Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Je Zuid-Afrika reis nóg leuker

Net als jij vinden we contact met locals een van de leukste dingen op reis.
Een ontmoeting die je kijk op de wereld verandert. Regel via ons je reis met zo'n 'local touch'.

1

Zuid-Afrika: deel je hobby...

Tanja: Ben je juf, leraar, verpleger, arts of musicus? Wil je met een collega kok door de exotische Bo-Kaap wandelen? Hoe leuk is het om op je reis een ochtend of een middag je werk, hobby of interesse te delen met een Zuid-Afrikaan met dezelfde passie?

Bij Local Hero Travel kan dat! Ik bouw een dagdeel (ca. 4 uur) in je reis en zorg voor een lokale begeleider/ster die Engels spreekt én die je haalt  en brengt bij je hotel.

Wanneer? Dagelijks, op een reisdag naar keuze. 
Waar? Dit kan in heel Zuid Afrika.
Kosten? Enkele tientjes p.p. afhankelijk van je wensen.

2

Zuid-Afrika: kleinschalig verblijf

Tanja: ik geloof in lokale hotels en family-run guesthouses. Of comfortabele lodges en goed gelegen boetiekhotels. Plekken waar de receptionist je kent, de schoonmaakster geen nummer is en je met iedereen een praatje maakt.   

Het is een van de charmes van Zuid-Afrika: de ruime keuze aan gezellige, sfeervolle overnachtingsmogelijkheden. In en bij de natuur gebieden kan de prijs wel oplopen maar doorgaans is dat het zonder meer waard. Mijn favorieten zijn o.a. La Plume guesthouse in  Oudtshoorn en African Home in Kaapstad.

3

Zuid-Afrika Xhosa township stay

Tanja: de apartheid mag dan verleden tijd zijn, hoe een groot deel van de bevolking leeft, dat maak je als reiziger niet mee. Een bezoek aan een township  is een eye-opener: je wandelt naar de school en het dorpshuis en maakt een praatje. Naast Xhosa spreekt men Engels,dus je hoort ook meer over hun gewoontes, tradities, geloof en geschiedenis.

Je slaapt in een eigen kamer bij een familie en bent, al is het maar een dag en nacht, deel van de gemeenschap. Wedden dat het een van de mooiste ervaringen van je reis wordt?

4

Knysna: Bosun’s pub

Tanja: denk aan een Old Style Engelse pub. Met lokale biertjes, zoals hun eigen Bosun’s Bitter. Denk aan een groep lawaaiige Knysnarians na een dag hard werken. En denk aan betaalbaar pubfood en good vibes. Bosun’s pub (& grill) is populair, vooral bij de witte Zuid-Afrikanen.

Uiteraard kun je er de favoriete rugbywedstrijd volgen en staat er kidney pie op het menu. Liever naar een typisch zwarte pub? Ga naar de Xhosa tavern (shebeen) in Knysna township. Boek dit wel van tevoren. Een bijzondere ervaring!

Open:  ma t/m za geopend van 9.00-21.00, zondag van 9.00-17.00
Adres: George Rex Dve, Lower Old Place, Knysna, 6571 
Tel: +27 44 382 6276 
Checked: september 2023 door Tanja, je Local Hero

5

Kaapstad: Restaurant Hussar Grill

Tanja: immens populair steakhouse. Inmiddels diverse filialen in de stad en langs de Gardenroute. Niet voor veggies, dit is de hogeschool van de steaks. Naast super mals rundvlees kun je er terecht voor springbok, struisvogelsbiefstuk of ‘game of the day’.

Druk, betaalbaar, grote porties. En slim: ze hebben ook prima gegrilde garnalen. Daarna toch nog plek? Probeer hun favoriete warme chocolade toetje met wodka.

Open: dagelijks van 12.00 - 23.00 uur. Gesloten tijdens de kerstdagen
Adres: 163 Beach Road, New Cumberland  Building, Mouille Point, centrum Kaapstad.
Tel: + 27 21 433 2081 
Web: hussargrill.co.za 
Checked: september 2023 door Tanja, je Local Hero.

6

Kaapstad: Kaapse Klopse Carnaval

Tanja: het Kaaps Carnaval ofwel het ‘Tweede Nieuwjaar”. Groepen ‘minstreels’ georganiseerd in ‘klopse’ (clubs) in kleurige uniformen zorgen voor muziek en theater. Tot wel 10.000 deelnemers, luid aangemoedigd door de omstanders, paraderen met vlaggen naar het stadion voor een onderlinge wedstrijd.

Een traditie uit de 19e-eeuwse slavengemeenschap, toen Nieuwjaar een van de zeldzame vrije dagen was waarop feest gevierd kon worden. De voor bereiding begint al in juli/augustus. Overal zijn eetstalletjes met lekkere Cape Malay hapjes.

Wanneer: jaarlijks op 2 januari. Feesten lopen nog dagen daarna door. 
Waar: doorgaans vanuit District Six naar het CBD, Waterfront eindigend in Green Point Stadium. 
Hoe: check met mij hoe je dit het best in past. 
Checked: september 2023 door Tanja, je Local Hero.

Rondreizen Zuid-Afrika:

naar voorbeeldreizen

Maak je reis lokaal:

Zó zorg je ervoor dat je reis nog meer local wordt

* Kies je voorbeeldreis 
(of geef je eigen route door)

* Vink op het aanvraagformulier
aan wat je reis lokaal maakt

* Je local Hero gaat aan de slag

naar aanvraag

Local stories:

Reizen: meer dan hotelkamers
boeken, highlights afvinken en 
kant-en-klaar avontuur.

Kom dichterbij en ontdek de 
wereld door de ogen van locals.

Hun persoonlijke verhalen: over
families en relaties, over hoogte
en dieptepunten, hun zorgen,
blijdschap en levenswijsheid.

Echte verhalen, van echte mensen.

naar Local stories

Maak je reis meer local

Vraag je local hero om jouw passie aan je reis toe te voegen.

Terug naar reis
Door Zuid Afrika reizen kan op veel manieren. Je kunt in 3 weken een complete Zuid-Afrika rondreis maken maar ook 2 weken comfortabel en kleinschalig Zuid-Afrika is mogelijk. Lees verder

Local Hero Travel

Onze Local Hero, je Zuid-Afrika reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het plannen van een kleinschalige Zuid-Afrika rondreis op maat. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen maar het prettig vindt om daarbij wat hulp te hebben. Of wanneer je een unieke rondreis Zuid-Afrika wilt maken, maar geen tijd hebt om alles zelf uit te zoeken.

Neem direct contact op met je reis-expert ter plaatse en laat je voor je Zuid-Afrika rondreis door haar verder inspireren. Kijk eerst eens bij de Zuid-Afrika Top 5, de leukste dingen die je kunt doen in Zuid-Afrika.

Met jarenlang ervaring met comfortabel, kleinschalig Zuid-Afrika reizen en up-to-date lokale kennis wordt je Zuid-Afrika rondreis top! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee, boek een Zuid-Afrika township stay, drink wat in een lokale shebeen (kroeg), ga eens wat eten in een typisch Zuid-Afrikaans buurtrestaurant, kortom meet the locals in Zuid-Afrika. Want: Meet the locals, share the world. Zo wordt je Zuid-Afrika reis nóg leuker.

Waar staat Zuid-Afrika bekend om?

Zuid-Afrika is, zoals de naam suggereert, het meest zuidelijk gelegen land in Afrika. Het land grenst Namibië, Botswana, Zimbabwe en Mozambique, en ook vind je er de twee kleine koninkrijkjes Swaziland en Lesotho. Ben je er voor het eerst, kijk dan bij de Zuid-Afrika Top 5: de leukste dingen die je er kunt doen. Want naar welke safari parken kun je het beste en hoe krijg je écht contact met de locals? Kortom, de must see’s en to do’s voor je rondreis Zuid-Afrika op maat.

Na een directe KLM vlucht kom je laat aan in Johannesburg. De dag erop rijd je in zo’n 6 uur rijd je naar het Zuid-Afrikaanse Hazyview, het hart van de Panoramaroute. Bezoek tijdens je rondreis door Zuid-Afrika de Blyde River Canyon en geniet van het uitzicht bij de "Drie Rondawels". Na twee dagen safari in en rond het Kruger park in Zuid-Afrika rijd je in circa 3 uur naar het Mlilwane Park in Swaziland. Vraag je Local Hero, je Zuid-Afrika reisspecialist ter plaatse, naar meer informatie en tips voor jou rondreis Zuid-Afrika.

Na alle natuur tijdens je vakantie in Zuid-Afrika langs de Indische Oceaan op naar de badplaats Salt Rock, niet ver van Durban. Een vlucht naar Port Elizabeth en je bent zo in Addo, het beroemde Zuid-Afrikaanse olifantenpark. Bij Knysna kun je een township tour maken, in Oudtshoorn zie je de struisvogel boerderijen en in Stellenbosch of Franschhoek is het tijd voor een fietstocht tussen de wijnranken. En dan heb je het mondaine Kaapstad met zijn Tafelberg nog niet eens gehad tijdens je reis door Zuid-Afrika.

Het klimaat van Zuid-Afrika

Wanneer je plannen hebt voor een vakantie naar Zuid-Afrika, dan ben je uiteraard benieuwd naar de beste reistijd Zuid-Afrika. Niet te druk, goed weer en de leukste lokale evenementen. De beste reistijd Zuid-Afrika is onze winter, dus van november t/m eind februari of begin maart. Het weer in Zuid-Afrika is dan aangenaam en altijd boven de 25 graden.

Maar ook zeker buiten de Zuid-Afrikaanse zomer kun je een rondreis door Zuid-Afrika maken. Zo is de temperatuur in het grootste deel van Zuid-Afrika van maart t/m oktober nog steeds rond de 20 graden en kun je dus ook zien als beste reistijd voor een Zuid-Afrikaanse safari.

Stormen, aardbevingen en andere natuurrampen komen amper tot niet voor in Zuid-Afrika. Die kans is erg klein, dus je hoeft je zeker geen zorgen te maken of er tijdens je rondreis Zuid-Afrika wat kan gebeuren. De beste reistijd Zuid-Afrika is dus daarom ook een beetje aan jou. Wanneer het beste Zuid-Afrika bezoeken? Kijk voor meer informatie over het weer in Zuid-Afrika ook eens op onze blog.

Visum & reisdocumenten Zuid-Afrika

Visum: voor een reis naar Zuid-Afrika hoef je geen visum aan te vragen. Bij aankomst krijg je een stempel in je paspoort, hiervoor moet je wel een terugreis geboekt hebben en moet je paspoort nog 30 dagen naar terugkomst in Nederland geldig zijn. Met dit 'visum' mag je maximaal 90 dagen in Zuid-Afrika verblijven. Reis je naar Zuid-Afrika met kinderen onder de 18 jaar dan moet je ook het geboortecertificaat kunnen laten zien, 

Vaccinaties: een vaccinatie voor je reis naar Zuid-Afrika is niet verplicht, maar vaccinaties tegen DTP en hepatitis A worden wel aangeraden. Een deel van de vaccinatiekosten kunnen mogelijk vergoed worden door je ziektekostenverzekering, handig om dit even te checken.

Het tijdsverschil met Zuid-Afrika

Tijdsverschil: tijdens onze zomer is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika, in de winter is het in Zuid-Afrika 1 uur later dan in Nederland. 

Zuid-Afrika: welke valuta

Geld & pinnen: de munteenheid in Zuid-Afrika is de Zuid Afrikaanse Rand (ZAR). Je kunt pinnen in Zuid-Afrika, zorg er wel voor dat je je bankpas op 'wereld' hebt staan. Niet overal tijdens je Zuid-Afrika reis zal je pinautomaten tot je beschikking hebben, zorg er dus voor dat je genoeg contant op zak hebt voor deze situaties.

Rondreizen op Zuid-Afrika

Getting around: tijdens je reis in Zuid-Afrika reis je voornamelijk met een huurauto, deze wordt voor je geregeld door je Zuid-Afrika reisspecialist, je local Hero Tanja. In Zuid-Afrika zijn er veel radarcontroles en de boetes zijn fors, dus let op je snelheid. 

Is Zuid-Afrika veilig?

Over het algemeen is Zuid-Afrika een veilige reisbestemming. Wel is het handig om regelmatig de veiligheidssituatie in het land te checken via Nederland Wereldwijd. De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero Tanja, de reisexpert van Zuid Afrika, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Zuid-Afrika en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. 

Zuid-Afrika reizen met kinderen

Een verre reis met je kinderen? Voor een familiereis is Zuid-Afrika een ideale bestemming. Zuid-Afrika biedt volop mogelijkheden en je kunt je rondreis zo afwisselend maken als je zelf wilt. Kalm aan, zodat zowel jij als je gezin er van genieten. Je slaapt in Zuid-Afrika comfortabel en in kleinschalige hotels, vaak met zwembad. Onze lokale reisspecialist heeft veel ervaring met het plannen van een Zuid-Afrika rondreis met kinderen en helpt je graag bij het plannen van jouw ideale gezinsvakantie naar Zuid-Afrika. Laat je adviseren over bijzondere plekjes in Zuid-Afrika en maak kennis met de lokale bevolking. 

Is je kind jonger dan 18 jaar? Dan is het belangrijk om te weten dat je bepaalde documenten mee moet nemen. Lees onze praktische tips voor een familie rondreis door Zuid-Afrika met kinderen.