Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

China rondreis de leukste

reisduur:
21 dagen / 20 nachten
route:
Shanghai – Peking – Xian – Chengdu – Guilin – Yangshuo – Ping An – Guangzhou – Hongkong
reissom:
va. € 1755,- (p.p. 2 volwassenen) (Boek zelf je retourvlucht)

De meest favoriete route door China. Waarom? Je ziet zowel het moderne als het oude China, steden en natuur.

De belangrijkste bezienswaardigheden inbegrepen, check. De belangrijkste transfers geregeld, check, maar ook voldoende rust voor een fietstocht over het platteland, een sportieve trekking over de Great Wall en de rijstvelden van Ping An.

Je start deze rondreis China in Shanghai, de tempel van het moderne China maar overnacht in een koloniaal hotel aan de Bund, je pakt hogesnelheidstreinen maar ontdekt ook eeuwenoude hutongs, magische karstbergen en de moderne metropool Hongkong.

Steeds weer blijft de mix van oud en nieuw je verrassen. China, om het te snappen moet je er toch eens geweest zijn. Laat je China reisspecialist, je local Hero Stella, het voor je regelen.

Inclusief:
- overnachtingen in goede middenklas hotels (behalve in Ping An) met ontbijt;
- 2e klas highspeed dagtreinen (Shanghai - Beijing, Xian - Chengdu, Chengdu - Guilin, Guilin - Hongkong)
- nachttrein softsleeper (Beijing - Xian)
- excursies Chinese muur, Terracotta leger en Yangshuo boot- en fietstrip;
- privévervoer naar Ping An en terug naar Guilin;
- info van je local Hero (oa. 24/7 noodnummer)

Exclusief:
- internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- aankomsttransfer (b.v. per Maglev / taxi)
- alle overige vervoer;
- overige maaltijden;
- overige excursies;
- entreegelden (let op: voor enkele bezienswaardigheden in China dien je van tevoren online een entree ticket te reserveren. Raadpleeg je local Hero).

Wat is de beste reistijd in China? 

De beste reistijd voor China zijn de maanden april, mei, september en oktober. De luchten zijn dan meestal ook het helderst, ideaal voor je foto’s. Een rondreis China in juli augustus is ook goed te doen maar houd dan wel rekening met regen: een groot deel van China kent natte zomers en milde winters. De regionale verschillen zijn groot: de noordelijke hoogvlakten zijn zonnig maar heel koud in de winter en heet in de zomer, de bergen in het Westelijk deel, de Himalaya zijn ook in de zomer nog koud, vooral door de vaak harde wind. Zuidoost China is het meest gematigd: geen vorst en warme, vochtige zomers, waarbij veel regen in korte tijd kan vallen (moesson), wat tot overstromingen kan leiden. 

Is een visum verplicht in China? 

Tussen 1 december 2023 en 30 november 2024 kun je met een Nederlands paspoort visum-vrij naar China reizen, mits je niet langer dan 15 dagen in China verblijft. Verblijf je langer of reis je buiten deze periode, dan dien je een visum aan te vragen. Dit visum is 30 dagen geldig en je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek uit China. Hong Kong en Macau horen, wat visa betreft, niet bij de rest van China. Elke grensoverschrijding van Hong Kong of Macau naar China wordt gezien als een entry. Je Local Hero kan je ondersteunen met het aanvragen van het visum voor de benodigde papierwerk.

Er zijn verschillende manieren om een visum aan te vragen. Bijvoorbeeld door een online visum bemiddelingsbureau. Zoals e-visums.nl die de visum aanvraag van je overneemt en naar je thuis adres stuurt. Zorg er dus voor dat je dit tijdig voor je vertrek aanvraagt.De kosten voor een e-visum naar China bedraagt: € 136,95 pp. en is 30 dagen geldig. Of vraag het visum zelf aan bij het China Visa Application Service Center in Den Haag. Volg het stappenplan op hun site en stuur de documenten per post op. Je aanvraag duurt 10 werkdagen en je moet opsturen:
* volledig ingevuld visumformulier (op de downloadpagina CVASC) 
* documentenformulier (zelfde pagina) 
* kopie van de fotopagina van je paspoort. 
* recente paspoortfoto van 48 bij 33 millimeter.

Kies op het formulier voor een L visum (max 90 dagen, ga je korter dan krijg je meestal 30 dagen). Verder heb je nodig: 
1. uitdraai van je vliegtickets zowel naar als weer uit China. De uitvlucht hoeft niet terug naar Nederland te zijn, maar mag ook naar een ander land. 
2. Een uitdraai van één of meerdere via het internet gemaakte reserveringen voor de volledige duur van je verblijf. Zorg ervoor dat de adressen van de hotels overeenkomen met wat je bij vraag 2.6 op het visumformulier invult. 
3. Een reisschema waarop je van dag tot dag vermeldt wat je in China gaat doen. Je reisschema van je Local Hero met de route en hotels is voor 2 en 3 voldoende. Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reis documenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het  visumcentrum nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste documenten beschikt.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor China?

Voor China zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de kosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis.  Kraanwater is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar en staat doorgaans ook op je hotelkamer, net als een thermos met warm water voor de thee.

Hoeveel tijdverschil is er met China? 

In China is het gedurende onze zomertijd 6 uur later dan in Nederland. In de wintertijd is het 7 uur later. Er zijn geen aparte tijdzones.

Is het veilig in China? 

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in China en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

China is doorgaans een veilig land. Kleine criminaliteit komt weinig voor en over het algemeen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen. Pas wel op in de grote steden en in drukke toeristische gebieden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

Welke kleding moet ik meenemen naar China? 

In China zal het tijdens je vakantie altijd wel ergens regenen. Een goedkope poncho is overal te krijgen. Let erop dat het in de hoger gelegen gedeelten snel koud kan worden. In het laagland van China is het doorgaans tropisch en vochtig warm. Een trui, ook handig bij een loeiende airco, komt van pas. Chinezen zijn conservatief: schone, hele en nette kleding vinden ze belangrijk, hemdjes en korte broeken zijn not done.

Bezoek je een kerk, tempel of pagode, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt) en bij voorkeur witte kleding. Je hoofd hoort onbedekt te zijn. Wijs niet met hand of voet naar (boeddha) beelden, doe je schoenen uit en praat zachtjes. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst tijdens je reis door China.

Hoe betaal ik in China? 

In China betaal je met de Yuan, ook wel Renminbi genoemd (RMB). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor zoals oanda.com alvast de koers bekijken. In alle grote Chinese steden en plaatsen kun je pinnen, bij de meeste automaten kun je gewoon met je pinpas met cirruslogo terecht. Pin altijd op een goed verlichte plaats, bij voorkeur overdag en liefst in een bankgebouw. Laat niemand helpen of meekijken en vraag een bonnetje. Zorg ervoor om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat euro’s of US dollars in cash bij je te hebben. Vergeet tenslotte niet je bankpas uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen. Accepteer verder geen gescheurde bankbiljetten, die raak je niet meer kwijt; 50 of 100 Y biljetten zijn bestaan niet en zijn dus vals.

Steeds vaker worden in de grotere hotels, winkels en restaurants in China creditcards geaccepteerd. Visa en Mastercard worden aanbevolen. Geef je kaart niet uit handen. Zorg tenslotte voor voldoende kleingeld, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz. 

Is fooi gebruikelijk in China? 

Fooi geven in China was ooit niet gebruikelijk maar daar komt snel verandering in. Kleine tips zijn zeer welkom. Ook in restaurants bars, en voor allerlei services heb je al snel wat Yuan nodig. Als je weet hoe laag de salarissen in China liggen dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Vriendelijkheid is in China bijna altijd oprecht, maar zonder fooien kan men niet leven. De entreegelden in China lopen wel op. Voor bijna elke bezienswaardigheid of entree van een park moet worden betaald, soms meerdere keren. Al snel € 5,- tot 10,- per persoon. Reken voor een China rondreis op ca. € 100,- p.p. Beschouw het maar als een bijdrage waardoor de natuur en het cultureel erfgoed goed bewaard blijven.

Welke stekker heb ik nodig in China? 

De stopcontacten in China werken op 220-230 volt. Je hebt een wereldstekker nodig, meestal zijn er verschillende soorten stopcontakten: Europees en Amerikaans. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn soms slecht verlicht, een kleine zaklamp meenemen is dus een must.

Hoe reis ik door China? 

Je reist in China met verschillende vervoermiddelen en bent dus enige tijd onderweg. Zorg voor handzame bagage tijdens je rondreis China en beperk het tot 1 middelgrote koffer of rugzak en een kleine (hand) tas. Alles is goed georganiseerd, overal krijg je tickets, bonnetjes etc voor. Bewaar die goed, je hebt ze vaak later nog nodig, bijvoorbeeld bij de uitgang of het ophalen van je bagage. Huurfietsen in de steden en dorpen zijn lokaal te regelen. Check wel de onderhoudstoestand, vooral de remmen en laat alleen je paspoort details overschrijven, geen kopie of je paspoort achterlaten.

Zelf boeken 

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op:
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-fairtickets.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is. 

Je vliegt naar

Je vliegt naar Peking of Shanghai en terug vanaf dezelfde of een andere stad. Klik voor reizen met een andere luchthaven voor vertrek op de button “Meerdere bestemmingen” in plaats van “Retour”. Wil je naar Beijing? Dan zal je een overstap moeten maken. Doorgaans kan dit op Shanghai.  

Kosten

Reken voor een retourvlucht op tenminste € 700,- / € 800,-. Er zijn goedkope mogelijkheden maar je moet overstappen, bent lang onderweg en het risico op vertragingen is groter. Reken in de drukke tijden voor een rechtstreekse vlucht al snel op € 1200,-

Maatschappijen.

De meeste reizigers vliegen met KLM (rechtstreeks) of met een van de Midden-Oosten Airlines als Ethihad, Qatar of Emirates Airlines, waarbij je een stop maakt in Abu Dhabi, Doha of Dubai. Ook van af Brussel en Düsseldorf vertrekken vluchten naar Beijing, Shanghai en Hongkong.Tijden 

* Veel maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). Ook de terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning. 
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
*Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk.

Binnenlandse vluchten 

We raden je aan die door je local Hero te laten boeken. Tijden veranderen regelmatig en ook worden maatschappijen soms gewisseld of zijn er routes die vervallen.

Tips 
*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. 
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. *Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM Wereld Deal Weken.

reisduur:
21 dagen / 20 nachten
route:
Shanghai – Peking – Xian – Chengdu – Guilin – Yangshuo – Ping An – Guangzhou – Hongkong
reissom:
va. € 1755,- (p.p. 2 volwassenen)
De meest favoriete route door China. Waarom? Je ziet zowel het moderne als het oude China, steden en natuur. De …
︿

Inclusief:
- overnachtingen in goede middenklas hotels (behalve in Ping An) met ontbijt;
- 2e klas highspeed dagtreinen (Shanghai - Beijing, Xian - Chengdu, Chengdu - Guilin, Guilin - Hongkong)
- nachttrein softsleeper (Beijing - Xian)
- excursies Chinese muur, Terracotta leger en Yangshuo boot- en fietstrip;
- privévervoer naar Ping An en terug naar Guilin;
- info van je local Hero (oa. 24/7 noodnummer)

Exclusief:
- internationale retourvlucht (tips voor het zelf boeken van je vlucht);
- aankomsttransfer (b.v. per Maglev / taxi)
- alle overige vervoer;
- overige maaltijden;
- overige excursies;
- entreegelden (let op: voor enkele bezienswaardigheden in China dien je van tevoren online een entree ticket te reserveren. Raadpleeg je local Hero).

Wat is de beste reistijd in China? De beste reistijd voor China zijn de maanden april, mei, september en oktober. De …
︿
Zelf boeken Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Aankomst rondreis China, verblijf Shanghai

Net voor aankomst op de luchthaven Pudong van Shanghai zie je het al: in deze metropool staan meer wolkenkrabbers dan in Manhattan. Blijf in stijl en neem de 430 km/uur snelle highspeed Mag-lev zweeftrein naar het centrum en vandaar een taxi naar je hotel. Je slaapt in een sfeervol koloniaal hotel vlakbij de beroemde Bund, de boulevard aan de rivier.

Deze lange stadsboulevard staat vol koloniale laagbouw die nog de sfeer van het oude China ademt, neem je de Bund tunnel onder de rivier door dan sta je ineens midden in Pudong, het zakendistrict waar wolkenkrabbers als Jinmao, Pearl en de Financial Tower en modern laserlicht de boventoon voeren. Shanghai is de mix van oud en modern tijdens deze rondreis China.

Dag 1 - 2: Aankomst rondreis China, verblijf Shanghai

Net voor aankomst op de luchthaven Pudong van Shanghai zie je het al: in deze metropool staan meer wolkenkrabbers dan in Manhattan. Blijf in stijl en neem de 430 km/uur …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Teveel om te zien? Reken op ca. € 40,- p.p. p.n. extra

 • Teveel om te zien? Reken op ca. € 40,- p.p. p.n. extra

Dag 3: Kleinschalige China rondreis, verken Shanghai

Ga vandaag naar het French Quarter, bijna honderd jaar een Franse handelsenclave (concessie). Met oude bomen omzoomde straten vol koloniale gebouwen en een Europees aandoende sfeer zorgen voor een hippe wijk vol bars, restaurantjes en galeries. Loop door Anfu en Julu Lu: eettentjes met Lo Mie noodles en Xialong Bao's (dumplings). Huaihai is de belangrijkste winkelstraat.

De Kalverstraat en PC Hoofd tegelijk maar dan luxer, dat is de Najinglu, de bekende shopping straat, die bewijst dat Shanghai zich kan meten met andere wereldsteden. Aan het eind van de middag is een bootcruise over de rivier aan te raden, je hebt dan een fantastisch uitzicht over de skyline.

local Hero

Of ga naar Flair, een populaire outdoor rooftop bar op de 58e verdieping van het Ritz Carlton in Pudong. Een cocktail, een relaxt lounge muziekje en vanaf het terras een geweldig uitzicht op de Bund aan de overkant en de Pearl tower vlak voor je. Reserveer tevoren een tafeltje als je buiten wilt zitten.

Dag 3: Kleinschalige China rondreis, verken Shanghai

Ga vandaag naar het French Quarter, bijna honderd jaar een Franse handelsenclave (concessie). Met oude bomen omzoomde straten vol koloniale gebouwen en een Europees aandoende sfeer zorgen voor een hippe …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Reken op ca. € 45,- p.p.

 • Reken op ca. € 45,- p.p.

Dag 4 - 5: Van Shanghai met de highspeed trein naar Peking

Na je laatste indrukken van Shanghai neem je taxi naar het station voor de hogesnelheidstrein naar Beijing. De hoofdstad is tegenwoordig makkelijk en snel te bereiken met zo’n bullettrein: een prima plek in de 2e klas en voor je het weet ben je, zo’n 5 uur later op het station van Beiijng. Vanaf daar is een taxi zo geregeld: je slaapt in een kleinschalig en sfeervol Hutong hotel met binnenplaats in de oude stad.

Centraal daar ligt het plein van de Hemelse Vrede (Tian anmen), het grootste plein ter wereld. Aan het plein liggen de Hal van het Volk, waar regeringsbijeenkomsten zijn, en het mausoleum van Mao Zhedong, de communistische grondlegger van het huidige China. Erachter ligt de Verboden Stad, waar Chinese keizers ooit leefden, afgesloten van de buitenwereld.

local Hero

* zorg als je je hotel verlaat voor een adreskaartje in Chinese tekens en laat de receptie er de wijkop zetten. Taxi chauffeurs  kennen wel de wijk maar niet de straat. De metro is goedkoop.
* de Verboden Stad is tot 16.00 open en, behalve in jul en aug, op maandags gesloten.

meet the locals

Dag 4 - 5: Van Shanghai met de highspeed trein naar Peking

Na je laatste indrukken van Shanghai neem je taxi naar het station voor de hogesnelheidstrein naar Beijing. De hoofdstad is tegenwoordig makkelijk en snel te bereiken met zo’n bullettrein: een …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Zie de highlights van de oude stad: verborgen Hutongs, het Tianmen-plein, de Verboden Stad en de Tempel van de Hemel. Hele dag, va. ca. € 65,- p.p. bij 4 personen. Reken bij 2 personen op ca. € 95,- p.p.

 • Zie de highlights van de oude stad: verborgen Hutongs, het Tianmen-plein, de Verboden Stad en de Tempel van de Hemel. Hele dag, va. ca. € 65,- p.p. bij 4 personen. Reken bij 2 personen op ca. € 95,- p.p.

 • Deze nacht(en) regel ik liever zelf

 • Deze nacht(en) regel ik liever zelf

Dag 6: Dagtrip trekking the Great Wall

Voor veel reizigers het hoogtepunt van hun China rondreis: een bezoek aan de Chinese muur, maar dan het rustige deel. Het is ca. 3 uur rijden naar Jingshanling, ten noorden van Beiing. Je wandelt vanaf hier ca. 10 kilometer over de muur, die deels nog in originele, niet gerestaureerde staat is. Het is dan ook een pittige tocht dus zorg voor goede schoenen.

Onderweg op de muur kun je water, frisdrank en snacks kopen. Bij het eindpunt in Simatai kun je wat eten voor de chauffeur je eind van de middag terugbrengt naar Beijing. Wil je het rustig aan doen? Dan is een bezoek aan de muur bij Badaling te regelen, ca. 30 minuten buiten de stad. Wel drukker, maar je bezoekt ook de Ming tombes en het ‘’vogelnest’’ (Olympisch stadion).

local Hero

Je kunt ook een nachtje slapen in Jinshan hotel, vlakbij de Great Wall en de dag erop terug naar Beijing. Voordeel: rustig aan doen en genieten van de zonsopgang bij de muur. Extra kosten ca. € 25,- p.p.

Dag 6: Dagtrip trekking the Great Wall

Voor veel reizigers het hoogtepunt van hun China rondreis: een bezoek aan de Chinese muur, maar dan het rustige deel. Het is ca. 3 uur rijden naar Jingshanling, ten noorden …

︿

Dag 7: Peking verblijf, per nachttrein naar Xian

Vandaag heb je nog een hele dag in Beijing, maar gun je benen na gister ook wat rust. Pak de taxi en steek net als de locals wat wierrookstokjes aan in de Tibetaanse Lama tempel en sla de Temple of Heaven niet over. Wat ook kan: lekker rustig mensen kijken in het populaire Beihai stadspark of een tripje naar het Zomerpaleis, ca. 40 minuten rijden.

Zorg er wel voor dat je zo rond 15:00 uur weer een taxi terug naar je hotel neemt. Tegen 17:00 uur neem je dan vanuit je hotel de taxi naar het station. Meestal koop je nog wat drinken en snacks en zoek je na het toegangshek naar het perron (vaak gewoon doorlopen) het juiste compartiment op.

local Hero

* Zorg ervoor tijdig (ca. 1,5 uur) op het station te zijn, het is druk en het kost even tijd je weg te vinden. De restauratie aan boord is redelijk, overal is heet water. Tip: oploskoffie meenemen.
* We reserveren 2e klas slaapplaatsen (6 pers. hardsleeper) voor je in de nachttrein naar Xi’an. Wil je liever een 1e klas softsleeper (4 persoons, dicht compartiment), laat het me weten. Overigens is de hardsleeper qua bed ook soft. Het is meer een aanduiding van de klasse (dat mocht je in China lang zo niet noemen, vandaar)

meet the locals

Dag 7: Peking verblijf, per nachttrein naar Xian

Vandaag heb je nog een hele dag in Beijing, maar gun je benen na gister ook wat rust. Pak de taxi en steek net als de locals wat wierrookstokjes aan …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Teveel om te zien? Doe alles rustig aan. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

 • Teveel om te zien? Doe alles rustig aan. Reken op ca. € 30,- p.p.p.n. extra.

Dag 8: Ontdek Xian

De wagensteward maakt je wakker en voor je het weet sta je nog wat slaperig op het station van Xian. Een taxi naar je kleinschalige hotel in de oude ommuurde stad is zo geregeld. Xian is een grote stad met brede straten en boulevards. Rustig de stad zien, hoog boven alle verkeer uit? Je kunt vanaf de Southgate met een huurfiets over de 12 kilometer lange stadsmuur fietsen, een aanrader.

In Xian sla je zeker de torens niet over: de Drum Tower (tegen 17.00 uur krijg je er een gratis demonstatie bij) en de Bell tower, midden op een druk verkeersplein (pas op met oversteken!)

local Hero

Taxi’s zijn goedkoop, maar het verkeer in de steden wordt steeds drukker. Het starttarief is € 1,50 en voor € 5,- zit je al snel 20 minuten in de taxi. Zorg er voor dat je het Chinese hoteladres (inclusief de wijk) bij de hand hebt.

Dag 8: Ontdek Xian

De wagensteward maakt je wakker en voor je het weet sta je nog wat slaperig op het station van Xian. Een taxi naar je kleinschalige hotel in de oude ommuurde …

︿

Dag 9: Rondreis China, bezoek aan het Xian Terracottaleger

Vanochtend maak je een excursie naar het beroemde Terracotta leger, één van de highlights van je China rondreis en zo’n 45 minuten rijden buiten de stad. Toeristisch maar indrukwekkend, vooral als je de hallen in omgekeerde volgorde bezoekt. Tip: lees ook ons blog Het Terracottaleger van Xi'An.

Zorg dat je tegen lunchtijd in de moslimwijk van Xian bent en proef in de vele straatrestaurantjes van de beroemde barbecue varkenssaté. Slenter in de middag op je gemak door de oude stad en loop een theehuis binnen. Een kopje thee drink je nooit meer hetzelfde.


local Hero

In China moet je de treinreizen ruim tevoren reserveren. Echter, zowel individuelen als reisorganisaties kunnen tickets pas 2 maanden tevoren definitief boeken. Heel soms slaap/zit je dan toch niet naast je medereiziger(s). Ik probeer het zoveel mogelijk te voorkomen.

Dag 9: Rondreis China, bezoek aan het Xian Terracottaleger

Vanochtend maak je een excursie naar het beroemde Terracotta leger, één van de highlights van je China rondreis en zo’n 45 minuten rijden buiten de stad. Toeristisch maar indrukwekkend, vooral …

︿

Dag 10 - 11: Per trein naar Chengdu, verblijf

Na je ontbijt stap je de snelle trein naar Chengdu in, die doet er zo'n vier uur over. Daarna reis je per taxi naar je sfeervolle courtyard hotel in een rustig straatje vlakbij het park en midden in het centrum. Een fijn uitgangspunt voor je wandelingen door de stad. Bezoek de Giant Boeddha van Leshan en de berg Emeishan. Je zult op je China rondreis nog dagen te kort komen, want in en om Chengdu is veel te zien. 

De panda is dé mascotte van het land. In het wild zal je ze niet zien: ze zijn extreem schuw en hun ruige berggebied is nauwelijks begaanbaar. De Panda Base in Chengdu, een beetje tussen dierentuin en wildpark in, is dan een goed alternatief. Aan de rand van de stad en per taxi eenvoudig bereikbaar. 

local Hero

* Ga ’s ochtends, dan zijn de panda’s het meest actief. Locals bezoeken in de middag de theehuizen in het Peoples park. Een potje Majong spelen (mits je de regels kent natuurlijk) leidt al snel tot grote hilariteit.
* Op enkele minuten lopen van je hotel ligt Jinli road, een voetgangerzone vol lokale eetstalletjes, populair bij de Chinese toeristen. Bij de ingang links zit een uitstekend restaurant.

Dag 10 - 11: Per trein naar Chengdu, verblijf

Na je ontbijt stap je de snelle trein naar Chengdu in, die doet er zo'n vier uur over. Daarna reis je per taxi naar je sfeervolle courtyard hotel in een …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Teveel om te zien? Doe alles rustig aan. Reken op ca. € 47,- p.p.p.n. extra.

 • Teveel om te zien? Doe alles rustig aan. Reken op ca. € 47,- p.p.p.n. extra.

Dag 12: Trein naar Guilin, transfer Yangshuo

In de loop van de dag reis je in 6 uur met de trein naar Guilin. Vandaar een privé transfer van ca. 1 uur naar je kleinschalige hotel in Yangshuo. Hier verblijf je lekker rustig, iets buiten de stad en midden in de natuur. Installeer je op je kamer, en bewonder van je balkon het uitzicht op de rivier. Wij namen een plons in het zwembad tussen de karstbergen en regelden bij de receptie een huurfiets, dé manier om de omgeving te verkennen.

Het centrum, op 15 min. afstand, is vooral ’s avonds heel gezellig. Yangshuo is toeristischer dan andere plekken in China, maar aan het eind van je China rondreis is dat eigenlijk ook wel leuk: vertier dat elders ontbreekt en de mogelijkheid om er op uit te gaan.

Dag 12: Trein naar Guilin, transfer Yangshuo

In de loop van de dag reis je in 6 uur met de trein naar Guilin. Vandaar een privé transfer van ca. 1 uur naar je kleinschalige hotel in Yangshuo. …

︿

Dag 13 - 14: Rondreis China, de karstbergen van Yangshuo

Na alle steden de natuur in: juist de omgeving van Yangshuo leent zich daarvoor. Vandaag is een fietstocht langs de Yulong rivier met gids inbegrepen. Ook ga je ‘bamboe varen’ over de rivier, langzaam drijf je op een klein bamboevlot stroomafwaarts, met de karstbergen op de achtergrond. ’s Avonds kun je naar de beroemde lichtshow en slenteren langs de bars van West Street.

De dag erop lekker uitrusten of weer actief: kajakken, een workshop kungfu volgen of met je huurfiets over het platteland. Zeker als je vroeg weggaat zal je merken dat eenmaal buiten de stad het leven op het platteland nog zijn gang gaat als vroeger en boeren er met hun ossen het land ploegen (wel met een mobieltje aan het oor).

local Hero

Langs en op de Yulong en Li rivier organiseert regisseur Zhang Yimou een dagelijkse licht- annex theater show (een soort lovestory) met zo’n 500 figuranten en 1000 bezoekers per avond. Wat massaal maar zeker spectaculair.

Dag 13 - 14: Rondreis China, de karstbergen van Yangshuo

Na alle steden de natuur in: juist de omgeving van Yangshuo leent zich daarvoor. Vandaag is een fietstocht langs de Yulong rivier met gids inbegrepen. Ook ga je ‘bamboe varen’ …

︿

Dag 15 - 17: Per transfer naar de rijstvelden van Ping An

Vandaag rijd je in ca. 3 uur naar het plaatsje Ping An, een traditioneel bergdorp vol houten huizen op palen, gelegen midden tussen de grootste zo hoog gelegen rijstvelden ter wereld. De bewoners, Zhuang, verwelkomen je en voor je het weet zit je op de veranda van je kleinschalige guesthouse te genieten van het uitzicht.

Ook hier ben je niet de enige, dus is het is aan te raden vanuit het dorp wandelingen te maken door de omgeving naar de Long Ji rijstterrassen. Best hoog, veel klimmen en dalen, dus doe goede schoenen aan en neem wat proviand en water mee. Op je route kom je langs uitzichtpunten, steek je kleine riviertjes over en kun je in de dorpjes wat rusten en eten.

local Hero

* Het is hier niet luxe, je hebt alleen ’s ochtends en ’s avonds elektra en warm water. Een zaklamp komt van pas. Beste seizoen is april t/m september. In september oogst men de rijst, leuk om te zien maar groen zijn de rijstvelden daarna natuurlijk niet meer. 
* Vanuit Ping’an kun je ook naar nauwelijks bezochte plattelandsdorpjes als Zhaoxing en Chengyang, je reis wordt dan enkele dagen langer. Je reist per privéauto met chauffeur. Wel eenvoudig verblijf.

Dag 15 - 17: Per transfer naar de rijstvelden van Ping An

Vandaag rijd je in ca. 3 uur naar het plaatsje Ping An, een traditioneel bergdorp vol houten huizen op palen, gelegen midden tussen de grootste zo hoog gelegen rijstvelden ter …

︿

Dag 18 - 19: Met de trein via Guangzhou naar Hongkong

Transfer naar het station van Guilin voor de highspeed trein naar Guangzhou (ca. 3 uur). Daar een transfer naar het andere station, Guangzhou East, vervolgens binnen 40 minuten in een highspeed trein naar je laatste stop: Hongkong. Na Shanghai kun je goed vergelijken: Hongkong, heeft toch een heel andere sfeer als in China, alleen al door die uithangborden!

De meeste reizigers verblijven in een hotel in het centrum, Kowloon. Handig, want je zit centraal bij de winkels en het openbaar vervoer. Middenklasse hotels zijn goed verzorgd maar de kamers vaak aan de kleine kant. Ben je er toch, dan loont het zich om iets meer uit te geven en een hotel met zwembad en uitzicht op de skyline te boeken: het echte Hongkong gevoel. Je local Hero helpt je graag. 

local Hero

* Taxi’s zijn heel betaalbaar, een ritje in het centrum is nooit veel meer dan € 5,-. Of koop een zgn. Octopus Ov kaart en neem het uitstekende openbaar vervoer.
* De beursmaanden september/oktober en de kerst zijn periodes waarin de hotelkamers schaars en tot 2x zo duur zijn.

Dag 18 - 19: Met de trein via Guangzhou naar Hongkong

Transfer naar het station van Guilin voor de highspeed trein naar Guangzhou (ca. 3 uur). Daar een transfer naar het andere station, Guangzhou East, vervolgens binnen 40 minuten in een …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf

 • De laatste nacht(en) regel ik liever zelf

 • Comfi 4 of 5 sterren hotels met zwembad

 • Comfi 4 of 5 sterren hotels met zwembad

 • Reken op ca. € 50,- of € 70,- p.p.p.n. extra

 • Reken op ca. € 50,- of € 70,- p.p.p.n. extra

Dag 20 - 21: Vertrek rondreis China, terugvlucht Hongkong

Nathan road is de belangrijkste winkelstraat maar sla ook de Ladies markt en die van Temple street niet over. Een must is een oversteek Star Ferry naar Hongkong Island en dan de tram naar Victoria Peak voor een uitzicht over de skyline van de stad. Pak na een keuze uit duizenden restaurants (!) een taxi naar de uitgaansgebied Lan Kwai Fong.

Vanuit Hongkong kun je op diverse manieren terug naar huis. Het snelst is het per bus of taxi naar de moderne luchthaven Chep Lap Kok, op Lantau island en ca. 45 minuten rijden van Kowloon. Je rondreis China is voorbij. Verlengen? Vraag je China reisexpert naar de opties.

local Hero

* Je kunt ook de trein weer terug nemen naar Guangzhou en vandaar terugvliegen. Dit is geen gek idee, want naar/van Hongkong vliegen is beduidend prijziger. Zorg dan wel voor een multiple entry visum.

Dag 20 - 21: Vertrek rondreis China, terugvlucht Hongkong

Nathan road is de belangrijkste winkelstraat maar sla ook de Ladies markt en die van Temple street niet over. Een must is een oversteek Star Ferry naar Hongkong Island en …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

 • Stella helpt je bij het creëren van een route van maximaal 15 dagen.

 • Stella helpt je bij het creëren van een route van maximaal 15 dagen.

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Stella

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis China: