Je Sri Lanka reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Sri Lanka: deel je hobby…

Nipun: Ben je juf, verpleger, boerin of musicus? Gek op dansen, mode, koken, sport of architectuur? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Sri Lankaan(se) met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat! Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een Sri Lankaanse begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt en brengt bij je hotel.

Wanneer: Dagelijks, op een reisdag naar keuze.
Waar: Dit kan in heel Sri Lanka.
Kosten: Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Sri Lanka: kleinschalig verblijf

Nipun: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.

Zo boek ik veel reizigers in de typische hotels als Nilaveli in Trincomalee of Talalla Retreat in Talalla. Natuurlijk geen must, veel reizigers vinden het ook wel relaxt om aan het eind van hun reis, bijvoorbeeld aan het strand een (wat) groter hotel te boeken.

3

Kandy homestay

Nipun: slapen bij een Sri Lankaanse familie is toch een beetje een drempel. Je wilt op vakantie Sri Lanka echt leren kennen maar een nachtje lokaal slapen? Primitief, geen vrijheid of ongemakkelijk? Stap erover heen en laat mij je homestay regelen.

Met gids ga je langs de verborgen plekjes. Spiritueel verfrist bezoek je oude tempels en op de dorpsmarkt koop je de ingrediënten voor je diner samen. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Sigiriya: café New Sigiri

Nipun: in Sigiriya beklim je de steile Leeuwenrots: paleisruïnes en een geweldig uitzicht. Sta je een- maal bezweet beneden, dan is een koel drankje wel zo fijn. Niet de fles water van je chauffeur maar wat drinken in een ‘waterhole’ waar hij vaak komt, al dan niet met zijn tijdelijke gasten.

Verse fruitsappen, we zijn immers in de tropen, maar in dit theeland ook de lekkerste soorten thee. Warm, maar daardoor juist verfrissend, al of niet met een wolkje melk, Brits én typisch local Sri Lanka. Wat snacks (en meer) erbij kan natuurlijk ook. Pas wel op voor de stoute grijze aapjes hier.

Open: dagelijks tussen 07.00-22.00 uur. 
Adres: near the Rest House. Sigiriya 21120 (is níet New Sirigri resort). 
Tel: +94 77 866 6555 
Checked: september 2019 door Nipun, je Local Hero.

5

Kandy: Restaurant Moslim Hotel

Nipun: een restaurant dat moslim hotel heet? Dat er van binnen niet eens super uit ziet, dat geen Westers tintje heeft en waar je waarschijnlijk ook geen koud bier kunt bestellen? Waarom zou je? Nou, omdat het dé populaire plek is voor goedkoop maar lekker streetfood.

De maaltijden (probeer roti met groenten, vlees, of ei en kruiden) zijn top en voor je het weet heb je er een aantal Sri Lankaanse vrienden bij. Druk, chaotisch, maar dé plek voor locals. Neem de tijd, want slow service is hier heel gewoon. Gelukkig, het is je vakantie!

Open: dagelijks, 06.30 tot 21.00 uur. 
Adres: Dalada Vidiya, Kandy 20000. 
Tel:+94 81 2 229129 
Checked: september 2019 door Nipun, je Local Hero.

6

Heel Sri Lanka: bijwonen cricket match

Nipun: tjsa, cricket is overgenomen van de Britten maar wel ónze sport geworden. Geen Sri Lankaan die er niet enthousiast over is, (bijna) geen buitenlander die de regels kent. En dat is nu net het leuke: bezoek een match, laat je alles uitleggen en dompel je onder in de feestvreugde.

Doe net als de locals en ga op een za of zo middag naar het cricket stadion. Installeer je met een koel drankje op de tribune en let the match begin. Oh, je mag eerder weg, een match kan namelijk uren maar ook nog wel eens dagen duren.. En overdrijven hoeft nu ook weer niet.

Wanneer: elke vr, za en zo, van nov t/m maart. 
Waar: in alle grotere steden worden wekelijks wedstrijden gehouden. Leuk genoeg. Top is het Nationale team The Lions, dat in Colombo speelt. 
Hoe: laat me weten hoe je het in wilt plannen. 
Checked: september 2019 door Nipun, je Local Hero.

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories