ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Tanzania rondreis betaalbaar

reisduur:
9 dagen / 8 nachten
route:
Kilimanjaro - Moshi - Lake Manyara - Serengeti - Ngorongoro krater - Arusha
reissom:
va. € 2165,- p.p. bij 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen)

Een Tanzania safari is niet goedkoop. Zeker niet als je privé, met je eigen gezelschap, wilt reizen en weg wilt blijven van de massa. Toch kán het wel: met onze local Hero hebben we deze korte, maar complete Tanzania budgetsafari samengesteld.

Je hebt je eigen stoere 4-WD landcruiser met open dak, een enthousiaste privégids en slaapt in kleinschalige lokale lodges, deels met zwembad. In Serengeti verblijf je in het luxe Narudi tented camp. Ja, het is vroeg op en (veel) hobbelen door de bush, maar wát een ervaring in een van meest unieke safari gebieden ter wereld!

Langer in Tanzania blijven? Je safari combineren met wandelingen, een fietstocht of beklimming van de Kilimanjaro? Geen probleem, samen met je local Hero maak je je Tanzania budget safari rondreis op maat.

Inclusief:

 • luchthaven transfers;
 • alle privé vervoer;
 • entrees (nationale) parken;
 • lokale belastingen; 
 • overnachtingen in Moshi / Arusha met ontbijt;
 • overnachtingen met maaltijden zoals beschreven;
 • begeleiding professionele safari gids / chauffeur

Exclusief:

 • internationale vluchten (KLM Kilimanjaro is het handigst);
 • overige maaltijden;
 • fooien;
 • overige excursies en bezoeken ter plekke.

Wat is de beste reistijd in Tanzania?

Tanzania ligt net onder de evenaar en heeft een tropisch savanne klimaat, waardoor het gedurende het hele jaar even warm is, zo tussen de 23 en 38 graden C. De temperatuur verschilt met de hoogte: het noorden van Tanzania ligt op ca. 1500 m en is daarmee aangenaam, de kuststrook, op zeeniveau, is het hele jaar door warm en vochtig. Ga je de bergen in (Kilimanjaro, Meru) dan kan het echt koud worden en is warme kleding vereist.

De koelste periode in Tanzania is doorgaans van juni t/m oktober, de warmste periode in Tanzania van oktober t/m februari. Van half november t/m eind december is het korte regenseizoen in Tanzania, van maart t/m mei het lange regenseizoen. De meeste regen valt vooral in de nacht en de vroege ochtend, in korte pittige buien. In tegenstelling tot het zuiden is het noorden van Tanzania in deze periode goed te bereizen: de kans op het zien van migrerende dieren in Serengeti is groot, er zijn minder reizigers en het landschap is prachtig groen. Juni t/m oktober een prima tijd maar ook het drukst, vooral in juli en augustus. 

Per park: 
Serengeti: ligt op ca. 1400 m hoogte. Het hele jaar is het er zo tussen de 15 en 25 C. Regen valt tussen maart en mei en, minder, in oktober en november. Van juni t/m oktober is het koel, ’s avonds kan het koud zijn. 
Ngorongoro: ligt op 2300 m hoogte. Zonder meer koel, van juni t/m augustus de laagste temperaturen. 
Lake Manyara: gelijk aan de seizoenen in het noorden. Het hele jaar door is er veel wild te spotten. 
Tarangire: vergelijkbaar met Serengeti, met heel veel dieren, vooral tussen juli en eind november als het wild naar de Tarangire rivier trekt die dwars door het park loopt. 
Selous: de beste tijd is het koele seizoen van juni t/m oktober. Van november t/m mei is het regenseizoen (in januari en februari is het wat droger) maar vanaf eind maart t/m eind mei regent het flink, is het park onbereikbaar en zijn de meeste lodges gesloten. 
Ruaha: hier is het heet (in okt/nov wel 40 C) maar door de lage vochtigheid wel goed uit te houden. Beste tijd is tussen mei en november, de meest vogels zie je van dec. t/m april. Het park is het hele jaar open. 

Welk visum en paspoort heb ik nodig voor Tanzania?

Voor de reizen naar Tanzania is een paspoort nodig dat na terugkomst minimaal nog zes maanden geldig is. Verder heb je nog 2 lege pagina’s nodig voor visum stempels. Je krijgt je visum bij aankomst in Tanzania, kosten in US$: 50,- alleen cash, nieuwe biljetten. Je kan ook zeker zijn van je visum en deze makkelijk online regelen voor je vertrek. Dit kan via e-visums.nl. De kosten voor een e-visum ligt rond de €90,-. Na het invullen van de juiste informatie wordt het visum per post naar je verstuurd.  Verder dienen alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun (minderjarige = t/m 17 jaar) kind bij reizen buiten het Schengen-gebied te kunnen aantonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind. Denk hierbij (advies Koninklijke Marechaussee) aan: Verklaring toestemming vakantie en kopie paspoort andere (niet-meereizende) ouder, recent uittreksel GBA kind, eventueel uitspraak met betrekking tot gezag en omgang/ouderschapsplan/ geboorteakte kind. Zorg dus dat je op tijd over de juiste papieren beschikt.


Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reis documenten voor Tanzania. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het  of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt om Tanzania binnen te komen.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor Tanzania?

Voor Tanzania is een vaccinatie tegen gele koorts vereist. Om Zanzibar binnen te komen heb je ook nog steeds een gele koorts stempel nodig. Neem dus een vaccinatieboekje mee met de betreffende stempels anders kom je er niet in. Verder wordt aangeraden vaccinaties tegen DTP, buiktyfus en hepatitis A. Ook is er een malaria risico. Laat je tijdig voorlichten.

Trek op wandeltochten in Tanzania een lange broek aan (risico op slangenbeet), ook s’ avonds tegen de muggen. ’s Nachts slaap je onder een klamboe. In budgethotels zijn die vaak niet heel of niet goed geïmpregneerd, neem dan een eigen klamboe mee.

Zwemmen in zoet water wordt afgeraden, vanwege het risico op bilharzia. Zelfs in stromend water kun je deze ziekte oplopen. De Indische Oceaan heeft geen bilharzia, maar je moet er altijd voorzichtig zijn met koraal, kwallen enz.

Neem verder een bescheiden reisapotheek mee met bv, pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast zijn een tekentang en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) handig.

Ter overweging: AMREF Flying Doctors biedt lucht ambulancediensten voor reizigers in Oost-Afrika. In geval van nood kunnen ze je rechtstreeks vervoeren naar een uitstekend ziekenhuis in Nairobi met westerse normen. Als je deze dienst alleen nodig hebt vanuit uit Noord-Tanzania, betaal je $ 16 dollar. Als je ook reist naar Zanzibar of Zuid-Tanzania, is het $ 24. Voor meer info klik hier

Wat is het tijdsverschil met Tanzania?

In Tanzania is het gedurende onze zomertijd 1 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 2 uur later.

Is het veilig in Tanzania?

Tanzania is een redelijk veilig land maar ’s avonds ga je in Afrika normaliter niet te voet, bel dan altijd een taxi. Overdag geldt: vermijd afgelegen wijken en stranden. Let verder op bij populaire bezienswaardigheden in Tanzania. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisexpert van Tanzania checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Welke taal spreken ze in Tanzania? 

In Tanzania worden vele lokale talen gesproken, iedere bevolkingsgroep heeft wel zijn eigen taal. Daarnaast spreken mensen die basisonderwijs hebben genoten ook Kiswahili, de nationale voertaal. Geschoolde mensen spreken daarnaast Engels.  Wat woordjes Kiswahili leren is niet moeilijk en wordt erg op prijs gesteld in Tanzania. Zomaar een vreemde voorbijlopen is er niet bij: iedereen schudt overal je hand en begroet je met een vrolijk ‘Jambo’. Dat is Tanzania.

Welke kleding moet ik meenemen naar Tanzania?

Tanzania is qua kleding een vrij traditioneel land. Op safari is stevige katoenen vrije tijdskleding (geen felle kleuren) het best. Neem luchtige katoenen kleding mee in laagjes. Een T-shirt met lange mouwen en een lange broek helpen tegen de muggen ’s avonds. Daarnaast is een warme en regenjack handig. Een opvouwbare paraplu is goed tegen de regen en de felle zon. Goede wandelschoenen met profiel en slippers heb je zeker nodig. 

Langs de kust en op Zanzibar (Islamitisch) wordt al te blote kleding niet op prijs gesteld. Kleed je tijdens de Islamitische vastenmaand Ramadan en drink alcohol niet openlijk. Op de stranden is topless verboden. Als je je wat ‘’blend’’ in de lokale sfeer voel je je het prettigst. Neem geen harde koffer maar een afsluitbare sport/weekendtas of rugzak mee.

Het maken van foto's van de natuur van Tanzania is geen probleem, maar als het gaat om het maken van foto's van mensen is het anders. Je moet altijd vragen of je een foto mag nemen. Respecteer de lokale bevolking en vraag op een vriendelijke manier of je een foto kunt nemen of vraag je gids om het voor je te vragen. 'Nee' betekent echt 'nee' in dit geval.

Welke valuta wordt gebruikt in Tanzania?

In Tanzania betaal je met de Tanzaniaanse Shilling (TSH). Check op internet de koers via een convertor zoals OANDA. Pinnen kan op de luchthaven van Kilimanjaro, in Arusha, Dar es Salaam en op Zanzibar bij banken met een Cirrus/Maestro logo. Pas via je bank voor vertrek de instelling van je pas aan naar ‘Wereld’, die staat standaard op Europa. Een pincode is altijd vereist. Neem als extra cash mee (ca. 1/3 van je budget) óf: in US$ (alleen dollarbiljetten gedrukt na 2006), óf euro’s (best: 50 euro biljetten). Betalen in shilling is altijd gunstiger dan in US$. Betalen met een creditcard kan in de wat meer upmarket lodges en winkels in Tanzania maar de toeslag voor het gebruik is hoog. Let erop dat je de kaart altijd zelf in het oog blijft houden, extra afschrijvingen komen voor. Op Zanzibar kun je alleen in Stonetown pinnen en geld wisselen, verder niet. 

Hoe gebruikelijk is fooi in Tanzania? 

Fooi is een serieuze zaak in Tanzania, vooral in het toerisme. Wanneer je met een lokale gids reist, is fooi zo goed als verplicht, omdat dit het grootste deel van hun inkomen vormt. Hoewel fooi een teken van waardering van de dienstverlening zou moeten zijn, is de richtlijn voor een redelijke gemiddelde fooi als volgt: gids US$ 20,-, kok US$ 15,- en dragers US$ 10,- per dag per groep reizigers. Dit klinkt misschien als veel, maar om zoveel mogelijk gelijkheid onder het personeel in Tanzania te creëren, kun je het best die richtlijn te volgen. Fooi is altijd een noodzakelijke extra manier van inkomsten ongeacht wie je gids, kok of portier is. Als je liever wilt dat wij de fooi voor gidsen, koks en dragers toe voegen aan je reissom, laat het ons weten.

In restaurants en hotels is fooi een teken van waardering. Er is geen algemene richtlijn, maar in de meer luxe restaurants is 10%. In hotels zijn er altijd mensen die je graag helpen met je bagage. Als je geen hulp nodig hebt, vertel ze dat gewoon op een vriendelijke manier. Als je wil dat ze helpen, geef ze dan een kleine fooi, bijvoorbeeld US$ 1. Je ziet vaak tipboxes in hotels en restaurants waar je een fooi achter kunt laten voor het hele personeel.

Hoeveel vertrekbelasting betaal ik in Tanzania?

Normaliter is die inbegrepen bij internationale tickets (US$ 50,-). Op binnenlandse vluchten en de boot van Zanzibar naar Dar es Salaam is het US$ 5,- gepast US$ en cash.

Wat eten ze in Tanzania? 

De Tanzaniaanse keuken is erg gevarieerd, ook al door de Arabische (kust) en Indiase invloeden. Typisch lokaal is ugali (maispap), wali (rijst) chapati, nyama choma (gegrild vlees) Verder mchicha (soort spinazie, bania (okra) en kisvu (cassave bladeren) Dé straatsnack is de mandaazi (soort oliebol). Goed Indiaas eten kun je overal, aan de kust is dat extra spicy en met gebruik van kokosmelk. De meest gedronken drank is thee. Koffie vooral ’s avonds bij een spelletje kaart of bao.(houten plank met gaten). Veel Tanzanianen doen kashata in hun koffie (zoete smaak van kokos en noten). Koud bier, warm bier (vinden Afrikanen vaak lekker), bananenbier en al dan niet zelf gestookte mais alcohol.

Wat voor stekker is er in Tanzania?

De stopcontacten in Tanzania werken op 220 volt, 3 pinnen, engels stekkers. Je hebt een wereldstekker nodig, Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht en ook tijdens je safari is een zaklamp erg handig en hoef je je mobiel niet steeds op te laden. Stroomuitval in je hotel kan soms voorkomen, net als gebrek aan warm water. Kraanwater is niet drinkbaar maar overal wordt flessen water aangeboden. Vul je eigen waterfles en gooi plastic flessen verantwoord weg. Tegenwoordig heeft Tanzania een goed netwerk van mobiele aanbieders (Vodacom, Airtel) en er is bijna overal bereik.

Hoe reis ik door Tanzania?

Je reist per eigen 4WD met gids/chauffeur. Doorgaans wordt voor drinkwater gezorgd, neem ook zelf een veldfles mee, dat scheelt veel plastic. Warme kleding, trui en muts is een must, het kan erg koud worden in een open auto, zeker als die rijdt. Je schudt nogal heen en weer, een kussentje helpt. Heb je snel last van je ogen, het is stoffig, dus neem een goede zonnebril / oogdoekjes mee. Op reisdagen wordt regelmatig gestopt. 

Voor korte ritjes zijn er taxi’s, spreek wel tevoren de prijs af. Dalla dallas, ook wel matatu’s zijn de altijd overvolle minibusjes. Goedkoop en voor veel Tanzanianen op het platteland de enige manier van transport. 

Lokale vluchten gaan per Air Tanzania (Bombardier), Precision Air (ATR) of Fastjet (Airbus 319/Embraer) of lokale maatschappijen met een kleine Cessna. Ben je snel luchtziek, neem dan tabletten hiervoor mee. Vaak is er een max. aan bagage in deze kleine vliegtuigen (10-12 kg) de rest blijft dan achter tot je terug bent. Pak evt. een aparte sporttas in je bagage.


Hoe is een safari in Tanzania?

Een typische safari dag ziet er als volgt uit: 
05.30 uur: opstaan net voor zonsopgang, warme drank, evt snack. 
06.00 uur: vertrek voor een ochtend safari. 
09.30 uur: terug naar je lodge, camp of bivak, opfrissen en ontbijt 
10.30 - 13.00 uur: vrije tijd 
13.00 - 14.00 uur: lunch 
14.00 - 15.30 uur: vrije tijd, siesta. 
15.30 uur: middag safari, evt met snacks en sundowners 
18.30 - 19.00 uur: terug net voor of na zonsondergang, opfrissen 
19.30 - 21.00 uur: diner, evt tijd bij het kampvuur 
22.00 uur en later: relatief vroeg slapen. 

Zit er reistijd in een dag dan vervalt doorgaans een van de twee safari activiteiten. Soms ga je ’s avonds na het diner nog voor een uurtje of 2 de savanne op. Volg de regels en aanbevelingen van je (bestuurder) gids, verlaat het voertuig niet zonder toestemming, wees stil wanneer je de dieren benadert. Maak dan geen drukke of onverwachte bewegingen en praat fluisterend. Sta stil als een andere reiziger een foto wil maken. Je kunt de chauffeur vragen om de motor van de auto uit te schakelen, als hij dat al niet gedaan heeft. Uiteraard gooi je geen vuilnis of afval naar buiten.

Wat moet ik meenemen naar Tanzania?


• Kopie paspoort
• Geldriem
• Vaccinatie paspoort
• Geheugenkaarten, extra batterijen en oplader voor je camera
• Zwemkleding
• Waterschoenen (er komt koraal voor in de kuststroken van Zanzibar en het vasteland van Tanzania)
• Zonnebrandcrème
• Zonnebril
• Insecten werend middel (DEET)
• EHBO-kit
• Vochtige doekjes
• Reserve bril
• Zaklamp
• Plastic zakken
• Verrekijker
• Engelse stekker voor stopcontacten (drie pennen)
• Licht gekleurde kleding want donkere kleuren trekken muggen aan
• Sjaal
• Een warm vest
• Slippers / sandalen

Voor wie een berg gaat beklimmen:
• Stevige wandelschoenen of bergschoenen
• Gympen voor de tijden dat je niet trekt
• Dunne sokken
• Dikke sokken (thermisch)
• Korte kleding
• Thermisch ondergoed
• T-shirts
• Dik shirt
• Water en winddichte jas
• Water- en winddichte broek
• Muts
• Bivakmuts (ook tegen verbranden handig)
• Hoed of pet
• Handschoenen (overweeg thermische handschoenen)
• Sjaal
• Slaapzak
• Rugzak (inclusief een waterdichte hoes)
• Trekking rugzak (inclusief een waterdichte hoes, plastic vuilniszakken)
• Hoofdlamp
• Bidon (metaal, zodat je het kunt gebruiken als een kachel in de nacht)
• Wandelstok(ken) evt opvouwbaar, loopt lekkerder.
• Lippenbalsem of vaseline (heb je echt nodig)

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld op: 
-vliegwinkel.nl
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-fairtickets.nl 
-skyscanner.com
-google.nl/flights

Tip: deze vliegsites bieden geen standaard CO2 compensatie. Je kunt dat zelf doen, bijvoorbeeld via Carbonkiller.org. Met jouw bijdrage halen zij CO2 rechten uit de markt. Boek je via het Amerikaanse FlyGRN, dan is CO2 compensatie inclusief.

Let hierbij op het volgende:

 • juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
 • je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
 • je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
 • bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
 • geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 

Je vliegt naar

Je vliegt naar Kilimanjaro Airport of naar de hoofdstad Dar es Salaam. Je kunt comfortabel rechtstreeks met KLM. Een deel van de vluchten wordt uitgevoerd door hun partner, Kenya Airways. Vanaf Brussel kun je met Emirates, Ethiopian of Kenya Airways, wel altijd met overstap. Ook vanuit Düsseldorf zijn er vluchten maar altijd met een of meer  keer overstappen.

Combi met Zanzibar

Veel reizigers starten in Kilimanjaro of Dar es Salaam en vliegen terug vanaf Zanzibar. Geef op de vluchtensites dan in dat je terug wilt vliegen vanaf een andere bestemming. Doorgaans worden KLM en Kenya Airways vluchten het meest geboekt.

Binnenlandse vluchten 

Vlieg je vanaf Zanzibar naar Selous Nat. Park, bijvoorbeeld met Auricair, dan vlieg je met kleine (propeller) toestellen waardoor de bagage doorgaans gelimiteerd is tot 12-15 kg. per persoon. Gebruik evt. een kluisje op de luchthaven en neem een lege sporttas mee voor de bagage die je tijdens je vliegsafari nodig hebt.

Kosten

Reken voor een internationale retourvlucht per KLM op kosten vanaf € 800,-. Reken in het hoogseizoen al snel € 250 meer. Er zijn goedkope mogelijkheden, maar dan moet je vaker overstappen, ben je langer onderweg of het risico op vertragingen is groter. Vroeg boeken loont. 

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met KLM. Boek vroeg, dan is dat betaalbaar, veel zakenreizigers, die relatief laat boeken, de prijzen vliegen dan omhoog. Andere maatschappijen die vliegen op Tanzania zijn Emirates, Ethiopian en Kenya Airways. 

Tijden

De populaire KLM vlucht komt dezelfde dag nog aan, in de avond. De terugvlucht voor de meeste maatschappijen is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning. Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.

Tips

 • Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. 
 • Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
 • Let op speciale actieperiodes, bv. De KLM Werelddeal weken.

 

reisduur:
9 dagen / 8 nachten
route:
Kilimanjaro - Moshi - Lake Manyara - Serengeti - Ngorongoro krater - Arusha
reissom:
va. € 2165,- p.p. bij 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen)
Een Tanzania safari is niet goedkoop. Zeker niet als je privé, met je eigen gezelschap, wilt reizen en weg wilt …
︿

Inclusief:

 • luchthaven transfers;
 • alle privé vervoer;
 • entrees (nationale) parken;
 • lokale belastingen; 
 • overnachtingen in Moshi / Arusha met ontbijt;
 • overnachtingen met maaltijden zoals beschreven;
 • begeleiding professionele safari gids / chauffeur

Exclusief:

 • internationale vluchten (KLM Kilimanjaro is het handigst);
 • overige maaltijden;
 • fooien;
 • overige excursies en bezoeken ter plekke.
Wat is de beste reistijd in Tanzania? Tanzania ligt net onder de evenaar en heeft een tropisch savanne klimaat, waardoor het …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst budget rondreis Tanzania, eco-cottage Moshi

Na je internationale vlucht kom je in de loop van de avond aan op de luchthaven van Kilimanjaro. Je chauffeur staat te wachten en dan is het nog een klein uurtje voor je in je eco-cottage in Moshi bent. Je overnacht in een echt lemen huis, maar modern ingericht. Per taxi of bajaji ben je in een wip bij de restaurants en bars. Maak het toch maar niet te laat, want morgen start je Tanzania safari echt. Moe en licht verkreukeld kropen wij snel onder de wol.

De ochtend erop scheen de zon al door de gordijnen. Mistige subtropische heuvels, bananenbomen zacht wiegend in de wind, het rode zand (dat overal in gaat zitten), vrolijke klanken uit de voorbijrijdende daladalas, ja we zijn in Tanzania!

Dag 1 - 2: Aankomst budget rondreis Tanzania, eco-cottage Moshi

Na je internationale vlucht kom je in de loop van de avond aan op de luchthaven van Kilimanjaro. Je chauffeur staat te wachten en dan is het nog een klein …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. 50,- p.p.

 • Reken op ca. 50,- p.p.

Dag 3: Via Lake Manyara N.P. naar Mto Wa Mbu

Vanochtend staat de landcruiser klaar voor de rit naar Lake Manyara National Park, een kleiner park met een stukje regenwoud, savanne en natuurlijk het zoutmeer met zijn flamingo’s. Na de ingang begint je ‘safari’ en rijd je door ruig bosgebied. Je gids wijst je op de lokale ‘specialiteit’: de ‘boom-klimmende’ leeuwen. Voor de picknick lunch zoeken we daarom een veilig plekje.

Daarna volg je verschillende routes langs het zoutmeer. Op de savanne spot je vooral grazers en giraffen. Let op de bosrand: met wat geluk zie je een kudde Afrikaanse olifanten. Tenslotte passeer je de hippo pool met nijlpaarden en watervogels. Je verlaat het park en eindigt in in Mto Wa Mbu, Maasai gebied, waar je overnacht in een centraal gelegen lodge met zwembad.

Dag 3: Via Lake Manyara N.P. naar Mto Wa Mbu

Vanochtend staat de landcruiser klaar voor de rit naar Lake Manyara National Park, een kleiner park met een stukje regenwoud, savanne en natuurlijk het zoutmeer met zijn flamingo’s. Na de …

︿

Dag 4: Safari in Serengeti

Na het ontbijt naar de eindeloze vlaktes van Serengeti. Eerst een fantastisch uitzicht op Lake Manyara, dan over de kraterrand van Ngorongoro naar de ingang van de Serengeti. Op Naabi Hill geniet je van je picknick lunch voor je langzaam verder rijdt richting Seronera. Let op de zogenaamde ‘kopjes’, kleine heuvels, favoriet bij leeuwen om te zonnebaden.

Hopelijk kom je ook luipaarden tegen, ze zitten meestal in de buurt van de Seronera rivier. Tegen zonsondergang reis je naar het luxe tented camp voor een drankje bij het kampvuur. Na een welverdiend diner val je in slaap onder de sterrenhemel. Niet gek als je vanavond wat moeizaam in slaap valt: wij moesten wel even wennen aan de (dieren) geluiden van nachtelijk Afrika.

Dag 4: Safari in Serengeti

Na het ontbijt naar de eindeloze vlaktes van Serengeti. Eerst een fantastisch uitzicht op Lake Manyara, dan over de kraterrand van Ngorongoro naar de ingang van de Serengeti. Op Naabi …

︿

Dag 5: Tanzania rondreis, volle dag Serengeti safari

Vandaag ben je de hele dag Serengeti en dus is er voldoende tijd om op zoek te gaan naar grote troepen leeuwen, de gnoe migratie, de luipaarden en de cheeta’s. Onderweg kom je gazelles, impala’s, allerlei soorten vogels, zebra, giraffen, buffels en olifanten tegen. Heb je geluk en zie je ook een neushoorn, dan heb je de hele ‘Big Five’ op één dag.

We zoeken begin van de middag een mooi plekje in het park voor onze picknick lunch. Bij het Visitor Center lees je wat meer over de geschiedenis van de Serengeti, ook volgens kenners het summum voor een Afrikaanse safari. Aan het eind van de dag rijd je terug naar het camp voor de tweede nacht onder de Afrikaanse sterrenhemel.

local Hero

Je tented camp is duurzaam en van alle gemakken voorzien, ook al ligt het midden in de bush. Moderne, schone en comfortabele tenten, heerlijk eten en fantastische service van een lokale crew. Achteraf hadden we nóg wel een nacht willen blijven.

Dag 5: Tanzania rondreis, volle dag Serengeti safari

Vandaag ben je de hele dag Serengeti en dus is er voldoende tijd om op zoek te gaan naar grote troepen leeuwen, de gnoe migratie, de luipaarden en de cheeta’s. …

︿

Dag 6: Serengeti safari, Seronera rivier en ’s middags door naar Karatu

Een snelle kop koffie en dan nog vóór zonsopgang op pad. Op dit uur heb je de grootste kans om een zogenaamde ‘catch’ te zien. Want hoe bijzonder is het om een leeuw op een gnoe te zien jagen? Na zonsopgang hobbel je verder langs de Seronera rivier, dé plek om nog meer wild te zien. Aan het einde van de ochtend terug naar het kamp voor de uitgebreide brunch.

In de middag rijd je langs de Ngorongoro kraterrand verder naar Karatu, een Tanzaniaans plaatsje buiten het Ngorongoro Park en gelegen net boven de Grote Slenk, de zogenaamde Rift Valley. Dit is een fijne plek voor diner en overnachting. Stukje frisser is het hier wel, gelukkig brandt er al een lekker haardvuurtje in je kamer.

local Hero

Neem een lekkere warme trui mee, ondanks het haardvuur kan het hier (vooral buiten je kamer) in de avond flink afkoelen. Een trui is sowieso geen overbodige luxe voor tijdens je Tanzania safari rondreis.

Dag 6: Serengeti safari, Seronera rivier en ’s middags door naar Karatu

Een snelle kop koffie en dan nog vóór zonsopgang op pad. Op dit uur heb je de grootste kans om een zogenaamde ‘catch’ te zien. Want hoe bijzonder is het …

︿

Dag 7: Karatu – safari Ngorongoro krater - Arusha

Opnieuw vroeg vertrek, zodat je op tijd de unieke Ngorongoro krater in kunt. De krater heeft een enorm hoge concentratie wilde dieren en dus grote kans dat je op hele families leeuwen stuit. Verder valt op dat de olifanten hier enorme slagtanden hebben. Gelukkig hebben stropers hier geen kans. Andere dieren in de krater zijn buffels, nijlpaarden, flamingo’s, cheeta’s en hyena’s.

We rijden vanochtend de hele krater rond. Hopelijk zien we een of meer neushoorns, mocht je die gemist hebben in de Serengeti. Na een halve dag in de Ngorongoro krater verlaten we het gebied en rijden terug naar de bewoonde wereld van Arusha (of Moshi als je dat beter uitkomt).

Dag 7: Karatu – safari Ngorongoro krater - Arusha

Opnieuw vroeg vertrek, zodat je op tijd de unieke Ngorongoro krater in kunt. De krater heeft een enorm hoge concentratie wilde dieren en dus grote kans dat je op hele …

︿

Dag 8 - 9: Vertrek Tanzania, terugvlucht naar Amsterdam

In de loop van de dag staat je chauffeur weer klaar voor je vertrek naar de internationale luchthaven van Kilimanjaro. Hier stap je op je vlucht naar Amsterdam, waar je de volgende ochtend vroeg aankomt. Helaas, je budget safari door Tanzania zit erop.

Liever je safari reis door Tanzania verlengen, afsluiten op Zanzibar of juist wat meer dagen bijkomen tussendoor? Je local Hero kan op verschillende plekken in je rondreis extra dagen inplannen. Maak samen met je Local Hero je Tanzania rondreis op maat.

Dag 8 - 9: Vertrek Tanzania, terugvlucht naar Amsterdam

In de loop van de dag staat je chauffeur weer klaar voor je vertrek naar de internationale luchthaven van Kilimanjaro. Hier stap je op je vlucht naar Amsterdam, waar je …

︿

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Tanzania: