ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Boetiek rondreis Tanzania

reisduur:
12 dagen / 11 nachten
route:
Kilimanjaro - Manyara - Ngorongoro - Serengeti - Zanzibar
reissom:
va. € 6120,- p.p. bij 4 personen (Boek zelf je retourvlucht)

Kies je voor deze Tanzania fly-in safari, dan gun je jezelf en je medereizigers een bijzondere luxe: geen uren hobbelen over onverharde wegen (dat heeft overigens ook zijn charme..) maar als een echte VIP per klein privé vliegtuig van de ene airstrip naar de andere. Onderweg heb je een fantastisch uitzicht op de savanne en het wild wat daar rondloopt.

Dit is uiteraard geen reis voor de massa. Je verblijft in kleinschalige (tented) camps met (soms privé) zwembad, waar het team klaar staat om je in de watten te leggen. Geen overbodige blingbling luxe maar een exclusieve safari beleving. Je besluit deze droomreis met een aantal relaxte stranddagen op het tropische Zanzibar.

Inclusief:

- 2 trajecten per privé vliegtuig;
-
lokale lijnvlucht Arusha
- Zanzibar;
- alle transfers van/naar de luchthavens;
- alle vervoer per taxi, 4wd safari voertuig;
- alle (tented) lodge overnachtingen;
- alle maaltijden, op Zanzibar halfpension;
- alle parkentrees, campfees etc. (zoals nu bekend)  
- assistentie van professionele safarigids/ chauffeur en je Local Hero

Exclusief:

- internationale vlucht naar Kilimanjaro en terug vanaf Zanzibar (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- overige maaltijden Zanzibar;
- fooien, drankjes, persoonlijke uitgaven;
- onverwachte officiële stijging parkfees.

Wat is de beste reistijd in Tanzania?

Tanzania ligt net onder de evenaar en heeft een tropisch savanne klimaat, waardoor het gedurende het hele jaar even warm is, zo tussen de 23 en 38 graden C. De temperatuur verschilt met de hoogte: het noorden van Tanzania ligt op ca. 1500 m en is daarmee aangenaam, de kuststrook, op zeeniveau, is het hele jaar door warm en vochtig. Ga je de bergen in (Kilimanjaro, Meru) dan kan het echt koud worden en is warme kleding vereist.

De koelste periode in Tanzania is doorgaans van juni t/m oktober, de warmste periode in Tanzania van oktober t/m februari. Van half november t/m eind december is het korte regenseizoen in Tanzania, van maart t/m mei het lange regenseizoen. De meeste regen valt vooral in de nacht en de vroege ochtend, in korte pittige buien. In tegenstelling tot het zuiden is het noorden van Tanzania in deze periode goed te bereizen: de kans op het zien van migrerende dieren in Serengeti is groot, er zijn minder reizigers en het landschap is prachtig groen. Juni t/m oktober een prima tijd maar ook het drukst, vooral in juli en augustus. 

Per park: 
Serengeti: ligt op ca. 1400 m hoogte. Het hele jaar is het er zo tussen de 15 en 25 C. Regen valt tussen maart en mei en, minder, in oktober en november. Van juni t/m oktober is het koel, ’s avonds kan het koud zijn. 
Ngorongoro: ligt op 2300 m hoogte. Zonder meer koel, van juni t/m augustus de laagste temperaturen. 
Lake Manyara: gelijk aan de seizoenen in het noorden. Het hele jaar door is er veel wild te spotten. 
Tarangire: vergelijkbaar met Serengeti, met heel veel dieren, vooral tussen juli en eind november als het wild naar de Tarangire rivier trekt die dwars door het park loopt. 
Selous: de beste tijd is het koele seizoen van juni t/m oktober. Van november t/m mei is het regenseizoen (in januari en februari is het wat droger) maar vanaf eind maart t/m eind mei regent het flink, is het park onbereikbaar en zijn de meeste lodges gesloten. 
Ruaha: hier is het heet (in okt/nov wel 40 C) maar door de lage vochtigheid wel goed uit te houden. Beste tijd is tussen mei en november, de meest vogels zie je van dec. t/m april. Het park is het hele jaar open. 

Welk visum en paspoort heb ik nodig voor Tanzania?

Om Tanzania binnen te komen, heb je een geldig paspoort nodig dat nog minstens zes maanden geldig is na de datum van binnenkomst. Daarnaast is dien je een visum aan te vragen. Als toerist kun je een toeristenvisum ($ 50) kopen dat geldig is voor drie maanden. Je kunt een visum het beste online aanvragen. Anders kan het ook bij de Tanzaniaanse ambassade in Den Haag of rechtstreeks bij binnenkomst aan de grens of bij de douane op de luchthaven. We adviseren echter om het online of bij aankomst op het punt van binnenkomst te regelen, want dat is eenvoudig en goedkoper. Op het vliegveld kan het wat extra tijd in beslag nemen. Als je aankomt op Kilimanjaro Airport, probeer dan dicht bij de achteruitgang van het vliegtuig te zitten, zodat je er eerste uit bent. Het is altijd goed om met de ambassade te overleggen of met de Nederlandse ambassade in Tanzania.

Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reis documenten voor Tanzania. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt om Tanzania binnen te komen.

Welke vaccinaties zijn verplicht voor Tanzania?

Voor Tanzania is een vaccinatie tegen gele koorts vereist wanneer je uit een endemisch land komt, dit geldt ook voor Zanzibar. Neem in dit geval je vaccinatieboekje mee op reis met de betreffende stempels anders kom je er niet in. Verder wordt aangeraden vaccinaties tegen DTP, buiktyfus en hepatitis A. Ook is er kans op een malaria risico. Laat je tijdig voorlichten. Kijk voor actuele informatie op de website van GGD Reisvaccinaties.

Trek op wandeltochten in Tanzania een lange broek aan (risico op slangenbeet), maar ook 's avonds tegen de muggen. ’s Nachts slaap je onder een klamboe. In budgethotels zijn die vaak niet heel of niet goed geïmpregneerd. We adviseren je om een eigen klamboe mee te nemen.

Zwemmen in zoet water wordt afgeraden, vanwege het risico op bilharzia. Zelfs in stromend water kun je deze ziekte oplopen. De Indische Oceaan heeft geen bilharzia, maar je moet er altijd voorzichtig zijn met koraal, kwallen enz.

Neem verder een bescheiden reisapotheek mee met bv, pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast zijn een tekentang en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) handig.

Ter overweging: AMREF Flying Doctors biedt lucht ambulancediensten voor reizigers in Oost-Afrika. In geval van nood kunnen ze je rechtstreeks vervoeren naar een uitstekend ziekenhuis in Nairobi met westerse normen. Als je deze dienst alleen nodig hebt vanuit uit Noord-Tanzania, betaal je $ 16 dollar. Als je ook reist naar Zanzibar of Zuid-Tanzania, is het $ 24. Kijk voor meer info op de website van AMREF Flying Doctors.

Is er tijdverschil met Tanzania?

In Tanzania is het gedurende onze zomertijd 1 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 2 uur later.

Is het veilig in Tanzania?

Tanzania is een redelijk veilig land maar ’s avonds ga je in Afrika normaliter niet te voet, bel dan altijd een taxi. Overdag geldt: vermijd afgelegen wijken en stranden. Let verder op bij populaire bezienswaardigheden in Tanzania. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisexpert van Tanzania checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd (van het Ministerie van Buitenlandse zaken over de actuele informatie over reizen naar Tanzania.

Welke taal wordt gesproken in Tanzania? 

In Tanzania worden vele lokale talen gesproken, iedere bevolkingsgroep heeft wel zijn eigen taal. Daarnaast spreken mensen die basisonderwijs hebben genoten ook Kiswahili, de nationale voertaal. Geschoolde mensen spreken daarnaast Engels.  Wat woordjes Kiswahili leren is niet moeilijk en wordt erg op prijs gesteld in Tanzania. Zomaar een vreemde voorbijlopen is er niet bij: iedereen schudt overal je hand en begroet je met een vrolijk ‘Jambo’. Dat is Tanzania.

Welke kleding dragen ze in Tanzania?

Tanzania is qua kleding een vrij traditioneel land. Op safari is stevige katoenen vrije tijdskleding (geen felle kleuren) het best. Neem luchtige katoenen kleding mee in laagjes. Een T-shirt met lange mouwen en een lange broek helpen tegen de muggen ’s avonds. Daarnaast is een warme en regenjack handig. Een opvouwbare paraplu is goed tegen de regen en de felle zon. Goede wandelschoenen met profiel en slippers heb je zeker nodig. 

Langs de kust en op Zanzibar (Islamitisch) wordt al te blote kleding niet op prijs gesteld. Kleed je tijdens de Islamitische vastenmaand Ramadan en drink alcohol niet openlijk. Op de stranden is topless verboden. Als je je wat ‘’blend’’ in de lokale sfeer voel je je het prettigst. Neem geen harde koffer maar een afsluitbare sport/weekendtas of rugzak mee.

Het maken van foto's van de natuur van Tanzania is geen probleem, maar als het gaat om het maken van foto's van mensen is het anders. Je moet altijd vragen of je een foto mag nemen. Respecteer de lokale bevolking en vraag op een vriendelijke manier of je een foto kunt nemen of vraag je gids om het voor je te vragen. 'Nee' betekent echt 'nee' in dit geval.

Welke valuta is er in Tanzania?

De belangrijkste munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse shilling. In de grote steden en onderweg buiten de parken zijn er voldoende geldautomaten om Tanzaniaanse shilling krijgen. Rond de meeste toeristische attracties zoals safaris en hotels, is de gewenste valuta de Amerikaanse dollar. Echter, de meesten accepteren ook shilling. Over het algemeen is het beter om te betalen met shilling, omdat de koers voor dollars normaal gesproken niet gunstig is in de hotels. Probeer van tevoren advies te krijgen, zodat je kunt berekenen hoeveel Amerikaanse dollars je mee moet nemen.

Let op: oude dollarbiljetten (van vóór 2013) worden in Tanzania niet geaccepteerd. Je kunt het jaar van de productie vinden op het dollarbriefje in de kleine letters. In de grote steden zijn er verschillende banken, waar je valuta kunt kopen of verkopen. Bij een aantal banken kun je US dollars kopen met je creditcard. Creditcards zijn op de meeste plekken inmiddels geaccepteerd (Visa vaker dan Mastercard), alleen in de grotere, meer luxe hotels en er wordt gewoonlijk een relatief hoge commissie gebruikt. Let op dat er in Zanzibar slechts geldautomaten en buitenlandse wisselkantoren zijn in Stone Town. Het is daarnaast ook een goed idee om op het vliegveld meteen wat Tanzaniaans geld te pinnen. Op Kilimanjaro Airport zijn verschillende geldautomaten bij de uitgang van de ‘arrivals hall’.

Moet ik fooi geven in Tanzania?

Fooi is een serieuze zaak in Tanzania, vooral in het toerisme. Wanneer je met een lokale gids reist, is fooi zo goed als verplicht, omdat dit het grootste deel van hun inkomen vormt. Hoewel fooi een teken van waardering van de dienstverlening zou moeten zijn, is de richtlijn voor een redelijke gemiddelde fooi als volgt: gids US$ 20,-, kok US$ 15,- en dragers US$ 10,- per dag per groep reizigers. Dit klinkt misschien als veel, maar om zoveel mogelijk gelijkheid onder het personeel in Tanzania te creëren, kun je het best die richtlijn te volgen. Fooi is altijd een noodzakelijke extra manier van inkomsten ongeacht wie je gids, kok of portier is. Als je liever wilt dat wij de fooi voor gidsen, koks en dragers toe voegen aan je reissom, laat het ons weten.

In restaurants en hotels is fooi een teken van waardering. Er is geen algemene richtlijn, maar in de meer luxe restaurants is 10%. In hotels zijn er altijd mensen die je graag helpen met je bagage. Als je geen hulp nodig hebt, vertel ze dat gewoon op een vriendelijke manier. Als je wil dat ze helpen, geef ze dan een kleine fooi, bijvoorbeeld US$ 1. Je ziet vaak tipboxes in hotels en restaurants waar je een fooi achter kunt laten voor het hele personeel.

Betaal ik vertrekbelasting in Tanzania?

Normaliter is die inbegrepen bij internationale tickets (US$ 50,-). Op binnenlandse vluchten en de boot van Zanzibar naar Dar es Salaam is het US$ 5,- gepast US$ en cash.

Wat eten ze in Tanzania?

De Tanzaniaanse keuken is erg gevarieerd, ook al door de Arabische (kust) en Indiase invloeden. Typisch lokaal is ugali (maispap), wali (rijst) chapati, nyama choma (gegrild vlees) Verder mchicha (soort spinazie, bania (okra) en kisvu (cassave bladeren) Dé straatsnack is de mandaazi (soort oliebol). Goed Indiaas eten kun je overal, aan de kust is dat extra spicy en met gebruik van kokosmelk. De meest gedronken drank is thee. Koffie vooral ’s avonds bij een spelletje kaart of bao.(houten plank met gaten). Veel Tanzanianen doen kashata in hun koffie (zoete smaak van kokos en noten). Koud bier, warm bier (vinden Afrikanen vaak lekker), bananenbier en al dan niet zelf gestookte mais alcohol.


Welke stekker heb ik nodig in Tanzania?

De stopcontacten in Tanzania werken op 220 volt, 3 pinnen, engels stekkers. Je hebt een wereldstekker nodig, Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht en ook tijdens je safari is een zaklamp erg handig en hoef je je mobiel niet steeds op te laden. Stroomuitval in je hotel kan soms voorkomen, net als gebrek aan warm water. Kraanwater is niet drinkbaar maar overal wordt flessen water aangeboden. Vul je eigen waterfles en gooi plastic flessen verantwoord weg. Tegenwoordig heeft Tanzania een goed netwerk van mobiele aanbieders (Vodacom, Airtel) en er is bijna overal bereik.

Hoe reis ik door Tanzania?

Je reist per eigen 4WD met gids/chauffeur. Doorgaans wordt voor drinkwater gezorgd, neem ook zelf een veldfles mee, dat scheelt veel plastic. Warme kleding, trui en muts is een must, het kan erg koud worden in een open auto, zeker als die rijdt. Je schudt nogal heen en weer, een kussentje helpt. Heb je snel last van je ogen, het is stoffig, dus neem een goede zonnebril / oogdoekjes mee. Op reisdagen wordt regelmatig gestopt. 

Voor korte ritjes zijn er taxi’s, spreek wel tevoren de prijs af. Dalla dallas, ook wel matatu’s zijn de altijd overvolle minibusjes. Goedkoop en voor veel Tanzanianen op het platteland de enige manier van transport. 

Lokale vluchten gaan per Air Tanzania (Bombardier), Precision Air (ATR) of Fastjet (Airbus 319/Embraer) of lokale maatschappijen met een kleine Cessna. Ben je snel luchtziek, neem dan tabletten hiervoor mee. Vaak is er een max. aan bagage in deze kleine vliegtuigen (10-12 kg) de rest blijft dan achter tot je terug bent. Pak evt. een aparte sporttas in je bagage.

Hoe is een safari in Tanzania?

Een typische safari dag ziet er als volgt uit: 
05.30 uur: opstaan net voor zonsopgang, warme drank, evt snack. 
06.00 uur: vertrek voor een ochtend safari. 
09.30 uur: terug naar je lodge, camp of bivak, opfrissen en ontbijt 
10.30 - 13.00 uur: vrije tijd 
13.00 - 14.00 uur: lunch 
14.00 - 15.30 uur: vrije tijd, siesta. 
15.30 uur: middag safari, evt met snacks en sundowners 
18.30 - 19.00 uur: terug net voor of na zonsondergang, opfrissen 
19.30 - 21.00 uur: diner, evt tijd bij het kampvuur 
22.00 uur en later: relatief vroeg slapen. 

Zit er reistijd in een dag dan vervalt doorgaans een van de twee safari activiteiten. Soms ga je ’s avonds na het diner nog voor een uurtje of 2 de savanne op. Volg de regels en aanbevelingen van je (bestuurder) gids, verlaat het voertuig niet zonder toestemming, wees stil wanneer je de dieren benadert. Maak dan geen drukke of onverwachte bewegingen en praat fluisterend. Sta stil als een andere reiziger een foto wil maken. Je kunt de chauffeur vragen om de motor van de auto uit te schakelen, als hij dat al niet gedaan heeft. Uiteraard gooi je geen vuilnis of afval naar buiten.

Wat neem ik mee naar Tanzania?

• Kopie paspoort
• Geldriem
• Vaccinatie paspoort
• Geheugenkaarten, extra batterijen en oplader voor je camera
• Zwemkleding
• Waterschoenen (er komt koraal voor in de kuststroken van Zanzibar en het vasteland van Tanzania)
• Zonnebrandcrème
• Zonnebril
• Insecten werend middel (DEET)
• EHBO-kit
• Vochtige doekjes
• Reserve bril
• Zaklamp
• Plastic zakken
• Verrekijker
• Engelse stekker voor stopcontacten (drie pennen)
• Licht gekleurde kleding want donkere kleuren trekken muggen aan
• Sjaal
• Een warm vest
• Slippers / sandalen

Voor wie een berg gaat beklimmen:
• Stevige wandelschoenen of bergschoenen
• Gympen voor de tijden dat je niet trekt
• Dunne sokken
• Dikke sokken (thermisch)
• Korte kleding
• Thermisch ondergoed
• T-shirts
• Dik shirt
• Water en winddichte jas
• Water- en winddichte broek
• Muts
• Bivakmuts (ook tegen verbranden handig)
• Hoed of pet
• Handschoenen (overweeg thermische handschoenen)
• Sjaal
• Slaapzak
• Rugzak (inclusief een waterdichte hoes)
• Trekking rugzak (inclusief een waterdichte hoes, plastic vuilniszakken)
• Hoofdlamp
• Bidon (metaal, zodat je het kunt gebruiken als een kachel in de nacht)
• Wandelstok(ken) evt opvouwbaar, loopt lekkerder.
• Lippenbalsem of vaseline (heb je echt nodig)

Zelf je vlucht naar Tanzania boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
-vliegwinkel.nl
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-fairtickets.nl 
-skyscanner.com
-google.nl/flights

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.


Let hierbij op het volgende:

  • juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
  • je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
  • je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
  • bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
  • geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 

Je vliegt naar

Je vliegt naar Kilimanjaro Airport of naar de hoofdstad Dar es Salaam. Je kunt comfortabel rechtstreeks met KLM. Een deel van de vluchten wordt uitgevoerd door hun partner, Kenya Airways. Vanaf Brussel kun je met Emirates, Ethiopian of Kenya Airways, wel altijd met overstap. Ook vanuit Düsseldorf zijn er vluchten maar altijd met een of meer  keer overstappen.

Combi met Zanzibar

Veel reizigers starten in Kilimanjaro of Dar es Salaam en vliegen terug vanaf Zanzibar. Geef op de vluchtensites dan in dat je terug wilt vliegen vanaf een andere bestemming. Doorgaans worden KLM en Kenya Airways vluchten het meest geboekt.

Binnenlandse vluchten 

Vlieg je vanaf Zanzibar naar Selous Nat. Park, bijvoorbeeld met Auricair, dan vlieg je met kleine (propeller) toestellen waardoor de bagage doorgaans gelimiteerd is tot 12-15 kg. per persoon. Gebruik evt. een kluisje op de luchthaven en neem een lege sporttas mee voor de bagage die je tijdens je vliegsafari nodig hebt.

Kosten

Reken voor een internationale retourvlucht per KLM op kosten vanaf € 800,-. Reken in het hoogseizoen al snel € 250 meer. Er zijn goedkope mogelijkheden, maar dan moet je vaker overstappen, ben je langer onderweg of het risico op vertragingen is groter. Vroeg boeken loont. 

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met KLM. Boek vroeg, dan is dat betaalbaar, veel zakenreizigers, die relatief laat boeken, de prijzen vliegen dan omhoog. Andere maatschappijen die vliegen op Tanzania zijn Emirates, Ethiopian en Kenya Airways. 

Tijden

De populaire KLM vlucht komt dezelfde dag nog aan, in de avond. De terugvlucht voor de meeste maatschappijen is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning. Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.

Tips

  • Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. 
  • Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
  • Let op speciale actieperiodes, bv. De KLM Werelddeal weken.
reisduur:
12 dagen / 11 nachten
route:
Kilimanjaro - Manyara - Ngorongoro - Serengeti - Zanzibar
reissom:
va. € 6120,- p.p. bij 4 personen
Kies je voor deze Tanzania fly-in safari, dan gun je jezelf en je medereizigers een bijzondere luxe: geen uren hobbelen …
︿

Inclusief:

- 2 trajecten per privé vliegtuig;
-
lokale lijnvlucht Arusha
- Zanzibar;
- alle transfers van/naar de luchthavens;
- alle vervoer per taxi, 4wd safari voertuig;
- alle (tented) lodge overnachtingen;
- alle maaltijden, op Zanzibar halfpension;
- alle parkentrees, campfees etc. (zoals nu bekend)  
- assistentie van professionele safarigids/ chauffeur en je Local Hero

Exclusief:

- internationale vlucht naar Kilimanjaro en terug vanaf Zanzibar (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- overige maaltijden Zanzibar;
- fooien, drankjes, persoonlijke uitgaven;
- onverwachte officiële stijging parkfees.

Wat is de beste reistijd in Tanzania? Tanzania ligt net onder de evenaar en heeft een tropisch savanne klimaat, waardoor het …
︿
Zelf je vlucht naar Tanzania boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Aankomst in Tanzania, Kilimanjaro privé villa

Na je directe vlucht sta je begin van de avond op de luchthaven van Kilimanjaro. Je gids staat je op te wachten en nadat je alle bagage hebt ingeladen in de landcruiser is het een korte rit naar je lodge. Een fijne eerste overnachting hier want je lodge Kili Villa ligt niet in het drukke Arusha maar op een half uurtje rijden op een privé landgoed met 18 holes golfbaan midden tussen de natuur.

Installeer je in een van de vier privé villa’s en neem een duik in je eigen zwembad in de tropische tuin. Spectaculair uitzicht op de top van de Kilimanjaro en Mount Meru. Na het diner nog een drankje en dan val je al snel in slaap. Op de achtergrond allerlei exotische vogelgeluiden, je bent in Afrika!

Dag 1: Aankomst in Tanzania, Kilimanjaro privé villa

Na je directe vlucht sta je begin van de avond op de luchthaven van Kilimanjaro. Je gids staat je op te wachten en nadat je alle bagage hebt ingeladen in …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Relaxed beginnen met een nachtje extra

  • Relaxed beginnen met een nachtje extra

Dag 2: Vlucht naar Manyara National Park, Gibbs farm en op safari

Na een uitgebreid ontbijt word je naar de Dolly Airstrip gebracht en vlieg je naar Manyara. Vanaf de airstrip een mooie rit naar Lake Manyara NP en de eerste game-drives door het hele park. Manyara is een kleiner park met een stukje regenwoud, savanne en natuurlijk het zoutmeer Lake Manyara met zijn duizenden flamingo’s.

Je vindt er verder olifanten, giraffen, gnoes, zebra’s, impala’s en als je geluk hebt leeuwen of jachtluipaarden. Grappig is dat deze laatste twee ook heel behendig zijn in het boomklimmen. Zo zie je je prooi immers al van verre en het is nog lekker koel ook. Aan het einde van de dag naar je lodge in de Ngorongoro highlands: het klassieke, op een werkende koffieplantage gelegen Gibbs Farm.

local Hero

Na je safari even op en top ontspannen? Ga na je bush ervaring voor een after safari relaxer massage of een heuse Arabica coffee scrub. Bij Gibb's farm weten ze wel hoe het werkt. 

Dag 2: Vlucht naar Manyara National Park, Gibbs farm en op safari

Na een uitgebreid ontbijt word je naar de Dolly Airstrip gebracht en vlieg je naar Manyara. Vanaf de airstrip een mooie rit naar Lake Manyara NP en de eerste game-drives …

︿

Dag 3: Gamedrive in de Ngorongoro krater

In de morgen vertrek je vroeg richting Ngorongoro waar je afdaalt in de krater. Je zult er de grootste concentratie wildlife van Tanzania zien. Ook zal dit waarschijnlijk de enige plek zijn waar je neushoorns spot. Aan het eind van de dag terug naar Gibbs Farm voor diner en overnachting.

Pak een sundowner en geniet na van het mooie uitzicht over de Rift vallei en wandel door de groenten tuinen. Je kamer heeft alle nodige voorzieningen, ook een buitendouche. Gibbs, in koloniale Engels-Afrikaanse stijl, is een van de meest bijzondere lodges waar je ooit zult verblijven. Alle Michelin ster waardige maaltijden worden bereid met verse producten uit eigen kweek.

Dag 3: Gamedrive in de Ngorongoro krater

In de morgen vertrek je vroeg richting Ngorongoro waar je afdaalt in de krater. Je zult er de grootste concentratie wildlife van Tanzania zien. Ook zal dit waarschijnlijk de enige …

︿

Dag 4: Naar de Serengeti, luxe in het Sametu Tented Camp

Na het ontbijt een lange rit naar het midden van de Serengeti. De eerste uren rijd je door heuvel landschap, later in de middag ga je de Serengeti in: grote open savannen en vlaktes met verspreid liggende heuvels. Hier zijn veel grote roofdieren makkelijk te vinden. Je overnacht heel bijzonder midden in de natuur in het luxe Sametu Tented Camp.

De exclusieve camps hebben elk een eigen sfeer en karakter. Onze local Hero kent veel van hen uit eigen ervaring. Uiteraard is verblijf op basis van beschikbaarheid. Mocht een camp onverhoopt niet beschikbaar zijn, dan kun je in overleg met onze local Hero snel een goed alternatief boeken. De ervaring leert: het gaat vooral om sfeer en persoonlijke aandacht, niet om luxe op zich.

Dag 4: Naar de Serengeti, luxe in het Sametu Tented Camp

Na het ontbijt een lange rit naar het midden van de Serengeti. De eerste uren rijd je door heuvel landschap, later in de middag ga je de Serengeti in: grote …

︿

Dag 5: Big 5 privé safari's in de Serengeti

Zonsopgang mag je zeker niet missen. Een snelle kop koffie of thee, wat snacks en dan de start van een gamedrive die je je nog lang zult herinneren: nergens anders al die Big 5, zoveel wild. Eigenlijk alles, maar vooral leeuwen, luipaarden (99% gegarandeerd), cheetahs, olifanten en plenty ‘grazers’. Indien er voldoende tijd is naar het Moru gebied rijden waar je zelfs neushoorns kunt zien.

Aan het eind van de dag weer terug naar Sametu tented camp voor diner en overnachting in alle comfort. Serengeti National park, het is echt een van dé exclusieve highlights van Tanzania en misschien wel van heel de Afrikaanse natuur.

Dag 5: Big 5 privé safari's in de Serengeti

Zonsopgang mag je zeker niet missen. Een snelle kop koffie of thee, wat snacks en dan de start van een gamedrive die je je nog lang zult herinneren: nergens anders …

︿

Dag 6 - 7: Beleef de migratie in Noord-Serengeti of Ndutu

Afhankelijk van waar de migratie zich bevindt, ofwel naar Noord-Serengeti of naar Lake Ndutu om op zoek te gaan naar de migratie. Duizenden gnoes en zebra’s die over de vlakten rennen op zoek naar groen gras. In het noorden is er grote kans dat je het grote spektakel van de rivercrossings mee kunt maken. Je overnacht hier in Nyikani Serengeti Kogatende private camp.

Serengeti beslaat ca 15.000 km2 en je zult dus nooit het hele park kunnen zien. Maar met ca. 4000 leeuwen, zo’n 1000 luipaarden, ca. 500 cheetahs en net zoveel vogelsoorten om maar eens wat te noemen, ben je zeker van een unieke safari beleving. Zoals ook de gnoes die door het diepe water van de Mara rivier zwoegen terwijl krokodillen hapklaar liggen.

local Hero

De grote migratie vindt jaarlijks plaats tussen juli en oktober. Wil je dit zien, neem dan contact op met je local Hero. Zij weet precies waar je wanneer moet zijn. Vroeg boeken in deze periode is aan te raden.

Dag 6 - 7: Beleef de migratie in Noord-Serengeti of Ndutu

Afhankelijk van waar de migratie zich bevindt, ofwel naar Noord-Serengeti of naar Lake Ndutu om op zoek te gaan naar de migratie. Duizenden gnoes en zebra’s die over de vlakten …

︿

Dag 8 - 11: Naar de witte palmstranden van Matemwe, Zanzibar

Na je safari vlieg je vanaf de airstrip in Serengeti naar Arusha en vandaar direct naar Zanzibar. Na aankomst volgt de transfer van ca. 1,5 uur naar het dorp Matemwe voor vier relaxte stranddagen. Je verblijft in Jafferji resort en spa, een comfortabel boetiek hotel direct aan het kilometerslange spierwitte palmenstrand. Er tegenover ligt het Mnemba island Marine National park snorkelparadijs.

Je hotel is ingericht in Zanzibar stijl en heeft uiteraard een zwembad, fijn als je bij laagwater wilt gaan zwemmen. Immers aan de hele oostkust geldt dat je bij laagwater flink ver de zee in moet. Vanuit Jambiani zijn er leuke excursie mogelijkheden zoals een zeiltochtje per Arabische dhow, een spice toer of zwemmen met dolfijnen vanaf Kizimkazi eiland.

Dag 8 - 11: Naar de witte palmstranden van Matemwe, Zanzibar

Na je safari vlieg je vanaf de airstrip in Serengeti naar Arusha en vandaar direct naar Zanzibar. Na aankomst volgt de transfer van ca. 1,5 uur naar het dorp Matemwe …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • Reken op ca. € 50,- p.p.

  • Reken op ca. € 50,- p.p.

  • Vanuit Fumba, picknicken op zandbank. Reken op ca. € 100,- p.p.

  • Vanuit Fumba, picknicken op zandbank. Reken op ca. € 100,- p.p.

  • Reken op ca. € 75,- p.p.

  • Reken op ca. € 75,- p.p.

  • Reken op ca. € 100,- p.p.

  • Reken op ca. € 100,- p.p.

Dag 12 - 13: Laatste dag Tanzania fly in safari, vertrek naar huis

De laatste dag van je comfortabele Fly-in reis door Tanzania. Lekker uitgebreid ontbijten en misschien nog een laatste duik in zee of het zwembad.

Zijn je koffers eenmaal gepakt, dan regelen we de privé transfer naar de luchthaven van Zanzibar voor de vlucht terug naar Europa. Je komt de volgende ochtend vroeg aan in Amsterdam, een bijzondere Afrika ervaring rijker.

Wil je je rondreis door Tanzania en Zanzibar verlengen of uitbreiden? Vraag je Tanzania reis-expert, local Hero Marion, naar de mogelijkheden.

Dag 12 - 13: Laatste dag Tanzania fly in safari, vertrek naar huis

De laatste dag van je comfortabele Fly-in reis door Tanzania. Lekker uitgebreid ontbijten en misschien nog een laatste duik in zee of het zwembad.

Zijn je koffers eenmaal gepakt, dan regelen …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Marion

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Tanzania: