ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Familiereis Zuid-Afrika winterreis

reisduur:
12 dagen / 11 nachten
route:
Kaapstad - Stellenbosch - Sanbona park – Kleine Karoo - Houtbaai - Kaapstad
reissom:
va. € 770,- (p.p. bij 2 volwassenen/2 kinderen) (Boek zelf je retourvlucht)

In onze winter met je kinderen naar het Zuid-Afrikaanse strand? Dat combineren met een relaxte autorondreis door de Kaapprovincie? En ook nog een echt safari maken met de ‘Big Five’? Op deze compacte gezinsreis doe je het allemaal.

Je hebt comfortabele hotels en lodges en een fijn appartementje bij het strand van Houtbaai en maakt een fietstocht door de wijngaarden. Je local Hero Tanja, je Zuid-Afrika reisspecialist, heeft het allemaal voor je geregeld.

Vanwege de kortere afstanden en het vermijden van malaria gebied is deze reis ook geschikt voor gezinnen met jongere (<5jr) kinderen. Zo zijn er kinderzitjes op de fietstocht en de safari kan worden aangepast. 

Verder is tijdens deze familiereis Zuid-Afrika een verblijf op een werkende wijn- en struisvogelboerderij echt top. Wij merkten dat wij als ouders net als onze kinderen er helemaal blij van werden.

In de zomervakantie met je gezin naar Zuid-Afrika? Doe dan onze familiereis Zuid-Afrika.

Inclusief:

  • 11 nachten verblijf inclusief ontbijt,; gamelodge alle maaltijden en game activiteiten (2x p/dg);
  • Autohuur cat. L (Sukuzi Ertiga 5 pers, 4 deurs airco, manual of vergelijkbaar) 11x24 uur;
  • Alle km, btw, luchthaven toeslag, contractfee, young driver surcharge (wel min. 2 jaar ibv rijbewijs.) kosten 2e chauffeur, volledige verzekering zonder eigen risico die ook schade aan banden, ramen en onderkant dekt). Compleet overzicht bij ophalen auto;
  • Informatiepakket bij ophalen van je auto. Je local hero ontmoet je op dag 2 en zorgt ervoor dat je de reisbescheiden en vliegticket ter plaatse ontvangt

Exclusief:

  • Internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
  • Overige autokosten ter plaatse;
  • Brandstof (vol/vol, 10% fee);
  • Borgsom (oa voor brandstof, te betalen met creditcard op naam van de bestuurder!);
  • Entreegelden nationale parkenwaar van toepassing;
  • Overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fooien etc. 

Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika? 

In onze winter is het in Zuid-Afrika zomer. De seizoenen zijn precies andersom als bij ons. De beste reistijd Zuid Afrika hangt vooral af van wat je er wilt doen. Ga je vooral in Kaapstad of bij Durban op het strand liggen, dan kun je het best in december of januari t/m maart gaan. Wildlife is het best te zien in de droge winter, in juli en augustus, als de parken niet zo begroeid zijn. De Kaapprovincie is in die tijd lenteachtig. 

Belangrijker nog zijn de Zuid-Afrikaanse vakanties: rond Kerst en Nieuwjaar hebben de Zuid-Afrikanen zelf zomervakantie en boeken veel Noord Europeanen een trip naar de warme Zuid-Afrikaanse zomer. 
Ook met Pasen is het erg druk. Maak je je rondreis door Zuid-Afrika in deze periodes, boek dan heel vroeg, want vooral de meeste Nationale Parken, vooral Kruger, Umhlanga zijn snel vol. Juli en augustus zijn ook populair dus ook dan is vroeg boeken aan te raden.

Heb ik een visum nodig voor Zuid-Afrika? 

Voor deze reizen naar Zuid-Afrika hoef je geen visum aan te vragen. Bij aankomst krijg je een sticker in je paspoort waarmee je maximaal 90 dagen mag blijven. Je hebt een vliegticket nodig met een bevestigde terugvlucht en je paspoort moet nog minimaal 30 dagen geldig zijn na terugkomst in Nederland. Verder moeten er nog 2 lege bladzijden zijn.

Voor Swaziland geldt dat je een gratis visum krijgt bij de grens. Je paspoort moet nog wel minimaal 3 maanden na terugkomst uit het land geldig zijn. Kom je per huurauto, vraag dan bij het ophalen of is aangegeven dat je de auto mee mag nemen naar Swaziland. Wil je naar Lesotho, dan moet je paspoort na aankomst daar nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het consulaat of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Ouders met kinderen 
Vanaf 1 juni 2015 moeten ouders met kinderen jonger dan 18 jaar, naast paspoort en ticket, ook een geboortecertificaat kunnen laten zien (in het Engels). Je haalt dit bij de gemeente waar zij geboren zijn. Was dat niet in Nederland, dan is dat buitenlandse geboortebewijs nodig. Als maar één ouder meereist, is daarnaast óók nodig één van de drie documenten: 
* schriftelijke en ondertekende toestemming van de andere ouder in het Engels 
* bewijs van voogdij of zeggenschap in het Engels (bv uitspraak van de rechtbank) 
* kopie van de overlijdensacte van de andere ouder, in het Engels, indien van toepassing. Reizen je kinderen niet met hun ouders maar met andere begeleiders, neem dan contact op met de ambassade van Zuid Afrika. Er gelden afwijkende regels.

Heb ik vaccinaties nodig voor Zuid-Afrika? 

Voor Zuid-Afrika zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Of kijk voor actuele informatie op de website van GGD Reisvaccinaties

De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. Maak je op weg naar Zuid-Afrika een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet bij binnenkomst in Zuid-Afrika een vaccinatie stempel getoond kunnen worden. 

Zuid Afrika kent in onze winter, hun zomer, een malaria risico in de noordelijke provincies (o.a. Kruger) en KwaZulu Natal (Durban e.o.). Dat geldt ook voor Swaziland. Draag beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray. Het LCR kan adviseren over malaria profylaxe.

Is er tijdverschil met Zuid-Afrika? 

In Zuid-Afrika is het gedurende onze zomertijd even laat als in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur later.

Is het veilig in Zuid-Afrika? 

Zuid-Afrika is een redelijk veilig land, maar 's avonds ga je in Afrika liever niet te voet: bel altijd een taxi. Overdag geldt: vermijd afgelegen wijken en stranden, en let op je spullen bij populaire bezienswaardigheden. Berg je papieren en kostbaarheden op in een kluis.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisexpert van Zuid Afrika, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Zuid-Afrika en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd (van het ministerie van Buitenlandse Zaken) voor de actuele informatie over reizen naar Zuid-Afrika.

Welke kleding neem ik mee naar Zuid-Afrika? 

Zuid-Afrika is minder warm dan je denkt, het is de fout die bijna iedereen maakt: de meeste reizigers kleden zich te luchtig. In onze zomer is het zuidelijk deel koel, vergelijkbaar met onze lente. De temperatuur daalt verder snel met de hoogte en Zuid-Afrika is natuurlijk niet zo plat als Nederland.

Zorg dus, ook in de Nederlandse winter, de zomer van Zuid-Afrika, voor een warme trui en sjaal en kleding in verschillende laagjes. Vroege en late gamedrives kunnen erg koud zijn, ook al om dat je in de rijwind van een open jeep zit.

Bezoek je tempels, kerken of moskeeën, zorg dan voor bedekkende kleding. Topless zonnen is in Zuid-Afrika verboden. In steden en plaatsen aan het strand wordt geen strandkleding gedragen, behalve aan het strand zelf. Neem geen militaire camouflage kleding mee, dat kan problemen opleveren bij de grenzen.

Hoe betaal ik in Zuid-Afrika? 

In Zuid-Afrika betaal je met de Zuid-Afrikaanse Rand (Zar). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Let op dat bij benzinepompen alleen cash rands worden geaccepteerd, dus pin tijdig. Dat kan overal in Zuid-Afrika. In Swaziland en Lesotho kun je ook met randen betalen. Je krijgt wel lokale valuta terug (resp. de Liliangeni ofwel Emalangeni in Swaziland, de Loti/Maloti in Lesotho.

Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. In afgelegen gebieden kom je veel minder pin-automaten tegen, dus zorg ervoor voldoende contact geld te hebben. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s of US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘Afrika’, anders kun je geen geld pinnen.

Welke stekker is er in Zuid-Afrika? 

De stopcontacten in Zuid-Afrika werken op 220 volt. Je hebt een speciale driepotige stekker nodig, vaak past ook een wereldstekker niet. Je kunt zo’n stekker kopen bij warenhuizen of ijzerwinkels maar vaak ook lenen bij de receptie van je hotel. Bushcamps hebben niet altijd stroom, vaak wel bij de receptie. Olielampen verlichten de paden en een kleine zaklamp meenemen is een must, ook voor onderweg.

Hoe reis ik door Zuid-Afrika? 

Je reist in Zuid Afrika vooral per huurauto. Check of deze in goede staat is als je hem ophaalt, en noteer / fotografeer waar nodig, eventuele beschadigingen. Check de banden en vraag als je via Swaziland gaat, om een ok-tje daarvoor! Veel snelwegen buiten de steden zijn 3 baans, met inhaalstroken maar zonder pechstrook en met slechte kanten. Wees voorzichtig en rijd niet te snel.

Er zijn veel verborgen radarcontroles en boetes zijn fors. Dit geldt ook in de Nationale parken, waar de maximum snelheid vaak niet meer dan 40 km is. Veel huurauto’s zijn wit, herinner je goed waar je parkeert of maak een aantekening. Neem na zonsondergang in de steden altijd de auto of taxi, ook vanuit je restaurant of pub naar je hotel als dat vlakbij is.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je localHero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar 
De meeste reizigers starten in Johannesburg en reizen dan zuidwaarts naar Kaapstad, vanwaar ze dan terug vliegen. Andersom kan natuurlijk ook, zo bewaar je het safari gedeelte voor het laatst. Je vliegt dus op de ene luchthaven en vliegt terug vanaf de andere. Of combineer met een binnenlandse vlucht: Je kunt bijvoorbeeld heen op Johannesburg vliegen en dan vanaf Durban via Johannesburg weer naar huis. Op de vliegsites kun je dit apart aangeven.

Kosten
Reken voor een directe retourvlucht op tenminste € 750,-. Voordelige vluchten beginnen rond € 600,- maar je moet overstappen, bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. Reken in het hoogseizoen al snel € 250 meer. In het topseizoen, met de kerst is € 1300,- voor een directe vlucht geen uitzondering. Vroeg boeken loont.

Maatschappijen 
Naar Zuid-Afrika vliegen de meeste reizigers met een directe KLM vlucht. Na een overnachting in de buurt van de luchthaven kun je de dag erop dan direct op weg. Andere mogelijkheden zijn South African (overstap in Frankfurt),

Tijden 
* De meeste maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). De KLM nog op dezelfde dag. Houd hier rekening mee bij je dagplanning. Een direct vlucht duurt ca. 11 uur. 
*Je localHero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan regelt je localHero een overnachting in de buurt van de luchthaven, zodat je na een lange vlucht niet lang en/of in het donker moet rijden. 
*Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk. Voor € 100,- of € 150,- p.p extra is direct vliegen een stuk comfortabeler en nog milieuvriendelijker ook.

Tips 
*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. 
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up to date met nieuwe prijzen. 
*Let op speciale actieperiodes, bv. KLM weken. 
*Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er vaak ook goede, betaalbare directe vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden.

Binnenlandse vluchten 
Doorgaans regelt je localHero de vlucht Durban – Port Elizabeth, die in veel routes voorkomt. South African Airways zijn er Kulala (meest betrouwbaar), Skywise en Mango. Zij richten zich vooral op de lokale markt tussen de grote steden.

reisduur:
12 dagen / 11 nachten
route:
Kaapstad - Stellenbosch - Sanbona park – Kleine Karoo - Houtbaai - Kaapstad
reissom:
va. € 770,- (p.p. bij 2 volwassenen/2 kinderen)
In onze winter met je kinderen naar het Zuid-Afrikaanse strand? Dat combineren met een relaxte autorondreis door de Kaapprovincie? En …
︿

Inclusief:

  • 11 nachten verblijf inclusief ontbijt,; gamelodge alle maaltijden en game activiteiten (2x p/dg);
  • Autohuur cat. L (Sukuzi Ertiga 5 pers, 4 deurs airco, manual of vergelijkbaar) 11x24 uur;
  • Alle km, btw, luchthaven toeslag, contractfee, young driver surcharge (wel min. 2 jaar ibv rijbewijs.) kosten 2e chauffeur, volledige verzekering zonder eigen risico die ook schade aan banden, ramen en onderkant dekt). Compleet overzicht bij ophalen auto;
  • Informatiepakket bij ophalen van je auto. Je local hero ontmoet je op dag 2 en zorgt ervoor dat je de reisbescheiden en vliegticket ter plaatse ontvangt

Exclusief:

  • Internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
  • Overige autokosten ter plaatse;
  • Brandstof (vol/vol, 10% fee);
  • Borgsom (oa voor brandstof, te betalen met creditcard op naam van de bestuurder!);
  • Entreegelden nationale parkenwaar van toepassing;
  • Overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fooien etc. 
Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika?  In onze winter is het in Zuid-Afrika zomer. De seizoenen zijn precies andersom als …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst Zuid-Afrika, Kaapstad

Meestal kom je aan het eind van de dag aan in Zuid-Afrika. Je ontmoet je local Hero en samen neem je de reis door en daarna haal je je huurauto op. Het voelt in het begin vreemd om links te rijden maar voor je het weet stuur je op je gemak naar je eerste hotel.

Volgens velen is Kaapstad de veelzijdigste stad van het land, een mix van eerste en derde wereld. Beeldbepalend is de beroemde Tafelberg. Ook het centrale deel van de stad is de moeite waard: je zult tijd te kort komen. Dwaal door het centrum, ga naar de top van de Tafelberg en plan in de middag een bezoekje aan Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela gevangen zat.

local Hero

* Op en neer met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg kost ca. € 18 p.p. Kinderen t/m 11 jaar betalen de helft. 

meet the locals

Dag 1 - 2: Aankomst Zuid-Afrika, Kaapstad

Meestal kom je aan het eind van de dag aan in Zuid-Afrika. Je ontmoet je local Hero en samen neem je de reis door en daarna haal je je huurauto …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Ik ga voor comfort aan het begin van mijn reis. Reken op ca. € 18,- p.p.p.n. extra.

  • Ik ga voor comfort aan het begin van mijn reis. Reken op ca. € 18,- p.p.p.n. extra.

  • Hele dag met gids. Privé tour ca. €120,- p.p., met groep ca. €68,- p.p.

  • Hele dag met gids. Privé tour ca. €120,- p.p., met groep ca. €68,- p.p.

  • Reken op ca. € 60,- p.p.p.n.

  • Reken op ca. € 60,- p.p.p.n.

  • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf.

  • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf.

Dag 3: Familiereis Zuid-Afrika - Kaapstad, naar Stellenbosch

Neem vandaag na het ontbijt de spectaculaire, zeer bochtige en 9 km lange Chapmans Peak route naar het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop met daarin het meest zuidwestelijke puntje van Afrika en één van de highlights van Zuid-Afrika. Eerst natuurlijk een foto maken bij het bord maar vergeet ook een korte wandeling naar de vuurtoren niet. Als je je lunch mee hebt genomen, kun je naar een van de strandjes.

Dan verder naar Boulders Beach, waar grote groepen (kleine) pinguïns leven, een bijzonder gezicht. Via de kust van False bay kom je tenslotte uit in Stellenbosch, het knusse universiteitsstadje waar je vanavond overnacht. Zoek tijdig een gezellig restaurantje in het centrum en proef in het Wijnhuis in de Kerkstraat de wijn waarom Stellenbosch zo beroemd is.

Dag 3: Familiereis Zuid-Afrika - Kaapstad, naar Stellenbosch

Neem vandaag na het ontbijt de spectaculaire, zeer bochtige en 9 km lange Chapmans Peak route naar het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop met daarin het meest zuidwestelijke puntje van …

︿

Dag 4: Stellenbosch, fietstocht

Na het ontbijt vertrek je rond 10.30 uur met je gids voor een fietstocht langs enkele van de wel 200 wijngaarden en wijnhuizen. De fietsen goed afstellen, water in je bidon, een helm op en dan neemt je gids je mee over de smalle paadjes tussen de wijnvelden. Wijn proeven in Zuid-Afrika is op de fiets makkelijker dan met de auto, maar vergeet niet dat je na de lunch op zo’n wijnboerderij nog verder moet trappen.

Wij waren achteraf misschien wat te enthousiast. Tegen 16.00 uur weet je veel meer van wijn en ben je terug in Stellenbosch. Wandel nog eens door het oude centrum over de Braak (het marktplein met het VOC en Burgerhuis) en de Dorpsstraat, lang de 17e eeuwse KaapHollandse gevels.

Dag 4: Stellenbosch, fietstocht

Na het ontbijt vertrek je rond 10.30 uur met je gids voor een fietstocht langs enkele van de wel 200 wijngaarden en wijnhuizen. De fietsen goed afstellen, water in je …

︿

Dag 5 - 6: Zuid-Afrika rondreis - naar de gamelodge, verblijf

Wat is Zuid Afrika zonder safari? Je hoeft niet helemaal naar het Kruger Park want ook in de Westkaap kun je een safari experience meemaken. Na ca. 4 uur rijden kom je bij de gamelodge die beschikt over een prima restaurant, winkeltje, spa en zwembad.

Je lodge is onderdeel van het Sanbona Wildlife Reserve, een succesvol project waarbij de iconische BIG 5, voor het eerst in 250 jaar weer deel uitmaken van groeiende gemeenschappen. De kans om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien is groot en de rangers weten opvallend veel. Op je eerste ‘sundowner’ toer per open jeep zie je behalve groot wild ook zebra’s, giraffen en antilopen.

local Hero

Vanaf 6 jaar kun je deelnemen aan gamedrives. Voor jongere kinderen worden diverse activiteiten georganiseerd.

Dag 5 - 6: Zuid-Afrika rondreis - naar de gamelodge, verblijf

Wat is Zuid Afrika zonder safari? Je hoeft niet helemaal naar het Kruger Park want ook in de Westkaap kun je een safari experience meemaken. Na ca. 4 uur rijden …

︿

Dag 7: Rondreis Zuid-Afrika, Sanbona park – Kleine Karoo

Vanochtend maak je voor het ontbijt bij zonsopgang nog een laatste safari: de beste tijd om dieren te spotten. Na het ontbijt check je uit en stap je weer in je huurauto op weg naar de volgende Zuid-Afrikaanse belevenis: een verblijf op een echt werkende struisvogelfarm in het droge, glooiende heuvellandschap is één van de hoogtepunten van je Zuid-Afrika rondreis.

Het is ongeveer 3-4 uur rijden en als je ook nog luncht, rijd je halverwege de middag over de laatste 5 km zandweg naar de boerderij. De gastvrije familie staat je al op te wachten. Na een frisse duik in het zwembad en met een welkomstdrankje op het terras hoor je meer over alle activiteiten. Als diner krijg je de lokale specialiteiten zoals struisvogelbiefstuk.

Dag 7: Rondreis Zuid-Afrika, Sanbona park – Kleine Karoo

Vanochtend maak je voor het ontbijt bij zonsopgang nog een laatste safari: de beste tijd om dieren te spotten. Na het ontbijt check je uit en stap je weer in …

︿

Dag 8: Familiereis Zuid-Afrika, Farmstay

Met de boer, als hij er is natuurlijk, stap je ’s ochtends vroeg in zijn pick-up truck (bakkie) en verken je de boerderij en omliggende landerijen, waarop naast ruimte voor hun struisvogels verder vooral tarwe en koolzaad wordt verbouwd. Op een oppervlakte van een kleine Nederlandse provincie liggen hier maar 5 boerderijen, dus uitgestrekt is het zeker.

Verder kun je vandaag meehelpen, bijvoorbeeld met het voeren van de 1500! struisvogels en het drijven van de 1500 schapen en sterke Afrikaanse Nguni runderen of gewoon bij het zwembad genieten van de ruimte, de rust en het uitzicht. Voor de kleine kinderen is er een speeltuintje.

local Hero

Zorg voor voldoende flessenwater voor de rit erheen en terug. Houd kleine kinderen bij de zwembaden goed in de gaten, er is doorgaans geen supervisie.

Dag 8: Familiereis Zuid-Afrika, Farmstay

Met de boer, als hij er is natuurlijk, stap je ’s ochtends vroeg in zijn pick-up truck (bakkie) en verken je de boerderij en omliggende landerijen, waarop naast ruimte voor …

︿

Dag 9 - 11: Kleine Karoo - Houtbaai, strandverblijf

Natuurlijk is je familiereis Zuid-Afrika niet compleet zonder het af te sluiten met een fijn strandverblijf. We reserveren daarom een comfortabel appartement, vlakbij het mooie strand van het ca. 20 km onder Kaapstad gelegen vissersplaatsje Houtbaai, ook populair bij (Nederlandse) expats.

Maak als je dat leuk vindt, een boottrip naar Duiker eiland waar je een kolonie zeehonden kunt bewonderen. Moe van strand en zee kun je op vrijdagavond naar de gezellige Bay Habour indoor markt, waar vaak lokale bandjes spelen. Foodcourt, diverse bars en een heel gezellige sfeer. Zaterdag en zondag beperkt open.

local Hero

Houtbaai staat bekend om de goede en toch nog betaalbare restaurantjes. Vraag je gastheer/vrouw om recente tips bv. La Cucina of Kitima. De fish-n-chips is in dit vissersplaatsje natuurlijk ook niet slecht.

Dag 9 - 11: Kleine Karoo - Houtbaai, strandverblijf

Natuurlijk is je familiereis Zuid-Afrika niet compleet zonder het af te sluiten met een fijn strandverblijf. We reserveren daarom een comfortabel appartement, vlakbij het mooie strand van het ca. 20 …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Ik ga voor comfort aan het einde van mijn reis. Reken op ca. € 67,- p.p.p.n. extra.

  • Ik ga voor comfort aan het einde van mijn reis. Reken op ca. € 67,- p.p.p.n. extra.

Dag 12 - 13: Vertrek Zuid-Afrika, terugvlucht

Jullie rijden terug vanuit Houtbaai naar de plaats waar jullie familiereis Zuid-Afrika ook begon; Kaapstad. Bij het vliegveld lever je de huurauto in en neem je weer het vliegtuig naar huis. Tegen het begin van de ochtend ben je weer in Amsterdam, een hele ervaring rijker.

Langer in Zuid-Afrika blijven? Local Hero Tanja, je Zuid-Afrika reisexpert, kijkt graag met je mee naar de opties.

Dag 12 - 13: Vertrek Zuid-Afrika, terugvlucht

Jullie rijden terug vanuit Houtbaai naar de plaats waar jullie familiereis Zuid-Afrika ook begon; Kaapstad. Bij het vliegveld lever je de huurauto in en neem je weer het vliegtuig naar …

︿

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Zuid-Afrika: