ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Monique’s favoriete reis

reisduur:
19 dagen / 18 nachten
route:
Kaapstad - Hermanus - Wilderness (boutique glamping op een melkveeboerderij) - Tsitsikamma Nationaal Park - Addo Elephant Park - Oudtshoorn (glamping op een struisvogelboerderij) - Swellendam - Stellenbosch
reissom:
va. € 1530,- (p.p. bij 2 volwassenen) (Boek zelf je retourvlucht)

Mooie reizen hoor, die voorbeeldreizen van jullie. Maar misschien wil je een inspirerend verhaal lezen van iemand die zélf zijn of haar eigen reis in elkaar heeft gezet. We hebben daarom reisblogger Monique en haar zus uitgenodigd te vertellen over hun belevenissen en favoriete reisroute door Zuid-Afrika.

Monique is een enthousiaste wereldreiziger die niets liever doen dan de aardbol afstruinen op zoek naar de mooiste plekjes. In 2016 startte ze samen haar man Ydwer hun blog GlobeHopper.nl. Ze stonden toen aan het begin van hun wereldreis waarbij ze een jaar lang letterlijk een rondje rondom de aarde maakten. Inmiddels gaan ze op avontuur als gezin en ontdekken ze mooie bestemmingen ver weg en dichtbij. Je leest hier Monique's favoriete reisroute door Zuid-Afrika, die Monique samen met haar zus aflegde.

Wil jij deze reis ook maken? Je local Hero Tanja, je Zuid-Afrika reisspecialist, helpt je graag bij het ontwerpen van jouw reis op maat.

Inclusief:

  • 17 x 24 uur Avis autohuur categorie C (Toyota Corolla Quest of verg.) airco, incl. CDW/diefstal verzekering (volledige afkoop), zonder verder eigen risico voor schade aan ruiten of banden en extra chauffeur;
  • 3 overnachtingen Guesthouse Kaapstad, 2 nachten Guesthouse Hermanus incl. ontbijt, 2 overnachtingen Wilderness in comfort tent met hottub, 3 nachten lodge in Stormsriver incl. ontbijt, 2 overnachtingen Addo restcamp in rondavel, 2 nachten safaritent Outdshoorn, 1 nacht guesthouse Swellendam incl. ontbijt, 2 nachten Stellenbosch guesthouse  incl. ontbijt; 
  • Meet & greet op de luchthaven van Kaapstad;
  • Volledig infopakket;
  • Assistentie van je local Hero.

Exclusief:

  • Internationale vlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
  • Extra’s autohuur: vehicle Contract Fee at R115 (ca. € 7,-);
  • Brandstof en evt. tolgelden;
  • Borgsom huurauto (te betalen met creditcard op naam van de bestuurder!);
  • Upgrades of optionele excursies zoals walvisboottocht Hermanus en fietstocht wijnlanden;
  • Evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in het hoogseizoen (je local Hero heeft de laatste informatie);
  • Overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fooien etc.

Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika? 

In onze winter is het in Zuid-Afrika zomer. De seizoenen zijn precies andersom als bij ons. De beste reistijd Zuid Afrika hangt vooral af van wat je er wilt doen. Ga je vooral in Kaapstad of bij Durban op het strand liggen, dan kun je het best in december of januari t/m maart gaan. Wildlife is het best te zien in de droge winter, in juli en augustus, als de parken niet zo begroeid zijn. De Kaapprovincie is in die tijd lenteachtig.

Belangrijker nog zijn de Zuid-Afrikaanse vakanties: rond Kerst en Nieuwjaar hebben de Zuid-Afrikanen zelf zomervakantie en boeken veel Noord Europeanen een trip naar de warme Zuid-Afrikaanse zomer.
Ook met Pasen is het erg druk. Maak je je rondreis door Zuid-Afrika in deze periodes, boek dan heel vroeg, want vooral de meeste Nationale Parken, vooral Kruger, Umhlanga zijn snel vol. Juli en augustus zijn ook populair dus ook dan is vroeg boeken aan te raden.

Welk visum heb ik nodig in Zuid-Afrika? 

Voor deze reizen naar Zuid-Afrika hoef je geen visum aan te vragen. Bij aankomst krijg je een sticker in je paspoort waarmee je maximaal 90 dagen mag blijven. Je hebt een vliegticket nodig met een bevestigde terugvlucht en je paspoort moet nog minimaal 30 dagen geldig zijn na terugkomst in Nederland. Verder moeten er nog 2 lege bladzijden zijn.

Voor Swaziland geldt dat je een gratis visum krijgt bij de grens. Je paspoort moet nog wel minimaal 3 maanden na terugkomst uit het land geldig zijn. Kom je per huurauto, vraag dan bij het ophalen of is aangegeven dat je de auto mee mag nemen naar Swaziland. Wil je naar Lesotho, dan moet je paspoort na aankomst daar nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het consulaat of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Naar zuid-Afrika met minderjarige kinderen
Vanaf 1 juni 2015 moeten ouders met kinderen jonger dan 18 jaar, naast paspoort en ticket, ook een geboortecertificaat kunnen laten zien (in het Engels). Je haalt dit bij de gemeente waar zij geboren zijn. Was dat niet in Nederland, dan is dat buitenlandse geboortebewijs nodig. Als maar één ouder meereist, is daarnaast óók nodig één van de drie documenten:
* schriftelijke en ondertekende toestemming van de andere ouder in het Engels
* bewijs van voogdij of zeggenschap in het Engels (bv uitspraak van de rechtbank)
* kopie van de overlijdensacte van de andere ouder, in het Engels, indien van toepassing. Reizen je kinderen niet met hun ouders maar met andere begeleiders, neem dan contact op met de ambassade van Zuid Afrika. Er gelden afwijkende regels.

Welke vaccinaties zijn verplicht in Zuid-Afrika?

Voor Zuid-Afrika zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigers Advisering, kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Of kijk voor actuele informatie op de website van GGD Reisvaccinaties. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. Maak je op weg naar Zuid-Afrika een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet bij binnenkomst in Zuid-Afrika een vaccinatie stempel getoond kunnen worden.

Zuid Afrika kent in onze winter, hun zomer, een malaria risico in de noordelijke provincies (o.a. Kruger) en KwaZulu Natal (Durban e.o.). Dat geldt ook voor Swaziland. Draag beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray. Het LCR kan adviseren over malaria profylaxe.

Is er tijdverschil met Zuid-Afrika? 

In Zuid-Afrika is het gedurende onze zomertijd even laat als in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur later.

Is het veilig in Zuid-Afrika? 

Zuid-Afrika is een redelijk veilig land, maar 's avonds ga je in Afrika liever niet te voet: bel altijd een taxi. Overdag geldt: vermijd afgelegen wijken en stranden, en let op je spullen bij populaire bezienswaardigheden. Berg je papieren en kostbaarheden op in een kluis.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisexpert van Zuid Afrika, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Zuid-Afrika en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd (van het ministerie van Buitenlandse Zaken) voor de actuele informatie over reizen naar Zuid-Afrika.

Welke kleding neem ik mee naar Zuid-Afrika? 

Zuid-Afrika is minder warm dan je denkt, het is de fout die bijna iedereen maakt: de meeste reizigers kleden zich te luchtig. In onze zomer is het zuidelijk deel koel, vergelijkbaar met onze lente. De temperatuur daalt verder snel met de hoogte en Zuid-Afrika is natuurlijk niet zo plat als Nederland.

Zorg dus, ook in de Nederlandse winter, de zomer van Zuid-Afrika, voor een warme trui en sjaal en kleding in verschillende laagjes. Vroege en late gamedrives kunnen erg koud zijn, ook al om dat je in de rijwind van een open jeep zit.

Bezoek je tempels, kerken of moskeeën, zorg dan voor bedekkende kleding. Topless zonnen is in Zuid-Afrika verboden. In steden en plaatsen aan het strand wordt geen strandkleding gedragen, behalve aan het strand zelf. Neem geen militaire camouflage kleding mee, dat kan problemen opleveren bij de grenzen.

Hoe betaal ik in Zuid-Afrika? 

In Zuid-Afrika betaal je met de Zuid-Afrikaanse Rand (Zar). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor  alvast de koers bekijken. Let op dat bij benzinepompen alleen cash rands worden geaccepteerd, dus pin tijdig. Dat kan overal in Zuid-Afrika. In Swaziland en Lesotho kun je ook met randen betalen. Je krijgt wel lokale valuta terug (resp. de Liliangeni ofwel Emalangeni in Swaziland, de Loti/Maloti in Lesotho.

Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. In afgelegen gebieden kom je veel minder pin-automaten tegen, dus zorg ervoor voldoende contact geld te hebben. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s of US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘Afrika’, anders kun je geen geld pinnen.

Welke stekker heb ik nodig in Zuid-Afrika? 

De stopcontacten in Zuid-Afrika werken op 220 volt. Je hebt een speciale driepotige stekker nodig, vaak past ook een wereldstekker niet. Je kunt zo’n stekker kopen bij warenhuizen of ijzerwinkels maar vaak ook lenen bij de receptie van je hotel. Bushcamps hebben niet altijd stroom, vaak wel bij de receptie. Olielampen verlichten de paden en een kleine zaklamp meenemen is een must, ook voor onderweg.

Hoe reis ik in Zuid-Afrika? 

Je reist in Zuid Afrika vooral per huurauto. Check of deze in goede staat is als je hem ophaalt, en noteer / fotografeer waar nodig, eventuele beschadigingen. Check de banden en vraag als je via Swaziland gaat, om een ok-tje daarvoor! Veel snelwegen buiten de steden zijn 3 baans, met inhaalstroken maar zonder pechstrook en met slechte kanten. Wees voorzichtig en rijd niet te snel.

Er zijn veel verborgen radarcontroles en boetes zijn fors. Dit geldt ook in de Nationale parken, waar de maximum snelheid vaak niet meer dan 40 km is. Veel huurauto’s zijn wit, herinner je goed waar je parkeert of maak een aantekening. Neem na zonsondergang in de steden altijd de auto of taxi, ook vanuit je restaurant of pub naar je hotel als dat vlakbij is.

Zelf vliegtickets naar Zuid-Afrika boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op: 
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

Tip: deze vliegsites bieden geen standaard CO2 compensatie. Je kunt dat zelf doen, bijvoorbeeld via Carbonkiller.org. Met jouw bijdrage halen zij CO2 rechten uit de markt. Boek je via het Amerikaanse FlyGRN, dan is CO2 compensatie inclusief.

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je localHero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

De meeste reizigers starten in Johannesburg en reizen dan zuidwaarts naar Kaapstad, vanwaar ze dan terug vliegen. Andersom kan natuurlijk ook, zo bewaar je het safari gedeelte voor het laatst. Je vliegt dus op de ene luchthaven en vliegt terug vanaf de andere. Of combineer met een binnenlandse vlucht: Je kunt bijvoorbeeld heen op Johannesburg vliegen en dan vanaf Durban via Johannesburg weer naar huis. Op de vliegsites kun je dit apart aangeven.  

Kosten

Reken voor een directe retourvlucht op tenminste € 800,-. Voordelige vluchten beginnen rond € 600,- maar je moet overstappen, bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. Reken in het hoogseizoen al snel € 250 meer. In het topseizoen, met de kerst is € 1300,- voor een directe vlucht geen uitzondering. Vroeg boeken loont.

Maatschappijen  

Naar Zuid-Afrika vliegen de meeste reizigers met een directe KLM vlucht. Na een overnachting in de buurt van de luchthaven kun je de dag erop dan direct op weg. Andere mogelijkheden zijn er ook zoals Britisch Airways en Lufthansa, vaak met een overstap in Londen of Frankfurt. 

Tijden

* De meeste maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). De KLM nog op dezelfde dag. Houd hier rekening mee bij je dagplanning. Een direct vlucht duurt ca. 11 uur.
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan regelt je local Hero een overnachting in de buurt van de luchthaven, zodat je na een lange vlucht niet lang en/of in het donker moet rijden.
*Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk. Voor € 100,- of € 150,- p.p. extra is direct vliegen een stuk comfortabeler en nog milieuvriendelijker ook.

Tips

*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up to date met nieuwe prijzen.
*Let op speciale actieperiodes, bv. KLM weken.
*Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er vaak ook goede, betaalbare directe vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden.

Binnenlandse vluchten

Doorgaans regelt je local Hero de vlucht Durban – Port Elizabeth, die in veel routes voorkomt. South African Airways zijn er Kulala (meest betrouwbaar), Skywise en Mango. Zij richten zich vooral op de lokale markt tussen de grote steden.

 

 

reisduur:
19 dagen / 18 nachten
route:
Kaapstad - Hermanus - Wilderness (boutique glamping op een melkveeboerderij) - Tsitsikamma Nationaal Park - Addo Elephant Park - Oudtshoorn (glamping op een struisvogelboerderij) - Swellendam - Stellenbosch
reissom:
va. € 1530,- (p.p. bij 2 volwassenen)
Mooie reizen hoor, die voorbeeldreizen van jullie. Maar misschien wil je een inspirerend verhaal lezen van iemand die zélf zijn …
︿

Inclusief:

  • 17 x 24 uur Avis autohuur categorie C (Toyota Corolla Quest of verg.) airco, incl. CDW/diefstal verzekering (volledige afkoop), zonder verder eigen risico voor schade aan ruiten of banden en extra chauffeur;
  • 3 overnachtingen Guesthouse Kaapstad, 2 nachten Guesthouse Hermanus incl. ontbijt, 2 overnachtingen Wilderness in comfort tent met hottub, 3 nachten lodge in Stormsriver incl. ontbijt, 2 overnachtingen Addo restcamp in rondavel, 2 nachten safaritent Outdshoorn, 1 nacht guesthouse Swellendam incl. ontbijt, 2 nachten Stellenbosch guesthouse  incl. ontbijt; 
  • Meet & greet op de luchthaven van Kaapstad;
  • Volledig infopakket;
  • Assistentie van je local Hero.

Exclusief:

  • Internationale vlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
  • Extra’s autohuur: vehicle Contract Fee at R115 (ca. € 7,-);
  • Brandstof en evt. tolgelden;
  • Borgsom huurauto (te betalen met creditcard op naam van de bestuurder!);
  • Upgrades of optionele excursies zoals walvisboottocht Hermanus en fietstocht wijnlanden;
  • Evt. toeslagen bij reizen op feestdagen en in het hoogseizoen (je local Hero heeft de laatste informatie);
  • Overige maaltijden, persoonlijke uitgaven, fooien etc.
Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika?  In onze winter is het in Zuid-Afrika zomer. De seizoenen zijn precies andersom als …
︿
Zelf vliegtickets naar Zuid-Afrika boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Aankomst in Kaapstad

Vandaag begint onze avontuurlijke rondreis in Zuid-Afrika. We vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Kaapstad en komen nog dezelfde dag aan, zonder tijdsverschil (zomer +0, winter +1 uur). We halen de huurauto op en rijden naar ons hotel in het centrum van Kaapstad.

Even acclimatiseren en dan lekker naar bed, dan worden we morgen fris en fruitig wakker zonder jetlag!

Dag 1: Aankomst in Kaapstad

Vandaag begint onze avontuurlijke rondreis in Zuid-Afrika. We vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Kaapstad en komen nog dezelfde dag aan, zonder tijdsverschil (zomer +0, winter +1 uur). We halen de …

︿

Dag 2: Kaap de Goede Hoop en de Tafelberg verkennen

Vandaag gaan we op ontdekkingstocht in Kaapstad! We pakken de auto en rijden over de prachtige Chapman's Peak Drive (die uitzichten, wauw!) naar Kaap de Goede Hoop en Cape Point. In de middag nemen we de kabelbaan die de Tafelberg op gaat. Op de top van de berg heb je een prachtig uitzicht over Kaapstad en omgeving.

Heb je wat langer de tijd en hou je van wandelen? Dan kan je in plaats van de kabelbaan ook wandelend de Tafelberg op en af. Verschillende wandelpaden leiden je door prachtige natuur.

Dag 2: Kaap de Goede Hoop en de Tafelberg verkennen

Vandaag gaan we op ontdekkingstocht in Kaapstad! We pakken de auto en rijden over de prachtige Chapman's Peak Drive (die uitzichten, wauw!) naar Kaap de Goede Hoop en Cape Point. …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Ik wil nog niet naar huis. Reken op ca. € 45,- p.p.p.n. extra.

  • Ik wil nog niet naar huis. Reken op ca. € 45,- p.p.p.n. extra.

Dag 3: Bo-Kaap en historisch Kaapstad ontdekken

Vanochtend beginnen we met een ontbijtje aan het V&A Waterfront. Daarna ontdekken we de kleurrijkste wijk van Kaapstad: Bo-Kaap, vol felgekleurde huizen en een rijke historie. In de middag doen we een Walking Tour door een historisch gedeelte van Kaapstad. Zo bezoeken we Greenmarket Square, The Castle of Good Hope en The Slave Lodge.

Maar we hebben nog veel meer leuke tips. Zo kun je vandaag ook naar Robbeneiland, waar Nelson Mandela bijna 30 jaar lang gevangen heeft gezeten. Of bezoek de zwartvoetpinguïns van Boulders Beach. Doe een dagje strand in Camps Bay, Hout Bay of Clifton Beach. Beklim de Lion’s Head berg. Zie haaien in het Two Oceans Aquarium. Boek een Township Tour. Of maak een helikoptervlucht over Kaapstad!

Dag 3: Bo-Kaap en historisch Kaapstad ontdekken

Vanochtend beginnen we met een ontbijtje aan het V&A Waterfront. Daarna ontdekken we de kleurrijkste wijk van Kaapstad: Bo-Kaap, vol felgekleurde huizen en een rijke historie. In de middag doen …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Hele dag met gids. Privé tour ca. € 120,- p.p, met groep ca. € 68,- p.p.

  • Hele dag met gids. Privé tour ca. € 120,- p.p, met groep ca. € 68,- p.p.

Dag 4: Via de zwartvoetpinguïns van Betty’s Bay naar Hermanus

We verlaten Kaapstad en rijden de West-Kaap in. Via een prachtige kustroute met kliffen en baaien (de R44 en R43) rijden we in 3 uurtjes naar Hermanus. Maar niet zonder een tussenstop in Betty’s Bay: hier kan je vanaf houten vlonders één van de grootste kolonies Afrikaanse pinguïns bekijken.

Hermanus staat bekend als dé plek in Zuid-Afrika om walvissen te observeren. Elk jaar komen de zuidkapers vanuit Antarctica de Zuid-Afrikaanse wateren opzoeken. Tussen juni en november komen ze hier overwinteren en hun jongen opvoeden. Verder kan je in Hermanus ook kajakken, paragliden, duiken, zeilen, paardrijden en kooiduiken met haaien. Genoeg te doen!

Dag 4: Via de zwartvoetpinguïns van Betty’s Bay naar Hermanus

We verlaten Kaapstad en rijden de West-Kaap in. Via een prachtige kustroute met kliffen en baaien (de R44 en R43) rijden we in 3 uurtjes naar Hermanus. Maar niet zonder …

︿

Dag 5: Walvissen en dolfijnen spotten in Hermanus

We gaan op een whale watch tour. Ondanks dat de walvissen vaak gewoon vanaf de kustlijn te observeren zijn in Hermanus, is een boottocht natuurlijk een onvergetelijke belevenis.

Dobberend op de Indische Oceaan spotten we walvissen, pelsrobben en dolfijnen! Wel vanaf gepaste afstand, zodat de dieren niet worden gestoord. Een magische ervaring.

Dag 5: Walvissen en dolfijnen spotten in Hermanus

We gaan op een whale watch tour. Ondanks dat de walvissen vaak gewoon vanaf de kustlijn te observeren zijn in Hermanus, is een boottocht natuurlijk een onvergetelijke belevenis.

Dobberend op …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Reken op ca. € 68,- p.p. voor een boottocht van 2 uur

  • Reken op ca. € 68,- p.p. voor een boottocht van 2 uur

Dag 6: Roadtrippen langs de Tuinroute

We rijden verder langs de beroemde Tuinroute en trekken wat extra tijd uit voor de rit. Zo kunnen we stops maken aan de prachtige kust. Vlakbij het plaatsje Wilderness ligt onze eindbestemming AfriCamps: boutique glamping in een heuse safaritent op een melkveeboerderij.

We kamperen in een luxe safaritent op een van de weinige overgebleven grote boerderijen langs de Tuinroute. De boerderij telt 800 koeien en is 640 hectare groot, waarvan een derde ongerept fynbos en inheems bos is. Grazende koeien en paarden zorgen voor een authentieke boerderijervaring. De 5-persoons tenten hebben 2 luxe slaapkamers, badkamer, keuken, veranda, braai en een eigen hot tub.

Dag 6: Roadtrippen langs de Tuinroute

We rijden verder langs de beroemde Tuinroute en trekken wat extra tijd uit voor de rit. Zo kunnen we stops maken aan de prachtige kust. Vlakbij het plaatsje Wilderness ligt …

︿

Dag 7: Marktjes ontdekken en de natuur in!

We zouden de hele dag wel in de hot tub bij onze safaritent willen zitten, maar er is zoveel te zien! Zoals de leuke lokale Organic Village en de Farmers Market.

Je kan zwemmen, vissen of kanoën bij de dam. Mountainbiken of paardrijden in het bos dat bij de boerderij hoort. Wandelen naar de watervallen. Abseilen, kloofen of gewoon lekker naar het strand.

Dag 7: Marktjes ontdekken en de natuur in!

We zouden de hele dag wel in de hot tub bij onze safaritent willen zitten, maar er is zoveel te zien! Zoals de leuke lokale Organic Village en de Farmers …

︿

Dag 8: Via de Garden Route naar Tsitsikamma

We zetten koers naar het Tsitsikamma Nationaal Park, een van de bekendste highlights van de Garden Route. Onderweg bekijken we het leuke havenstadje Knysna (Nijsna zeg je) en in de kleine chique badplaats Plettenberg Bay.

Daarna komen we aan in Tsitsikamma, een prachtig natuurgebied dat zich zo'n 80 kilometer langs de kustlijn uitstrekt. Je vindt er schitterende bossen en adembenemende kustlijn.

Heb je meer tijd? Slaap een nachtje in Knysna, neem de ferry naar de Knysna Heads, spot dolfijnen en proef de fantastische oesters vers uit zee.

Dag 8: Via de Garden Route naar Tsitsikamma

We zetten koers naar het Tsitsikamma Nationaal Park, een van de bekendste highlights van de Garden Route. Onderweg bekijken we het leuke havenstadje Knysna (Nijsna zeg je) en in de …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Reken op ca. € 35.- p.p.p.n.

  • Reken op ca. € 35.- p.p.p.n.

Dag 9 - 10: Op avontuur in het Tsitsikamma Nationaal Park

Twee dagen lang op avontuur in het Tsitsikamma Nationaal Park! We beginnen met een wandeling naar de hangbrug, dat is goed te doen voor jong en oud. Er zijn ook verschillende langere wandelroutes die je kunt nemen.

Avonturiers kunnen hier helemaal hun lol op. Wat dacht je van tuben op de Storms River, paardrijden, mountainbiken, een canopytocht door de boomtoppen, quad rijden, kanoën, roeien, abseilen, kloofing of zelfs bungeejumpen van de hoogste springlocatie ter wereld.

local Hero

Lokale activiteiten. Via de park organisatie. Meer info: https://www.sanparks.org/parks/garden_route/

Dag 9 - 10: Op avontuur in het Tsitsikamma Nationaal Park

Twee dagen lang op avontuur in het Tsitsikamma Nationaal Park! We beginnen met een wandeling naar de hangbrug, dat is goed te doen voor jong en oud. Er zijn ook …

︿

Dag 11 - 12: De Big 5 spotten in Addo Elephant Park - op safari

In 3 uren rijden we naar Addo Elephant Park. Addo is het op twee na grootste National Park in Zuid-Afrika. Het gebied is malariavrij, huisvest de 'Big 5' en heeft een van de dichtste olifantenpopulaties in Afrika. We overnachten in een lodge in het park. Ons hele verblijf staat in het teken van olifanten, leeuwen, buffels, zebra’s, giraffen, luipaarden, neushoorns, koedoes, stokstaartjes, hyena’s, apen en… nog meer olifanten!

We gaan op safari in Addo Elephant Park en kiezen voor de goedkoopste optie, je mag met je eigen huurauto namelijk gewoon over de paden in het park rijden. Maar je kan ook een safari boeken met een officiële gids, of zelfs op paardrijdsafari!

Dag 11 - 12: De Big 5 spotten in Addo Elephant Park - op safari

In 3 uren rijden we naar Addo Elephant Park. Addo is het op twee na grootste National Park in Zuid-Afrika. Het gebied is malariavrij, huisvest de 'Big 5' en heeft …

︿

Dag 13: Door de binnenlanden naar Oudtshoorn

Op naar Oudtshoorn! Een wat langere rit vandaag door de mooie Zuid-Afrikaanse binnenlanden. Het charmante stadje Oudtshoorn ligt midden in de Kleine Karoo en staat bekend om de Cango Caves en de struisvogelboerderijen. Extra bijzonder: je kunt op zo’n struisvogel farm overnachten in safaritenten.

We slapen op een struisvogelboerderij in een luxe safaritent. De 5-persoons tenten hebben 2 luxe slaapkamers, een badkamer, keuken, veranda, airco, openhaard, elektrische dekens en een braai. Er is ook een zwembad en de tenten staan opgesteld bij een waterdam. Zo kun je met een beetje geluk springbokken, wildebeesten, koedoes, impala’s en waterbokken bewonderen vanaf je veranda.

Dag 13: Door de binnenlanden naar Oudtshoorn

Op naar Oudtshoorn! Een wat langere rit vandaag door de mooie Zuid-Afrikaanse binnenlanden. Het charmante stadje Oudtshoorn ligt midden in de Kleine Karoo en staat bekend om de Cango Caves …

︿

Dag 14: Oudtshoorn: struisvogels en de Cango Caves

We maken een tour over de struisvogelboerderij en bezoeken de beroemde Cango grotten. Indrukwekkend vanwege de San-tekeningen en enorme stalactieten en stalagmieten. De grotten liggen op een kleine dertig kilometer afstand van Oudtshoorn. Ga je voor een rondleiding met een ervaren gids, reken dan op zo'n € 10,- p.p voor een uur. 

Je kan ook een uitstapje maken naar de Cango Wildlife Ranch of de Swartberg Pas ontdekken met zijn indrukwekkende haarspeldbochten.

Dag 14: Oudtshoorn: struisvogels en de Cango Caves

We maken een tour over de struisvogelboerderij en bezoeken de beroemde Cango grotten. Indrukwekkend vanwege de San-tekeningen en enorme stalactieten en stalagmieten. De grotten liggen op een kleine dertig kilometer afstand …

︿

Dag 15: Schilderachtige Route 62 naar Swellendam

Een prachtige roadtrip naar Swellendam! De Route 62 staat bekend als een van de mooiste binnenlandse wegen in Zuid-Afrika. We rijden door de Kleine Karoo en komen langs wijngaarden, fotogenieke landschappen en charmante dorpjes.

Swellendam is een klein plaatsje met een rijke geschiedenis. Het werd gesticht door de Nederlandse kolonisten in 1745 en dat is nog steeds goed terug te zien in de bouwstijl. Bekijk de imposante witte NG Kerk en bezoek ook zeker het Drostdy museum, gebouwd door de VOC in 1747.

Dag 15: Schilderachtige Route 62 naar Swellendam

Een prachtige roadtrip naar Swellendam! De Route 62 staat bekend als een van de mooiste binnenlandse wegen in Zuid-Afrika. We rijden door de Kleine Karoo en komen langs wijngaarden, fotogenieke …

︿

Dag 16: Oude tijden herleven in Stellenbosch

We volgen de mooie Route 60 naar Stellenbosch. Stellenbosch is charmant, sfeervol en barst van de bezienswaardigheden. Het universiteitsstadje telt talloze leuke restaurants, hippe studentencafés, ateliers en winkeltjes. In het centrum vind je uiteenlopende bouwstijlen, van Kaap-Hollands tot Victoriaans en Gregoriaans.

Een ‘must see’ in Stellenbosch is de oude Dorpstraat met zijn historische gebouwen en oude eikenbomen. Ook de Moederkerk, Oom Samie Se Winkel en het Stellenbosch Village Museum zijn een bezoek waard.

Dag 16: Oude tijden herleven in Stellenbosch

We volgen de mooie Route 60 naar Stellenbosch. Stellenbosch is charmant, sfeervol en barst van de bezienswaardigheden. Het universiteitsstadje telt talloze leuke restaurants, hippe studentencafés, ateliers en winkeltjes. In het …

︿

Dag 17: Fietsen door de wijngaarden bij Stellenbosch

Een hele dag de tijd om Stellenbosch en omgeving te ontdekken! We maken een fietstocht door Stellenbosch en de Jonkershoekvallei. Daar bezoeken we 2 wijndomeinen in de bergen, waar we deelnemen aan een heerlijke wijnproeverij en chocoladeproeverij. Een aanrader!

Ben je meer van 't wandelen? Een leuke manier om Stellenbosch en de lokale bevolking te leren kennen is "Stellenbosch on Foot '. In het Stellenbosch 360 kantoor op 36 Market Street hebben ze er een brochure van.

Dag 17: Fietsen door de wijngaarden bij Stellenbosch

Een hele dag de tijd om Stellenbosch en omgeving te ontdekken! We maken een fietstocht door Stellenbosch en de Jonkershoekvallei. Daar bezoeken we 2 wijndomeinen in de bergen, waar we …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Ik wil nog niet naar huis. Reken op ca. € 40,- p.p.p.n. extra.

  • Ik wil nog niet naar huis. Reken op ca. € 40,- p.p.p.n. extra.

  • Lekker luxe aan het einde van mijn reis. Reken op ca. € 35,- p.p.p.n. extra.

  • Lekker luxe aan het einde van mijn reis. Reken op ca. € 35,- p.p.p.n. extra.

  • 9km fietsen, met twee proeverijen op de route. De tour duurt ongeveer 2,5u en kost € 35,- per persoon.

  • 9km fietsen, met twee proeverijen op de route. De tour duurt ongeveer 2,5u en kost € 35,- per persoon.

Dag 18 - 19: Laatste dag Zuid-Afrika - terug naar huis

Vandaag komt onze rondreis Zuid-Afrika ten einde. Vanuit Stellenbosch rijden we in 3 kwartier naar de luchthaven van Kaapstad. Hier leveren we de huurauto weer in en pakken het vliegtuig terug naar huis.

Wil jij dezelfde reis maken door Zuid-Afrika als wij hebben gedaan?
Vraag deze reis dan aan bij local Hero Tanja, je Zuid-Afrika reisexpert ter plaatse. Uiteraard kun je de reis aanpassen als je nog iets anders wilt toevoegen, iets wilt skippen of als je juist wat extra nachten in wilt plannen.

Dag 18 - 19: Laatste dag Zuid-Afrika - terug naar huis

Vandaag komt onze rondreis Zuid-Afrika ten einde. Vanuit Stellenbosch rijden we in 3 kwartier naar de luchthaven van Kaapstad. Hier leveren we de huurauto weer in en pakken het vliegtuig …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Tanja

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Zuid-Afrika: