Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

China rondreis betaalbaar

reisduur:
19 dagen / 18 nachten
route:
Peking – Xian – Chengdu – Guilin – Yangshuo – Ping An – Guilin – Guangzhou
reissom:
va. € 795,- (p.p. 2 volwassenen) (Boek zelf je retourvlucht)

China op eigen houtje. Maar dan wel zonder zoeken en nodeloos tijdverlies. Met onze budget reis China bespaar je tijd, want al je vervoer en de slim gekozen verblijven zijn van tevoren voor je geregeld.

Zo heb je zelf tijd om het meest uit je China reis te halen en kun je het zo duur maken als je zelf wilt.

Bouw samen met je China reisspecialist, je local Hero Stella, je reis verder op maat. Langer of korter, met meer of minder steden. De kleinschalige hotels zijn basic maar goed verzorgd, het ontbijt regel je zelf.

In de steden pak je voor de transfers zelf een taxi, voor sightseeing neem je een huurfiets. Upgrades van hotels of trein, toch een lokale vlucht en extra excursies kun je naar wens zelf toevoegen.

Inclusief
- transfer bij aankomst en vertrek;
- privé vervoer naar Ping An en terug naar Guilin;
- eenvoudige budgethotels, 2-3 ster, op basis van logies;
- treinreizen per hardsleeper (softsleeper tegen toeslag); 
- info van je local Hero (oa. 24/7 noodnummer)

Exclusief
- internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- excursie Chinese muur;
- maaltijden;
- overige excursies;
- alle entreegelden (let op: voor enkele bezienswaardigheden in China dien je van tevoren online een entree ticket te reserveren. Raadpleeg je local Hero);
- alle overige vervoer.

Wat is de beste reistijd voor China?

De beste reistijd voor China zijn de maanden april, mei, september en oktober. De luchten zijn dan meestal ook het helderst, ideaal voor je foto’s. Een budget China rondreis in juli augustus is ook goed te doen maar houd dan wel rekening met regen: een groot deel van China kent natte zomers en milde winters. De regionale verschillen zijn groot: de noordelijke hoogvlakten zijn zonnig maar heel koud in de winter en heet in de zomer, de bergen in het Westelijk deel, de Himalaya zijn ook in de zomer nog koud, vooral door de vaak harde wind. Zuidoost China is het meest gematigd: geen vorst en warme, vochtige zomers, waarbij veel regen in korte tijd kan vallen (moesson), wat tot overstromingen kan leiden.


Heb ik een visum nodig voor China? 
Tussen 1 december 2023 en eind 2025 kun je met een Nederlands paspoort visum-vrij naar China reizen, mits je niet langer dan 15 dagen in China verblijft. Verblijf je langer of reis je buiten deze periode, dan dien je een visum aan te vragen. Dit visum is 30 dagen geldig en je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek uit China. Hong Kong en Macau horen, wat visa betreft, niet bij de rest van China. Elke grensoverschrijding van Hong Kong of Macau naar China wordt gezien als een entry. Je Local Hero kan je ondersteunen met het aanvragen van het visum voor de benodigde papierwerk.

Er zijn verschillende manieren om een visum aan te vragen. Bijvoorbeeld door een online visum bemiddelingsbureau. Zoals e-visums.nl die de visum aanvraag van je overneemt en naar je thuis adres stuurt. Zorg er dus voor dat je dit tijdig voor je vertrek aanvraagt.De kosten voor een e-visum naar China bedraagt: € 136,95 pp. en is 30 dagen geldig. Of vraag het visum zelf aan bij het China Visa Application Service Center in Den Haag. Volg het stappenplan op hun site en stuur de documenten per post op. Je aanvraag duurt 10 werkdagen en je moet opsturen:
* volledig ingevuld visumformulier (op de downloadpagina CVASC)
* documentenformulier (zelfde pagina)
* kopie van de fotopagina van je paspoort.
* recente paspoortfoto van 48 bij 33 millimeter.

Kies op het formulier voor een L visum (max 90 dagen, ga je korter dan krijg je meestal 30 dagen). Verder heb je nodig:
1. uitdraai van je vliegtickets zowel naar als weer uit China. De uitvlucht hoeft niet terug naar Nederland te zijn, maar mag ook naar een ander land.
2. Een uitdraai van één of meerdere via het internet gemaakte reserveringen voor de volledige duur van je verblijf. Zorg ervoor dat de adressen van de hotels overeenkomen met wat je bij vraag 2.6 op het visumformulier invult.
3. Een reisschema waarop je van dag tot dag vermeldt wat je in China gaat doen. Je reisschema van je Local Hero met de route en hotels is voor 2 en 3 voldoende. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reis documenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het  visumcentrum nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste documenten beschikt.

Heb ik vaccinaties nodig voor China? 

Voor China zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de kosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis.  Kraanwater is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer, net als een thermos met warm water voor de thee.

Hoeveel tijdverschil is er met China?

In China is het gedurende onze zomertijd 6 uur later dan in Nederland. In de wintertijd is het 7 uur later. Er zijn geen aparte tijdzones.

Is het veilig in China? 

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in China en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

China is doorgaans een veilig land. Kleine criminaliteit komt weinig voor en over het algemeen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen. Pas wel op in de grote steden en in drukke toeristische gebieden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Welke kleding moet ik meenemen naar China?

In China zal het tijdens je vakantie altijd wel ergens regenen. Een goedkope poncho is overal te krijgen. Let erop dat het in de hoger gelegen gedeelten snel koud kan worden. In het laagland van China is het doorgaans tropisch en vochtig warm. Een trui, ook handig bij een loeiende airco, komt van pas. Chinezen zijn conservatief: schone, hele en nette kleding vinden ze belangrijk, hemdjes en korte broeken zijn not done.

Bezoek je een kerk, tempel of pagode, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt) en bij voorkeur witte kleding. Je hoofd hoort onbedekt te zijn. Wijs niet met hand of voet naar (boeddha) beelden, doe je schoenen uit en praat zachtjes. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst tijdens je reis door China.

Welke valuta heeft China? 

In China betaal je met de Yuan, ook wel Renminbi genoemd (RMB). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor zoals oanda.com alvast de koers bekijken. In alle grote Chinese steden en plaatsen kun je pinnen, bij de meeste automaten kun je gewoon met je pinpas met cirruslogo terecht. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Zorg ervoor om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s of US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. Accepteer verder geen gescheurde bankbiljetten, die raak je niet meer kwijt; 50 of 100 Y biljetten zijn bestaan niet en zijn dus vals.

Steeds vaker worden in de grotere hotels, winkels en restaurants in China creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Geef je kaart niet uit handen. Zorg tenslotte voor voldoende kleingeld, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz.

Is fooi gebruikelijk in China? 

Fooi geven in China was ooit niet gebruikelijk maar daar komt snel verandering in. Kleine tips zijn zeer welkom. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je al snel wat Yuan nodig. Als je weet hoe laag de salarissen in China liggen dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Vriendelijkheid is in China bijna altijd oprecht, maar zonder fooien kan men niet leven. De entreegelden in China lopen wel op. Voor bijna elke bezienswaardigheid of entree van een park moet worden betaald, soms meerdere keren. Al snel € 5,- tot 10,- per persoon. Reken voor een China rondreis op ca. € 100,- p.p. Beschouw het maar als een bijdrage waardoor de natuur en het cultureel erfgoed goed bewaard blijven.

Welke stekker heb ik nodig in China? 

De stopcontacten in China werken op 220-230 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn er verschillende soorten stopcontakten: Europees en Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn soms slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Hoe reis ik door China? 

Je reist in China met verschillende vervoermiddelen en bent dus enige tijd onderweg. Zorg voor handzame bagage tijdens je China budget rondreis en beperk het tot 1 middelgrote koffer of rugzak en een kleine (hand) tas. Alles is goed georganiseerd, overal krijg je tickets, bonnetjes etc voor. Bewaar die goed, je hebt ze vaak later nog nodig, bijvoorbeeld bij de uitgang of het ophalen van je bagage. Huurfietsen in de steden en dorpen zijn lokaal te regelen. Check wel de onderhoudstoestand, vooral de remmen en laat alleen je paspoort details overschrijven, geen kopie of je paspoort achterlaten.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op:
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Je vliegt naar Peking of Shanghai en terug vanaf dezelfde of een andere stad. Klik voor reizen met een andere luchthaven voor vertrek op de button “Meerdere bestemmingen” in plaats van “Retour”. Wil je naar Beijing? Dan zal je een overstap moeten maken. Doorgaans kan dit op Shanghai.  

Kosten

Reken voor een retourvlucht op tenminste € 700,- / € 800,-. Er zijn goedkope mogelijkheden maar je moet overstappen, bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. Reken in de drukke tijden voor een rechtstreekse vlucht al snel op € 1200,-

Maatschappijen.

De meeste reizigers vliegen met KLM (rechtstreeks) of met een van de Midden-Oosten Airlines als Ethihad, Qatar of Emirates Airlines, waarbij je een stop maakt in Abu Dhabi, Doha of Dubai. Ook van af Brussel en Düsseldorf vertrekken vluchten naar Beijing, Shanghai en Hongkong.

Tijden

* Veel maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). Ook de terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning.
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
*Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk.

Binnenlandse vluchten

We raden je aan die door je local Hero te laten boeken. Tijden veranderen regelmatig en ook worden maatschappijen soms gewisseld of zijn er routes die vervallen.

Tips
*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. *Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM Wereld Deal Weken.

reisduur:
19 dagen / 18 nachten
route:
Peking – Xian – Chengdu – Guilin – Yangshuo – Ping An – Guilin – Guangzhou
reissom:
va. € 795,- (p.p. 2 volwassenen)
China op eigen houtje. Maar dan wel zonder zoeken en nodeloos tijdverlies. Met onze budget reis China bespaar je tijd, …
︿

Inclusief
- transfer bij aankomst en vertrek;
- privé vervoer naar Ping An en terug naar Guilin;
- eenvoudige budgethotels, 2-3 ster, op basis van logies;
- treinreizen per hardsleeper (softsleeper tegen toeslag); 
- info van je local Hero (oa. 24/7 noodnummer)

Exclusief
- internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- excursie Chinese muur;
- maaltijden;
- overige excursies;
- alle entreegelden (let op: voor enkele bezienswaardigheden in China dien je van tevoren online een entree ticket te reserveren. Raadpleeg je local Hero);
- alle overige vervoer.

Wat is de beste reistijd voor China?De beste reistijd voor China zijn de maanden april, mei, september en oktober. De …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 3: Aankomst budget reis China, verblijf Peking

Meestal kom je na 10 uur vliegen in de loop van de ochtend aan op de luchthaven van Beijing. Je chauffeur staat al op je te wachten en brengt je in een half uurtje naar je Beijing hotel. Je kunt ook kiezen voor een sfeervol en authentiek Hutong hotel met binnenplaats in de oude stad. Zo zit je ook vlakbij één van de hoogtepunten van je budget reis China: de Forbidden City. 

Ga vanmiddag naar het plein van de Hemelse Vrede (Tian anmen), het grootste ter wereld. Aan het plein liggen de Hal van het Volk waar regeringsbijeenkomsten zijn en het mausoleum van Mao Zhedong, de communistische grondlegger van het huidige China. Net er achter ligt de Verboden Stad, waar Chinese keizers ooit leefden, geheel afgesloten van de buitenwereld.

local Hero

* zorg als je je hotel verlaat voor een adreskaartje in Chinese tekens en laat de receptie er de wijkop zetten. Taxi chauffeurs in het uitgestrekte Beijing kennen wel de wijk maar niet de straat. De metro is goedkoop.
* de Verboden Stad is tot 16.00 open en, behalve in jul en aug, op maandags gesloten.

meet the locals

Dag 1 - 3: Aankomst budget reis China, verblijf Peking

Meestal kom je na 10 uur vliegen in de loop van de ochtend aan op de luchthaven van Beijing. Je chauffeur staat al op je te wachten en brengt je …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • De eerste nacht(en) regel ik liever zelf

 • Zie de highlights van de oude stad: verborgen Hutongs, het Tianmen-plein, de Verboden Stad en de Tempel van de Hemel. Hele dag, va. ca. € 65,- p.p. bij 4 personen. Reken bij 2 personen op ca. € 95,- p.p.

 • Zie de highlights van de oude stad: verborgen Hutongs, het Tianmen-plein, de Verboden Stad en de Tempel van de Hemel. Hele dag, va. ca. € 65,- p.p. bij 4 personen. Reken bij 2 personen op ca. € 95,- p.p.

 • Sfeervol en centraal gelegen Hutong hotel. Reken op ca. € 45,- p.p.p.n. extra, incl. ontbijt.

 • Sfeervol en centraal gelegen Hutong hotel. Reken op ca. € 45,- p.p.p.n. extra, incl. ontbijt.

Dag 4: Optie: dagtrip trekking the Great Wall en het Zomerpaleis

Voor veel reizigers de highlights van hun budget rondreis China: een bezoek aan de Chinese muur, maar dan het rustige deel. Het is ca. 3 uur rijden naar Mutianyu, ten noordoosten van Beiing. Je wandelt vanaf hier ca. 10 kilometer over de muur, die deels nog in originele staat is. Je wordt begeleid door een Engels sprekende privé gids. 

De tocht is pittig dus zorg voor goede schoenen. Op de weg terug naar Beijing reis je via het beroemde Zomerpaleis met z'n stijlvolle tuinen en tempels. Wil je het liever kalmer aan doen, bezoek dan de muur bij Badaling, ca. 30 minuten buiten de stad. Het is er wel veel drukker maar je bezoekt dan ook de Ming tombes en het ‘’vogelnest’’ (Olympisch stadion).

local Hero

Buiten de drukte en bijna alleen locals: ga naar de Dajue tempel in het westen van de stad. (Junzhuang road) De boeddhistische tempel uit 1068 is een oase van rust en heeft prachtige, eeuwenoude magnolia bomen met eind april hun eigen magnolia festival.

Dag 4: Optie: dagtrip trekking the Great Wall en het Zomerpaleis

Voor veel reizigers de highlights van hun budget rondreis China: een bezoek aan de Chinese muur, maar dan het rustige deel. Het is ca. 3 uur rijden naar Mutianyu, ten …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Meerprijs voor deze privé dagtrip: vanaf € 130,- p.p. bij 2 personen incl. transfers.

 • Meerprijs voor deze privé dagtrip: vanaf € 130,- p.p. bij 2 personen incl. transfers.

Dag 5: Budget reis China, verken Peking en nachttrein Xi'an

Vandaag heb je nog een hele dag in Beijing, maar gun je benen na gister ook wat rust. Pak de taxi en steek net als de locals wierrookstokjes aan in de Tibetaanse Lama tempel en sla de enorme Temple of Heaven niet over mocht je daar nog niet zijn geweest. Wat ook kan: lekker rustig mensen kijken in het populaire Beihai stadspark waar druk Tai Chi wordt beoefend.

Zorg er wel voor dat je zo rond 15:00 uur weer een taxi terug naar je kleinschalige hotel neemt. Tegen 17:00 uur neem je dan vanuit je hotel de taxi naar het station. Meestal koop je nog wat drinken en snacks en zoek je na het toegangshek naar het perron (in China vaak gewoon doorlopen) het juiste compartiment op.

local Hero

* Zorg ervoor tijdig (ca. 1,5 uur) op het station te zijn, het is druk en het kost even de tijd je weg te vinden. De restauratie aan boord is redelijk, overal is heet water. Tip: oploskoffie meenemen.
* We reserveren 2e klas slaapplaatsen (6 pers. hardsleeper) voor je in de nachttrein naar Xi’an. Wil je liever een 1e klas softsleeper (4 persoons, dicht compartiment), laat het me weten. Overigens is de hardsleeper qua bed ook soft. Het is meer een aanduiding van de klasse (dat mocht je in China lang zo niet noemen, vandaar).

meet the locals

Dag 5: Budget reis China, verken Peking en nachttrein Xi'an

Vandaag heb je nog een hele dag in Beijing, maar gun je benen na gister ook wat rust. Pak de taxi en steek net als de locals wierrookstokjes aan in …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Teveel om te zien? Doe alles rustig aan. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n.extra.

 • Teveel om te zien? Doe alles rustig aan. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n.extra.

Dag 6 - 7: Ontdek Xi'an en omgeving

De wagensteward maakt je wakker en voor je het weet sta je nog wat slaperig op het station van Xi'an. Een taxi naar je hotel is zo geregeld. Xi'an is een grote stad met brede straten en boulevards. Rustig de stad zien, hoog boven alle verkeer uit? Je kunt vanaf de Southgate met een huurfiets over de 12 kilometer lange stadsmuur fietsen, een aanrader.

In Xi'an sla je zeker de torens niet over: de Drum Tower (tegen 17.00 uur krijg je er een gratis demonstatie bij) en de Bell tower, midden op een druk verkeersplein (pas op met oversteken!). Ga de dag daarna naar het beroemde Terracotta leger, zo’n 45 minuten per taxi buiten de stad. Toeristisch maar indrukwekkend, vooral als je de hallen in omgekeerde volgorde bezoekt.

local Hero

Taxi’s zijn goedkoop, maar het verkeer in de steden wordt steeds drukker. Het starttarief is € 1,50 en voor € 5,- zit je al snel 20 minuten in de taxi. Zorg er voor dat je het Chinese hoteladres (inclusief de wijk) bij de hand hebt.

Tip: lees ook ons blog Het Terracottaleger van Xi'An.

Dag 6 - 7: Ontdek Xi'an en omgeving

De wagensteward maakt je wakker en voor je het weet sta je nog wat slaperig op het station van Xi'an. Een taxi naar je hotel is zo geregeld. Xi'an is …

︿

Dag 8: Budget reis China, met de trein naar Chengdu

Vanochtend nog tijd om wat uit te slapen of als je het gister nog niet hebt gedaan, het Terracotta leger te zien (aan het begin van de ochtend het rustigst). Zorg dat je tegen lunchtijd in de moslimwijk bent en proef in de vele straatrestaurantjes van de beroemde barbecue varkenssaté. Zo iets lekkers heb je nog niet gehad.

Daarna terug naar je centraal gelegen Xi'an hotel en met je spullen naar het station voor de 4 uur durende treinreis naar Chengdu. Je treinreis door China is een leuke gelegenheid om kennis te maken met de doorsnee Chinees: voor je het weet zit je met handen, voeten en Google translate met je medereizigers in gesprek en deel je gebroederlijk alle meegebrachte en al dan niet exotische etenswaar.

local Hero

In China moet je de treinreizen ruim tevoren reserveren. Echter, zowel individuelen als reisorganisaties kunnen tickets pas 2 maanden tevoren definitief boeken. Heel soms slaap/zit je dan toch niet naast je medereiziger(s). Ik probeer het zoveel mogelijk te voorkomen.

Dag 8: Budget reis China, met de trein naar Chengdu

Vanochtend nog tijd om wat uit te slapen of als je het gister nog niet hebt gedaan, het Terracotta leger te zien (aan het begin van de ochtend het rustigst). …

︿

Dag 9 - 10: Verkennen van Chengdu en omgeving

Vanuit je kleinschalige hostal, centraal gelegen in de Tibetaanse wijk, op je gemak Chengdu verkennen. In de keuken boven worden workshops koken gegeven, en beneden boek je goedkoop vervoer in en rond de stad. Bezoek de Giant Boeddha van Leshan en de berg Emeishan. Je zult dagen te kort komen, want in en om Chengdu is veel te zien.

Een must is het China Panda Base Research centrum aan de rand van de stad, per taxi makkelijk bereikbaar. De panda is dé mascotte van het land. In het wild zal je ze niet zien: ze zijn extreem schuw en hun ruige berggebied is nauwelijks begaanbaar. De Panda Base in Chengdu, een beetje tussen dierentuin en wildpark in, is dan een goed alternatief.

local Hero

Tips voor een (combi) bezoek aan de Panda Base in Chengdu:

* ga ’s ochtends, dan zijn de panda’s het meest actief. Locals bezoeken in de middag de theehuizen in het Peoples park. Een potje Majong spelen (mits je de regels kent natuurlijk) leidt al snel tot grote hilariteit.

* op enkele minuten lopen van je hotel ligt Jinli road, een voetgangerszone vol lokale eetstalletjes, populair bij de Chinese toeristen. Bij de ingang links zit een uitstekend restaurant.

Dag 9 - 10: Verkennen van Chengdu en omgeving

Vanuit je kleinschalige hostal, centraal gelegen in de Tibetaanse wijk, op je gemak Chengdu verkennen. In de keuken boven worden workshops koken gegeven, en beneden boek je goedkoop vervoer in …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Teveel om te zien? Doe alles rustig aan. Reken op ca. € 20,- p.p.p.n. extra.

 • Teveel om te zien? Doe alles rustig aan. Reken op ca. € 20,- p.p.p.n. extra.

Dag 11 - 12: Per trein naar Guilin en Yangshuo's karstbergen

Vanmorgen pak je de snelle trein naar Guilin. Na een treinreis van zo'n 6 uur stap je de aankomsthal van Guilin in. Van hier brengt je privé chauffeur je een uurtje naar het populaire Yangshuo, een toeristische, sfeervolle plaats tussen de karstbergen. 

In Yangshuo verblijf je net buiten de drukte, aan de rand van het centrum. Waar het ’s avonds heel gezellig is. Yangshuo is toeristischer dan andere plekken in China: veel vertier dat elders ontbreekt, een echt vakantiegevoel en veel mogelijkheden om er op uit te gaan. Een leuke toevoeging aan je budget reis door China.

local Hero

Wil je toch liever vliegen, kies dan voor de 1,5 uur durende vlucht naar Guilin. Reken op ca. € 95,- p.p. extra.

Dag 11 - 12: Per trein naar Guilin en Yangshuo's karstbergen

Vanmorgen pak je de snelle trein naar Guilin. Na een treinreis van zo'n 6 uur stap je de aankomsthal van Guilin in. Van hier brengt je privé chauffeur je een …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Slapen aan de rivier en een plons in het zwembad tussen de karstbergen? Upgrade je verblijf, reken op € 35,- p.p.p.n. extra, incl. ontbijt.

 • Slapen aan de rivier en een plons in het zwembad tussen de karstbergen? Upgrade je verblijf, reken op € 35,- p.p.p.n. extra, incl. ontbijt.

Dag 13 - 14: Verblijf in Yangshuo, budget reis China

Na alle steden de natuur in: juist de omgeving van Yangshuo leent zich daarvoor. Huur een fiets en maak, al dan niet met gids, een afwisselende fietstocht langs de Yulong rivier. Ook bamboe varen over de rivier met de karstbergen op de achtergrond is populair. ’s Avonds kun je naar de beroemde lichtshow en slenteren langs de bars van West Street.

De dag erop lekker uitrusten of weer actief zijn: kajakken, een workshop kungfu volgen of met je huurfiets over het platteland. Zeker als je vroeg weggaat zal je merken dat eenmaal buiten de stad het leven op het platteland van China nog zijn gang gaat als vroeger en boeren er met hun ossen het land ploegen (met een mobieltje aan het oor).

local Hero

Langs en op de Yulong en Li rivier organiseert regisseur Zhang Yimou een dagelijkse licht- annex theater show (een soort lovestory) met zo’n 500 figuranten en 1000 bezoekers per avond. Wat massaal maar zonder meer spectaculair.

Dag 13 - 14: Verblijf in Yangshuo, budget reis China

Na alle steden de natuur in: juist de omgeving van Yangshuo leent zich daarvoor. Huur een fiets en maak, al dan niet met gids, een afwisselende fietstocht langs de Yulong …

︿

Dag 15 - 17: Naar Ping An, slapen tussen de rijstvelden

Vandaag rijd je per privétransfer in ca. 3 uur naar het plaatsje Ping An, een traditioneel bergdorp vol houten huizen op palen, gelegen midden tussen de hoogst gelegen rijstvelden van China. De bewoners, Zhuang, verwelkomen je en voor je het weet zit je op de veranda van je eenvoudig guesthouse te genieten van het uitzicht.

Ook hier ben je niet de enige, dus is het is aan te raden vanuit het dorp wandelingen te maken door de omgeving naar de Long Ji rijstterrassen. Best hoog, veel klimmen en dalen, dus doe goede schoenen aan en neem wat proviand en water mee. Op je route kom je langs uitzichtpunten, steek je kleine riviertjes over en kun je in de dorpjes wat rusten en eten.

local Hero

Het is hier niet luxe, je hebt alleen ’s ochtends en ’s avonds elektra en warm water. Een zaklamp komt van pas. Beste seizoen is april t/m september. In september oogst men de rijst, leuk om te zien maar groen zijn de rijstvelden daarna natuurlijk niet meer.

Dag 15 - 17: Naar Ping An, slapen tussen de rijstvelden

Vandaag rijd je per privétransfer in ca. 3 uur naar het plaatsje Ping An, een traditioneel bergdorp vol houten huizen op palen, gelegen midden tussen de hoogst gelegen rijstvelden van …

︿

Dag 18 - 19: Naar Guangzhou, vertrek budget reis China (terugvlucht)

Naar keuze vandaag transfer naar het station van Guilin voor de highspeed trein naar Guangzhou. Of kies, tegen een toeslag van ca. € 100,- voor de vlucht direct naar de luchthaven van Guangzhou. Nog een nachtje of 2 extra in Guangzhou (Kanton) of doorvliegen naar het tropische Hainan kan natuurlijk ook.

Vandaar vertrekt in de loop van de avond je terugvlucht naar Europa, waar je de volgende dag vol indrukken aankomt en waarmee je budget reis China ten einde komt.

Liever verlengen? Vraag je local Hero Stella, jouw China reis-expert, naar de mogelijkheden.

Dag 18 - 19: Naar Guangzhou, vertrek budget reis China (terugvlucht)

Naar keuze vandaag transfer naar het station van Guilin voor de highspeed trein naar Guangzhou. Of kies, tegen een toeslag van ca. € 100,- voor de vlucht direct naar de …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Stella helpt je bij het creëren van een route van maximaal 15 dagen.

 • Stella helpt je bij het creëren van een route van maximaal 15 dagen.

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Stella

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis China: