatsjes vlakbij het ooit door Nederlanders gestichte Galle. Wil je naast de eerdergenoemde plekken en activiteiten graag nog wat andere dingen zien of doen? Geef dit dan door aan je local hero, je Sri Lanka reisspecialist ter plaatse.

Local Hero Travel

Onze local hero, je Sri Lanka reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Sri Lanka rondreis. Dat is ideaal als je het liefst je eigen plan wilt uitstippelen, maar het wel prettig vindt om daarbij enige hulp te hebben.

Neem rechtstreeks contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je verder inspireren voor je rondreis Sri Lanka. Ga je voor het eerst naar Sri Lanka, kijk dan bij de Sri Lanka Top 5: de leukste dingen die je er kunt doen.

Door onze ervaring met kleinschalig reizen en onze up-to-date lokale kennis wordt je rondreis Sri Lanka echt helemaal top! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee, boek een Sri Lanka homestay, drink wat in een lokale kroeg, ga eens wat eten in een typisch Sri-Lankaans dorpsrestaurant, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world.

Beste reistijd Sri Lanka 

In welke maanden kun je je rondreis Sri Lanka het beste boeken? Wanneer je op reis gaat wil je natuurlijk het liefst een land bezoeken tijdens de beste reistijd. Een rondreis Sri Lanka kun je het beste plannen in onze winter. Afhankelijk van welk deel je gaat bezoeken, ervaar je vanaf december tot half april over het algemeen de beste reistijd in Sri Lanka. In Sri Lanka zijn twee moesson periodes: Yala, zuidwest moesson, loopt van mei tot en met juli en Maha, noordoost moesson, is van november tot en met januari.

In het oosten en noordoosten van Sri Lanka houden vanaf april/mei tot en met september de bergen de meeste regen tegen. Hierdoor is het tijdens deze maanden over het algemeen droog, maar zeker in de zomer ook erg heet. In deze zelfde periode is het in het zuiden en zuidwesten van Sri Lanka vaak juist regenachtig. Hier is het van december tot april juist droger.

In oktober en november regent het in heel Sri Lanka vaker. Doordat de twee moessons in elkaar overgaan, is er altijd wel kans op een bui. Toch kun je als beste reistijd voor heel Sri Lanka december tot half april aanhouden, waarbij februari en maart als droogste maanden kunnen worden aangeduid.

Praktische informatie Sri Lanka: 

Visum: voor je reis naar Sri Lanka moet je van te voren een visum aanvragen, dit kan gemakkelijk online. Bij vertrek uit Sri Lanka moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn. 

Vaccinaties: vaccinaties voor je reis naar Sri Lanka zijn niet verplicht, wel worden vaccinacties voor DTP en hepatitis A aangeraden. Mogelijk krijg je van je  ziektekostenverzeking een deel van je vaccinatiekosten vergoed. 

Tijdsverschil: in onze zomer is het 3,5 uur later in Sri Lanka. Tijdens onze wintertijd is dit verschil 4.5 uur. 

Geld & pinnen: de geldeenheid in Sri Lanka is de Sri Lankaanse Rupee (LKR). Je kunt in Sri Lanka overal pinnen, let wel op dat je pas aan staat op wereld. 

Getting around: op je reis in Sri Lanka heb je een huurauto met chauffeur tot je beschikking. Wil je op eigen houtje een stad of dorp verkennen dan kun je een fiets huren, let wel goed op of de remmen het doen. 

Sri Lanka met kinderen

Een mooie verre reis maken met je kinderen? Ook dat kan gewoon in Sri Lanka. Het land biedt volop mogelijkheden: wissel dichte jungle, theeplantages en kleurrijke tempels af met zon-zee-strand. Je kunt je familiereis Sri Lanka zo afwisselend maken als je zelf maar wilt. Laat je kinderen kennismaken met een andere wereld en geniet tevens zelf van je welverdiende vakantie. De hotels zijn goed, een auto-met-chauffeur is comfortabel en zon, zee en strand zijn gegarandeerd. 

Onze lokale reisspecialist heeft veel ervaring met het plannen van een rondreis met kinderen en helpt je graag bij het plannen van jouw ideale gezinsvakantie naar Sri Lanka. Laat je adviseren over bijzondere plekjes in Sri Lanka en maak binnenkort als gezin kennis met de lokale bevolking. Bekijk voor meer informatie alvast onze voorbeeld familiereis Sri Lanka of neem rechtstreeks contact op met je local hero Sri Lanka.

Reizen met chauffeur in Sri Lanka

Kies voor een reis met chauffeur. Inderdaad, dat is niet voor een (te) low budget. Wij kiezen voor chauffeurs waar je blij van wordt, werken voor de betere bedrijven ter plaatse en worden ingezet op de meer complete rondreizen. Ze zijn de gids, infobron en verteller met wie je het snel kunt vinden. Ze rijden in een verzekerde, goed onderhouden, wat ruimere auto met airco. Ze verdienen, voor zichzelf en hun vaak grote familie, een eerlijk salaris en zijn niet afhankelijk van commissies, winkelbezoek en andere ‘tourist traps’. Wij hebben ervaren (en horen van onze reizigers) dat dit op je Sri Lanka reis echt het verschil maakt. Tip: spreek 's avonds de dag ervoor de dag van morgen door. Dit houdt je Sri Lanka reis programma flexibel.

Je Sri Lanka reis, een local touch:

* Lokaal eten: moslim streetfood, Kandy 
* Meedoen: eindelijk eens cricket leren snappen
* Homestay: een nachtje thuis bij de Sri Lankaan

lees meer