ons ff bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Familiereis China met kinderen

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Peking – Xian – Changdu – Yangshuo – Guangzhou - Hongkong
reissom:
va. € 1499,- (p.p. 2 volw / 2 kinderen) obv: hotels met zwembad. (Boek zelf je retourvlucht)

Een familiereis China, wordt dat geen gejakker, zo van stad naar stad? Is er genoeg rust om bij te komen en te genieten, voor ons en de (iets oudere) kinderen?

Ja het kan, veel enthousiaste gezinnen gingen je voor. Als alles tevoren is geregeld, hoef je alleen de route te volgen. Je bent in goede handen en altijd is er de back-up van je China reisspecialist, je local Hero Stella.

Natuurlijk is genoeg afwisseling: historie, natuur en activiteiten. Maar ook een slimme planning: transfers waar nodig, een snelle en een gezellige nachttrein, vliegen waar nodig.

Sfeervolle, handig gelegen hotels met zwembad, een familiekamer of kamers naast elkaar. En eten met stokjes dan? Ach dat komt vanzelf…

Inclusief
- aankomsttransfer;
- overnachtingen in goede middenklas hotels met zwembad en ontbijt;
- highspeedtreinen naar Xian en Congcheng naar Hongkong;
- nachttrein per hardsleeper (softsleeper tegen toeslag); 
- excursies Chinese muur, Terracotta leger;
- fietsen en varen Yangshuo;
- stationtransfer in Guangzhou;
- info van je local Hero (oa. 24/7 noodnummer)

Exclusief
- internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- overige transfers (eenvoudig per taxi); 
- overige maaltijden;
- overige excursies;
- entreegelden.

Wat is de beste reistijd in China? 

De beste reistijd voor China zijn de maanden april, mei, september en oktober. De luchten zijn dan meestal ook het helderst, ideaal voor je foto’s. Een China familiereis in juli augustus is ook goed te doen maar houd dan wel rekening met regen: een groot deel van China kent natte zomers en milde winters. De regionale verschillen zijn groot: de noordelijke hoogvlakten zijn zonnig maar heel koud in de winter en heet in de zomer, de bergen in het Westelijk deel, de Himalaya zijn ook in de zomer nog koud, vooral door de vaak harde wind. Zuidoost China is het meest gematigd: geen vorst en warme, vochtige zomers, waarbij veel regen in korte tijd kan vallen (moesson), wat tot overstromingen kan leiden. 

Heb ik een visum nodig in China? 

Voor je familiereis naar China is een visum nodig. Dit visum is 30 dagen geldig en je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek uit China. Hong Kong en Macau horen, wat visa betreft, niet bij de rest van China. Elke grensoverschrijding van Hong Kong of Macau naar China wordt gezien als een entry. Je Local Hero kan je ondersteuenen met het aanvragen van het visum voor de benodigde papierwerk.

Er zijn verschillende manieren om een visum aan te vragen. Bijvoorbeeld door een online visum bemiddelingsbureau. Zoals e-visums.nl die de visum aanvraag van je overneemt en naar je thuis adres stuurt. Zorg er dus voor dat je dit tijdig voor je vertrek aanvraagt.De kosten voor een e-visum naar China bedraagt: € 136,95 pp. en is 30 dagen geldig. Of vraag het visum zelf aan bij het China Visa Application Service Center in Den Haag. Volg het stappenplan op hun site en stuur de documenten per post op. Je aanvraag duurt 10 werkdagen en je moet opsturen:
* volledig ingevuld visumformulier (op de downloadpagina CVASC) 
* documentenformulier (zelfde pagina) 
* kopie van de fotopagina van je paspoort. 
* recente paspoortfoto van 48 bij 33 millimeter.

Kies op het formulier voor een L visum (max 90 dagen, ga je korter dan krijg je meestal 30 dagen). Verder heb je nodig: 
1. uitdraai van je vliegtickets zowel naar als weer uit China. De uitvlucht hoeft niet terug naar Nederland te zijn, maar mag ook naar een ander land. 
2. Een uitdraai van één of meerdere via het internet gemaakte reserveringen voor de volledige duur van je verblijf. Zorg ervoor dat de adressen van de hotels overeenkomen met wat je bij vraag 2.6 op het visumformulier invult. 
3. Een reisschema waarop je van dag tot dag vermeldt wat je in China gaat doen. Je reisschema van je Local Hero met de route en hotels is voor 2 en 3 voldoende. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reis documenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het  visumcentrum nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste documenten beschikt.

Zijn vaccinaties verplicht in China? 

Voor China zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de kosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis.  Kraanwater is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer, net als een thermos met warm water voor de thee.

Hoeveel tijdverschil is er met China? 

In China is het gedurende onze zomertijd 6 uur later dan in Nederland. In de wintertijd is het 7 uur later. Er zijn geen aparte tijdzones.

Is het veilig in China? 

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in China en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

China is doorgaans een veilig land. Kleine criminaliteit komt weinig voor en over het algemeen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen. Pas wel op in de grote steden en in drukke toeristische gebieden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Welke kleding neem ik mee naar China? 

In China zal het tijdens je vakantie altijd wel ergens regenen. Een goedkope poncho is overal te krijgen. Let erop dat het in de hoger gelegen gedeelten snel koud kan worden. In het laagland van China is het doorgaans tropisch en vochtig warm. Een trui, ook handig bij een loeiende airco, komt van pas. Chinezen zijn conservatief: schone, hele en nette kleding vinden ze belangrijk, hemdjes en korte broeken zijn not done.

Bezoek je een kerk, tempel of pagode, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt) en bij voorkeur witte kleding. Je hoofd hoort onbedekt te zijn. Wijs niet met hand of voet naar (boeddha) beelden, doe je schoenen uit en praat zachtjes. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst tijdens je reis door China.

Hoe betaal ik in China? 

In China betaal je met de Yuan, ook wel Renminbi genoemd (RMB). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor zoals oanda.com alvast de koers bekijken. In alle grote Chinese steden en plaatsen kun je pinnen, bij de meeste automaten kun je gewoon met je pinpas met cirruslogo terecht. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Zorg ervoor om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s of US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. Accepteer verder geen gescheurde bankbiljetten, die raak je niet meer kwijt; 50 of 100 Y biljetten zijn bestaan niet en zijn dus vals.

Steeds vaker worden in de grotere hotels, winkels en restaurants in China creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Geef je kaart niet uit handen. Zorg tenslotte voor voldoende kleingeld, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. 

Is fooi gebruikelijk in China? 

Fooi geven in China was ooit niet gebruikelijk maar daar komt snel verandering in. Kleine tips zijn zeer welkom. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je al snel wat Yuan nodig. Als je weet hoe laag de salarissen in China liggen dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Vriendelijkheid is in China bijna altijd oprecht, maar zonder fooien kan men niet leven. De entreegelden in China lopen wel op. Voor bijna elke bezienswaardigheid of entree van een park moet worden betaald, soms meerdere keren. Al snel € 5,- tot 10,- per persoon. Reken voor een China rondreis op ca. € 100,- p.p. Beschouw het maar als een bijdrage waardoor de natuur en het cultureel erfgoed goed bewaard blijven.

Welke stekker heb ik nodig in China? 

De stopcontacten in China werken op 220-230 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn er verschillende soorten stopcontakten: Europees en Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn soms slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Hoe reis ik door China? 

Je reist in China met verschillende vervoermiddelen en bent dus enige tijd onderweg. Zorg voor handzame bagage tijdens je China familiereis en beperk het tot 1 middelgrote koffer of rugzak en een kleine (hand) tas. Alles is goed georganiseerd, overal krijg je tickets, bonnetjes etc voor. Bewaar die goed, je hebt ze vaak later nog nodig, bijvoorbeeld bij de uitgang of het ophalen van je bagage. Huurfietsen in de steden en dorpen zijn lokaal te regelen. Check wel de onderhoudstoestand, vooral de remmen en laat alleen je paspoort details overschrijven, geen kopie of je paspoort achterlaten.

Zelf boeken 

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op:
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 

Je vliegt naar

Je vliegt naar Peking of Shanghai en terug vanaf dezelfde of een andere stad. Klik voor reizen met een andere luchthaven voor vertrek op de button “Meerdere bestemmingen” in plaats van “Retour”. Wil je naar Beijing? Dan zal je een overstap moeten maken. Doorgaans kan dit op Shanghai.  


Kosten 

Reken voor een retourvlucht op tenminste € 700,- / € 800,-. Er zijn goedkope mogelijkheden maar je moet overstappen, bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. Reken in de drukke tijden voor een rechtstreekse vlucht al snel op € 1000,- / € 1200,-. Maatschappijen De meeste reizigers vliegen met KLM (rechtstreeks) of met een van de Midden-Oosten Airlines als Ethihad, Qatar of Emirates Airlines, waarbij je een stop maakt in Abu Dhabi, Doha of Dubai. Ook van af Brussel en Düsseldorf vertrekken vluchten naar Beijing, Shanghai en Hongkong.

Tijden 

* Veel maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). Ook de terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning. 
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
*Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk.

Binnenlandse vluchten 

We raden je aan die door je local Hero te laten boeken. Tijden veranderen regelmatig en ook worden maatschappijen soms gewisseld of zijn er routes die vervallen.

Tips 
*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. 
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. *Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM Wereld Deal Weken.

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Peking – Xian – Changdu – Yangshuo – Guangzhou - Hongkong
reissom:
va. € 1499,- (p.p. 2 volw / 2 kinderen) obv: hotels met zwembad.
Een familiereis China, wordt dat geen gejakker, zo van stad naar stad? Is er genoeg rust om bij te komen …
︿

Inclusief
- aankomsttransfer;
- overnachtingen in goede middenklas hotels met zwembad en ontbijt;
- highspeedtreinen naar Xian en Congcheng naar Hongkong;
- nachttrein per hardsleeper (softsleeper tegen toeslag); 
- excursies Chinese muur, Terracotta leger;
- fietsen en varen Yangshuo;
- stationtransfer in Guangzhou;
- info van je local Hero (oa. 24/7 noodnummer)

Exclusief
- internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- overige transfers (eenvoudig per taxi); 
- overige maaltijden;
- overige excursies;
- entreegelden.

Wat is de beste reistijd in China? De beste reistijd voor China zijn de maanden april, mei, september en oktober. De …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst familiereis China, verblijf Beijing

Meestal kom je met je gezin na een uur of tien vliegen in de loop van de ochtend aan op de luchthaven van Beijing. Je chauffeur staat al op je te wachten en brengt je in een half uurtje naar je kleinschalige hotel. Je verblijft in een Hutong hotel in de oude stad. Zo zit je ook vlakbij één van de hoogtepunten van je familiereis China: de Forbidden City.

Ga vanmiddag naar het plein van de Hemelse Vrede (Tian anmen), het grootste ter wereld. Aan het plein liggen de Hal van het Volk waar regeringsbijeenkomsten zijn en het mausoleum van Mao Zhedong, de communistische grondlegger van het huidige China. Net er achter ligt de Verboden Stad, waar Chinese keizers ooit leefden, geheel afgesloten van de buitenwereld, vandaar de naam.

local Hero

* zorg als je je hotel verlaat voor een adreskaartje in Chinese tekens en laat de receptie er de wijkop zetten. Taxi chauffeurs in het uitgestrekte Beijing kennen wel de wijk maar niet de straat. De metro is goedkoop.
* de Verboden Stad is tot 16.00 open en, behalve in jul en aug, op maandags gesloten.

meet the locals

Dag 1 - 2: Aankomst familiereis China, verblijf Beijing

Meestal kom je met je gezin na een uur of tien vliegen in de loop van de ochtend aan op de luchthaven van Beijing. Je chauffeur staat al op je …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • zie de verborgen hutongs in de oude stad. Halve dag, ca. € 25,- p.p.

 • zie de verborgen hutongs in de oude stad. Halve dag, ca. € 25,- p.p.

Dag 3: China met kinderen, ontdek Beijing

Vandaag heb je een hele dag in Beijing. Pak de taxi en steek samen met je kinderen net als de locals wat wierrookstokjes aan in de Tibetaanse Lama tempel en sla in ieder geval de enorme Temple of Heaven met zijn stadstuinen niet over. Wat ook kan: lekker rustig mensen kijken in het populaire Beihai stadspark of een tripje naar het Zomerpaleis, ca. 40 minuten rijden.

Wil je het echte oude Peking zien, ga dan naar de hutong wijk Baitasi (Fu chengmen Inner street). Een mooie oude boeddhistische tempel is Dajue, in West Peking met de mooiste magnolia’s en heerlijk rustig.

local Hero

Een gezelllig lokaal Duck restaurant is Yue Bin (Cuihua hutong), ooit het eerste privé restaurant van de stad.

Dag 3: China met kinderen, ontdek Beijing

Vandaag heb je een hele dag in Beijing. Pak de taxi en steek samen met je kinderen net als de locals wat wierrookstokjes aan in de Tibetaanse Lama tempel en …

︿

Dag 4: Dagtrip trekking the Great Wall, verblijf Beijing

Voor veel reizigers het hoogtepunt van hun familiereis China: een bezoek aan de Chinese muur, maar dan het rustige deel. Het is ca. 3 uur rijden naar Jingshanling, ten noorden van Beiing. Je wandelt vanaf hier ca. 10 kilometer over de muur, die deels nog in oude staat is. Het is dan ook een pittige tocht met behoorlijk stijgen en dalen, dus zorg voor goede schoenen voor het hele gezin.

Onderweg op de muur kun je water, frisdrank en snacks kopen. Bij het eindpunt in Simatai kun je wat eten voor de chauffeur je eind van de middag terugbrengt naar Beijing.

local Hero

Zijn je kinderen nog jong,  dan is een bezoek aan de muur bij Badaling te regelen, ca. 30 minuten buiten de stad. Het is er wel drukker maar je bezoekt dan ook de Ming tombes en het ‘’vogelnest’’ (Olympisch stadion)

meet the locals

Dag 4: Dagtrip trekking the Great Wall, verblijf Beijing

Voor veel reizigers het hoogtepunt van hun familiereis China: een bezoek aan de Chinese muur, maar dan het rustige deel. Het is ca. 3 uur rijden naar Jingshanling, ten noorden …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Teveel om te zien? Doe alles rustig aan. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

 • Teveel om te zien? Doe alles rustig aan. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

Dag 5 - 6: Trein naar Xian, ontdek de omgeving

Vanochtend tijdig naar het station voor de highspeed dagtrein naar Xian van 11.00 uur. Onderweg kun je snacks, drinken en eenvoudige noodle maaltijden kopen. Om ca. 16.30 uur aankomst op het station van Xian. Een taxi naar je kleinschalige hotel in de oude ommuurde stad is zo geregeld. Xian is een grote stad met brede straten en boulevards.

In Xian sla je zeker de torens niet over: de Drum Tower (tegen 17.00 uur krijg je er een gratis demonstatie bij) en de Bell tower, midden op een druk verkeersplein (pas op met oversteken!). Op dag 6 maak je een georganiseerde excursie naar het beroemde Terracotta leger. Toeristisch maar indrukwekkend, vooral als je de hallen in omgekeerde volgorde bezoekt.

local Hero

Taxi’s zijn goedkoop, maar het verkeer in de steden wordt steeds drukker. Het starttarief is € 1,50 en voor € 5,- zit je al snel 20 minuten in de taxi. Zorg er voor dat je het Chinese hoteladres (inclusief de wijk) bij de hand hebt.

Dag 5 - 6: Trein naar Xian, ontdek de omgeving

Vanochtend tijdig naar het station voor de highspeed dagtrein naar Xian van 11.00 uur. Onderweg kun je snacks, drinken en eenvoudige noodle maaltijden kopen. Om ca. 16.30 uur aankomst op …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Hotel met zwembad. Ca. €12,- p.p.p.n. extra.

 • Hotel met zwembad. Ca. €12,- p.p.p.n. extra.

Dag 7: China met kinderen, van Xian naar Chengdu, nachttrein

Een ochtendje rustig fietsen, hoog boven alle verkeer uit? Je kunt vanaf de Southgate met een huurfiets over de 12 kilometer lange stadsmuur fietsen, een aanrader. Zorg dat je tegen lunchtijd in de moslimwijk bent en proef in de vele straatrestaurantjes van de beroemde barbecue varkenssaté.

Daarna terug naar je hotel en met je spullen naar het station voor de lange (17 uur) durende treinreis naar Chengdu. Toch ook een leuke gelegenheid om kennis te maken met de doorsnee Chinees: voor je het weet zit je met handen, voeten en google translate met je medereizigers in gesprek en deel je gebroederlijk alle meegebrachte en al dan niet exotische etenswaar.

Dag 7: China met kinderen, van Xian naar Chengdu, nachttrein

Een ochtendje rustig fietsen, hoog boven alle verkeer uit? Je kunt vanaf de Southgate met een huurfiets over de 12 kilometer lange stadsmuur fietsen, een aanrader. Zorg dat je tegen …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Slaap nog een nacht in Xian en vlieg naar Chengdu.

 • Slaap nog een nacht in Xian en vlieg naar Chengdu.

Dag 8 - 9: Ontdek Chengdu, bezoek China Panda Base

Aankomst in Chengdu. Per taxi naar je hotel in een rustig straatje vlakbij het park en midden in het centrum. Een fijn uitgangspunt voor je wandelingen door de stad. Zeker in Chengdu heb je alle tijd nodig. Populair zijn de theehuizen en workshops Sichuan koken en trips buiten de stad naar de Giant Boeddha van Leshan en de berg Emeishan.

Inbegrepen is een bezoek aan het China Panda Base Research centrum aan de rand van de stad. De panda is dé mascotte van het land. In het wild zie je ze niet: ze zij extreem schuw en hun ruige Qionglai en Jiajin berggebied is nauwelijks begaanbaar. De Panda Base in Chengdu, een aangelegd bos, tussen dierentuin en wildpark in, is dan een goed alternatief.

local Hero

*Je gaat ’s ochtends, dan zijn de panda’s het meest actief. Locals bezoeken in de middag de theehuizen in het Peoples park. Een potje Majong spelen (mits je de regels kent natuurlijk) leidt al snel tot grote hilariteit.
* Op enkele minuten lopen van je hotel ligt Jinli road, een voetgangerszone vol lokale eetstalletjes, populair bij de Chinese toeristen. Bij de ingang links zit een uitstekend restaurant.

Dag 8 - 9: Ontdek Chengdu, bezoek China Panda Base

Aankomst in Chengdu. Per taxi naar je hotel in een rustig straatje vlakbij het park en midden in het centrum. Een fijn uitgangspunt voor je wandelingen door de stad. Zeker …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Teveel om te zien? Doe alles rustig aan. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

 • Teveel om te zien? Doe alles rustig aan. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

 • Hotel met zwembad. Ca. €12,- p.p.p.n. extra.

 • Hotel met zwembad. Ca. €12,- p.p.p.n. extra.

 • Sichuan koken met het hele gezin € 15,- p.p.

 • Sichuan koken met het hele gezin € 15,- p.p.

Dag 10: Vlucht naar Guilin en transfer naar Yangshuo

In de loop van de dag naar de luchthaven voor de 1,5 uur durende vlucht naar Guilin. Vandaar transfer van ca. 1 uur naar Yangshuo. Hier verblijf je lekker rustig iets buiten de stad midden in de natuur. Een uitstekend hotel met zwembad en gebruik van een huurfiets is inbegrepen.

Het centrum, op een kwartiertje afstand, is vooral ’s avonds heel gezellig. Yangshuo is toeristischer dan andere plekken in China maar aan het eind van een rondreis is dat eigenlijk ook wel fijn: veel vertier dat elders ontbreekt, een echt vakantiegevoel en veel mogelijkheden om er op uit te gaan.

Dag 10: Vlucht naar Guilin en transfer naar Yangshuo

In de loop van de dag naar de luchthaven voor de 1,5 uur durende vlucht naar Guilin. Vandaar transfer van ca. 1 uur naar Yangshuo. Hier verblijf je lekker rustig …

︿

Dag 11 - 12: China met kinderen, Yangshuo en omgeving

Na alle steden de natuur in: de omgeving van Yangshuo leent zich daarvoor. Vandaag is een fietstocht langs de Yulong rivier met gids inbegrepen. Ook ga je ‘bamboe varen’ over de rivier, langzaam drijf je op een klein bamboevlot stroomafwaarts, met de karstbergen op de achtergrond. ’s Avonds kun je naar de beroemde lichtshow en slenteren langs de bars van West Street.

De dag erop lekker uitrusten of weer actief: kajakken, een workshop kungfu volgen of met je huurfiets over het platteland. Zeker als je vroeg weggaat zal je merken dat eenmaal buiten de stad het leven op het platteland nog zijn gang gaat als vroeger en boeren er met hun ossen het land ploegen (wel met een mobieltje aan het oor).

local Hero

Langs en op de Yulong en Li rivier organiseert regisseur Zhang Yimou een dagelijkse licht- annex theater show (een soort lovestory) met zo’n 500 figuranten en 1000 bezoekers per avond. Wat massaal maar zeker spectaculair.

Dag 11 - 12: China met kinderen, Yangshuo en omgeving

Na alle steden de natuur in: de omgeving van Yangshuo leent zich daarvoor. Vandaag is een fietstocht langs de Yulong rivier met gids inbegrepen. Ook ga je ‘bamboe varen’ over …

︿

Dag 13 - 14: Via Guilin en Guangzhou naar Hongkong

Transfer naar het station van Guilin voor de highspeed trein naar Guangzhou (ca. 3 uur). Daar een transfer naar het andere station, Guangzhou East, daarna binnen 40 minuten in een highspeed trein naar je laatste stop: Hongkong. Na Shanghai kun je goed vergelijken: Hongkong, zolang onderdeel van de Britse Gemenebest, heeft toch een heel andere sfeer dan China, alleen al die uithangborden!

Middenklasse hotels zijn goed verzorgd, maar de kamers vaak aan de kleine kant. Het kleinschalige hotel heeft een gratis shuttlebus naar Kowloon, de centrale wijk met alle winkels en uitgaansgelegenheden. En nu je er toch bent: Hongkong heeft ook een eigen Disneyland. Leuk voor de kinderen!

local Hero

*Taxi’s zijn betaalbaar, een ritje in het centrum is nooit veel meer dan € 5,-. Of koop een zgn. Octopus Ov kaart en neem het uitstekende openbaar vervoer.
* De beursmaanden september/oktober en de kerst zijn periodes waarin de hotelkamers schaars en tot 2x zo duur zijn.

Dag 13 - 14: Via Guilin en Guangzhou naar Hongkong

Transfer naar het station van Guilin voor de highspeed trein naar Guangzhou (ca. 3 uur). Daar een transfer naar het andere station, Guangzhou East, daarna binnen 40 minuten in een …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € € 60,- p.p.p.n. extra

 • Reken op ca. € € 60,- p.p.p.n. extra

Dag 15 - 16: Vertrek familiereis China, terugvlucht vanuit Hongkong

Nathan road is de belangrijkste winkelstraat maar sla ook de Ladies markt en die van  Temple street niet over. Een must, overdag of ’s avonds, is een oversteek Star Ferry naar Hongkong Island en dan de tram naar Victoria Peak voor een uitzicht over de skyline van de stad. Pak na een keuze uit duizenden restaurants (!) een taxi naar het hippe uitgaansgebied Lan Kwai Fong.

Vanuit Hongkong kun je op diverse manieren terug naar huis. Het snelst is het per bus of taxi naar de moderne luchthaven Chep Lap Kok, op Lantau island en ca. 45 minuten rijden van Kowloon. Je familiereis China is voorbij. Verlengen? Vraag je China reisexpert naar de opties.

local Hero

*Je kunt ook de trein weer terug nemen naar Guangzhou en vandaar terugvliegen. Dit is geen gek idee, want naar/van Hongkong vliegen is beduidend prijziger. Zorg dan wel voor een multiple entry visum.

Dag 15 - 16: Vertrek familiereis China, terugvlucht vanuit Hongkong

Nathan road is de belangrijkste winkelstraat maar sla ook de Ladies markt en die van  Temple street niet over. Een must, overdag of ’s avonds, is een oversteek Star Ferry …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Stella

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis China: