Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
 • je reis op maat
 • bijzondere ontmoetingen
 • direct lokaal contact

Een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering...

Een onverwachts gesprek of een inzicht uit een andere cultuur, dat vinden wij de echte waarde van reizen.

Zo’n ontmoeting begint al bij het plannen van je rondreis met onze local Hero’s.

Zij wonen er zelf en met hun ervaring en kennis regelen zij je reis: kleinschalig en lokaal. Bijzonder toch?
Door China reizen kan op veel manieren. Je kunt in drie weken een complete China rondreis maken of ga voor twee weken comfortabel en kleinschalig China.

Je ziet zowel het moderne als het oude China. Natuurlijk steden als Peking, Shanghai, Chengdu en Guangzhou en Hongkong maar ook natuur, ver van de stadse drukte: je gaat varen op een bamboe vlot tussen de karstbergen van Yangshuo of fietsen tussen de rijstvelden. In Xiahe ligt een van de grootste kloosters, het Labrang klooster.

Sportief bezig kan ook. Maak bijvoorbeeld een sportieve trekking over de Great Wall. Niet in de toeristische drukte bij Badaling maar in een spectaculaire berglandschap. Je vertrekt dan vanuit Jingshaling ca. 2 uur rijden van Peking. Of maak een wandeling over de rijstterrassen van Ping An. China, ben je er voor het eerst, kijk dan bij de China Top 5: de leukste dingen die je er meemaakt. Steeds weer blijft de mix van oud en nieuw je verrassen.

Local Hero Travel

Onze local Hero, je China reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het samenstellen van een kleinschalige China rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen maar het toch wel prettig vindt om daarbij hulp te hebben.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je China rondreis door hem of haar verder inspireren. Kijk eerst eens bij de China Top 5, de leukste dingen die je hier kunt doen.

Met jarenlang ervaring met kleinschalig China reizen en up-to-date lokale kennis wordt jouw China rondreis top! Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee, boek een China homestay, ga wat drinken in een lokale kroeg of eten in een typisch Sichuan restaurant, kortom meet the locals.

Want: Meet the locals, share the world.

Beste reistijd China

Wanneer je je reis naar China gaat plannen, ben je natuurlijk ook benieuwd naar de beste reistijd China. Voor een bestemming als China kun je zeggen dat de beste reistijd de maanden april, mei, september en oktober zijn. De luchten zijn dan meestal ook op zijn helderst, ideaal voor je foto’s. Een rondreis China in juli en augustus is ook goed te doen, alleen moet je dan wel rekening houden met regen: een groot deel van China kent namelijk natte zomers en milde winters.

Een echte beste reistijd China is wat lastig toe te kunnen, omdat de regionale verschillen groot zijn: de noordelijke hoogvlakten zijn zonnig, maar heel koud in de winter en daarentegen heet in de zomer. De bergen in het Westelijk deel en de Himalaya zijn ook in de zomer nog koud, vooral door de vaak harde wind. Zuidoost China is het meest gematigd: geen vorst en warme, vochtige zomers, waarbij veel regen in korte tijd kan vallen (moesson), wat in sommige gevallen tot overstromingen kan leiden. 

Daarom geven wij voor de beste reistijd China de maanden april, mei, september en oktober als advies mee. Wil jij liever in een andere periode reizen? Vraag dan onze local hero om persoonlijk advies. Of lees voor meer informatie onze blog.

Praktische informatie China

Visum: tussen 1 december 2023 en 30 november 2024 kun je met een Nederlands paspoort visum-vrij naar China reizen, mits je niet langer dan 15 dagen in China verblijft. Verblijf je langer of reis je buiten deze periode, dan dien je een visum aan te vragen. Deze kun je online aanvragen of via het China Visa Application Service Center in Den Haag. Je visum is voor 30 dagen geldig en bij vertrek uit China moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Je local Hero kan je ondersteunen in het aanleveren van het benodigde papierwerk voor je visum aanvraag. 

Vaccinaties: voor je reis naar China is een vaccinatie niet verplicht, vaccinaties tegen DTP en hepatitis A worden wel aangeraden. Een deel van de vaccinatiekosten worden mogelijk vergoed door je ziektekostenverzekering, handig om even te checken. Kraanwater in China is niet drinkbaar, flessen drinkwater zijn overal goedkoop te verkrijgen. 

Tijdsverschil: in onze zomertijd is het in China 6 uur later, tijdens de winter is dit tijdsverschil 7 uur. Er zijn in China geen aparte tijdzones. 

Geld & pinnen: de geldeenheid in China is Yuan, ook wel Renminbi genoemd (RMB). In grote steden en plaatsen kun je pinnen, let er wel op dat je bankpas aanstaat op wereld. Zorg voor wat cash voor in kleine winkels, op markten en noodgevallen.  

Getting around: tijdens je reis naar China maak je gebruik van verschillende vervoersmiddelen. Bewaar de bonnetjes netjes, het kan zijn dat je deze op een later moment nog nodig hebt, bij bijvoorbeeld de uitgang of het ophalen van je bagage. 

Reizen met kinderen China

Een verre reis met je kinderen? Voor een familiereis is China een prima bestemming. China biedt volop mogelijkheden en je kunt je rondreis zo afwisselend maken als je zelf wilt. Kalm aan, zodat zowel jij als je gezin er van geniet. Je slaapt in China comfortabel en in kleinschalige hotels, waarbij we ook nog kunnen kijken naar specifieke wensen zoals bijvoorbeeld een zwembad. Onze lokale reisspecialist in China heeft veel ervaring met het plannen van een rondreis met kinderen en helpt je graag bij het plannen van jouw ideale gezinsvakantie. Laat je adviseren over bijzondere plekjes in China en maak kennis met de lokale bevolking. Kijk voor meer informatie op onze familiepagina China.

Lees verder

Budget

China rondreis betaalbaar

19 dagen €795,-
 • Budget van Peking naar Guangzhou
 • Betaalbaar reizen per trein
 • Complete reis maar wel flexibel
 • Karstbergen, rijstvelden & de muur
bekijk deze voorbeeldreis

Meest geboekt

China rondreis de leukste

21 dagen €1755,-
 • Van Shanghai naar Hongkong
 • Koloniaal en hypermodern China
 • Diverse hotels met zwembad
 • De leukste must-sees inclusief
bekijk deze voorbeeldreis

Met je gezin

Familiereis China met kinderen

16 dagen €1595,-
 • Comfort hotels met zwembad
 • Per highspeed trein door China
 • Muurklauteren & Terra kleipoppen
 • Verzorgd, excursies inbegrepen
bekijk deze voorbeeldreis

Of weet je al hoe je reis eruit komt te zien? Bijzondere wensen, van de gebaande paden af?

Ontvang een voorstel op maat

De Chinese muur is een must

28 oktober 2023, Bart, Bjorn - Haarlem

Niet te geloven hoe snel dit land zich ontwikkelt. De highspeed trein is een prima manier om mee te reizen, kunnen ze hier nog een puntje aan zuigen.

Hoogtepunt was onze trip naar de Chinese muur: een rustig, heel ruig stuk midden in de natuur: best veel klimmen en dalen, je voelt je kuiten. Jammer dat de transferman 1x te laat kwam, misverstandje?

Shanghai, New York in het kwadraat?

27 april 2023, Els en Dennis de Vries - Dordrecht

Zo fijn dat we samen met Stella tevoren alle hotels en vervoer al hadden vastgelegd, zo zijn we precies op de goede plekjes geweest en hebben we ook heel veel kunnen doen in die drie weken.

Shanghai vonden we geweldig. We sliepen in een super sfeervol koloniaal hotel aan de Bund maar buiten was het New York in het kwadraat. Want er staan hier nog veel meer wolkenkrabbers, ongelofelijk.

Lees ons China reisblog of luister de podcast
Over de eindeloze Chinese Muur
Mark 4 juli 2024

De Grote Chinese Muur is de officiële naam van één van de meest bezochte bezienswaardigheden van China. Ruim tweeduizend jaar geleden liet keizer Qin (uitgesproken: “Chin”), de eerste keizer van China, de immense muur bouwen. Wandelen over de Chinese Muur mag niet ontbreken in je rondreis China!     

Na vijfentwintig jaar strijd had Qin vele koninkrijkjes veroverd en verenigd tot een groot rijk. Maar er was nog steeds dreiging, met name uit het noorden, van de Mongolen. Daarom gaf hij in 221 voor Christus opdracht om de al bestaande verdedigingsmuren van alle veroverde staten met elkaar te verbinden en te versterken, tot een uiteindelijk ruim 8850 kilometer lange, noordelijke grensmuur.     

 

lees meer

Hoe verplaats je je in China?

Tijdens je rondreis door China maak je gebruik van verschillende vervoersmiddelen, zoals vooraf geregelde transfers, trein en vliegtuig. De meeste excursies zijn te voet of per fiets, lekker om de benen te strekken.

China met kinderen?

Een verre reis met je kinderen? Voor een familiereis is China een prima bestemming. China biedt volop mogelijkheden en je kunt je rondreis zo afwisselend maken als je zelf wilt. Kalm aan, zodat zowel jij als je gezin er van geniet. Je slaapt in China comfortabel en in kleinschalige hotels, waarbij we ook nog kunnen kijken naar specifieke wensen zoals bijvoorbeeld een zwembad.

Onze lokale reisspecialist in China heeft veel ervaring met het plannen van een rondreis met kinderen en helpt je graag bij het plannen van jouw ideale gezinsvakantie. Laat je adviseren over bijzondere plekjes in China en maak kennis met de lokale bevolking. Kijk voor meer informatie op onze familiepagina China.

Hoe reis je door China?

Door China reizen kan op veel manieren. Je kunt in drie weken een complete China rondreis maken of ga voor twee weken comfortabel en kleinschalig China. Je ziet zowel het moderne als het oude China. Natuurlijk steden als Peking, Shanghai, Chengdu en Guangzhou en Hongkong, maar ook natuur ver van de stadse drukte: je gaat varen op een bamboe vlot tussen de karstbergen van Yangshuo of fietsen tussen de rijstvelden. In Xiahe ligt een van de grootste kloosters, het Labrang klooster.

Sportief bezig kan ook. Maak bijvoorbeeld een sportieve trekking over de Great Wall. Niet in de toeristische drukte bij Badaling, maar in een spectaculaire berglandschap. Je vertrekt dan vanuit Jingshaling ca. 2 uur rijden van Peking. Of maak een wandeling over de rijstterrassen van Ping An. China, ben je er voor het eerst, kijk dan bij de China Top 5: de leukste dingen die je er meemaakt. Steeds weer blijft de mix van oud en nieuw je verrassen, net als onze alternatieve China top 5.

Je China reis zelf regelen of via een lokale reisexpert?

Onze local Hero, je China reisspecialist ter plaatse, helpt je bij het samenstellen van een kleinschalige China rondreis. Dat is ideaal als je het als doe-het-zelver eigenlijk liever helemaal zelf wilt uitstippelen, maar het toch wel prettig vindt om daarbij hulp te hebben.

Met jarenlange ervaring met kleinschalig China reizen en up-to-date lokale kennis van je local Hero, wordt jouw China rondreis top. Local Hero Travel ondersteunt de lokale communities. Doe mee en boek een China homestay, ga wat drinken in een lokale kroeg of eten in een typisch Sichuan restaurant. Kortom geef je China reis een local touch en meet the locals.

Neem direct contact op met je reisspecialist on-the-spot en laat je voor je China rondreis door hem of haar verder inspireren. Kijk eerst eens bij de China Top 5, de leukste (off the beaten track) dingen die je hier kunt doen.


Wat is de beste reistijd China?

Wanneer je je reis naar China gaat plannen, ben je natuurlijk ook benieuwd naar de beste reistijd China. Voor een bestemming als China kun je zeggen dat de beste reistijd de maanden april, mei, september en oktober zijn. De luchten zijn dan meestal ook op zijn helderst, ideaal voor je foto’s. Een rondreis China in juli en augustus is ook goed te doen, alleen moet je dan wel rekening houden met regen: een groot deel van China kent namelijk natte zomers en milde winters.

Er zijn grote regionale verschillen: de noordelijke hoogvlakten zijn zonnig, maar heel koud in de winter en daarentegen heet in de zomer. De bergen in het Westelijk deel en de Himalaya zijn ook in de zomer nog koud, vooral door de vaak harde wind. Zuidoost China is het meest gematigd: geen vorst en warme, vochtige zomers, waarbij veel regen in korte tijd kan vallen (moesson), wat in sommige gevallen tot overstromingen kan leiden. 

Daarom geven wij voor de beste reistijd China de maanden april, mei, september en oktober als advies mee. Wil jij liever in een andere periode reizen? Vraag dan onze local Hero om persoonlijk advies. Of lees voor meer informatie onze blog.

Welke vaccinaties heb je nodig voor China?

Er zijn geen vaccinaties verplicht voor je China reis. We worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Raadpleeg je lokale GGD voor een persoonlijk advies. Een deel van de vaccinatiekosten kan mogelijk vergoed worden door je ziektekostenverzekering, handig om dit ook even te checken. Kraanwater in China is niet drinkbaar, flessen drinkwater zijn overal goedkoop te verkrijgen. 

Wat is het tijdsverschil met China?

In onze zomertijd is het in China 6 uur later, tijdens de winter is dit tijdsverschil 7 uur. Er zijn in China geen aparte tijdzones. 

Hoe betaal je in China?

De geldeenheid in China is Yuan, ook wel Renminbi genoemd (RMB). In grote steden en plaatsen kun je pinnen, let er wel op dat je bankpas aanstaat op 'wereld'. Zorg voor wat cash voor in kleine winkels, op markten en noodgevallen.  

Heb je een visum nodig voor China?

Tot 31 december 2025 kun je met een Nederlands paspoort visum-vrij naar China reizen, mits je niet langer dan 15 dagen in China verblijft. Verblijf je langer, of reis je buiten deze periode, dan dien je een visum aan te vragen. Deze kun je online aanvragen of via het China Visa Application Service Center in Den Haag. Je visum is voor 30 dagen geldig en bij vertrek uit China moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Je local Hero kan je ondersteunen in het aanleveren van het benodigde papierwerk voor je visum aanvraag. Let op, check altijd zelf de laatst geldende inreisregels.

Je China reis, een local touch:

* Lokaal eten: noodles slurpen in Beijing
* Meedoen: zingend fakkelzwaaien in Lijiang 
* Homestay: een nachtje bij de Chinees

lees meer