Je reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Sri Lanka: deel je hobby…

Nipun: Ben je juf, verpleger, boerin of musicus? Gek op dansen, mode, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Sri Lankaan(se) met dezelfde passie?

Bij Local HeroTravel kan dat! Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een lokale begeleider/ster die Singhalees of Tamil spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer: Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 

Waar: Dit kan in heel Sri Lanka

Kosten: Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen

2

Sri Lanka: kleinschalig verblijf

Nipun: ik geloof in lokale hotels en family-run guest- houses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.

Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als Nilaveli in Trincomalee of Talalla Retreat in Talalla. Natuurlijk geen must, veel reizigers vinden het ook wel relaxt om aan het eind van hun reis, bijvoorbeeld aan het strand een (wat) groter hotel te boeken.

3

Kandy homestay

Nipun: slapen bij een Sri Lankaanse familie is toch een beetje een drempel. Je wilt op vakantie Sri Lanka echt leren kennen maar een nachtje lokaal slapen? Primitief, geen vrijheid of ongemakkelijk? Stap erover heen en laat mij je homestay regelen.

Met gids ga je langs de verborgen plekjes. Spiritueel verfrist bezoek je oude tempels en op de dorpsmarkt koop je de ingrediënten voor je diner samen. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Sigiriya: café New Sigiri

Nipun: in Sigiriya beklim je de steile Leeuwenrots: paleisruïnes en een geweldig uitzicht. Sta je een- maal bezweet beneden, dan is een koel drankje wel zo fijn. Niet de fles water van je chauffeur maar wat drinken in een ‘waterhole’ waar hij vaak komt, al dan niet met zijn tijdelijke gasten.

lees meer

Open: dagelijks. 
Adres: near the Rest House. Sigiriya 21120 (is níet New Sirigri resort) 
Tel: +94 77 866 6555 
Checked: januari 2019 door Nipun, je local Hero.

5

Kandy: Restaurant Moslim Hotel

Nipun:  een restaurant dat moslim hotel heet? Dat er van binnen niet eens super uit ziet, dat geen Westers tintje heeft en waar je waarschijn- lijk ook geen koud bier kunt bestellen? Waarom zou je? Nou, omdat het dé populaire plek is voor goedkoop maar lekker streetfood.

lees meer

Open: dagelijks, 06.30 tot 21.00 uur. 
Adres: Dalada Vidiya, Kandy 20000. 
Tel:+94 81 2 229129 
Checked: november 2018 door Nipun, je local Hero.

6

Heel Sri Lanka: bijwonen cricket match

Nipun: tjsa, cricket is overgenomen van de Britten maar wel ónze sport geworden. Geen Sri Lankaan die er niet enthousiast over is, (bijna) geen buitenlander die de regels kent. En dat is nu net het leuke: bezoek een match, laat je alles uitleggen en dompel je onder in de feestvreugde.

lees meer

Wanneer: elke vr, za en zo, van nov t/m maart. 
Waar: in alle grotere steden worden wekelijks wedstrijden gehouden. Leuk genoeg. Top is het Nationale team The Lions, dat in Colombo speelt. 
Hoe: laat me weten hoe je het in wilt plannen. 
Checked: december 2018 door Nipun, je local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

kies je bestemming
Terug naar Sri Lanka